Logikus, azóta átgondoltam: az autóban is rámbízzák magukat az utasok, szóval ez túl van tárgyalva

a csokis megoldást láttam, és jó hogy figyelmeztetsz a fékkábelre.
ha jól emlékszem, egyetlen boltot említettetek, ahol van kellõen hosszú, majd visszakeresek.
és az alváz magasságáról mi a véleményetek?
egyébként merevvillás konstrukciót szeretnék, az Author CroMo villáját néztem ki. emiatt is szerintem jobb volna az alacsony építés, hogy ne bukjon orra a gép. ha mégis telóra váltanék, úgyis csak valami 80-100 mm-est tudok elképzelni, de leginkább azt, hogy nem váltok sehova

hajtásként egyelõre bontott 48-as hajtómûveket teszek be, egyoldali láncolással. mi van még... kerekeknek a montimból kölcsönveszem õket, azok eléggé túl lettek építve, bírniuk kell..
hátsó nyeregcsõnek tudom, azt a paralelogrammás rugózásút ajánljátok, de arra nincs pénzem, hát egyelõre jó lesz egy ócsó rugós. most épp elég nagy kiadás lesz ez így is, hagyok teret a késõbbi fejlesztésre

ZolkoW: a kazánfûtõnek semmi kezelõszervet nem adnék, pont azért, mert nem látja mi történik a bringa elõtt. A jármûvet a kapitány vezeti, ha belegondolsz, nincs az autóban se vészfék a hátsó utasoknak.
Adott esetben egy - a kapitány számára váratlan - fékezés nagyobb bajt tud csinálni, mintha a kazánfûtõ csak sikítozna.
A bowdenezés meg nem megoldhatatlan. Egyrészt beszerezhetõek a megfelelõ hosszúságú fékbowdenek, másrészt a váltóbowden is, de ha épp nem, akkor egy kis "elektromos csokival" megoldható a toldás.
Fék esetén nem toldunk!
--Trifo