Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Mi régebben hármas tandemet próbáltunk,és egy vicc volt amit mûveltünk:D Csak cikáztuk össze-vissza,senki sem tudott rendesen kormányozni.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Tettünk a hétvégén azt én kis feleségemmel egy
ilyesféle karikát. Elképesztõ jó volt, mert sikerült végre a mászáshoz is összhangot találni, hogy ne kelljen egyikünknek se aránytalanul jobban kipurcanni. Csak a lefelében volt egy kis parám, mert az enyhén nedves úton igen bátortalanul mertem csak bemenni a kanyarokba, pedig a BigApple-ök valszeg tartottak volna. Asszony rám is szólt, hogy mehetek nyugodtan vadabbul is, pedig ilyen korábban soha nem fordult elõ :)

Még egy tesztet végrehajtottunk az eset után: felültem hátra. Nagyjából az lett, amire számotam: nem tudott biztonságosan megtartani a párom. Tekintve, hogy másfélszer akkora vagyok, mint õ, ez nem akkora csoda, de azért az a halálfélelem, amiben alig 1 km megtétele alatt része lett, az nem csekélység. A teszt után mindketten jobban tiszteljük a másik helyét.

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
De hát skacok, nem is bowden volt a kérdés, hanem csõ, a taknyos fékhez...

--Trifo

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Charon
szerintem akkora nagy tárcsa felesleges. legalábbis ha abból kiindulok, hogy nekem 160/140 van az össztelóson és mindenhol megfogott, akkor Nektek se hiszem, hogy 180/160-nál nagyobb kellene. fõleg nem az általad említett avidokból, elég jók azok...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Schwinnél lehetett kapni régen tandemhez bovdent. Kb. 120 ft volt...

vauvau

vauvau

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok én most rendeltem egyet innen:

http://cgi.ebay.co.u...:0|293:1|294:50

direkt hosszú tandemhez való fékbovden. ugyanitt hosszú váltóbovden is van és két fontért postáznak Magyarországra is. Azaz jelenleg 1300 forintban van egy bovden.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: csak a két saját mondatodat vessed össze:
"A jelenlegi BB7 mecha fékekkel igazából semmi komoly gond nincs"
"Hülyeség lenne a sima kétdugattyússal bepróbálkozni, ugye?"

...érzed a feszülést?

Amúgy Gyapi a Blue-Cet bõl igért nekem anno ilyen hosszú fékkábelt a Sram fékhez, vele lehet konzultálni. Anno azon gondolkodtam, hogy merev fém hidraulikacsõbõl kellene megcsinálni a hátsõ fékvezetéket egészen a fejcsõig. Errõl meg a FESTO szakembereivel lehet többek között.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ide (is) tartozik: http://forum.bikemag...3&postcount=198

Legkésõbb jövõ õszre szeretném, ha a tandemünk fékrendszere beolajosodna. A jelenlegi BB7 mecha fékekkel igazából semmi komoly gond nincs, ami igen meglepõ nekem is, ugyanis a hátsó fékbowden két méteres és az elsõ is van kb. 120 centi, csak lenne a fékeknek a városi bringámon is helyük.
A jelenleg kinézett fék az Avid Code 5 vagy az Elixir. 203 elöl, 185 hátul, mint eddig is.

Hülyeség lenne a sima kétdugattyússal bepróbálkozni, ugye?
Két méteres hidrakábelt jelenleg ki forgalmaz, ki szerelne készre/légtelenítve?

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Nincs valakinek egy Campagnolo kompatibilis monoblokk-behajtója kölcsönbe?

Nem tart senki a Schwinn 2006-ban meg ilyennel gyátrott...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
golax: az Acor-nak van olyan csomagtartója, amit a telóra lehet feltenni elõre. Valaki használ is innen olyat, nem tudom már, hogy ki.

Az elforduló kereket nem is értem... Mekkora combotok van nektek? Ja, meg hogy ugye nem ejtõpapucsos a gép, mi? Ha gyorszár van rajta, akkor lehet próbálkozni annak a finom olajozásával, ami segít, hogy nagyobb erõvel lehessen meghúzni. Ha ez nem gyer, akkor van olyan gyoszár, ami nem karral, hanem egy 5-ös imbusszal záródik (városi gépemen ilyen van). Azt jóval erõsebben meg lehet húzni, mint a hagyományosat. Sõt, ha van benned elég buhera hajlam, akkor akár házilag elõ is állítható hasonló :)

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
utánfutó... wow...

