Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A csoporttal spinningezésre nem mondanám éppen hogy unalmas, és kb egy téli spinningezés árából talán tud venni egy jó téli gatyát...
Ismerõseim járnak télen rendszeresen, azt mondják hogy állapotfenntartásra mindenképp jó (heti 3 alkalom), de rendes alapozáshoz több kell (Görgõzés, futás, kint tekerés.)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

milyen edzés ajánlanátok télre?
spining-röl mi a véleményetek? én úgy gondoltam hogy hetente egyszer eljár-nék úszni meg terembe edzeni 2-3 szor és Spining..? vélemény?

A spinningezésre elköltendõ összegbõl vegyél inkább téli cuccokat és járj ki tekerni, egyhelyben meglehetõsen unalmas tekerni. Jó megoldás még a futás is.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
milyen edzés ajánlanátok télre?
spining-röl mi a véleményetek? én úgy gondoltam hogy hetente egyszer eljár-nék úszni meg terembe edzeni 2-3 szor és Spining..? vélemény?
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Ma volt az idõfutam, úgyhogy sajna nem tudtam pihenni... Ráadásul még tegnap is rendesen megnyomtam az edzést... Viszont valami csoda folytán ma sikerült egyéni rekordot döntenem. A pulzusmérõt nem vettem fel így nem tudom mennyi lehetett a max. pulzusom. Úgy látszik a túledzettséget valamelyest kompenzálni tudja a verseny-feeling. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem tudom mikor lesz az az idõfutam, de érdemes a veseny elõtti héten pihenõhetet tartani.
tehát ha vasárnap van a verseny, akkor kedd-csütörtök-szombaton egy-egy órát pörgetsz. mellette próbálsz minél többet és minõségibbet pihenni

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Akkor túl sokat edzettem... :(
Egy hegyi idõfutamra "készülök", kb. 1 napot hagytam ki egy héten, és hétköznap én is munka után mentem ki mindig . Természetesen 90%-ban az 5-ös zónában, ami a csövön kifér, minden nap. Köszi a választ!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
fáradt vagy.
vagy túledzett.

volt ilyen idõszakom, amikor 6-7 órákat aludtam, napközben dolgoztam 10 órákat és utána bringáztam. kb. 10-zel kevesebb volt a pulzusom

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Az mitõl lehet, hogy az eddigi 186-os max. pulzusszámomat az utóbbi idõben (1hét) képtelen vagyok megközelíteni... Ugyanúgy szenvedek mint eddig, de 180-ig is alig tudom a hegyi pálya végére felnyomni a pulzusom. Ez gyengébb idõeredményekkel is párosul, elõtte jobb idõket mentem a magasabb pulzusszám mellett. Tudna segíteni valaki, hogy milyen lehetséges okai lehetnek az alacsonyabb pulzusnak?

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
okés köszi mindenkinek a segítséget.
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

még lenne egy olyan kérdésem hogy érdemes e izmot felépíteni (combon ,vádlin) kívül?
mert eddig úgy véltem bár lehet rosszul hogy csak hátráltatna az a + 4-6 kilo.

Nem. Az igazi bringás így néz ki.

Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

még lenne egy olyan kérdésem hogy érdemes e izmot felépíteni (combon ,vádlin) kívül?

A törzsizomzatot érdemes erõsíteni, mert kellenek a bringázáshoz. Ha montizni is akarsz akarsz akkor a karodat sem árt egy kicsit megerõsíteni.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem nagyon komplex kérdést hozol fel. Edzeni sok módon lehet, a görgõs (szobabiciklis) edzések is jók, de sokan nem tudják ugyanazt a wattot rajta leadni (ennek fõleg pszichés okai vannak), így ezek az emberek odakintre kényszerülnek. Abban biztos vagyok, hogy TripleB is ~180-as pulzussal fordulna le egy görgõrõl egy Conconi-teszten, annak ellenére, hogy az ellenkezõjét állítja. :) Amúgy nekem sem megy.

Izmokra mindig szükség van, ha gyenge a felsõtested, elfárad a karod, s eltorzul a gerinced, nyomni fog a nyereg, szóval elég kényelmetlen lesz a tekerés. Viszont szálkás izomra van szükség, nem pedig felfújt lufitestre.

Janinak igaza van, általában az elsõ versenyen bemutatott erõ marad, csodát ekkor már nem lehet tenni, onnan maximum 2-3 helyezést tudsz javulni, romlani.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

lehet hülye kérdés de:
még csak ebben az évben kezdtem az országutizást és szerintetek télen vagy amikor már csak szobabiciklin lehet edzeni akkor is ugyanúgy lehet fejlõdni?

Csak annyit mondok, nagyrészt télen erõsödünk, fejlõdünk, nyáron szinten tartunk.

A sebesség mindent megold.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Én mostanában kezdtem el tanulni a girjás (kettlebell) edzést... Igen durván feldobja a pulzust, és a hagyományos súlyzózással szemben sok aerob erõkifejtéssel jár.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
és görgõ vagy szoba bicikli, futópad?
görgõvel többet lehet elérni vagy csak annyit hogy a testtartás más?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

lehet hülye kérdés de:
még csak ebben az évben kezdtem az országutizást és szerintetek télen vagy amikor már csak szobabiciklin lehet edzeni akkor is ugyanúgy lehet fejlõdni?

Szerintem nem, én alig bírom 120 fölé tornászni a pulzusomat már szobabiciklin pl

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
elõzõ kérdésemhez kapcsolódik :
hol találhatnék téli edzéstervet? szobakerékpár, futópad..-re meg esetleg úszást iktatnék még be télre.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
lehet hülye kérdés de:

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
tetris1d.org és lehet vele játszani!:D