Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szeretek versenyre járni, mert nagyon megfogott ezeknek a hangulata. Én tavaly májusban kezdtem újra bringázni egy jó pár éves kihagyás után.
Ami nekem fontos, hogy mindig legyõzzem önmagam, egyre jobb eredményeket érjek el. De 30 fölött már minden nap ajándék. Szokták mondani ezért nem viszem túlzásba.
Fontos a happyfaktor is.
Szólok is a nejemnek, hogy tartson el mert a Remák Zoli edzésterve alpján készülök és nincs idõm pénzt keresni.:)

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

www.nse.hu honlapon van egy felküszülés címû link ott van leírás h mire ügyelj stb nézd meg...

Köszi elolvastam. Hasznos. Ami igazán tetszett az a salzkammergut maraton beszámoló.

Ezeket az infókat nagyjából én is tudom, de én olyan edzéstervre gondoltam, mint amilyen az amstrong könyvben is van. Csak az országútis és eléggé elnagyolt.
Az érdekelne meddig kell alapozó edzést végezni, mikor van erõ fejleszteés, mikortól kell intervallozni. Tehát valamilyen konkrétum jó lenne.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Kérdésem:
-Nincs valakinek valami jó kis edzésterve?
-Ti hogy készültök?

Hello!
Nagyon versenyarc vagy? A mostani Bringában Remák Zoltán ír a felkészülésérõl,ha sok idõd meg le7õség van,akkor pl. követheted azt is:)
Én fedett helyen való melegedéssel meg a keróm összerakásával készülök a következõ szezonra:)
amúgy;ELTE uszoda napi heti 2x1 óra
tekerés,ha yó idõ és alkalom van
tekerés szobában,ha van vmi yó film:)

valami azt súgja,h csak én nem veszem elég komolyan a téli edzést...:D

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
jól van na

----------
kérdés:
Wormdrive külsõre lennék kíváncsi és egy megközelítõ árat is megköszönnék vagy egy címet amin utána tudok nézni vagy vmi iylesmi...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
OFF

Te meg próbáld meg használni néha azt a ku..a módosít gombot is....

ON

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
amúgy meg vegyetek télire termoszos kulacsot forró víz bele és egy darabig az is marad:D

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
ezen a címen van egybõl a bejövõ oldal közepén:
Hegyikerékpározás
Tanácsok MTB maratonra való felkészüléshez

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
www.nse.hu honlapon van egy felküszülés címû link ott van leírás h mire ügyelj stb nézd meg...

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Mondjuk ami fix az a két spin óra, a többi esetleges. De törekszem a minnél több mozgásra.

Happybike SE tag vagyok. De ez nem kimondott verseny egyesület, mert a tagok nagyobb része élvezetbõl bringázik, és inkább csak közös túrákon vesznek részt. Azért van egy kb 10 fõs versenyzõi csapat is.

www.hbse.hu

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
hát csak hajrá!! Ha én ennyit edzenék!! :):):):)
Persze majd én is fogok csak most leesett a HÓ meg épp vizsgaidõszak de ígérem bepótolom!! KissCADMan vagy valami csoportosulásnak a tagja vagy csak magad nyomod??
join your life, join your bike

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok most találtam ezt a jó kis topikot.
A szezonban én is szeretnék minél több maratonon indulni hosszú távon. Mondjuk ez érdekes lesz mivel tavaly csak 50-es távokon mentem. És egy két külföldi maratont is bevállanék (garda, salzkammargut).
Készülök a versenyekre, de konkrét edzéstervem az nincs. Heti 2 spinning, 1 korcsolya, 1 úszás, ha kevésbé fagy akkor elkezdek futni is.

