Szökésileg küldtem volna privátot, de nem ment át, valami telítettség miatt. Ránéznél esetleg?
rendet raktam, van helyem!
Szökésileg küldtem volna privátot, de nem ment át, valami telítettség miatt. Ránéznél esetleg?
kicsit nagyobb kiskör volt ma. mondhatni "rájd esz juzsöl". nagyon rám fért, kikapcsolt rendesen, amire szükségem is volt már. f@szkivan, hogy mindenfelől csak a nyomasztás meg a negatív hullámok. persze én is hüJe vagyok, minek veszem fel, úgyse tudok vele mit csinálni... megszoksz vagy megszöksz... persze, műveljük kertjeinket, igyekszem eszerint, nadebazz!!
használatbavettem a felderített ösvényt. valójában csalás, mert könnyebb mint a másik vonal., az elején kevesebbet kell mászni.
itt majd eldöntitek, kinek melyik tetszik (ha egyik se, az is ér! )
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
rövid kiskör ma ESTE, annyira kicsinek indult, hogy ST-t sem indítottam. aztán persze a kalandkerékpár csak a legutóbb felfedezett ösvényfelé vitt (ki érti ezt?)
ez az egy kis púp van benne, vicces, hogy felfelé a kalandkerékpárral könnyedén megy, a "csúcs" után jön a kapaszkodás a fékbe. a 45650B-vel pont fordítva, felfelé nyomni kell, lefelé meg megy a vigyorgás.
hüJe dolog ez a délelőtt biciGlizés, de ha ilyenkor fér bele....
az egyik kopár domb tetején állva hallgattam a kiszáradt gaz zajait, egy sast vettem észre, ahogyan körözött szépen, figyelmesen. be is ugrott gyerekkorom egyik kedvenc filmje, szinte hallottam a zenét is. Mackenna aranya
Kisherceg módosította - 2022. július 27. - 12:39
Kisherceg módosította - 2022. július 24. - 22:41
facebook.com/kisnemedi965/photos/a.1545189452365473/3242148179336250/
Lakossági jelzés alapján, a váchartyáni temető felső részén vélhetően két medvét, egy nagyobb testűt és egy kisebbet láttak Vácduka irányába elhaladni a búzatáblában. (2022. július 23.)
blash módosította - 2022. július 24. - 22:11
tudtam, csak nem sejtettem... pontosabban tudtam hogy létezik, csak nem sejtettem, hogy ennyit fejlődött, hogy már értelme is van erre menjek. "új" egynyomos a leltárban!
valóban "adventure" bicaj ez, mert valójában ma sem erre indultam egy rövid karikára, mégis itt kötöttem ki...
nem szoktam ilyen melegben kimerészkedni, de ma délelőtt fért csak bele a tekerés, így menni "kellett". meleg volt, duLván.
a kedvenc nézelődős helyen kb kettő percet bírtam ki, a tűző napról inkább mentem is vissza az árnyékba.
az elmúlt héten eléggé elhanyagoltam, mindig volt valami, de ma végre megint tekertem. egy nyugis egysebizés volt a program, felhőbámulással egybekötve.
Kisherceg módosította - 2022. július 17. - 19:50
ma a(z egyik...) motoros ösvényen mentem egy rövidet, kíváncsi voltam, végig lehet-e rajta menni. legnagyobb meglepetésemre végig járható, nincs a legutóbb tapasztalt durva gazos burjánzás. van viszont egy újabb kereszt... friss, áprilisi.
az ösvény viszont meglepett, a klassz járhatósága ellenére elhagyatottnak tűnt. a meleg és a csapadék hiánya miatt elég őszies hangulata van.
huh, ma nagyon kidöglöttem... csalóka volt a szél, nem érződött 30 foknak a 30 fok, nagyon be kellett osztani a két 0,75L kulacsot. összesen "csak 30km"* volt, de nagyon szerettem volna már hazaérni a végefelé közeledve. ennyit régen toltam már, kész szerencse, hogy egysebivel mentem, "lényegesen" könnyebb. tolni ha egészen pontos akarok lenni, négy helyen kényszerültem kapcsolni a "tolva" fokozatot. ebből egy, amin mindig le kell ugrani (bár váltóssal szokott menni), szóval nem gáz (annyira), de a többin általában fel tudok menni. talán menti a helyzetet, hogy mikor már láttam, hogy kevés lehet a kráft, nem tántorodtam el és a hosszabb változatot választottam. no chicken way! <----ez persze amolyan tipikus utolsó mondatok sírfelirat, ugyebár...
