Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ketten egy bringán - tandemekrõl mindent

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1322 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
????
Mért is..?
Már mint a bowden szett? Tán nem, de ha három éve kérdezel a Jagwire fékszettekrõl, akkor csúnyán káromkodtam volna.
Ma már nem. Valamit kimókoltak, hogy jó legyen.
És jó lett.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
ugye nem Jagwire volt?

--Trifo

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
trifo!!!
Goodridge! Õk gyártanak különbözõ hidraulikus fék csöveket fémborítással többek között a kerékpár sport részére is!

Jó ez a cavinton! :D

Egyébként ha jelenleg mechanikus tárcsákat használtok, meg kéne próbálni az AVID saját fékbowden szettjeit. Talán az hoz valami javulást, csak ugye elég borsos áron vesztegetik.
Ámbátor a Goodridge is gyárt bowden szetteket...

Itt egy link!
http://www.chainreac...odridge&x=0&y=0

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ: trifo
zsizsi: azt mondod, hogy a fémszövetes fékcsöveknek akkora hosszban is eléggé csekély a tágulása? Monfjuk a jelenlegi bowdenes megoldásunknél tuti sokkal jobb lenne akármi.

trifo!
Mindenképpen! Nem véletlen, hogy ugyanilyen - és ugyanez a gyártó - fékcsöveket használnak az autó és a motor sportban is!
De az istennek se jut eszembe a gyártó neve, - tényleg szednem kéne azta gyógyszert, de nem jut eszembe a neve :D - pedig 2-3 évvel ezelõtt a BIKEMAG-ban is megfordultak ezek a fékcuccok, mint féktuningolás egyik lehetséges formája. Ráadásul a fékcsöveket többféle színben is gyártják. (Divatozunk erõsen!)

fazakasg

fazakasg

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Hali,
annyibol lehet ertelme az elore rakott fektestnek, hogy nem akarja kiemelni a kereket a villabol..
udv

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Enté: elég vadul néz ki az a cucc, de az értelme nem túl sok. Fõleg a képen látható tálalásban.
a) az ugyanilyen 203mm-es Avid fékünk elég jelentõs lassulást képes létrehozni a kb 180kg össztömegünk mellett úgy is, hogy sokkal jobban is meg heletne csinálni a bowdenezést
B) ha az a fékerõ nem elég, akkor lehet venni valami brutális hatdugattyús hidraulikusat. Gyanítom, hogy a két Avid fék árából ki is jönne valami tisztességesebb...
c) nehezen tudom elképzelni, hogy az a csinos kis bowdenosztó lapka hatékonyan mûködne

Szoval szép-szép, csak hát értelme az nem sok van. Azt se teljesen értem, hogy miért kerültek a fékkonzolok elõre. Még akkor is, ha egy országúti bringán lényegesen kevésbé szempont az, hogy a féktest védett helyen legyen.

Meg arra is kiváncsi lennék, hogy miféle fék lehet vajon ezen a bringán hátul...

zsizsi: azt mondod, hogy a fémszövetes fékcsöveknek akkora hosszban is eléggé csekély a tágulása? Monfjuk a jelenlegi bowdenes megoldásunknél tuti sokkal jobb lenne akármi.
--Trifo

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
trifo, motorkerékpáron már igen, bicón még nem. Sztem megoldható, csak kisebb keresztmetszetû rézcsõ kell. De ha azért aggódsz, hogy a hagyományos fékcsövön a szokásosnál hosszabb csõ miatt elvész a fékerõ egy része - csõ rugalmasság - akkor létezik egyszerûbb megoldás is, a fémszálas borítású fékcsõ. Forgalmaztak ilyet itthon bringákhoz is. Próbálj utána járni, ha ez megoldás lehet.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Tálán még nem volt.
http://www.flickr.co...57604957417627/

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hidraulikus tárcsafékhez olyan mahinációs elképzeléseim vannak, hogy a hátsó fékhez egy hosszabb darabon merev fémcsövet vezetnék. Mint az autók fékcsövei, csak valami kicsit kisebbet. Abban eléggé biztos vagyok, hogy megoldható, de látott már valaki ilyemit közelrõl?

