Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Plusz kérdés/kérés:

elfekvõ kormány, stucni, nyereg, nyeregcsõ, és villa, vagy teló valakinek van? Fõleg kölcsönbe, hogy geometriát tudjak nézegetni.

Charon_lejmol :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Granulálok a vázhoz! El is kezditek sebtiben összerakni?

Félig-meddig. Kizárt dolog, hogy minden alkatrészt meg tudjak szerezni ebben a hónapban még, a májust viszont Norvégiában tölti majd Dawn, tehát június 1-re kell készen lennem vele. Közben egy berohadt hátsó agy miatt új kereket is kell fûzetnem a montiba, annak meg magasabb prioritása is van. (szalajt.. asszem)

Asszem fogok rád hallgatni és mégiscsak a nagyobb tárcsát rendelem meg hátra (is).

Jó is az, ha nem kell tépni a fékeket. És két ember meg elcipeli.

Imbuszkulccsal kele-fekszem,!

Nekem megy még szimplán, szerszám nélkül. Szem kinyit, felül, jobb láb lerak, bal láb lerak. ;)

Ja, és egy kicsi szomorúság. Egy hajszállal világosabb lett, mint a Kona... de attól még szép. :-)

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
Charon szép színe lett nagyon, kíváncsi vagyok milyen lesz készen!

A mienk egyelõre marad natúr alu, nekünk tetszik :)
bár most kényszerpihenõn van :(
Az airwings nyeregcsõbe beletört a feszítõcsavar. Ma adtam oda egy szakinak aki remélem ügyesen kifúrja a bennmaradt darabot.

de sebaj, addig is marad a singlespeed meg a monti :)

Virágosnyeregtõl mi is jöttünk le aszfalton, és hát nem mondom hogy a végén blokkolni tudtam volna a 160as tárcsákat, de fogtak szépen. 65km/h-ról lelassított azért, és meg is álltunk a lámpánál (szerencsére :))

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
LóFarkas: ha ésszel csináljátok nem lesz bukta. De attól, hogy két erõs ember felül a gépre, még nem tuti, hogy _ennyivel_ gyorsabbak lesztek, mint egyedül. Ezen kívül az összeszokottság is elég sokat számít. Ha az nincs meg, sokat elhasználhattok egymás energiájából.

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Granulálok a vázhoz! El is kezditek sebtiben összerakni?

Tegnap meg ma kivittük a tandemet napozni. Tegnap csak Anyuékhoz Csillaghegyre meg Rómaira, de ma tettünk egy kicsit nagyobb kört Hüvösvölgy - Hármashatárhegyi reptér - Gecséri templom - Virágosnyereg vonalon. Ez se volt egy nagy táv, de azért volt benne mindenféle terep.

És hát rettenetesen hiányzik a bringáról az a megrendelt fék. Asszem fogok rád hallgatni és mégiscsak a nagyobb tárcsát rendelem meg hátra (is). Majdnem leszakad az összes ujj a bal kezemrõl mire a Virágosnyeregbõl leértünk a hegy lábához.

Meg Gyapi se nagyon jeleskedik a lánckerékszállításban. Még mindig nem hozta, és már lassan 2 hete húzódik az ügy. Imbuszkulccsal kele-fekszem, hogy minél hamarabb nekiláthassak a szerelésnek!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Még jön majd rá felirat szépen, Kona betûtípussal.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

hát én ehhez csak annyit tudok hozzátenni hogy 1 fiú - 1 lány felállásban (átlagnál talán kicsit erõsebbek vagyunk) 30-35-ös utazósebességet szoktunk tartani kényelmesen, hosszútávon a 17,5kg-os tandemen.
Lefele hamar elfogynak a fokozatok :)
bukta akkor van ha oktalan gyalogos elénkugrik, máskor még nem volt.

szóval szerintem két edzett ember tud 40-es utazóval túrázgatni megfelelõ áttételezéssel.

Nagyon ÁÁÁÁÁÁÁÁÁLLAT! Tandemezni akarok! Csak nincs tandem meg másik ember:-(. A cimborámmal ezek szerint simán sprintelnénk 60-65tel, ha lenne áttétel... (Eddig síkon 48 a csúcs, de érik az 50 az 1,3as slickkel)
És 200-250 km-t el lehetne vállalni 1napos túrán(mentünk már 150et esõs napon csomaggal szóló MTBn). Isten lenne. Pl. Bp-Siófok-Bp 1 nap.
Köszi,
Bandi

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
hát én ehhez csak annyit tudok hozzátenni hogy 1 fiú - 1 lány felállásban (átlagnál talán kicsit erõsebbek vagyunk) 30-35-ös utazósebességet szoktunk tartani kényelmesen, hosszútávon a 17,5kg-os tandemen.
Lefele hamar elfogynak a fokozatok :)
bukta akkor van ha oktalan gyalogos elénkugrik, máskor még nem volt.

szóval szerintem két edzett ember tud 40-es utazóval túrázgatni megfelelõ áttételezéssel.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Üdv,

Csak kíváncsiságból: mennyire gyors egy tandem? Ha két erõs srác, mondjuk 2 arc aki 45tel tud sprintelni MTB-vel, felül 1 oúti tandemre, mennyi a határ? Vagy nem érdemes feszegetni, mert bukta lesz belõle? Mekkora utazósebesség tartható? Kösz és jó mókát minden tandemesnek.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Na mi lett a festéssel?
--Trifo

