Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás

a Nasivin, de a sznobok vehetnek drágábbat is!

Ez aranyos!! Látjátok a sznobizmus itt kezdõdik, és 50 forinton múlik!!:):)
Mi az hogy szenzitív orr??
join your life, join your bike

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás

öööö izéééé ... lehet hogy nem ide való a kérdésem ...

de a mai 2.5fél órás mászókázos, tekerészés közben 5lött fel bennem a kérdés...

szóval ti mi a lótúrót tsináltok, hogy állandóan folyik a takony, fika, orrváladék az ember orrából, ien hidegben......kábé 3/4ed óra alatt elhasználtam a nálam lévõ pzs-ket...úgy kifujni a nozikámat, nem tom mint a LABDARUGÓK, hogy semmi nélkül, bele a nagyvilágba.....baromira zavar hogy szipogok, fõleg hogy emiatt még anno kiszedték az orrmandulámat :( .. ( elnem tom képzelni hogy full face-ben mi minden lehet egy lejtõzés után :) )

tehát van-e megoldás? kesztyûbe törölni is undi.. :) ... van vmi matrica amit az ember ha az orrára rak?? akkor mi történik? ...

köszönöm...botsi a gusztustalankodásért...

Orrcseppre nem gondoltatok??
Indulás elõtt midkét nóziba cseppenteni és kész, egy idõre el lehet felejteni a pzs-ket.
Gyógyszertárban recept nélkül kapható mondjuk a Nasivin, de a sznobok vehetnek drágábbat is! Méretre sem sok az üvegcse, ezért akár magaddal is viheted.
Hátránya, hogy nem szabad folyamatosan használni, hanem folyamatosan egy hétig maximum és utána kell egy kis szünet.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Jozef

Jozef

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Háát nemtudom, én ugyvagyok vele hogyha kikell jönnie jöjjön a maga utján ne a torkomon keresztül. Anyagzsebi? nemszeretem zsebrerakni, utánna meg mosogatni. Így hát marad a jó öreg orosz módszer. Jobra balra lövegként ki. Ennek hátulütõje, ha jönnek mögötted.... Csajoknak kimondottan nem elönyös. Meg ha mekszokod akkor, lehet hogy másutt is megcsinálod

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Az igazság az hogy nekem is ez a problémám csak én azon morfondírozok hogy jó-e csapatban a 62diknek lenni?? Pl. a Gyilkos Lódarazsakban sok a fiatal az mondjuk lenne neked. De én magam is gondoltam egy csapat alapításra egy-két barátommal mondjuk mehetnénk együtt edzeni, túrázni meg versenyekre és egy jó kis fiatal társaság alakulna!! Csak ez leghamarabb nyáron lehetne igazán!!! Mert most nem vagyok Bp-n.
Én is valami ilyet szeretnék ahol nem harapják le a fejed ha nem mész de azért jól tudsz fejlõdni!!! itt az emailem priviben megbeszélhetjük atisch@freemail.hu
De ha másnak is van hasonló helyzete akkor írjon!! De ha valakinek van valami jó csapat ötlete akkor engem is érdekel!!!

Hegyi Bernát

Hegyi Bernát

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Egy kicsit más..Tudnátok ajánlani valamit, hogy hogyan találhatnék egy jó kis egyesületet? Tavaly kezdtem el versenyezgetni rövidtávon+maratonokon, de idén komolyabban szeretnék nyomulni.Csak két éve bringázok, de sportmúltam van bõven, sz lécci segítsen aki tud!Kösszi

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Litespeed ez nem rossz ha jól értem bringázás közben az egészet csak kell hogy elérd a kellõ sebességet mert különben a válladon köt ki zöld haverod!!

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szerintem a leghatékonyabb, ha befogod az 1ik orrlukad mintha zspibe fújnág az orrod, oldalra fodítod a fejed és kifújod a taknyot a másikon majd ue fordítva. Az anyagzsepi sem utolsó mondjuk :D
One planet, one tribe...

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Ismerek embereket, akik eme problémámra imigyen válaszoltak: hajtsd hátra a fejed, a takony majd lefolyik a torkodba, és akkor már ki tudod köpni.

Gyanítom nem bringás volt az illetõ, mivel lefelé száguldozva egy köves lejtõn nem túl egészséges hátrahajtani a fejet. Ráadásul a rázós lejtõ meg csak úgy csalogatja az ember orrából a meztelen csigákat.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A orrnedv csillapításának az ellenszerét nem ismerem,de azt már én is észrevettem,hogy amíg tekerek nem is nagyon veszem észre,hogy esetleg szivárog a nózim.Igen ám,de ha leszállok és bemegyek egy zárt helységbe akkor aztán patakokban ömlik.Mindig van nálam papízsepi...de tegnap véletlenül nem volt.És pont dolgom akadt egy hivatalos helyen,bementem...1 percig még vissza tudtam szipogni...mikor éreztem az elsõ cseppek felszínre törését -mintha az arcom viszketne- letöröltem a tenyeremmel...de amikor már nem tudtam megálljt parancsolni a folyamnak kénytelen voltam "kiveszek a zsákomból valamit" nevû fedõhadmûvelet alatt a kabátujjammal enyhíteni a kényes helyzeten.Tanulság: mindegy,hogy a zsepi papír vagy anyag,csak zsebretenni ne légy hanyag!

