Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

boon

boon

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
telókérdés.
most a tandemünkben üzemelõ roksox tora nem vált be, sok a súlyunk hozzá.
volna viszont jó áron egy Manitou Black Super RTWD

szerintetek mennyire érezné jól magát ez kettõnk alatt?

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Igen.saját, a vázat is én csináltam. Ez a negyedik.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
A hegesztés saját munka vagy elvitted szakihoz?

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
A másodlagos hajtás lánca tavaly 2600km.t tavaly elõtt -még bal oldalon- vagy 600km-t futott. Szerintem az idei szezont még ez a lánc is, és az Xt hajtómü 22.es fogaskerekei is ki fogják birni.Ha a képet megnézed a lánc már annyira róvid hogy szinkron hajtás nem megy el.A feszitõ csak a láncnyulást kompenzálja.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
viszont tapasztalatból mondom, hogy a buherált láncfeszítõ nem elég hatásos...

Olyat szeretnék, amirõl nem tud leugrani a lánc és ami fixen van rögzítve (az én szorítós módszerem lelazul, hogyha durván tekerünk)

Isten éltesse az excenteres monoblokkot - de ennyi pénzem egy ideig nem lesz :(

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
azsupi: nem lesz hosszú élet az összekötõ lánc... És ezzel a feszítõvel hogy kezelitek azt a helyzetet, amikor a kapitány abbahagyja a tekerést, a kazánfûtõ meg még nem?

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Respect

Meggyõzõ képek. Valami ilyesmire vágyom én is csak félek a vázat heggesztgetni. Keresek egy rossz váltót.

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás

Én a másodlagos hajtás láncfeszitését hátsó váltó láncfeszitöjével oldottam meg. Paralelogramma részröl afeszitõt leszedtem és csak ezt rögzitettem a vázra egy zártszelvény darabbal.

Azsupi!

Van errõl képed vagy leírásod?

fazakasg

fazakasg

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Ha nincs megfelelo meretu szukito keszen, esztergalyos meg tudja csinalni. Azt nem tudom fejbol hogy 1,1/8 -os nyeregcso van-e, de ha igen akkor szerintem erdemes erre probalkozni.
Nekunk is teljesen furcsa meretu szukito kellett, Hajduek (http://www.hajdubike.hu/) megcsinaltak meretre par nap alatt.
Nem emlekszem az arara de nem lehetett nagyon gaz..
Biztosan mashol is meg lehet csinalni ha nagyon messze laksz a nagyfalutol.
Annyi a trukk (igy ranezesre) hogy a tetejen kell egy kis peremet hagyni hogy ne csusszon be, es a meretre esztergalt csovet fel kell sliccelni hosszaban hogy tudjon kicsit mozogni.
Egy magara valamit ado esztergalyosnak ez nem okozhat gondolt.

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Köszönöm megerõsítettél, én is asszem a 11-32 mellett döntök.

Az volna jó, ha lenne szûkítõ a 29,8 /a vázunk mérete/ és a 28,6 os méret (1,1/8) között, de ilyent nem találtam, minden általam talált szûkítõ 27,2- re szûkít.

A stucni fúrását, csiszolását 29,8-ra nekem senki sem vállalta el.

fazakasg

fazakasg

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Szia,

1. Szerintem minel nagyobb tartomanyt fogjon at. Nekunk 11-32 van szinten 8asbol (Sram) Lejton az 52-11 is siman elfogy, emelkedon meg a 30-32 is jatszik nalunk - plane most hogy gyengek vagyunk. Igy persze nagyobbak a lepesek, de nekunk ez nem okozott eddig komoly problemat. Mi csak turazunk, alapvetoen aszfalton. Ido nem szamit csak haladjunk.
Ha Ti nagyon maskepp hasznaljatok akkor persze lehet hogy maskepp kell donteni.

2. Szerintem az 1.1/8-ost meg lehetne probalni feleroltetni ra (kb 1.5 mm plusz). Aztan ha nemmegy akkor vekonyabb ulescsovet hasznalni amire jo a stucni es az ulescsobe szûkitõt venni.
Vagy ha nagyon extrem meret akkor esztergaltatni. Nekunk Hajdutol van ilyen meretre gyartott szukitonk (mas okbol), teljesen OK.

udv, g.

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Szia Golax!

Én a maxi biketõl szereztem be jutányosan egy 94-es négyszöges xtr hajtókart 48 fogú nagytányérral. /maxi-bike.hu/ Ez a típus már 8 sebességes volt.

Más légyszíves segítsetek két kérdésben:

1.
8 sebességes rendszerben szerintetek milyen fogkiosztású fogaskoszorút vegyek?

2. Ez bonyolultabb és semmi ötletem sincs: a nyeregcsövek 29,8 mm átmérõjüek, erre semmilyen stucni sem megy rá. Vajon hogy rakjam fel a kazánfûtõ kormányát?

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
van valakien kelfekvõben szétszerelhetõ négyszögtengelyes hajtómûve? :) Nem akarok venni mert úgyis szétbarmolom.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Szép állat... ha hamarabb szóltál volna lehet kértem volna belõle :(

De így is jó szezont :)

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Régen jelentkeztem, de örömmel jelentem a mi gépünk is kb 75 százalékos, a szezonra biztosan kész lesz. Kétoldali hajtással... Most szereztem bal oldali hajtómûveket nagyon jutányos áron. Van még az eladónak ezért felteszem a linket hátha valakit érdekel. 1992-es gyártású vadi új, tandemhez készült deore DX minõségû alkatrészrõl van szó. Ja és a postával együtt az egész 12 ezer forintért 8 nap alatt itt volt.

http://cgi.ebay.com/...:1|293:1|294:50

vagy az ebay.com-on keressetek mrbikeman termékeire.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Asszonykám 60 körül attól félt, hogy lerepül a lába a pedálról a nagy pörgetésben. Persze ilyet pedálkötés nélkül nem szabad megcsinálni, mert abból csúnya sérülés lehet...

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Nekünk 40 volt a csúcs. Igazából az asszony már ennyinél is nagyon kapaszkodott :D

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Látszólag rettentõ hülye kérdés, de ti mennyivel szoktatok menni tandemmel?

Hahó!
Nekünk sík csak kicsit dimbes-dombos terepen, csomag nélkül 21-23 az átlag.
Igazából eleinte én is keveseltem, én oútival kényelmes túratempóban megyek ugyanilyen átlagot, hasonló terepen. Azt hittem, a tandem gyorsabb lesz. Persze biztos függ attól is, ki a kazánfûtõ. :-)
A nagy nyári túráinkon (hegyek között sok csomaggal) 18-19-es átlag jött ki (kb.).
A max. eddig 70 volt. :-)

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Big Apple :)

imádom