Hali!
Igyekszem ertelmesen osszeszedni a dolgokat..
A deore atdobo (mindig ezzel jovok, csak ez van

) hivatalosan 48as tanyerig mukodik. Innen az 52 mar nincs messze, ha nem kellene a masik vegen 30asat is etetni vele, siman vinne megnagyobbat is - szerintem.
Igaz, mi nem montizunk hanem turazunk, tehat a hatalmas dagonyat meg a kemeny maszas kozbeni terheles alatti valtast keruljuk. Kemeny talajon mindig lehetett egy felfordulatot lazitani a hajtason es ez eleg volt a lefele valtashoz. Folfele meg plane tobb az ido. Valoszinuleg nem olyan a valtasteljesitmeny mint az XTR de teljesen jol hasznalhato.
A regebbi atdobok elvileg jobbak lehetnek (regen nagyobbak voltak a lanckerekek) de egyreszt kerdes hogy kapsz-e egyaltalan, masreszt lehet hogy egy regebbi cucc gyarilag olyan valtasteljesitmenyt nyujt, mint az uj a nemkompatibilis lanckerekkel. (Technika fejlodese meg ilyesmi)
Asszem talan egy regebbi Mali katalogusban lattam bilinccsel rogzitheto bowdenvezeto szemet, ha van meg ilyen akkor tan megoldas lehet.
Az excenter-excenterhaz problema nekem vadiuj. Ami tandemet eddig lattam sehol nem volt olyan hogy az excenter ne ert volna ki az excenterhaz szeleig. Persze lehet hogy van mellette szolo erv, de egyelore nem latom. Bringanti tandemjein az excenter es a haz is 68mm szeles, minden alkatresszel kompatibilis cuccos. Szerintem ez igy OK, nem?
Mar csak azert is, mert ha pl. az excenter 68mm es a haza szelesebb, hogy lesznek egyvonalban a baloldali tanyerok? Ha meg hatul 73as, elol 68as akkor kulonbozo kcs kell hozza, megintcsak nem logikus.
Ha meg nem is 73, nem is 68 akkor hogy veszel hozza monoblokkot?
Szoval ez nekem eleg furan hat.
Az ME lancvonala engem is erdekelne, ha kijon hogy >50 akkor valszeg mukodik a monti vazon is.
Amit eddig talaltam a neten/itt-ott, az ISISes orszaguti tripla hajtomuvekhez szinte mindenhol 118-as kcs-t ajanlanak, ezzel jon ki a 45-os lancvonal - ez az orszaguti standard.
A montis hajtomuvekkel (alapbol tripla) meg a 118as kcs-val 50-es lancvonal jon ki, tehat kb. ennyi a kulonbseg az 'orszaguti' es a 'mtb' hajtomukialakitas kozott.
Ez valasz a kesobbi kerdesre is: igen, ugyanazokkal a fogszamokkal es ugyanazzal a kcs-vel oszaguti hajtomuvel minden kb. 5mm-rel beljebb lesz.
Nekem van otthon 5x74-es 28as lanckerekem :-)
Trifo: Lehet az, hogy nekem az excenter nagyobb (excentrikusabb)? (Azaz egy atforgatas tobb lancot emeszt fel)
Mert ha -mint irtam- a max es min kozott epp ki birok venni egy szemet akkor minden koztes megoldasnak mukodnie kell. Elvileg.. :-)
A Gebhardt sztorira emlekszem, olvasgattam a forumot mar akkortajt is.
Kivancsi leszek hogy az uj vazon mi lesz a tapasztalat.
Tuti boltot sajna nemtudok, nekem egy nemet bolt rendelte meg Angliabol es onnan hoztam haza szemelyesen. Ezt irtam is annakidejen.
En elotte a hibike.de-t meg a bike-box.de-t probaltam de csak integralt szett volt.. Erdemes mailt irni nekik, nem egybol rendelni.
Ha kivarod a hetfot, szombaton lefenykepezem neked az en rendszeremet de elobb nem tudom sajnos. Az ajanlat tovabbra is all, ha szombaton athozod a vazat, biztos valaszt kapsz legalabb az ISISes verziora

Ha igy dontesz, irj lecci -meg munkaidoben- a fazakasgkukacfreemailponthura es megtargyaljuk hogy mikor/hol. Lehet hogy ezt is irtam mar..