Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Edzésmódszerek

- - - - -

• Please log in to reply
868 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

A hátraszaltós képed brutál!

Az nem én vagyok :) Még :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Kala, jó kondiban vagy! A hátraszaltós képed brutál!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
http://www.beastskil...m/tutorials.htm !!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Egyébként szoktál kihagyni 3-4 napot? Hogy bírod? Nekem minden bajom van, amikor pihenõnapot kell tartanom. Egyszerûen szükségem van az edzésre. :) Olyankor néha attól félek, hogy megáll a szívem.

Neeeem... ha beteg vagyok. Csak akkor. Én alig várom a pihenõnapot:D. Egy van belõle a héten. A péntek.
Jövõhéten felmegyek vonattal a Bp-re, aztán zúzok egyet a hegyekben. Azt is alig várom...:)(ez lesz az évben a második terepen végzett edzésem...)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Elõször persze alacsony pulzusos edzéssel kezdünk, aztán mehet feljebb a terhelés... 1-2 nap alatt visszaáll.

Egyébként szoktál kihagyni 3-4 napot? Hogy bírod? Nekem minden bajom van, amikor pihenõnapot kell tartanom. Egyszerûen szükségem van az edzésre. :) Olyankor néha attól félek, hogy megáll a szívem.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Elõször persze alacsony pulzusos edzéssel kezdünk, aztán mehet feljebb a terhelés... 1-2 nap alatt visszaáll.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg érdekes... nekem már 3-4 nap kihagyás után két áttétellel feljebb kellett váltanom ahhoz, hogy a zónába kerüljek, mert a megszokott áttételt hajtva 5-10-el is magasabb volt a pulzusom.

Kipihent állapotban vagy fáradt állapotban eltolódnak a zónák. Lehet nem az áttételt kéne ilyenkor változtatni.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Jaaaaa:D!
Bocsi az értetlenkedésért:)...
Tényleg érdekes... nekem már 3-4 nap kihagyás után két áttétellel feljebb kellett váltanom ahhoz, hogy a zónába kerüljek, mert a megszokott áttételt hajtva 5-10-el is magasabb volt a pulzusom.
Menj el egy terheléses tesztre! Az a legbiztosabb.
Vagy csinálj egy CTS pályatesztet(Lance Armstrong: Csúcsfomában címû könyvében található).
(Lehet, hogy 1,5 év alatt egy nagyszívû 24 órás versenyzõvé formálódtál:D...)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igazából azt nem értem, hogy ha edzetlen vagyok, akkor hamarabb kellene felugrania a pulzusomnak nem? És most pont fordítva van. Már a 160-hoz is nyomni kell, de attól még nem fáraszt.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Nem megy 160 fölé a pulzusod, de órákig tudsz menni 195-ön? Ezt nem értem...

