Jelentkezz be Regisztrálj

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent
Írta 2008. szeptember 01. - 14:07

Mért is..?
Már mint a bowden szett? Tán nem, de ha három éve kérdezel a Jagwire fékszettekrõl, akkor csúnyán káromkodtam volna.
Ma már nem. Valamit kimókoltak, hogy jó legyen.
És jó lett.
Írta 2008. szeptember 01. - 13:45

--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2008. szeptember 01. - 13:23

Goodridge! Õk gyártanak különbözõ hidraulikus fék csöveket fémborítással többek között a kerékpár sport részére is!
Jó ez a cavinton!

Egyébként ha jelenleg mechanikus tárcsákat használtok, meg kéne próbálni az AVID saját fékbowden szettjeit. Talán az hoz valami javulást, csak ugye elég borsos áron vesztegetik.
Ámbátor a Goodridge is gyárt bowden szetteket...
Itt egy link!
http://www.chainreac...odridge&x=0&y=0
Írta 2008. szeptember 01. - 13:16

trifo!Eredeti szerzõ: trifo
zsizsi: azt mondod, hogy a fémszövetes fékcsöveknek akkora hosszban is eléggé csekély a tágulása? Monfjuk a jelenlegi bowdenes megoldásunknél tuti sokkal jobb lenne akármi.
Mindenképpen! Nem véletlen, hogy ugyanilyen - és ugyanez a gyártó - fékcsöveket használnak az autó és a motor sportban is!
De az istennek se jut eszembe a gyártó neve, - tényleg szednem kéne azta gyógyszert, de nem jut eszembe a neve

Írta 2008. szeptember 01. - 11:47

annyibol lehet ertelme az elore rakott fektestnek, hogy nem akarja kiemelni a kereket a villabol..
udv
Írta 2008. augusztus 29. - 10:05

a) az ugyanilyen 203mm-es Avid fékünk elég jelentõs lassulást képes létrehozni a kb 180kg össztömegünk mellett úgy is, hogy sokkal jobban is meg heletne csinálni a bowdenezést

c) nehezen tudom elképzelni, hogy az a csinos kis bowdenosztó lapka hatékonyan mûködne
Szoval szép-szép, csak hát értelme az nem sok van. Azt se teljesen értem, hogy miért kerültek a fékkonzolok elõre. Még akkor is, ha egy országúti bringán lényegesen kevésbé szempont az, hogy a féktest védett helyen legyen.
Meg arra is kiváncsi lennék, hogy miféle fék lehet vajon ezen a bringán hátul...
zsizsi: azt mondod, hogy a fémszövetes fékcsöveknek akkora hosszban is eléggé csekély a tágulása? Monfjuk a jelenlegi bowdenes megoldásunknél tuti sokkal jobb lenne akármi.
--Trifo
Írta 2008. augusztus 28. - 21:10

Írta 2008. augusztus 28. - 19:03

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. augusztus 26. - 10:57

--Trifo
Írta 2008. augusztus 24. - 16:21

Írta 2008. augusztus 21. - 14:01

Írta 2008. augusztus 21. - 13:31

Ha túrázásra akarod használni, akkor én a Gepidát (nem monti-tandem, hanem trekking, alu-vázas) tudom ajánlani, nekünk bevált. :-) (lásd a fenti képeket...)
Használtat, nem tudom kapni-e.
Az alu-váznak egyedüli hátrányát csak abban látom, ha eltörik, nem mindenhol tudják megjavítani (itt most valami vadabb Ázsia túrára gondolok... :-)).
Viszont tandemra mindenképpen érdemes elsõ csomagtartót és táskát is venni, mert különben kevés lesz a helyetek, esetleg egy jófajta utánfutóban lehetne gondolkodni.
Köszi,
utánfutóban gondolkodom, illetve egy átfogó nyugateurópai túrát tervezünk, bár egy váztörés ott sem lenne szerencsés

Írta 2008. augusztus 21. - 11:54

Használtat, nem tudom kapni-e.
Az alu-váznak egyedüli hátrányát csak abban látom, ha eltörik, nem mindenhol tudják megjavítani (itt most valami vadabb Ázsia túrára gondolok... :-)).
Viszont tandemra mindenképpen érdemes elsõ csomagtartót és táskát is venni, mert különben kevés lesz a helyetek, esetleg egy jófajta utánfutóban lehetne gondolkodni.
Írta 2008. augusztus 21. - 11:28

A tanácsotokat szeretném kérni. Még sosem próbáltam tandemet, de barátnõmmel szeretnénk menni minél többet túrázni, és tervezünk egy több hónaposat is a jövõben.
A tandemnek nagyjából látom az elõnyeit, de a hátrányairól nem nagyon vab fogalmam. Illetve milyet érdemes venni? Acél vagy aluvázast, használtat vagy újat, illetve hogyan jövök ki jobban, ha veszek vázat és rápakolok cuccokat, vagy inkább egybe vegyek?
Köszönöm a segítséget.
Írta 2008. augusztus 21. - 10:11

Írta 2008. július 28. - 11:21

azsupi: csinálj majd beszámolót, ha visszajöttetek.
--Trifo
Írta 2008. július 27. - 06:30

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Írta 2008. július 26. - 00:49

Írta 2008. július 23. - 22:27

--Trifo
Írta 2008. július 23. - 21:19

nah mindegy... a lényeg: ha ISten is úgy akarja, a hétvégén megyünk a Balatonra asszonnyal tandemtúrálni. kérem szurkolásotokat - fényképes beszámoló várható