Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Meghúztem rendesen, de így is tudott picit mozogni a lábam benne...mondat 2. részét nem nagyon értem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Svsz szorosra húztad vagy cipõ kívül nincs olyan magas mint a külsõ talpéled és nyomja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hi,

Vettem Speci Sport MTB. A cipõ kényelmes, viszont van egy érdekes, de méginkább fájdalmas jelenség. Tegnap teszeteltem, s mindkét talpam külsõ élében az egész úton tompa, állandó fájdalom jelentkezett. Valami olyasmi érzés, mint mikor kesztyû nélkül hógolyózol, s amikor melegszik fel a kezed újra "beleüt" a hideg...

Ez normális? Csak a váltás miatt van? Hozzászokik a láb s elmúlik ahogy gyûlnek a km-ek? Elõtte egy viseletes Shimano cipõm volt...

Köszi,
X

Edit: izomláz esetleg? Még most is fáj picit...lehet gyenge a talpizomzat ott? Olvastam cipõ papírján, hogy szándékosan picit kifelé dönti a lábat a tért kímélése érdekében.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Pedig mintha az alján elöl lenne két kialakított rész stoplinak: link. Csak dizájnnak vannak ott? Fura, mert biztos nem utólag kell a stoplikat becsavarni ki nem fúrt helyre.

nekem gyarilag volt femboritasu maszostopli a cipohoz, de ugy vettem le mint a huzat. tokig dagonyaban lehet elonyos, de kb mindenhol mashol baromi rossz es veszelyes. kovon csuszik, ha kicsit kemenyebb a talaj meg kaptaton menni is alig lehet benne.

erdemes mindig a kifuto cipoket megnezni... kinn a speciket is baromi jo aron nyomjak (a sport amikor a cipomet vettem vmi 15 korul volt), csak hat dogoljon meg a speci lova kenytelen vagy itthon megvenni dragabban, ha lehet kapni. igy vettem shimanot.

mar egyszer terveztem, hogy ezert panaszt teszek vmi fogyasztovedelemnel vagy ilyesminel, hogy vizsgaljak mar meg, hogy mennyire szabalyos, hogy egy kozos piacon onkenyesen differencialgatnak.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sport és Comp között érezhetõ a különbség merevségben, kényelemben vagy leginkább az ár különbözteti meg ezt a két modellt?

A Comp stoplival és csattal van, ennyi az eltérés, ami már merevebb az a Expert: Specialized Bicycle Components : Expert MTB . Nekem van comp és expert is az utóbbinak sokkal merevebb a talpa és paszentosabb az egész cipõ.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Speci Sportban nincs stopli, viszont nagyon jó cipõ, fûzõ+tépõzár macerás, simán csak tépõzár praktikus, én a Specit ajánlom.

Sport és Comp között érezhetõ a különbség merevségben, kényelemben vagy leginkább az ár különbözteti meg ezt a két modellt?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

viszont a sima fuzonel jobb a fuzo+tepozar: fuzot meghuz, tepozarral rogzit, fuzot megkot - en igy csinalom.

Kicsit olyan mint amikor valakin nadrágtartó és derékszíj is van, egyik is bõven elég.;)

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Speci Sportban nincs stopli, viszont nagyon jó cipõ, fûzõ+tépõzár macerás, simán csak tépõzár praktikus, én a Specit ajánlom.

viszont a sima fuzonel jobb a fuzo+tepozar: fuzot meghuz, tepozarral rogzit, fuzot megkot - en igy csinalom.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Pedig mintha az alján elöl lenne két kialakított rész stoplinak: link. Csak dizájnnak vannak ott? Fura, mert biztos nem utólag kell a stoplikat becsavarni ki nem fúrt helyre.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hát, mostani Shimiben gyakran bejöttem melóba. Sportosabbakban nagyon gáz pár métert is járni?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
nekem mindkettõ van (Taho, Sport MTB) mindkettõt szeretem bátran ajánlom bármelyiket
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ezisigaz (váltócipõ).

Ezért mondtam hogy fõleg tekeréshez kell a cipõ. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Pár métert természetesen nem gáz velük menni. A merev mûanyag talp tényleg leginkább csak tekerésre kellemes. Persze lehet benne menni rövid szakaszokat de kemény aszfalton vagy kövön, parkettán már nem jók azok. Meg azért a stopli is leér egy kicsit. Akkor inkább válassz olyasmi túrásabb modellt, mint amilyen eddig is volt. 8 óra a melóban meg tényleg nem az igazi bennük, de ezt egy váltócipõvel a szekrényedben megoldhatod. Nekem is így van.
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hát, mostani Shimiben gyakran bejöttem melóba. Sportosabbakban nagyon gáz pár métert is járni?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azt azért felejtsd el hogy ezekben a cipõkben8 órát melózzál akármit is még ha ülõ munka akkor is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem, nem vagyok élsportoló. Csak Shimi-k barnás beütése nem annyira jön be. Nehezebbek is, bár valószínûleg kényelmesebbek is (gyalogláshoz). Speci Sport MTB fekete is teszik, de ezüst-piros is (ilyen a bringám épp: Kelly's Mobster). És úgy fest mûbõr az anyag; gyanítom kevésbé ázik át / hamarabb szárad ki kisebb esõben mint a gyöngyvászon-velúr kombó.

Nem sétálnék benne km-eket, max boltba be, tolós szakaszok terepen, vagy melóban 8 óra (ülõmunka).

De bármire nyitott vagyok, minden ötletet szívesen fogadok!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha nem rángatod szét magad versenyeken és nem kritérium hogy nagyon merev legyen a talpa akkor shimi 42 ill 43 vagy Tahó, ha fontos a sportosabb tulajdonság akkor millió egyéb lehetõség van.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
csak amennyit muszály. nyilván fagyizóba nem gurunlnék be bringástól :) 20 alalatt on Ebike, Taho valóban több picit

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Igggen, tecccik. Csak Specirõl is jókat hallottam. Van valami ellenérv (MTB Sport)?

attol fugg mire hasznalnad, ha maszkalsz is benne (pl egy turan vagy varosban), akkor a sport jellegu modellek erre kevesbe alkalmasak. amugy ez a speci 20 alatt van? sajat tapasztalatom csak a tahoval van, az viszont kiraly nagyon (de talan szinten vmivel 20 felett van arban).

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

tura/utcai ciponek az mt42-t tudom ajanlani, 20 alatt beszerezheto

Vagy a 43-as,ami idei modell.Én most vettem ilyet,ez az elsõ cipõm,úgyhogy összehasonlítási alapom nincs.