Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Posted 2007. October 13. - 13:05
Mert a nyugalmi pulzusból ugye lehet következtetni az edzettésgi szintre. De a max pulzusból mi vonható le? Pl ha valakinek magas a pulzusa, az jó edzettségi szintre utal? Vagy pont fordítva?
Posted 2007. October 04. - 00:07
Posted 2007. October 03. - 22:51
A napi 1 óra görgõzésben annyi lehet a baj, hogy az állóképesség leginkább fél óra után indul be. Negyed órát meg le kell vezetni, magyarul edzel 15 kemény percet. (ezt azért mindenki érzi, hogy nem sokat ér, ugyi?)
OFF Öltözet - én mostanában rövidmez/rövidnadrág, de viszek szélálló lábat meg kart, vagy esetleg lezippzározott karú thermoban megyek. Ja, s mindig a mez aláveszek egy Subzero F1 alöltözetet, az nálam 20 fok alatt mindig befigyel. Dehát ez relatív, mert 3 hete (asszem akkor volt olyan hideg) már a teljes télicuccal nyomtam éjszaka, azaz windstopperes sapka meg goretexes kesztyû.
Rémhöri;
Hú, én 2000-et mentem tavaly elõtt görgõn, s majd belehülyültem. Idén viszont 4000-et mentem jan-márciusig, ráadásul 3 hétig le voltam sérülve, s mindezt odakint.2006 tavasszal ~6500 km-t mentem görgõn
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2007. October 03. - 21:21
Amúgy a legjobb ha az ember edzõvel készül fel, dehát ezt nem engedheti meg sajnos mindenki magának.
Posted 2007. October 03. - 20:31
Posted 2007. October 03. - 13:15
szerintem nem nagy súly-sok ismétlés jó hatással van
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2007. October 03. - 12:21
Ajánljon valaki egy jó (halk, megbízható) görgõt légyszi.
Szerintem igen is számít az az 1 óra. Lehet nem ideális, de tényleg tudja egész offseason alatt csinálni és betesz még kondit, futást, hosszabb túrát még edzésként akkor sokat tud segíteni.
Posted 2007. October 02. - 21:50
1. napi 1 óra az csak olyan hirtelen jött ötlet volt, de aztán rájöttem ,hogy jobb, ha megkérdezek itt olyanokat, akik értenek is hozzá, mert nekem is hülyeségnek hangzott. decathlonba majd benézek, egy kar meg egy lábmelegítõ mindeképp kéne. õszi mezbõl milyet érdemes venni? ilyen féltermósat? (szélálló dzsekim már van, rohadt jó lefele!)
2. minden nap felülés-fekvõtámasz-hátizomerõsítõ gyakorlat (ezt hogyhívják?) megy itthon (van ilyen egyszerûbb kondigépünk), de majd akkor elkezdek lejárni komolyabban is a sulinál található konditerembe. vagy elég a felülés meg a hátizomgyakorlat itthon is? (2 hetente 10el növelem az adagot)..tekerni meg tekerek, amennyit lehet.
3. nem igazán szeretek kint tekerni jéghidegben meg hóban (ha lesz idén..), nem az én stílusom. ezért is vettem a görgõt. ameddig ilyen õsz van, addig még kimegyek...túrázni meg geocachingelni szoktam járni, van a suliban egy ilyen túrakör, annak az oszlopos tagja vagyok ..és tudom, hogy idõ kell, ezért kérdezem most, hogy mit is kellene csinálni...
Rémhöri: ez így kicsit soknak tûnik nekem...:chin:
cooperen tavaly év vége 2750, idén év eleje 2550 - mondjuk ez azért lett ilyen, mert új tesicipõm volt, és még nem volt betörve, teljesen kikezdte a sarkamat. most már betörtem hál Istennek..igazából a 3000 méter a valós cél, de a 3300at elfogadnám...
köszi mindkettõtöknek
Posted 2007. October 02. - 21:16
Dave: Okt: csak kondi heti 2-3X kis súlyokkal + ha lehet úszás heti 2-3X (hát) heti 2-3 pihinappal
Nov: Kondi+futás+úszás(3-1-2) heti 2 pihinappal
Dec: Kondi+futás+úszás+bringa(2-1-2-1)
Jan: Futás+úszás+bringa(2-2-2)
Februártól meg attól függ.
Legjobb Cooperem:3300 m, legjobb 2000m: 5.50
Posted 2007. October 02. - 20:24
OFF Dave coopered eddig mennyi volt?
