Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Sullyal kellene BBB?

Nem, csak ne minden nap csináld ;) Elég minden másnap szerintem. Bár nekem nem látszik a hasizmom. :D
Meg tolnék mellé egy ilyet pl

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy szerintem a felülés helyett csak hasprést csinálj. Nem tesz jót a derekadnak a sok felülés.
"Ride today, heal tomorrow"

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
nekem nagyon bejött az is amikor a felülést a has présel kombináltam.. pl így : ( vagyis én így csináltam): 50 felülés 20 hasprés 50 felülés 20 hasprés..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
eredetileg ugy kezdtem, hogy alig tudtam megcsinalni 20 felulest ketszer :)
most viszont a masodik harmincnal erzem hogy "na most mar vegre dolgozok" es innen minden ami 20 felett megy azt erzem, a negyven utolso tize pedig konkretan "faj" is (no pain no gain XD)

ergo napi 4x12-t rohogve megcsinalok

Sullyal kellene BBB?

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Üdv!
Azt hiszem látásból már ismerlek és tényleg szálkás vagy, tehát valóban csak izom kell több. Én hasonló alkat vagyok és sosem súlyzóztam többet mint te, de meglátszott a hasamon is. Szakártõ nem vagyok, de szerintem nagy számú ismétlést végzel. Neked izomtömeg-növelés szempontjából a 9-12 ismétlés kéne, mondjuk 4szer. Amúgy minden nap koncentrálj jobban egy adott izomcsoportra: hátnap, karnap, stb... Csinálj miné többféle gyakorlatot, fõleg szabad súlyzóval.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
szerintem nagyon sok múlik a kaján.ha oda figyelsz rá akkor lehet.
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A kaját is meg tudod rendesen oldani? Kockás hasad nem a sok felüléstõl lesz ;) van gyúrós klub Jorci jóvoltából :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Leginkabb testepitos kerdesem lenne:

Egy ideje nekilattam napi fel orat raszanni arra hogy formasabb felsotestem legyen.
Az egyszeruseg miatt sima felhuzas, fekvotamasz, felig-felules (curl-up), es hatra is egy kis emeles.
Mindenbol otszor sorozatot csinalok, naprol napra emelve az adagot.
Jelenleg felulessel 30,30,25,25,40 nel jarok, fekvotamasznal 21,21,30,24,32.

Van eselyem ilyesmivel eljutni a domborodo kockas hasig? (sixpack) :)
Aki ismer, tudja, hogy minimalis zsir van bennem, szalkasitasra nincs igazan nagy szuksegem.
Ettol csak allokpessegem lesz, vagy kerul ram izomtomeg is?

koszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én tegnap teszteltem a slick gumis CX gépemet. Annyit nem számít az oúti sem. A szélárnyék és az erõ ami számít.
Aztán lehet, hogy csak a 4 tekerésmentes nap és a brutális szembeszelek miatt nem jött ki a különbség.

Csodát nem is várok, utazó sebességben valószínû alig lesz különbség, de nagyobb sebességnél a légellenállás exponenciálisan számít, amiben sokkal rosszabb a monti.
A slick és terep gumi között is csak kb 10% van, ha pont ennyivel lesz jobb az országúti (de többel lesz az elõnyösebb testtartás miatt) azzal már elégedett leszek.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

blog on
Nem hittem eddig, hogy síkon is tudok 95% fölött menni.
Elmentem ma országútisokkal edzeni, montival és slick gumival voltam, az emelkedõkön nagyon jól elvoltam köztük, de síkon és enyhe lejtõn néha sírhatnékom volt, pl megyek síkon 180 fölött 48km/h-val és nem közeledtem. Kell egy országúti. :)
off

Én tegnap teszteltem a slick gumis CX gépemet. Annyit nem számít az oúti sem. A szélárnyék és az erõ ami számít.
Aztán lehet, hogy csak a 4 tekerésmentes nap és a brutális szembeszelek miatt nem jött ki a különbség.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az én (a Tiednél jóval gyengébb) szintemen is 5-10 km/h pluszt jelentett az országúti megvétele után. Szóval megéri :)

Már dolgozom az ügyön (ügyért). :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az én (a Tiednél jóval gyengébb) szintemen is 5-10 km/h pluszt jelentett az országúti megvétele után. Szóval megéri :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
blog on
Nem hittem eddig, hogy síkon is tudok 95% fölött menni.
Elmentem ma országútisokkal edzeni, montival és slick gumival voltam, az emelkedõkön nagyon jól elvoltam köztük, de síkon és enyhe lejtõn néha sírhatnékom volt, pl megyek síkon 180 fölött 48km/h-val és nem közeledtem. Kell egy országúti. :)
off

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
köszönöm a tanácsaidat Nem hiába, ez is egy tudomány. Valamit megpróbálok változtatni!