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
én mindig is anyagzsepit használtam ... ettõl függetlenül van hogy nem tudok gátat szabni a folyamnak :D

de tudjátok az lenne az igazi amit a fogorvosok használnak nyálelszívó gyanánt :D

:love1:

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
lensver köfike!

a jó öreg anyagzsepi :) .. igazából mindig is azt vártam, hogy mikor lesz már annyira retro a divat, hogy a tisza csukát hordó magyar fiatalság, visszatérjen az anyagzsepire és lám, én leszek a második :)
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
HUh, nagyon izgató a téma ezt nem tudom kihagyni, velem is többször elõfordult és amit én fõleg észleltem hogy mikor megállok vagy mikor hazaérek egy jó kis tekerésbõl akkor kezd el ömleni a takony az orromból. Addig még nem is zavar a lélegzésben meg lehet hogy a süvítõ szél visszatartja az orromba de ez szerintem mindenkinek a problémája mert egy természetes reakció azaz vele jár de mondjuk engem nem szokott zavarni annyira, inkább az ha spd cipõben lefagy a lábamújja egy idõ után!! Ilyen észrevétele van valakinek?? Na akkor takony legyen veletek!! minden jót!!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sajna nekem is nagy problémát jelent a dolog télen, de már megtanultam félig beszivni az orromba, a másik felét pedig kifújom, ha alkalmas helyre érek, ahol elõ tudom húzni a zsepimet. Ismerek embereket, akik eme problémámra imigyen válaszoltak: hajtsd hátra a fejed, a takony majd lefolyik a torkodba, és akkor már ki tudod köpni. Én bizisten igyekeztem, nekem semmi se folyt sehova. Igy meg kellett elégednem a szipogással - ami elég jól megy már és meg is szoktam - a másik pedig, hogy a hátsó mezzsebemben mindig hordok magamnál egy anyag zsepit. És ez nagyon fontos, mert a papirt max kétszer tudod használni, az anyagzsepit viszont akár több órán át is, ha ügyes vagy. Persze néha sajna összekened majd magad, ha egy-egy használt részhez nyúlsz. De ha már tele van, akkor szedd elõ táskádból, vagy másik mezzsebedbõl a másik anyagzsepit.
Sajna elõjön még egy problem, éspedig, ha nagyon rég nem fújtál már orrott, akkor csak szádon ki tudsz kilélegezni, egyébként az orrodból takonybubik kezdenek kifröccsenni. Erre persze akkor kell odafigyelni jobban, ha emberek közt cangázol, egyébként meg biztos vannak, akiket ez nem zavar.

Én ezeket tudom javasolni, ha se orrból kifújni, se kiköpni nem tudod. :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
öööö izéééé ... lehet hogy nem ide való a kérdésem ...

de a mai 2.5fél órás mászókázos, tekerészés közben 5lött fel bennem a kérdés...

szóval ti mi a lótúrót tsináltok, hogy állandóan folyik a takony, fika, orrváladék az ember orrából, ien hidegben......kábé 3/4ed óra alatt elhasználtam a nálam lévõ pzs-ket...úgy kifujni a nozikámat, nem tom mint a LABDARUGÓK, hogy semmi nélkül, bele a nagyvilágba.....baromira zavar hogy szipogok, fõleg hogy emiatt még anno kiszedték az orrmandulámat :( .. ( elnem tom képzelni hogy full face-ben mi minden lehet egy lejtõzés után :) )

tehát van-e megoldás? kesztyûbe törölni is undi.. :) ... van vmi matrica amit az ember ha az orrára rak?? akkor mi történik? ...

köszönöm...botsi a gusztustalankodásért...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
mondjuk, télleg vannak elég jó CC gumik fasza ballonosban is. Én használtam continentál- explorer??talán..- gumit, ilyen szürke szine volt nekije, s halál olcsón vettem, akcióba...
ami a tömeget illeti, azért ésszerû határokon belül érdemes megfontolni, hogy egy baszott nehéz gumit/kereket gyorsitasz, s közbe nézegeted a pehely ricsi pro stücnidet, vagy egy relativ kisebb tömegû kereket gyártasz, némi pézé. nekem óccsó van, elég jó sulyban match ...20, ilyesmi...

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
én azért azt mondom hogy nem a külsõ a legfontosabb persze nem elhanyagolható de szerintem a váltók és a hajtókar nyom sokat egy cc bringán meg hogy összeségében ne legyen 20 kiló!! :) hát mondjuk kinek a pap kinek papné vagy hogy is van ez!!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Inkább az,hogy alig nagyobb a gördülési ellenállás,mint a vékonynál. Amellett,hogy sokkal jobbak a menettulajdonságai,és most már súlyban is kapsz nagyon könnyû ballonos gumikat.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Én régen virsligumi hívõ voltam..tehát nem raktam fel 1.9-nél vastagabb gumit. Most pedig néha 2.1-est is simán hasaználok...több komfort...

öregedés...kotyogó vállizületek...vastagabb gumik.. :D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Én ezt nem így látom:D
Ha nem vagy ott a szeren,akkor is jobb egy jól kezelhetõ,kényelmes géppel menni...

nyilván, de erre nemsokára majd úgy is rájössz, hogy mi a neked kényelmes, hogy milyen külsõvel szeretsz menni stb.

vagy nem?:)

na jó inkább kikapcsolom a gépet :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Nem azt kartam idézni. Na mindegy ezt tomi-tól kérdeztem meg az elöbbit is neki.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!