a gyors és kielégítõ válaszért cserébe megosztom veletek a túra egyik legszebb kerékpárutas élményét :)

http://www.mesteraud...hu/DSC00058.JPG

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Csomag szállitás kb 100-110l-es utánfutóval,kétkerekü /nem terheli a hátsó kereket, lakat kiegészités 6mm-es acélsodrony müanyag csöbe/benzincsõ/ hüzva.Hátsó kerék ha golyós nem ipari csapágyas kónusz nincs rendesen lekontrázva, vagy nem minden golyó egyforma/régi.uj golyók keveredtek, vagy a csésze ferdén van beütve, vagy be van rágva.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
No.

ma jöttünk meg egy háromnapos túráról. Elsõ körben nyeregcsere lesz, mert mindketten megszenvedtük a selle monte grappa nyergeket. VAlami jóféle rugós darabot teszek a kazánfûtõ alá. Egyébként a vége felé egyre kevesebbet panaszkodott a zötyögésre :)

Ha nem lesz elég, jön a teleszkóp aztán azsupi megoldása.

3 problémával kellett viszon szembesülnünk.

a, Nem tudom annyira meghúzni a hátsõ tengelyt, hogy egy viccesebb hegymenetnél ne forduljon be a kerék. Mit tudok ebben elcseszni? Másként: ha nem az erõvel van a baj, akkor mivel lehet? Rugós alátét in progress...

b, Rá kellett jönnünk, hogy egy bicikli, két ember, de csak egy csomagtartó. Avagy ti hosszabb útra hogy pakoltok? Valami spéci ötlet tandemre?

c, Félünk, hogy ellopják a gépet (Jászberényi Tecsó elõtt alulexponált srácok oda is mentek az asszonyhoz, amíg várt rám és kérdezgették a géprõl...). Ti mit használtok? Naaagy lakat?

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Ha kevés a hely csak a teleszkópos csõ marad. én az aluminium távtartót kivettem, és elsõtelóba való elasztomert raktam be. A másik elképzelés ha az elasztomer nem jött volna be RST teló légpatronjának a beépitése lett volna.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Egy alacsony profilú nyereggel és egy UK-ból rendszeresen hazajövõ ismerõssel igen :)

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
A karbantartást vállalom. Mondjuk minden nap 1x meghúzom, amit kell, csak ne hallgassam állandóan a "miért nem szóltál, hogy bukkanó" kérdéseket (pedig szóltam :D) :)

Mennyi az a nagyon kevés hely, ami a nyereg és a váz között marad?

lemértem: összesen 6 centi lóg ki, amibe már beleszámítandó az ülésrögzítõ elvékonyodó része is. Magyarán 3-4 centire van kihúzva.

Ez nagyon kevésnek tûnik, de egy ehhez hasonló típus beválhatna talán.

http://www.cyclestor.../large/9021.jpg

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Golax: az a baj a rugós nyeregcsövekkel, hogy a legnagyobb részük igénytelen szerkezet, ezért igen mérsékelt minõségben és ideig mûködik. Van azért pár tisztességes cucc is, azok viszont nem annyira olcsók.
Szoval ami olcsó, azt vagy nagyon sokat kell karbantartani, vagy nem is nagyon lehet. Olcsó alatt az ilyen néhányezer forintos rugós nyeregcsöveket értem.

Mennyi az a nagyon kevés hely, ami a nyereg és a váz között marad? Csak mert ez erõsen beszûkítheti a mezõnyt.

Keress ilyenre: "suspension seatpost"

Alternatív megoldásként lehet kisérletezni másféle kialakítású nyergekkel akár.

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Sziasztok!

olvastam Trifo, hogy a rugós nyeregcsõ nem sok mindenre jó.

Viszont az asszonykámat nagyon rázza, saját bevallása szerint. További probléma, hogy alig marad pár centi a nyereg és a váz között, szal nem sok ötletem van, hogy mit lehetne oda kitalálni...

Ötletek, tapasztalatok?:)

meg mié is nem jó egy rugós nyeregcsõ oda?

l

ui.: valami ilyesmire gondoltam
http://www2.depo.hu/...id=233608&c_id=

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Ma megvolt az év elsõ, állapotfelmérõ útja. Jó szezont mindannyiótoknak :)

Nem csapunk vmikor egy tandemes-találkozót? :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Nekem Black teló van a montimban, igaz régebbi. De nem az az atommerev, sehogyse. A Tora-ba nem lehet erõsebb rugót venni?

A mi tandemünkben levegõs Marzo teló van, így az könnyedén beállítható a súlyunknak megfelelõen. A nagyobb súly miatt pedig finomabban is mûködik, mint mikor még csak engem szolgált egyedül.

--Trifo