Értelmezd!
"Ok, hogy másfél éve nem tekertem túl sokat, de most nem megy 160 fölé a pulzusom. Elõtte 195 volt a maxom"
Az kérdezte Thy, hogy most vajon mennyi lehet a hr max, ha 160 fölé nem tudja tornászni a pulzusát ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
160-nál nem megy följebb, de nem lehet ennyi a maxom, mert ezzel órákig is elmegyek:)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Nem megy 160 fölé a pulzusod, de órákig tudsz menni 195-ön? Ezt nem értem...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Kicsit felhozva a topikot. Elkezdtem az új lakhelyemrõl naponta bringával járni melózni, és valamit fura. Ok, hogy másfél éve nem tekertem túl sokat, de most nem megy 160 fölé a pulzusom. Elõtte 195 volt a maxom, de ez most nem lehet az, mert órákig is tudok menni ezen. A lábam azonban nem bír többet. Mitõl lehet ez?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Van valakinek személyes élménye túledzéssel kapcsolatban. Meg vagyok fázva, már jó pár napja, magas a reggeli pulzusom, szorító fájdalmat érzek a szívemnél. Nem tudom, hogy ezek következményei-e annak, hogy megfáztam és így folytattam az edzést, vagy pedig azért fáztam meg, mert már eleve volt valami bajom. Amiket olvastam a túledzésrõl, van egy pár tünetem, ami jellemzõ lehet, de annyi azért nincs, hogy biztos lehetnék benne.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nekem is, csak jól fel van kavarva, szóval sok esetben az idõjárás dönt, mert ha bizony az elsõ héten van napsütés és 8 fok hétvégén, akkor többet kell menni, tetszik, nem tetszik, mert fagyban és esõben 4-5 óra annyira nem vicces. Meg bekavarnak a betegségek, sajnos idén (november óta) kétszer is beteg voltam, szóval nem ilyen egyértelmû.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
ez így van :D abban is nagy igazság van, hogy olyan célt tûzzünk ki magunk elé amire idõnk van. Három mûszak mellett erre van idõm, és jól is van ez... Azért a folyamatos fejlõdés a cél, de nagyon egyhangúak a napok. edzés-meló-edzés-meló stb :). (csajozni is alig van idõ, de arra kell) Amúgy nekem november óta, hogyismondjam 4 lépcsõs heteim vannak, szóval az elsõ három héten növeljük a terhelést, távot, a negyedik hét pedig a pihenõhét, nem szó szoros értelemben persze.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mindenki másra készül, nekem országút és hosszútáv lesz idén leginkább, arra inkább ezek a jó távok. Bár nekem is csak 3-4 hetente van ilyen "odaverõs" hétvégém, nem érdemes mindig ennyit menni, mert utána az ember egy hétig regenerál. :D Az a baj az egésszel, hogy nyilván a kombinált edzések a legjobbak, s az is nyilvánvaló, hogy az egész napot elveszik (erre való az edzõtábor), viszont erre a legtöbbünknek nincs munka-magánélet mellett lehetõségünk. De hát - éppen ezért - nem is vagyunk benne a múlt heti válogatott listában. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Lefele eleve szar, mert leesik 100 ra a pulzusom és elkezdek fázni. De tekerni kell folyamatosan, ugye hogy a lábam ne álljon meg, síkon meg elvileg pörgõsen 95-105 körüli fordulattal. Legalább is ez az ajánlott. Nekem a szombat fog úgy kinézni hogy 1 óra futás aztán 100km. Persze lesz közte szünet, nyujtás, kb 1,5 óra. Ma amúgy, mert csak KB edzés van, inkább görgõzök vagy másfél órát. Tényleg védenem kellene az izületeimet.

Azért a napi 180km GA1 erõs, nekem rövid távhoz elvileg nem kell annyi. De azért fogok ilyeneket menni majd ha melegebb lesz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

kemény ez a hétvége. tegnap 90 km GA1, közben csináltam 2×5 km K3-at. Ma 100 km GA1, plussz még mennem kell úszni. Úgy fogok aludni este, mint akit agyonvertek.

Az élmezõny ilyenkor már megy 160-180-as GA1-eket is (ha km-hez ragaszkodsz), s az úszás vagy hasonló hipoxiás tevékenység (pl én futni szoktam úgy, hogy nem veszek szakaszokra levegõt) alap. Én tegnap haltam meg, 60/90 perc XC/terepfutás így egymás után erõs volt, s terepfutáson minden emelkedõ "K3". :D Sajnos még ma is éreztem. Próbáld ki egyszer egymás után a futást és a bringát, baromira nehezen át áll az ember lába, s sokkal nehezebb lesz futni. Pl olyan útvonalon mentem, ahol elõtte csak én futottam, s bringa után nem tudtam a saját lépésközeimet (a hóban) tartani. :D

Amúgy mit csinálsz a lefeléken vagy a síkabb részeken? Nert nekem akkor kábé esélytelen a GA1 tartása (alácsúszok).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én ezt a cipõt tudom ajánlani. A feleségemnek és nekem is bevált. Már próbálás közben érezni a különbséget. Sõt, ki is próbálhatod megvétel elõtt.
http://www.saucony.h...1001&termid=310

Az Asicsra esküszöm. A zselés típusok nagyon jók.
Aszfaltosban futottam Tortúrát, maratont, meg sokat edzettem benne.
A terepessel meg a No megállj csak, és a Piros85. Térdfájás nélkül!
Szerintem ez elég indok.
Én is hasonlóan koptatom a cipõket, így lehet neked is beválik.

Köszönöm mindkettõtöknek.
Végül egy Saucony progrid omni 6-ot vettem.