Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
Holnap megyek a vázamért! :D
majd teszek fel képeket...

addig is hajtás: olyanra már gondoltatok, hogy a belsõ kistányért mintegy "adapterezve" oda betenni egy nagyobbat(mondjuk 38-as körülit), a szinkronláncnak?
arra gondoltam, hogy kistányérra ráhegesztenék egy nagyobbat, így ráfogatható lenne a kicsi lyukkörre, csak persze pontosan kell központosítani, különben üt :S
elméletben nekem megoldhatónak tûnik, bár most nincsenek a kezemben az alkatrészek, hogy lássam, mekkora felületen is érintkezne a két tányér a hegesztéshez..

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
ZolkoW: Gondolom te fogsz elöl ülni, asszony meg hátul. Ilymódon a teljes nyomaték, amit leadsz, azon a kistányéron megy át, mindig. Ennek két következménye lesz: nagyon gyorsan szarrá fog kopni a két fogaskerék és nem lesz hatékony az összekötõ láncon keresztül való hajtás, mert sok energia elmegy amiatt, hogy túl nagy erõkkel terhelõdnek a lánckerekek és a lánc.

Kipróbálni persze lehet, csak épp nem lesz szép az élmény. Meg ha egyszer az összekötõ láncot leszabtad a kistányérokhoz, akkor macerás toldani nagyobbakhoz. Mondjuk nem lehetetlen, fõleg patentszemmel.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
Egyoldali hajtásban gondolkodtam, nem szeretnék speckó hmûveket venni, meg mindkét oldalra láncot, ilyesmi...

már mondtátok, hogy a kistányér nem a legjobb összekötõnek, de pontosan hogy van ez? 28-as sem elég?
a szinkronlánc terheléseirõl meg semmit nem tudok, mivel nem mentem még tandemmel... szóval úgy képzeltem, hogy 28-as tányérka összekötõnek, (ha elkopik, cserélem... meg lehet alátétezni, bár ha jól értem, itt nem lesz útban a másik lánc, meg a váltó, és úgy gondolom, lájtos terepre és sokkal inkább aszfaltra nem fog kelleni ez az áttétel, tehát boldogulunk majd a 38-as/48-as fokozatokkal.
most fel tudok szabadítani két darab ilyen (hegesztett, acél...:S) hajtómûvet, tehát legalább a kipróbálásához nem kell pénz..
szívesen veszek minden infót ezzel kapcsolatban.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
ZolkoW: azt már kitaláltad, hogy egyoldalas vagy kétoldalas hajtást szerenél? Mert csak úgy natúr a kölcsönvevés nem biztos, hogy fog mûködni. Hova teszed az összekötõ láncot? A két db normál montis hajtókar kistányéron összekötve nem jó, mert túl nagy terhelés lesz belõle az összekötõ láncon. Ugyanez a variáció nagytányéron összekötve már mûködhet - részben - de akkor egyrészet eleve kiesik a fokozattartomány felsõ vége, másrészt ha a hajtólánc a középtányéron van, és hátul kisebb lánckerekeket akarsz használni, akkor útban lehet a nagytányéron futó összekötõ lánc. Mondjuk ez némi alátétezéssel valamennyire hekkelhetõ...

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
na jó.... kezdek barátkozni vele, hogy az enyém sem lesz 20 alatt :S
végülis a Gepida is 23 fölött van úgy tudom, pedig majd' egy százassal többe kerül, mint az enyémet számolgatom..
ha egy fõre nézem, már nem is rossz :)

kösz!

ui: a váz csak a héten fog összehegedni, talán hétvégére szinterezés is meglesz, bár ezt még nem tudni. már majdnem mindenem megvan, ha nem számolom, hogy kerekeket és nyergeket egyelõre a meglévõ bicókról fogok kölcsönözni :)
szereztem hosszú jagwire bowdent is.

hajtókarral még bajban vagyok. merülõben a kassza, de csak jó lenne valami cserélhetõ lánctányéros tekerõ, 28/48-as.. de asszem itt is kölcsönvevés lesz, amíg nem döntöm el, mit akarok.

boon

boon

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

embörök, nektek hány kilós a vázatok? (nem a csontozatra gondolok ;) )
fõleg acél érdekelne, de ami van adat, minden jöhet!
Bringantinál mire számíthatok kb?

fúúú
passz.
Full fölszerelve van vagy 25 kilcsi a canga. De ebben már benne van a hamax gyerekülés adapter is.
súlyos....