Viszont most a pillanatnyi problémámra koncentrálok, és pihenek ezerrel.

A túledzettségnek ellentmond, a reggeli normál (nem magasabb) ébredési pulzusom, nem érzem magam fáradtnak, és az edzésteljesítményem sem volt csökkenõ azon a 2 problémás napon, amikor nem ment fel a fulzus. Ezért kicsit bizakodok, hogy a kialvatlanság a bajom. (a szokásosnál picit kevesebbet aludtam, az utóbbi 1 héten)

Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azt azért vágod, hogy a 75-80 % semmire sem jó, ha ezt így kizárólagosan nyomod. Heteket, ciklusokat kell tartani, ahol játszani kell az edzésidõtartamokkal, kell tartani megreccsentõ heteket, ahol lepukkansz, s pihenõheteket, ahol aztán ezt a szervezet kompenzálhatja... Ráadásul az intenzív edzések idõszakában (most) is kell extenzívebb, alapozó stílusú tekeréseket tartani. Én azt mondanám, hogy beszélj egy edzõvel (szerintem Zerge is vállal ilyet), s egy éves irányvonalat beszélj vele át.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
179 -nél még sosem sikerült magasabbat mérnem

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Mivel 39 éves vagyok, a max pulzusom 180, viszont az ébredési 38 (ma reggel is pont ennyit mértem)
a max 140-150 körüli edzésértéket a zerge oldalán kalkuláltam ki 75-80%, és 2 éve ez körül edzek, szezonban. (a magam módján sokat fejlõdtem, persze még csak 2,5 éve "fertõzõdtem" meg ezzel a montizással). Az alapozó edzés a télen 135-140 között volt. Persze ez mellett heti 2 reggel futok kb hasonló pulzuson 40 percet.

220-életkor? Inkább mérd meg.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Mivel 39 éves vagyok, a max pulzusom 180, viszont az ébredési 38 (ma reggel is pont ennyit mértem)
a max 140-150 körüli edzésértéket a zerge oldalán kalkuláltam ki 75-80%, és 2 éve ez körül edzek, szezonban. (a magam módján sokat fejlõdtem, persze még csak 2,5 éve "fertõzõdtem" meg ezzel a montizással). Az alapozó edzés a télen 135-140 között volt. Persze ez mellett heti 2 reggel futok kb hasonló pulzuson 40 percet.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A másik lehetõség, hogy mivel mindig ugyanolyan intenzitással tekertél (legalábbis, amit leírtál, az alapján ez derül ki), a szervezet teljesen ráállt, s "félrekalibrálta" a testedet. Ez tipikusan a "túrázóbetegség", azaz azok, akik sokat túráznak montival, egyszerûen képtelenek gyorsan menni, mivel mindig ugyanolyan tempót mennek.

Folyamatosan ilyen emberekkel találkozom a HHH-n az aszfaltos úton - mindenki megelõz a Fenyõgyöngyéig, amikor én még csak lazán megyek, s vigyorogva repülnek rám, s mészárolnak le, de onnan nekem indul egy résztáv csõgázon, s gyakorlatilag mindet szépen levadászom, s állva hagyom a meredek részen. Tudni kell lassan és gyorsan is menni, s ehhez fejben is ott kell lenni, pl. néha igenis álld meg, hogy nyomod, s csak pörgess.

Egy komplex edzés nagyon sok terhelést és tempót le kell, hogy fedjen, s ebben van lassú (kompenzáló edzések) és gyorsan (intenzív, küszöbfejlesztõ edzések) edzés is.

A 150 körüli érték egy felsõ állóképességi tartomány lehet - heti 5-6 x 1-1.5 óra ezen a tempón nem túl hatékony. Érdemes ilyenkor blokkokban gondolkodni, s inkább 2-3 napokban összefogni õket. Itt több módszer és létezik, lehet növekvõ idõtartamú és csökkenõ intenzitású, s fordított is, de a terhelés-rohadtulnagyterhelés-kompenzáló mintát is követheti.

Azt hol olvastad, hogy ilyen terheléssel "kell" menni?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

hát, köszi a segítséget. nem vagyok valami boldog.
Azt nem értem, hogy hogy ilyen hirtelen jelentkezett 3 napja semmi gond nem volt, tök jól esett az edzés

Nem tudhatom az elõzményeidet, én személy szerint kizárnám a túledzettséget, egyik napról a másikra nem következik be.