Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: van neked rajzod arról a csavarkészletrõl, amit a tandem hajtókarhoz csináltattál? Most kerül sor erre, és nem szeretném újra megtervezni, ha megvan már.

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: Ennek meg mi a rák értelme van? Nemtom.

golax: alakíts ki olyan kombinációt, hogy egyforma legyen a két lánckerék fogszáma az összekötõlánc két végén. Tapasztalat szerint nem jó, ha a két hajtókat nincs szinkronban. És valami rejtélyes oknál fogva elég sok energia elvész akkor, ha az összekötõ lánc laza.

Az összeakadás nálunk simán a láncátdobó határolócsavarjával küszöbölõdik ki.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://forum.bikemag...&postcount=5340
lol
bár azért elgondolkodtató

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Igy jár az aki nem nézi a BIKEMAG piactér rovatát.Pedig már elég régen fennt van.A lánc õsszeakadást távtartó alátéttel ki tudod hézagolni, csak a hézagolás után állisd a láncfeszitõt

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
huh... ezt a vázat 3 hónapja de megvettem volna...

rövid beszámoló

Apóséknál összeraktunk egy új láncfeszítõt, mert amit én raktam össze nem igazán mûködött jól. Az újjal óránkénti 2 láncleeséssel megúsztuk - de ebben nyakig benne volt, hogy nem tudtuk összehangolni a tekerést ( más volt a két lánckerék fokszáma... :rocketman. ennnnnnnnyire nem lehetek loooooser :D ) és ha a középsõ lánckeréken volt a hátsó lánc összeakadt a külsõ keréken lévõ átkötõlánccal. Ehhez egyébként szívesen várnék ötleteket ( újrafogalmazva: ha egy hajtómûvön két lánc van, hogy akadályozod meg, hogy összeakadjanak? )

De mostmár egyre biztosabb vagyok benne ,hogy lesz még a nyáron tandemtúra :D

Két képecske : tandem barátnõmmel és tandem velünk + sok sok homály
http://mesteraudio.atw.hu/tandem1.JPG
http://mesteraudio.atw.hu/tandem2.JPG

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Megit van itt eladó tandem. És nem is egy:
http://piacter.bikem...t=149495&cat=12

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
golax: remélem hamarosan javul majd az üzemstatisztika: kevesebb szervíz, több gurulás.

Amúgy nekünk is Schwalbe BigApple van, 2.0-ás méretben, 4 és 5 bar között. Sógoroméknál ugyanez. Bevált.

Hétvégén mentünk úgy 100km-t több részletben. Bánkúti úton lefelé volt olyan sziránázás a kanyarokban, hogy még! :)

Még a szállítással szoktam kínban lenni, mert rendes szállítóm nincs hozzá, csak a korábban leírt normál bringaszállító, plusz deszka. De az nem az igazi. Mostanában ki mit használ?

...és megkérem valamelyik modot, hogy írja már át a topic nevét valami vidámabbra..

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
igen, azt hiszem nekem is elég lesz a big applebõl a 2.0 ...

a 2.35öt akartam, de eddig mindenki lebeszélt. Ha 5.5 baron tudod használni akkor valszeg nem lesz vele gond. Most egy Kenda terepgumi van rajta, azt cserélem.

Ma egyébként megvolt az elsõ hivatalos tesztút. Direkt hibakeresõ szándékkal. Tõlünk gurultunk kb 5 km-t barátnõmékig. Itt aztán 4 óra szerelés következett de úgy tünik lassan összeáll a gép :)

fazakasg

fazakasg

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Nekunk 2.0-as Big Apple van. Max 5 bar van rairva, en 5.5-6ra szoktam fujni.
Turara (cuccokkal, tulnyomoreszt aszfalton) teljesen jol bevalt.
udv.

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Nekem 26x1.5-ös speedcruiser van 5,5 bar nyomással. Országuton teljesen megfelel. Ára kb2800/db. Csak vigyázz, hogy afelniszalag nagynyomásu legyen, mert a belsõnek annyi.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
jah és ha valakinek van egy jó ötlete olcsó de jó külsõre, ami egy tandemen elmuzsikál.

Olvasgattam magyart, külföldit, de vagy nem lehet beszerezni, vagy nem 26os MTBre mondják... Most Schwalbe Big Applen gondolkozom, de az meg 4 barnál nem feljebb pumpálós és lassan félek ,hogy csomaggal az sem elég.

jah egyébként országútra lesz, min. 2.1 es szélességgel gondoltam.

köszi

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
gyerekkel lejtõn asszem félnék :) Tudod, ilyen Patyomkin páncélos dolog :D

Egyébként valami még mindig nem nagyon jó a feszítõnél. de dolgozom rajta. Ez lesz az achiles sarok...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ójee! Éljen a buhera! :)

Nekünk meg ilyen a szerelvény:
Feltöltött kép

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
gumis csõbilincs :) van rajta egy csinos 10es anya merõlegesen. majd mutatok képet ha holnap elkészülök a feszítõvel. :) jah és 98 Ft volt ha jól emlékszem.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
golax: nyomás... Nálunk elöl teló van a gépben, hátul meg rugós nyeregcsõ, úgyhogy a csillapítás kevésbé izgalmas kérdés. Ennek megfelelõen a gumi engedte maxra igyekszem fújni, hogy minimális legyen a gördülési ellenállás.

Amúgy a képen az a cucc eredetileg micsoda?

--Trifo

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

tapasztalatot szeretnék kérni kerékbe légnyomás-ügyileg. Valahogy nem stimmel... tökig pumpálva is túl puhának tûnik...
ha esetleg tudtok egy olyat, hogy nálatok hány BAR jön be :) Én 3-mal próbáltam most.

mtb-vel terepen is legalább 3,5 barral használom - "egy személlyel", szóval tandemen simán használhatod legalább 4 barral...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
nah jól eltûntem :) A bringa is állt :(

tapasztalatot szeretnék kérni kerékbe légnyomás-ügyileg. Valahogy nem stimmel... tökig pumpálva is túl puhának tûnik...

ha esetleg tudtok egy olyat, hogy nálatok hány BAR jön be :) Én 3-mal próbáltam most.

Láncfeszítõ-kérdés: õ az én új barátom
Feltöltött kép

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Fényvisszaverés, jelzõzászló, paranoiás körültekintés és a forgalmas utak kerülése. Ez a taktika.

--Trifo

fazakasg

fazakasg

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Nagyon vigyazzatok azzal! En nem voltam nagy hive a gyermekszallito utanfutonak korabban sem, de miota 1x autoval elutottek mogulem a futot a zebran (szerencsere csak a heti szennyes volt benne) azota meginkabb ellenparti vagyok..
Szoval ovatosan..
udv.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Jeeee, elõkerült végre Csipkerózsika álmából a tandemünk. Nagy érzés "vezetni", fõleg úgy, hogy utánfutó szalad mögötte a két kölökkel.

--Trifo