Kérdésem:
-Nincs valakinek valami jó kis edzésterve?
-Ti hogy készültök?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Pertyié

A Peltier-hõhatás és a hõelem

Kísérlet leírása: Forrasszunk össze réz (Cu) és cink (Zn) huzalokat. Csatlakoztassunk az összeforrasztási helyhez hõmérõt (termoelem, termisztor). Kössük be az így elkészített összeállítást egy egyenáramú áramkörbe. Tapasztalat: ha a rézre kapcsoljuk az áramforrás pozitív sarkát (a cinkre a negatívot, tehát az elektronok a cink felöl haladnak a réz felé), akkor az összeforrasztási helyen melegedést tapasztalunk, ha a rézre az áramforrás negatív sarkát kapcsoljuk, az összeforrasztási hely hidegebb lesz, mint korábban volt, hõt von el a környezetébõl.

Kvalitatív értelmezés: Ha a rézre kapcsoljuk az áramforrás pozitív sarkát (ekkor az elektronok a cink felöl haladnak a réz felé) Ha a vezetési elektronok mozgását külsõ elektromos térrel hozzuk áramlásba és az elektronok a rézbõl a cinkbe jutottak, energiaszintjük emelkedett, amelyhez az energiát a környezetükbõl vették fel. (forrasztási hely lehûlt). Fordított áramirány esetében az elektronok energiaszintje csökkent, energiát adnak le a környezetüknek, melegítik a forrasztási helyet. A termofeszültség jelenség és a Peltier-hõhatás jelenség fémek esetében egymás tükörképei.

Kvantitatív következtetés: Az egységnyi idõ alatt felszabaduló vagy elnyelt hõnek megfelelõ hõteljesítmény (PP) arányos az I árammal, ahol Q a hõ, p a Peltier-együttható T az abszolút hõmérséklet.

Ezen jelenségen alapuló eszközt, mint hûtõ/fûtõ berendezés Peltier-elem néven ismert

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Hidd el élmény lesz a tekerés habár a légellenállásod kicsit megnõ!!:):)

Hú, ezt lehet, hogy kipróbálom, irtó jó ötlet! :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
jeee:clap:

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás

Na és azt nem tudjátok, hol lehet olyan kulacsot beszerezni, amibe be van építve egy vizforraló, az akksiját pedig a vázra lehet szerelni. Innentõl kezdve, csak beleöntöm a vizet, a benne levõ fémszál meg melegiti folyamatosan a vizemet! :bananadan

Megmondjam a megoldást:
Egyszerû és nagyszerû, beugrasz valami háztartási gép osztályra veszel egy boilert plusz valami giga aksit mindkettõt beteszed a mikulásputtonyodba és a boilerbõl egy kis vezetéken mintha camelback lenne szívogatod a finom meleg vizet!! Hidd el élmény lesz a tekerés habár a légellenállásod kicsit megnõ!!:):)
join your life, join your bike

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
rossz tulajdonságot kivéve megvan oldva az ügy:D

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Csak hogy egy kis technikai része is legyen a dolognak:

Azok a hûtõtáskák, amik 12V-ról mûködnek egy un Pertyié (a franc sem tudja, hogy kell leírni) elemet tartalmaznak, aminek az a fõ tulajdonsága, hogy az átfolyó áram hatására az egyik fele hûl, a másik meg melegszik. Ha megfordítod a polaritást, a hideg-meleg is megfordul. Rossz tulajdonsága, hogy zabálja az energiát!

Ötletnek ennyi, a többi szabadon választott.

Technikai továbbképzés vége.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Nyáron meg hogy örülnétek egy kis jégkrének, télen amikor ingyé van akkor meg nem kell. Ki érti ezt? :D

hehe:D
nyáron meg vmi hûtõszál kell;)
és akkor megvan oldva az egész

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
õõõ csak nézegettem mert kaptam katalógust és abba volt...
igazándiból akarok venni külsõt de vmi városi körülményekre...nem akarom lekoptatni azt ami most van rajta.Ezt visszateszem ha hegyre megyek de itt a síkságon...

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
Ha ésszerûen könnyû gumikkal beéred, akkor ajánlom figyelmedbe a Coninental-t és a Michelin-t. Az elõbbi nagyon jól tapad, az utóbbi is csak tartósabb!
Én Conti Explorer Pro-t használtam (circa 500g), de már ez is elég defektérzékeny! Van protection-os is. Ha sok pénzed van vegyél
Michelin-t.
üdv.