--Trifo

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Azért tõlünk nyugatra sem fenékig tejöl,mi a Dunamenti kerékpárut német szakaszán mentünk, sok a murvás rész , sok helyen ki van verve , utánfutóból küllõ is kiszakadt.

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Ny-Európában nem félnék a váztöréstõl. (tükörsima aszfaltozott országútak...)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha túrázásra akarod használni, akkor én a Gepidát (nem monti-tandem, hanem trekking, alu-vázas) tudom ajánlani, nekünk bevált. :-) (lásd a fenti képeket...)
Használtat, nem tudom kapni-e.
Az alu-váznak egyedüli hátrányát csak abban látom, ha eltörik, nem mindenhol tudják megjavítani (itt most valami vadabb Ázsia túrára gondolok... :-)).

Viszont tandemra mindenképpen érdemes elsõ csomagtartót és táskát is venni, mert különben kevés lesz a helyetek, esetleg egy jófajta utánfutóban lehetne gondolkodni.

Köszi,

utánfutóban gondolkodom, illetve egy átfogó nyugateurópai túrát tervezünk, bár egy váztörés ott sem lenne szerencsés :)

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Ha túrázásra akarod használni, akkor én a Gepidát (nem monti-tandem, hanem trekking, alu-vázas) tudom ajánlani, nekünk bevált. :-) (lásd a fenti képeket...)
Használtat, nem tudom kapni-e.
Az alu-váznak egyedüli hátrányát csak abban látom, ha eltörik, nem mindenhol tudják megjavítani (itt most valami vadabb Ázsia túrára gondolok... :-)).

Viszont tandemra mindenképpen érdemes elsõ csomagtartót és táskát is venni, mert különben kevés lesz a helyetek, esetleg egy jófajta utánfutóban lehetne gondolkodni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Még sosem próbáltam tandemet, de barátnõmmel szeretnénk menni minél többet túrázni, és tervezünk egy több hónaposat is a jövõben.

A tandemnek nagyjából látom az elõnyeit, de a hátrányairól nem nagyon vab fogalmam. Illetve milyet érdemes venni? Acél vagy aluvázast, használtat vagy újat, illetve hogyan jövök ki jobban, ha veszek vázat és rápakolok cuccokat, vagy inkább egybe vegyek?

Köszönöm a segítséget.

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Sziasztok!
Megjöttünk a nagy nyári túránkról.
Idén most Romániában jártunk, a Kárpátokat tekertük végig.
17 nap, 1635 km.
Ízelítõül néhány kép:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
golax: amirõl szó van, az egy Shimano RSX 3 tányéros hajtómû, amibõl hajtásra használható kettõ (30 és 42), valamint az összekötõ lánchoz egy 38-as tányér kívül. Meg mindehhez egy jó hosszú monoblokk.

azsupi: csinálj majd beszámolót, ha visszajöttetek.

--Trifo

azsupi

azsupi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Mi így szállítjuk a tandemeket. Irány a Duna menti kerékpárút.
Feltöltött kép

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Ha hazajöttem beszélhetünk róla :) De anyagi korlátaim elég jelentõsen megnõttek vagy megcsappantak vagy mi :) SZal nincs sok pénzem. Miféle cókmók lenne ?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
golax: lesz hamarosan egy eladó hátsó hajtókarom egyoldalas hajtáshoz, ha érdekel...

--Trifo

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
hujujujuj.. gyerekek... a hajtómû drága dolog... ismétlem DRÁGA...

nah mindegy... a lényeg: ha ISten is úgy akarja, a hétvégén megyünk a Balatonra asszonnyal tandemtúrálni. kérem szurkolásotokat - fényképes beszámoló várható :)