Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
5099 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
EZ hogy jön ide ??

amúgy az itt olvasgató kedves autós kollegák remélem tudják, hogy úgy "menõ" haladni hogy helyzetjelzõ (színes, lehetõleg zöld) + ködlámpa...

Mondjuk igaz, hogy Báty. egyik haverjának Corradoja van, oszt abba ott figyel a piros reflektor fényszóró, de az jó is ;) és van olyan fénye mint a sima refinek, meg hát na....

(nem mellesleg bátyámat baszta már meg a rendõr 3000huf-ra mer kiszúrta hogy zöld helyzetjelzõje van és az tiltott a kressz szerint. pedig ekkoris sima tompítottal haladtunk.)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Valaki meg tudja mondani nekem az új NOKIA reklám zenéjének a címét és elõadóját???

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

(2) A biztosító, a Nemzeti Iroda az elõzõ bekezdés alapján megtérítést nem követelhet a biztosított alkalmazottjától (tagjától). A biztosítottnak közös háztartásban élõ hozzátartozójától, valamint attól, aki a káresetkor a gépjármûvet a biztosított engedélyével használta vagy vezette, a biztosító megtérítést csak a (3) bekezdésben felsorolt esetekben követelhet.

vagy családtagnak lenni azonos címen
vagy írni egy fecnit, hogy vezetheti a járgányt:-)

vezetni meg tényleg lopásig lehet, csak biztosítás nincs ha más cím, vagy nincs egy két fecni:-)
nah mind1

köszi Palmi

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

autót azt vezeti amíg nincs bejelentve hogy lopott, aki akar.
lényeg hogy legyen forgalmija, és kötelezõje.

ahoz meg mintha valami meghatalmazás kéne, hogy te vezethesd tartósan az autót.. vagy nem?

Vagy legyen írásos engedélyed arról, hogy vezetheted a kocsiját.

:rolleyes:

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az sem mindegy hogy hol lakik a szemely
mert vannak olyan helyek amik mas szorzoval jonnek
nagyobb a lopas, ...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
https://www.online.a...melleklet1.html

itt a 9.§ a lényeg

Most kitöltöttem vagy 4féleképpen a szerzõdést és az jött le, hogy az üzembentartótól függ a biztosítás ára, nem kell, hogy legyen jogsija.

Aztán, ha egy háztartásban élsz vele akkor nincs gubanc, ha tré van.
Vagy legyen írásos engedélyed arról, hogy vezetheted a kocsiját.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jaj.

1. § A gépjármûvek kötelezõ felelõsségbiztosítása (a továbbiakban: biztosítás) kiterjed azoknak a megalapozott kártérítési igényeknek a kielégítésére, illetve azoknak a megalapozatlan kártérítési igényeknek az elhárítására, amelyeket a biztosított személyekkel szemben a biztosítási szerzõdésben megjelölt gépjármû üzemeltetésével okozott kár miatt támasztanak.

de az üzembentartói dologról infó még mindig nincsen.
na majd megkérdem vmelyik cégtõl.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
de ezen az oldalon van 1000+1 link ahol jól utánajárhat mindenki annak ami érdekli...
Szerintem

bptitans.hu

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ez idáig oké, de most még mindig nem tudjuk 100%kosan, hogyha rotty van és õ vezet, de nincs a nevén a autó, hogy akkó mivan..
de a nyomtatvány önmagában nagyon okos dolog

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
www.biztositas.lap.hu itt kitölthetõ egy nyomtatvány ami megmondja mennyi lesz a bizti különbözõ cégeknél, itt beírhatod ükanyádat is tulajnak...

bptitans.hu

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Bár tényleg van egy jó biztosításos ismerõs, de köze nem volt ehhez. A lényeg, hogy az, akinek a nevén van a kocsi, fizeti-e biztosítást rendszeresen és azt tudom-e igazolni. Tõlem is az igazoló lapot kérték, meg a forgalmit, meg a jogsot és hát ebbõl még egy rendõr is egyértelmûen kikövetkezteti, hogy a kocsi tulaja az én anyum... Gondolom, ha nem családbeli vezeti, akkor az gázos, de családban tuti nem úgy van, hogy az fizet aki okozta... Nekem nincs állandó keresetem... Tanulok... Nem tudnék fönntartani egy autót... Kétlem, hogy nekem bármiért is kéne fizetnem. Mondjuk nem is kellett... :) Az atyai elbeszélgetés meg szoc.problem...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
azért lehet furán néznek, ha ezzel beállítasz egy biztosítóhoz :)
valami biztosításos jó ismerõsõd esetleg?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
még nem láttam ilyet, de enm a biztosítás számát, csekkek befizettségét, és a biztosított nevét nézik?
hogy ki vezetette meg....
áhh, bonyi.
tényleg informálódni kéne.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Naná, hogy tud róla... Kicsit föl lett fújva az ügy és ki is jött a police... Õk töltöttek papírokat is (ami 10 ropiba került) de a törés részt a biztosító állta...

(Mellesleg nagyon hülyék voltak... Ott elöttünk összevesztek, de úgy faszásan kiabálásig, hogy mit hova kell írni... Hehehe...)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
bátyus esetében valahogy úgy magyarázta, hogy nagymaminak címezík a csekket.
most vagy utána nézett és jó ez így, vagy könnyelmû.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Azt tudja a police, hogy Te okoztad a problemet? Te töltötted ki a papirokat?

bptitans.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor:
a tulajdnos(nagymami) és akinek a nevén van az egész fizet
az üzembentartó(vezetõ) meg?
mert ha az is fizet, akkor már nem éri meg az üzlet.
tehát... vcagy az üzembentartó(sofõr) fizeti a nagymami díjszabását.
ez lenne a legjobb.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Sztem nem így van. Anyám nevén van az autó és minden más is, én vezettem, apró hiba... De fizette a bizosító, pedig én nem szerepelek sehol sem... Akkor ez hogy volt?!?! Családon belül mûkszik egyszerûen, nem?!?!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen,..
csak pont az a cél elkerülni hogy ne kellen a saját nevemen a havi 11ezret saját névre..
de akkor ennek tényleg utána kell járni rednesen.
(ezren csinálják ezt, és nem egy autós oldal tippjei között szerepel)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
éncsak azt tudom, hogy bátyám így csinála meg...
nagymami a tulajdonos és õ az üzembentartó.
(tegnap ment ki deutschlandba, szóval nem tudok telefonos segítséget kérni :))