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
4 és 5 kiló közé sacolom a Schwinn-Csepel vázat, inkább az 5-höz közel

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
embörök, nektek hány kilós a vázatok? (nem a csontozatra gondolok ;) )
fõleg acél érdekelne, de ami van adat, minden jöhet!
Bringantinál mire számíthatok kb?

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

185 centihez 59 kiló??? :o
etióp vagy?
én 183 vagyok 73 kilóval, ez olyan jó kis xc-s alkat kb...

de megnyugtattál, hogy szinte univerzális ez a váz.

Á nekem minden összejött:

-vékony csontok
-passzív izomzat
-rendkívül gyors emésztés -fõleg ez a ludas, 2 óránként ennem kell különben gyomorgörcs.

+ vedd hozzá hogy a 185cm-bõl a belsõ lábhossz pont a fele, 92cm.
szóval a mászások nem jelentenek gondot, van nyomaték bõven, magamat meg nem kell cipelni.
sajnálom is hogy nincsenek már hillclimb versenyek itthon :(

(amúgy egyszer voltam életemben 60kg fölött (61), mánap bevittek vakbélgyulladás gyanújával a kórházba, 2 napig bent feküdtem, enni nem adtak, mire kijöttem maradt 56. Majd írok róla fogyókúrás könyvet és kiadom :)

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
hali! Nekem egy gondom van a tandemmel, nincs vázam. Szeretném megkérni az igen tisztelt közönséget, hogy a családom megsegítése végett segítsen ha tud. Antinál már voltam , de most nincs vázuk. Ha meg csinál olyan 70-lenne. Csak vázat szeretnék, a többit megcsinálnám én. Elõre is köszönöm: Apu

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Baszki, akkor én itt már kövér disznó vagyok...

A tandemünk viszont könnyebb lett egy jó fél kilóval: sógor elvitte a Thudbuster kipróbálni,mert a sufniban állás közben nálunk úgyse nagyon van rá szükség.

--Trifo

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
eddig én is viszonylag vékonynak gondoltam magamat, pedig 180/75kg.. akkor bringások közt ez már izmosnak számít? :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én is meglepõdtem Zaki. 62 a minimumom. Ha teljesen halálra ki vagyok hajtva, éhesen és dehidratálva, akkor 60, de ez reggelre normalizálódik.

és még azt hittem, hogy én vagyok itt a leginkább nádszál

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
185 centihez 59 kiló??? :o
etióp vagy?
én 183 vagyok 73 kilóval, ez olyan jó kis xc-s alkat kb...

de megnyugtattál, hogy szinte univerzális ez a váz.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
de ugyanaz a váz 185/175cm 59/56kg felállásban is tök jó :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Inkább azt mondom, hogy én 175 cm, párom 165. Kg-ban maximum 63 és 56.

boon

boon

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Ja, és szépen lassan jön vissza az ára:

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ha a mostani váz eladódik, gondolj rám ;) - még mielõtt eladódna... :)
mekkora vázatok van most?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jövõre új tandem - ha sikerül.
Csak gondoltam szólok. Részletek a télen.

boon

boon

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

jól látom, hogy a hátsó kormányszár cserélve lett, vagy csak lefújtátok feketére? nem állítható volt? én inkább fixet akarok, minél kevesebb csavar, annál jobb... de ezt se mertem még megvenni, majd ha látom nagyjából, milyen méret kell.

fekete volt az bizony eddig is - és állítható.