Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Posted 2010. February 02. - 00:10
Posted 2010. January 30. - 21:58
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. January 30. - 21:09
Az idei edzésmódszerem az, hogy nézegetem a szobámban görgõn álló országútimat
Posted 2010. January 30. - 17:24
Posted 2009. October 20. - 08:28
Bazz, még csûrt is építsek?. Szentem készíts húzódzkodót a csûrbe...
Tök jó érzés, mikor a reggelitõl kezd kitelni minden izmom
Sajnos az én órám csak átlag és max. pulzusokat tárol, igen egyszerû egy szerkezet.Viszont nem vesztek el az eddigi adatok, ami pozitív
Egy extra pihenõnapot beiktatok azt hiszem.
-=B.B.B.=-
Posted 2009. October 19. - 21:53
még fiatal vagy... néhány év, és alacsonyabb lesz a nyugalmi pulzusod.
Igazából nincs vele semmi bajom... januárban még ilyen 75-78 volt... aztán edzettem rendesen, és megy ez lejjebb. Inkább arra írtam, hogy köztem, meg Jorus között azért van korkülönbség, és szerintem a ny.pulzusaink közti különbségnek többnek kéne lennie.
Posted 2009. October 19. - 21:51
... Kicsit Rocky-s de könnyen össze lehet állítani, have is azzal nyomja a telken....
sztállóne mellett van telked, vaz? :-)
ez ugrott be hirtelen
Posted 2009. October 19. - 21:50
Posted 2009. October 19. - 21:45
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2009. October 19. - 21:43
Posted 2009. October 19. - 21:31
Posted 2009. October 19. - 21:27
Vannak ilyen kiugrások... felmegy akár 100 BPM-re is, de nagyon rövid idõre... lehet, hogy akkor fordultam át, vagy álmodtam... nem tudom.
Más: utálok nyújtani. És ez minden edzés után megfogalmazódik bennem. Tudtok valami motivációt nyújtásra?
Állítólag futásnál könnyebb elérni a max pulzust. De a max pulzus olyan dolog, hogy adott napszak, adott idõpont, adott alvásmennyiség, adott fáradtság szint... ezeket úgysem tudod kétszer ugyanannyira hozni. Nekem áprilisban egy verseny elõtt másfél héttel 196 BPM volt a max pulzusom.
Rá másfél hétre a versenyen 202 BPM-mel futottam be a célba(láncleesés-beszorulás).
Posted 2009. October 19. - 18:46
Nekem meg éppen hogy a döntött törzsû evezéstõl vastagabb a hátam,de szélességre nem tudok hogy edzeni( se csiga, se húzódzkodó).Lehet szélesebben kellene fognom a rudat?Ezért látni sok széles, de mélység nélküli hátizommal, Mondjuk lábazni, derékra, vastag hátizomra edzeni keserves, és kevésbé látványos dolog, de épp ezért szép.
Nekem állandóan magas reggelente, szerintem túledzés... De nem tudok a pihenõnapon pihenni :sA nyugalmi pulzusom már megvan, 54 bpm (3 nap átlaga ébredés után, stb.)
-=B.B.B.=-
Posted 2009. October 19. - 16:50
Ok, köszi, betesztelem magam a napokban!
Mit jelent, hogy a zónák el vannak tolva felfelé?
A pulzus egy adottság (ha azt vesszük, hogy mindenki elérte a maximális edzettségét) és simán lehet akár 10%os eltérés is a korhoz elvárthoz képest. Akinek magas a max pulzusa annak általában a nyugalmia is magasabb és az összes zónája (aerob, anaerob) is kicsit magasabban kezdõdik. Ennyi, igazából nem jelent semmit, nem lesz tõle valaki jobb vagy rosszabb. A pontos zónák megállípátásához elengedhetetlen a terheléses vizsgálat.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. October 19. - 16:42
Kössz szépen az infót. Egyelõre átfutottam de el is mentettem mert kell még tanulmányoznom.Én ezt olvasgattam: http://zerge.info/pulzusmeresrol.html
Szerk.: mi a legjobb módszer max pulzus mérésére? (A számítós része nem jött be)..
Már látom, a gyakoriság fontos. Az szokott gondot okozni, hogy legalább két-három nap kell elteljen két komolyabb tekerés között, hogy megint könnyedén menjen. Lehet, ez is az edzetlenségre és a nem elégséges edzésre vezethetõ vissza.
Lehet attól mert futva több izom csoportot mozgatsz?Nekem hegynek fel futással 3 ütéssel magasabb max jött ki, mint bringával.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2009. October 19. - 16:26
Posted 2009. October 19. - 15:51
Mit jelent, hogy a zónák el vannak tolva felfelé?
Posted 2009. October 19. - 15:44
Így már érthetõ.MJani01: lábra igyekszem nem túl nagy súlyokkal edzeni (persze, hogy kinek mi a nagy súly az ugye változó ), mert úgy könnyen elvesztem a rugalmasságom, ami viszont a bunyó miatt fontos. Merev, kötött lábizmokkal ugyanis nem lehet rúgni.
Fél óra bemelegítés, aztán növeled a tempót, utána 20perc hegymenet maxon és a végén fokozod a tempót az elviselhetetlenségig.Én ezt olvasgattam: http://zerge.info/pulzusmeresrol.html
Szerk.: mi a legjobb módszer max pulzus mérésére? (A számítós része nem jött be, mert az életkorom alapján meghatározott 190-es max érték fölött egy 1 órás edzés alatt 7 percen keresztül mozgolódtam anélkül, hogy különösebben vészesnek éreztem volna a helyzetet, többször volt egy-egy sorozat végén 195.) A nyugalmi pulzusom már megvan, 54 bpm (3 nap átlaga ébredés után, stb.)
54? Elég magas, valószínû, hogy neked is el van tolva az összes zónád fölfelé egy kicsit, az átlaghoz képest.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. October 19. - 14:20
Szerk.: mi a legjobb módszer max pulzus mérésére? (A számítós része nem jött be, mert az életkorom alapján meghatározott 190-es max érték fölött egy 1 órás edzés alatt 7 percen keresztül mozgolódtam anélkül, hogy különösebben vészesnek éreztem volna a helyzetet, többször volt egy-egy sorozat végén 195.) A nyugalmi pulzusom már megvan, 54 bpm (3 nap átlaga ébredés után, stb.)
Posted 2009. October 19. - 14:16
Kössz az tanácsot.Az, hogy elfogy a levegõd inkább az állóképességre vezethetõ vissza, nem kifejezetten az izmok teljesítményére. De azt viszonylag könnyen lehet fejleszteni megfelelõ pulzuszónában végzett tekerésekkel, intervall edzéssel, stb.
Na igen, az emberek közül sokan, inkább a látványra gyúrnak.
Talán, hogy könnyebben lehessen csajozni.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..