Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://www.roofbox.co.uk/PNTANr.html

Valami efféle?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ja és majd' elfelejtettem: a Cape Epic tandemesei:

http://pix.bikemag.h...06/capeepic.jpg

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Azt találtam ki, hogy veszek jó erõs zártszelvényt és abból csinálok olyan tartót, ami elöl a villát fogja meg gyoszárral a kerék nélkül. Hátul meg hozzá lehet fogatni a kereket szíjjal.

--Trifo

--Trifo

Attól még prímán eldõl. Kell egy-két vázat fogó kar is, mint a normálokon. Egyébként párom apja normál bringához majdnem csinált így egyet nekünk, csak lebeszéltük végül, mert befért kocsiba is a két bike.
Addig is törj nekünk utat.

P.s.: Nagyon megbecsülöm a vázat, bent van a szobában az ágyunk mellett. eBIKE szállított, most már csak a "fél" bringa hiányzik. Mostanában arra sincs idõm, hogy rendesen reggelizzek/ebédeljek/vacsorázzak, nemhogy rohangáljak vásárolgatni, meg esztergályoshoz.... :cry:

Eddig van:
váz, lx elsõ, xt hátsó váltó, xt váltókarok, lx fékkarok, fék és váltóbowdenek, 2 isises truvativ firex sl hajtómû, egy Truva Hussefelt kormány (68 centi!!!) elõre, egy 135-ös Ike stucni hátra, 203 Avid bb7 mecha elölre, egy nyeregcsõ és ülés hátra (bicajból át, amíg nem lesz rugós), pedálok bicajokról át.

Kell még:
2 kerék, hátsó tárcsa, villa, elõre stucni, hátulra kormány, markolatok, elõre nyereg és nyeregcsõ, meg bilincsek, bowdenházak, lánc és fogaskerekek, na meg a középcsapágy, ha össze vannak szerelve az összekötéshez való fogaskerekek.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Apróban hírdeti magát valami hegesztõs...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Megtannéd, hogy megkérdezed? Idõnként rohadtul kellene nekem egy eszergályos, és soha nincs...

Meg egy vasas-hegesztõs ember is kellene...

Azt találtam ki, hogy veszek jó erõs zártszelvényt és abból csinálok olyan tartót, ami elöl a villát fogja meg gyoszárral a kerék nélkül. Hátul meg hozzá lehet fogatni a kereket szíjjal.

--Trifo

--Trifo

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
a nyeregcsövet anyukám férje intézte, azt hiszem esztegrályoshoz vitte.
utánakérdezzek?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Tandem utánpótlás:
használt német tandemek... Érdekes kínálat.
http://www.veloboers.../27/Tandem.html

Zaki: az a Selmeci utcai szaki kizárólag kereszttartókkal foglalkozik. Azokat tervezi és gyártja. Legalábbis egyszer jártam nála egy lakatosos problémával és akkor elhajtott, hogy nem nagyon csinál mást.
Jut eszembe milyen szaki volt az, akivel nyeregcsövet buheráltattatok?

A Scwinn Csepel vázakat már tényleg csak kifuttatják, a nagykerben van még pár darab festetlen példány, oszt' annyi. Ha meg eltörik, akkor kell keresni szakit, aki meghegeszti. Pixelnek javították a bringáját valahol törés után, de nem tudom, hogy pontosan hol.

--Trifo

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
Szomorú hír hogy nem lesz több váz... :(

Még gondolom kifuttatják a maradék készletet, aztán annyi.
Remélem még sokáig húzza a mi kis öregecske példányunk, pláne hogy ezek után fogalmam sincs mihez kezdenék ha eltörne...

tetõtartó:

nem messze tõletek/tõlünk Zápor utca - Kenyeres utca sarkán (vagy Zápor-Selmeci, nem emlékszem pontosan, de inkább az elõbbi) van egy kis pincében egy mûszerés mester aki nagyon jó és viszonylag olcsó tetõtartókat gyárt. Talán külön megrendelésre csinál tandemhez, egy próbát megér.

Zaki

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
:shit: Szomorú hír a tandemek szerelmeseinek (fõleg azoknak, akinek nincs még):
A Schwinn Csepel beszüntette a tandem váz gyártását, így kis hazánkban már gyakorlatilag SEMMI gyári váz nem szerezhetõ be, csak az itt-ott elõforduló szakik által készített egyedi darabok.

Eszerint az általunk birtokolt darabok egy kiveszõ faj utolsó pédányai... Charon: becsüld meg nagyon jól!

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: csak hozzák már! Mi? Fékeknek még mindig se híre se hamva? Még a végén az lesz, hogy szarok az Avidra és Shimano mech. tárcsaféket rakok a gépre. Asseolyanrossz legalábbis elvileg.

Következõ fájás: tandem tetõtartó. Nos, ilyen kis hazánkban a jelek szerint NEM LÉTEZIK! A Thule ugyan árulja az 558p jelû cuccot valahol a naprendszerben, de ezen a bolygón nem, legalábbis a hazai disztribútor se nem hallótt róla még.