Most telefonáltam nekik és azt mondták, hogy kész. Maholnap megyek érte.:)

Nem kicsi az hátulra Trifo? Végül is legalább 150 kilót kell megfognia, és ha elöl nagyobb a fékerõ, akkor a fejcsövet is erõsebben terheled, viszont, ha hátul nagy a fékerõ, attól még nem kell félni, hogy megcsúszik, mert egy 50 kilós ember nyomja a hátsót. Mindegy. Megállni úgyis meg fogtok. ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Na mi lett a festéssel?

ebike elvileg már dógozik... De a fékeimmel kapcsolatban nem adott még mindig konkrét infót. Na már most majd csak valamit már na mert csak!

Amúgy elõre Magura Louise FR hátra meg Avid BB7 6"

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Csak az ebike nem hozta meg a fékeket, mert nem lehet kapni Avid mech tárcsát.

Én megkérdeztem õket tegnap, és ma jött válasz.

Tisztelt Charon!

A napokban érkezett a szállitmány, ezért még piros a kosár, de már
rendelhetõek ezek a termékek (Avid 203 elsõ és 185 elsõ). Jövõ hét elején meg is érkeznének.

185mm-es hátsóról nincs infónk hogy mikor jön, jelenleg nem lehet sehol sem
beszerezni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ebike most betegeskedik. Szó szerint. Az avid forgalmazója meg a mecha tfékeknél elk.rta a dolgot, mert pl 160-asból nem hozott be. (eleget?) iljicS-et tudom ajánlani. Most éppen nem olcsóbb az ebikenál, de nem vészes (pár ezres a különbség csak.)

Ti mit is rendeltetek?

Nekünk 203/185 lesz, vagy 185/185. Még eldõl. Van idõm. A festés (egy-)két hét, mert sok a melójuk. Aztán pucolgatok, hajtómûvezgetek - várom a választ Balázstól - és csak utána fûzetem a kereket és veszem meg a tárcsát/bowdeneket, etc. Addig is a zsebemben van a pénz.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hijjnye, eszerint azért a váz megvan :)

Nos, szerinte uzsgyi vissza oda, ahol vetted és tessék verni az asztalt (miután szépen kértél és nem adtak :) )

Ezen kívül, ha nem _pontosan_ ugyanolyan vázad van, mint a miénk, vagy nem ugyanaz a méret, akkor fel tudok neked ajánlani 39-es lánckerekeket tesztelésre, hátha neked jó mégis. Ja, de nem jó, mert nektek 4 karos hajtókarjaitok vannak, mi? Fenébe, pedig olyan szépen hangzott... Gyapi pont ma hozott nekem 40-es tányérokat. Yppiéééj! Csak az ebike nem hozta meg a fékeket, mert nem lehet kapni Avid mech tárcsát. Nektek mi lesz fenn?

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Plusz info
http://foto.c3d.hu/c...em:FSAcsapi.jpg
az 5-ös nincs meg és a fém a villára :-(

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Trifo:
A skála a kezemben volt és úgy néztem bent is és napfénynél is, tehát tuti jó lesz. Már amennyire ezt a vaksi szemem engedi. ;)
Nekiindulni úgy indultam, hogy vagy matt fekete, vagy giant-nrs-team blue, vagy fehér, vagy kona szürke lesz. A feketéjük nem tetszett, a fehéren rájöttem, hogy mennyire koszolódik, megfeleõ kék nem volt, viszont édes kis szürke igen.

Konkrét tech kérdésekre szívesen válaszolok.

...a montis hajtókaroknál egyre távolabb helyezik el a nagytányért a kartól: kint pont elfér a 4. tányér...és a Tracer hajtómûveken van hosszú lánckerékcsavar...

Adott dolog nálunk: truva firex hajtómû - 44 a legnagyobb tányér. E mellé 42, vagy 38 kerül összekötõnek kívülrõl, ha sikerül végre venni.
Az alátétezést hogyan oldjam meg, mekkorát rakjak?
Hosszú lánckerékcsavart valahonnan lehet szerezni?

Ja és még valami - kiáltás a vakvilágba:
A vázhoz nem kaptam a két excentert rögzítõ csavart, és a kormánycsapágy alsó, villára rákalapálós fém bigyója is kimaradt valahogy, plusz ha kell lentre tömítés, akkor az is hiánycikk. Feltöltött kép
Utóbbira ötletem van: giant nrshez jött 2 "betét" a fejcsõbe, hogy ne csak félintegrálttal lehessen használni, hanem hagyományossal is. Nem tudom mennyire jó ötlet, de lehet, hogy megpróbálom....

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Ezt az egésrszürkét Bozsérékkal is egyeztetted? Csak mert nincs nekik teljes skálájuk, csak valami tizenhúsz szín. Csak szólok, mielõtt nagy csalódás lenne.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A mienk: RAL 7031 "egérszürke", elvileg a Kona cinder cone színe. :-)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Szinterezéshez színek: RAL skála - ezek az alapszínek.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Igen, igen. De Gyapi megigérte, hogy hoz. És Gyapi útba esik jól. És ez fontos szempont. De már hétfõre csak hozza végre!

--Trifo