Posted 2007. October 02. - 20:22
van nekem egy minoura 850es görgõm. van nekem egy polar s120as alapszintû pulzusmérõ órám - pulzust, átlagpulzust, max pulzust meg idõket mér. van egy mindentudó cateyeom. van egy biciklim, amit jövõ héttõl egy görgõzös, slick gumis hátsó kerékkel a görgõbe fogok rakni. görgõzös tapasztalatom még nincs.
ellenben szakértelmem az nincs, és ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy nagyjából hogyan készüljek fel a jövõ évi szezonra - a cél: maraton középtávok biztos teljesítése mondjuk a korosztály 1/3ában. (és tavaszra a cooperen legalább 2800 méter lefutása - ez meg gondolom fõleg állóképességen múlik...) egyéb sportok: futás, de inkább úszás.
szóval tanácsokat kérnék.
1. Még tedd el a görgõt a fenébe, jó idõ van, tessék turkálóból vagy Dicsaklonból olcsó õszi mezt venni. Olvasom máshol is, hogy napi 1 órát tervezel mostantól. Na ezt a hülyeséget gyorsan felejtsd el , semmi értelme, s olyan gyenge leszel a szezonra, hogy csak na.
2. Tekerj, hébe-hóba egész októberben, edzésértéke úgysem lesz. Már. Vázizomzatot (has-hát) viszont ilyenkor kell erõsíteni, ahogy TripleB is mondja.
3. Novemberben elkezdhetsz alapozni, de mivel úgysem mész hosszútávot, talán a december is elég. Elszúrod, ha túl hamar kezded. Amíg nincs 5 fok alatt és esõ/hó addig nem kell a sírás. Mars kimenni, s tekerni! Ha kemény vagy, ezt persze esõben, hóban, vagy nagyon hidegben megteheted. A tapasztalat az, hogy alapozó edzéseket minimum 50 % idõtartamig kell végezni, ahhoz képest, hogy mit fogsz nyomni. Mivel neked a középtáv a cél, ez minimum 1,5 órát jelent, de leginkább kettõt. Ennyit görgõn nem bírsz ki épésszel, kár próbálkozni, majd csak akkor görgõzz, ha sötét/hideg/hó van. A tapasztalat, hogy a csak görgõn alapozókat szanaszét alázzák a kintedzõk, ezért minnél többet kell odakint menni. Edzésnek a futás is jó, de ha nem 1.5 órát futsz, akkor max keresztedzésnek jó - szóval kezdj el TT-kre járni, s túrázz sokat. A leggyakoribb hiba: azt gondolni, hogy egy szottyadt 20-30 perces edzés elég. Aha, regenerációnak, átmozgatásnak. Alapozáshoz idõ kell.
Posted 2007. October 02. - 20:16
-=B.B.B.=-
Posted 2007. October 02. - 20:07
Posted 2007. October 02. - 20:04
2.nap hát, váll
3.nap tricepsz,láb,has
4. nap pihenõ és ez ciklikusan
bicikli most elvétve,mert nem tudom ,hogy hol a határ .....
-=B.B.B.=-
Posted 2007. October 02. - 19:30
ellenben szakértelmem az nincs, és ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy nagyjából hogyan készüljek fel a jövõ évi szezonra - a cél: maraton középtávok biztos teljesítése mondjuk a korosztály 1/3ában. (és tavaszra a cooperen legalább 2800 méter lefutása - ez meg gondolom fõleg állóképességen múlik...) egyéb sportok: futás, de inkább úszás.
szóval tanácsokat kérnék.
Posted 2007. August 29. - 23:03
Posted 2007. August 29. - 20:09
Posted 2007. August 29. - 19:06
Szerintem.
De majd jönnek az okosak, és kijavítanak.
Posted 2007. August 29. - 16:57
Ha elkezdesz intervallozni akkor megerõsödsz annyira hogy ne okozzon nehézséget egy konstans 140-es célpulzus
Ezdt olvasd el:
http://www.freeweb.h...r/markallen.htm
Posted 2007. August 29. - 15:54
De lehet hogy neked elég a mostani állapot is.
Nyilván szeretnék fejlõdni, ezért is tettem fel itt a kérdést. Lehetséges, hogy jövõre tényleg kellene már valami edzõi/sportorvosi segítséget is kérnem - mert azért iqból minden nem mehet.
Lábam erejével nincs gond, tüdõmmel már inkább. 120-as pedállfordulathoz meg kellene egy oúti már, mert az edzõgépen 48/11-12-14-16 van csak, azzal meg elég gyors lenne ez a csapásszám.
Ilyenrõl egyébként még én sem hallottam, fõleg, mert hol vagyok én még a határtól...Elérted az aerob kapacitásod maximumát, csak úgy tudsz fejlõdni ha átmész anaerobba.