Bezzeg Amerikában lehet kapni mindenfélét:
Yakima Sidewinder
Thule 558p
Sportworks U2
Atera tandem lift
Pendle (ez ugyan angol, de iszonyat ára van a funkcióhoz képest)

Ja és ezek mind 314 és 390 USD közötti áron vannak.

Nincs valamelyikõtöknek ügyes mûszerész ismerõse? Terv, elképzelés, ilyesmi van, csak eszköz, anyag és lakatosipari hozzáértés nincs.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Trifo és 'jenõ:
:-)(-:
Sok boldogságot!!! :soczek:

Trifo:
Nem annyira váltáskönnyítõ kis csapokra gondoltam, hanem arra, hogy a fogak helyenként kisebbek, de most már nem számít. Valszeg - ha meghozzák, normál, teljesen kerek, egyenletes fogmagasságú 38, vagy 40-es lánckerekek lesznek.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Épp most jöttünk haza a Balaton felvidékrõl. Ott töltöttük a nászutunkat, hármasban a tandemünkkel. Hihetetlenül nagy királyság volt! És mellesleg nem keveset tanultam a tandemhajtás mûvészetérõl. Most már tudunk úgy nyomulni gyorsan, hogy nem döglök bele 10 perc alatt :) És ez nem erõ kérdése, hanem szinkron mozgás és szinkron erõbeosztás.

Charon: az összekötõ lánchoz nem zavarnak a váltáskönnyítõ biszbaszok, úgyse megy a lánc azoknak a közelébe se.
...PVC bringa... Hááát, te akartad olyanra. De ráírhatjátok még, hogy "Powered by Csatornázási Mûvek" :) :)

yvorl: pár napja voltunk Devecserben (cigányok által Nyugatról behozott lomok árusítása folyik ott). Nos ott volt egy házilag elõállított kemping tandem (piros) és azt fillérekért meg lehetett volna kapni. De ha már háznál van, akkor akár 25-öt ki lehet simán fizetni érte, fõleg, ha mûködik. De ha még nem próbáltad, és fogalmad sincs, hogy milyen, akkor Bringantinál bérelhetsz egyet 1-2 napra teszt jelleggel...

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Egy hajszállal világosabb lett, mint a Kona... de attól még szép. :-)

Egy ismerõs azt megkérdezte, hogy pvcbõl van-e? :rofl:Merhogy olyan fajta szürke.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Szvsz kemping tandemet ne. Fõleg, ha annyiból akartál kiindulni eredetileg, mint amennyibõl. Abból egy merevillás alaptandem kijön éppen, amivel nem kell nyûglõdni.

Egyéb: ha valakinek kell tandem bowden - zõdpont, 300 huf/db, dzsegvájör, 2750 és 3000 mm hosszban fék, illetve váltó. Sajnos nem slick, meg sztéjnlessz sztíl, csak galvanizált.

Ellenben lett fékkar, elsõ váltó és pár kütyü a gépre megint. Igazi piaci hangulatban voltam a hétvégén. Lassan, de biztosan haladok.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
~15-25
Anno az apróban is volt 1,20ért,nõi vázas cromo,szimplafalú acél 28'as felni,bótbajárós kormány,1 speed,kontrafék,elöl olyan Csepel fíling rudas fék...(ami a gumi futófelületét fékezi)
Zalában még pont yó is lehet,falun tekerészni vele,meg a legtöbb emelkedõ is kitekerhetõ szerintem kettesben váltó nélkül is...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
Sziasztok.

Érdekelne hog yegy camping tandem...értve ez alatt ahog ycamping bicay kerekekkel stb.... menyit ér meg?
mert most felayánlottak egyet vételre.
viszonylag olcson aszem. De ha nem yön be akkor eladom ugyis..sayna én még nem tandemeztem..és ettõl a mérettõl amugyis félek...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ma végre már a kezemben van a 2 db 40 fogú tányér. Éppen csak 60%-ot kellett ráfizetni a 39 fogúhoz képest. Picccikét leesett az összes állam, de most már szarok a tetejébe, rendes feszes átkötõ láncot akarok!

--Trifo

Gratula.

Tehát mennyi is? (Nekem még mindig nem szállít az ebike. pfff.)

Jut eszembe: összekötõ tányérnak nem lenne jobb elvileg olyan, amin nincsenek ilyen váltáskönnyítõ bizbaszok, meg változó magasságú fogak?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ma végre már a kezemben van a 2 db 40 fogú tányér. Éppen csak 60%-ot kellett ráfizetni a 39 fogúhoz képest. Picccikét leesett az összes állam, de most már szarok a tetejébe, rendes feszes átkötõ láncot akarok!

--Trifo

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nem
hacsak nincs neki 2 10 év körüli gyereke meg minden :)
feleség nevét tudom csak így fejbõl,és csak a polgárit
pilisi család
pár dolog át lett szerelve és ment lefelé az ár is ezáltal
Thez hozott slick külsõket szal a Schwalbe-k maradtak,meg a Bontragerek is.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

de az vígasztal,h yó kezekbe került...ritka szimpatikus pár vette meg,gyerekek,etc

Yola-é lett?