rövidke lett a mai kör, sajnos az eső közbeszólt. :/
igen, megint nem volt tekerés, hűvős (hahaha...) idő ÉS családi program miatt. ma bejárható volt az acsai Prónay kastély. a három közül a legnagyobb. (oké, a három közül csak kettő létezik már. a másikat is láttuk pár éve. ha valakit érdekel, eladó ill. bérelhető is.) az acsai kastély a hazai kastélyokhoz hasonlóan leromlott állapotban van, persze "állagmegóvják".... amolyan hazai módon, amit naaaagyon muszáj, kiköhögi állambácsi, de kb ennyi. új a tető rajta, így legalább nem ázik be, illetve a födémmel próbálnak valamit csinálni. a falu egyik hozzánk hasonló korú szülötte, Alföldi... őő, khm, elfelejtettem a keresztnevét (elnézést!) volt "túravezetőnk". lelkes és érdeklődő tudója a kastély történetének, aki fáradhatatlanul kísérte az elmúlt évekhez képest jelentős létszámgyarapodáson átesett látogatókat és igyekezett elültetni a fejekben az alapvető információkat. köszönet neki ezért!
képek!
Kisherceg módosította - 2022. szeptember 17. - 18:45
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
nahát... ma úgy volt, hogy kedvem se, meg hangulatom se, meg időm se volt sok. viszont egész jól ment már az elején. plusz találkoztam egy másik bringással, akivel párszor már összefutottunk, de mindig másfelé mentünk tovább. most viszont mutattam neki pár ösvényt, egy-két "rejtett kincset". az ilyesmi mindig felvillanyozóan és ösztönzően hat. a "gyorsabb", nyitottabb szakaszok egyikének végén megjegyeztem neki, hogy asszem nekem többet kell gépészkednem a tempósabb haladás érdekében a 650B kerekek és az csak elöl teló miatt, ő meg valszeg így is unatkozik... udvariasan csak hümmögött (29er, összteló, e-mtb...) persze én imádok gépészkedni, a korlátozottabb technikai feltételek miatt így is homályos a kép sokszor....
Szökésileg küldtem volna privátot, de nem ment át, valami telítettség miatt. Ránéznél esetleg?
kicsit nagyobb kiskör volt ma. mondhatni "rájd esz juzsöl". nagyon rám fért, kikapcsolt rendesen, amire szükségem is volt már. f@szkivan, hogy mindenfelől csak a nyomasztás meg a negatív hullámok. persze én is hüJe vagyok, minek veszem fel, úgyse tudok vele mit csinálni... megszoksz vagy megszöksz... persze, műveljük kertjeinket, igyekszem eszerint, nadebazz!!
használatbavettem a felderített ösvényt. valójában csalás, mert könnyebb mint a másik vonal., az elején kevesebbet kell mászni.
itt majd eldöntitek, kinek melyik tetszik (ha egyik se, az is ér! )
rövid kiskör ma ESTE, annyira kicsinek indult, hogy ST-t sem indítottam. aztán persze a kalandkerékpár csak a legutóbb felfedezett ösvényfelé vitt (ki érti ezt?)
ez az egy kis púp van benne, vicces, hogy felfelé a kalandkerékpárral könnyedén megy, a "csúcs" után jön a kapaszkodás a fékbe. a 45650B-vel pont fordítva, felfelé nyomni kell, lefelé meg megy a vigyorgás.
hüJe dolog ez a délelőtt biciGlizés, de ha ilyenkor fér bele....
az egyik kopár domb tetején állva hallgattam a kiszáradt gaz zajait, egy sast vettem észre, ahogyan körözött szépen, figyelmesen. be is ugrott gyerekkorom egyik kedvenc filmje, szinte hallottam a zenét is. Mackenna aranya
Kisherceg módosította - 2022. július 27. - 12:39
Kisherceg módosította - 2022. július 24. - 22:41
facebook.com/kisnemedi965/photos/a.1545189452365473/3242148179336250/
Lakossági jelzés alapján, a váchartyáni temető felső részén vélhetően két medvét, egy nagyobb testűt és egy kisebbet láttak Vácduka irányába elhaladni a búzatáblában. (2022. július 23.)
blash módosította - 2022. július 24. - 22:11
tudtam, csak nem sejtettem... pontosabban tudtam hogy létezik, csak nem sejtettem, hogy ennyit fejlődött, hogy már értelme is van erre menjek. "új" egynyomos a leltárban!
valóban "adventure" bicaj ez, mert valójában ma sem erre indultam egy rövid karikára, mégis itt kötöttem ki...
nem szoktam ilyen melegben kimerészkedni, de ma délelőtt fért csak bele a tekerés, így menni "kellett". meleg volt, duLván.
a kedvenc nézelődős helyen kb kettő percet bírtam ki, a tűző napról inkább mentem is vissza az árnyékba.
az elmúlt héten eléggé elhanyagoltam, mindig volt valami, de ma végre megint tekertem. egy nyugis egysebizés volt a program, felhőbámulással egybekötve.
Kisherceg módosította - 2022. július 17. - 19:50