*mondjuk ez nekem már normálisabb, alsó hangon "nagyobb" körnek számít.
persze azért jó volt, mint majdnem mindig.
ma csak a fenti készült, ez még tegnapról:
Kisherceg módosította - 2022. július 02. - 20:17
ma késő délután belefért egy huszas. jobb lett volna, ha nem felejtek el előtte láncot olajozni... viszont kipróbáltam a hulladékradar appot, sajnos volt rá okom és lehetőségem is... kíváncsi leszek.
Kisherceg módosította - 2022. június 30. - 22:00
hát-hát, ez a rohadt meleg rohadt meleg... tegnap este egy rövid kiskört tekertem, ami meghozta a kölyök kedvét is. így ma egy még rövidebb kör volt, de nem voltam egyedül. gyors nagyon és nem félős.
gyorsan, gyorsan, mielőtt a déli hőség megérkezik!
nem vagyok egy vallásos alkat - valójában jókat szoktam nevetni (néha elborzadni), de ez azért cinkes. le is vettem onnan, a gazdája a szélső pad alatt találja. sosem fogom megérteni, hogy miért nem viszi magával mindenki a szemetét.
nahát, vééégre összeszedtem magam és az imbuszkulcsaimat, megjött egy liter Dzsó féle ekó tej is pár hete, így minden adott volt, hogy beszereljek egy két új pár fékbetétet sokat látott 45650B bicajomba. ezzel ügyesen összekötöttem a dugattyúk pucolását is. meg akkor már kapott új tárcsákat is (SM-RT76 - inflálódunk, ugye...) megdöbbentő, hogy a még csak 4,5 (négyésfél!) éve használt SM-RT81-ek milyen viseltesek csakhát... az új tárcsákat "véletlenül" 6 csavaros kivitelben vettem, mivel a hónapok óta büntiben lévő fenszí új kerekeimre ilyen való... számítottam rá, hogy előbb-utóbb kiduzzogom magam és adok új esélyt a sokak által dicsért gyártó termékeinek**. ha már megvettem hozzá a 36T napkereket, csak ki kellene próbálni. (velem van baj, hogy a ratchet star-ról mindig Rachel Starr jut eszembe? ) így rávettem magam a szerelgetésre. a külsők kaptak egy kevés plusz tejet (elől még volt egészséges mennyiség, hátra meg nem régen töltöttem, de ugye az eléggé szereti nyomni magából kifelé az oldalfalon keresztül), az új kerekekre minimális szentségeléssel, szépen fel is mentek. műhelypumpával, mint egy pro, ugye... alig locsoltam szét a tejet. fékpucolás, pofacsere, a lánckeréksorról is lerobbantottam a többéves dzsuvát, majd pikk-pakk összeraktam. ...és ha már kész, ki is kellett próbálni, ugyebár...
ez az emelkedő alja, ami a múltkor még lejtő volt, amin a Unittal sikerült a komfortzónán kívül kerülni. a teteje tényleg q_rva meredek, alig bírtam feltolni. ha a múltkor előre tudtam volna, mennyire lejt, valszeg nem indulok el lefelé. így viszont tudom, hogy le tudok jönni rajta.
ezzel szépen sikerült összekötni egy-két korábbról már félig-meddig ismert szakaszt, ami a folyton változó, bővülő köreimhez elengedhetetlen. érdekes, ahogy telik az idő, egyre közelebb kerülnek korábban távolinak érzékelt területek is.
nade a technika: jól vizsgázott, érezhetően merevebbek ezek a kerekek, ami elég szokatlan, lehet, engedek még kicsit a gumikból, bár eleve kisebb nyomással indultam el, mint eddig. a gumik (főleg a hátsó) érezhetően kényelmesebben gurul. ...és van egy meghatározhatatlan "minőségi" érzete a dolognak. a shimano XT-nél, ami eddig volt, hangosabb, de még épp nem zavaró a hangja sem. a fékek szerintem kb be is koptak nagyrészt, bár hiányolom, hogy ezekkel a tárcsákkal nem harap (még?) olyan hirtelen, mint a régivel. (betét maradt most is gyantás) mindenesetre a lejtőzés magabiztosabb, mint az előzővel. bár félni azzal se féltem (nagyon...)
hazafelé kicsit még haverkodtam ezzel a vicces küllemű, de bátor kiskrapekkal.
*jó, tudom, nem egy kifejezett filmtörténeti mérföldkő (max rajta egy légypiszok...) a Cool as ice, de kölyökként imádtam, nagyon kúlnak láttam. a zene pedig annyira kilencvenes évek, szinte ott vagyok megint, tizenévesen.
** igen, ezek azok a kerekek és agyak, amiknek szándékosan, babonából nem írom le a nevét és ugyanezért nem tértem ki arra a jelenségre sem.
Kisherceg módosította - 2022. június 18. - 22:25