Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Én használok montis cipõt (is) outin.Tapasztalatom szerint fényévekkel jobb gyalogolni egy kemény talpú montis cipõvel is ,mint egy országútival.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat a 181ben nem tul konnyu gyalogolni, a maszostoplit meg le lehet tekerni rola. en gyorsan meg is szabadultam tole, mert engem csak zavart. ugy tudom, hogy a shimanonal minel magasabb szamozasu a cipo, annal merevebb a talpa.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Eljött a lehetõség, hogy az elsõ bringás cipõmet megvegyem. Arra jutottam, hogy bár egy öreg országútit hajtok szinte kizárólag aszfalton, mégis egy sport MTB cipõt szeretnék. Egyrészt, mert egy SPD pedált hozzám vágtak bagóért, amikor a hajtómûvemet vettem, másrészt nem lenne rossz, hogy ha esetleg le kell szállni a bringáról (pl. boltba, kocsmába, suliba nem lehet betekerni kerékpárral :D), akkor le tudjam sétálni azt a pár száz métert viszonylag normálisan. Versenyezni nem versenyzek, nem is tervezem, kisebb-nagyobb túrák szoktak akadni, de eddig fõleg síkon. Azaz mondhatjuk, hogy alkalmanként, hobbi szinten kerékpározok.

Körbejártam a környék összes bringaboltját. Felpróbáltam egy Shimano SH-M181B cipõt 45ös méretben, illetve egy hasonló kategóriájú, aranyszínû régebbi modellt 44-es méretben, a 45-ös M181 szuperül fogta a lábam, 44-es kicsi volt. Sajnos azonban amennyit kértek volna az M181-ért, annyit én nem biztos, hogy szeretnék rászánni.

Ebike-on láttam az SH-M087-est, kép és ár alapján tetszik, 45-ös van is belõle elérhetõ. A mászótüske nekem nem hiányzik, ezt leszámítva szerintetek mennyiben különbözik az M181-tõl? Hasonlóan merev-e a talpa? Az M181-talpát kézzel nem bírtam meghajtani, ez is kb. ilyesmi merev?
Érdemes-e az internetrõl rendelni cipõt úgy, hogy azt a konkrét modellt nem próbáltam fel, csak a márka- és kategóriatársát?

Elõre is köszi a választ!

városi használatra valami fûzõs, kevésébé merev talpú cipõt javaslok, shimanónak is van olyanja, meg mavicnak, adidasnak is

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha sétálni is akkarsz akkor túracipõt, az viszont nem olyan merev pl shimi 41 vagy 42 valamit valamiért.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

JZoltan

JZoltan

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Eljött a lehetõség, hogy az elsõ bringás cipõmet megvegyem. Arra jutottam, hogy bár egy öreg országútit hajtok szinte kizárólag aszfalton, mégis egy sport MTB cipõt szeretnék. Egyrészt, mert egy SPD pedált hozzám vágtak bagóért, amikor a hajtómûvemet vettem, másrészt nem lenne rossz, hogy ha esetleg le kell szállni a bringáról (pl. boltba, kocsmába, suliba nem lehet betekerni kerékpárral :D), akkor le tudjam sétálni azt a pár száz métert viszonylag normálisan. Versenyezni nem versenyzek, nem is tervezem, kisebb-nagyobb túrák szoktak akadni, de eddig fõleg síkon. Azaz mondhatjuk, hogy alkalmanként, hobbi szinten kerékpározok.

Körbejártam a környék összes bringaboltját. Felpróbáltam egy Shimano SH-M181B cipõt 45ös méretben, illetve egy hasonló kategóriájú, aranyszínû régebbi modellt 44-es méretben, a 45-ös M181 szuperül fogta a lábam, 44-es kicsi volt. Sajnos azonban amennyit kértek volna az M181-ért, annyit én nem biztos, hogy szeretnék rászánni.

Ebike-on láttam az SH-M087-est, kép és ár alapján tetszik, 45-ös van is belõle elérhetõ. A mászótüske nekem nem hiányzik, ezt leszámítva szerintetek mennyiben különbözik az M181-tõl? Hasonlóan merev-e a talpa? Az M181-talpát kézzel nem bírtam meghajtani, ez is kb. ilyesmi merev?
Érdemes-e az internetrõl rendelni cipõt úgy, hogy azt a konkrét modellt nem próbáltam fel, csak a márka- és kategóriatársát?

Elõre is köszi a választ!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Itt kiírják a betét hosszát is, ha a "Bitte Auswahlen" mezõre kattintasz. SH-MT43L MTB Schuhe
Shimano cipõknél elvileg úgy van a méretezés, hogy az utcai cipõdnél egy mérettel nagyobbat érdemes választani. Nálam már többször mûködött.

Köszi,ezek szerint nekem 45-ös kell.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Itt kiírják a betét hosszát is, ha a "Bitte Auswahlen" mezõre kattintasz. SH-MT43L MTB Schuhe
Shimano cipõknél elvileg úgy van a méretezés, hogy az utcai cipõdnél egy mérettel nagyobbat érdemes választani. Nálam már többször mûködött.
Marci

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Szerintem megpróbálom a Shimano SH-MT43 tipust,hacsak nem beszéltek le róla valami nyomós okkal.Valakinek akinek van valamilyen hasonló Shimano MT túra cipõje 45-ös méretben,meg tudná nekem mérni a talpbetét hosszát?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

pl
Specialized Sport MTB kerékpáros cipõ - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

sztem, az egyik legjobb ár/érték. kénzelmes, és bírja a strapát.

nekem ugyanakkora kell belõlemint utcaiból

ugyanezt vettem és nem bántam meg
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

A helyzet az,hogy én is szoktam tolni,meg vállon vinni a bringát,mert sokszor megyek számomra ismeretlen túra útvonalakon a Bükkben és szoktak meglepetést okozni,viszont mint írtam többször használom a cross gépemet aszfalton,de gondolom ez a tipus ott is megállja a helyét.Ez a tipus milyen,mennyire lehet benne húzni,nem nyúlnak nagyon ezek a fûzõs változatok?

Nekem egy Adidas El Moro és Mavic Alpine van. Végülis tök ugyanaz a konctrukció. Az Adidasról tudok nyilatkozni hosszú távon. Strapabíró, mint állat...:) Használtam platformpedállal, SPDvel, télen, nyáron, többször beázott, átázott + jópárszor kimostam, gyalogoltam benne... és még ki tudja mit kapott az évek alatt, de összeségében a bal tépôzár kezdte most megadni magát. Ennyi a baja. Hibátlan és nagyon jó vétel. A Mavic kevesebbet nyúzást kap, tavaly vettem, de hasonlóan hosszú ideig szeretném használni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

A helyzet az,hogy én is szoktam tolni,meg vállon vinni a bringát,mert sokszor megyek számomra ismeretlen túra útvonalakon a Bükkben és szoktak meglepetést okozni,viszont mint írtam többször használom a cross gépemet aszfalton,de gondolom ez a tipus ott is megállja a helyét.Ez a tipus milyen,mennyire lehet benne húzni,nem nyúlnak nagyon ezek a fûzõs változatok?

Nem nagyon tudok még nyilatkozni, hogy mennyire strapabíró, mert kb. 300km-t töltöttünk együtt.
De nagyon kényelmes benne gyalogolni és masszívnak tûnik, nem gagyi.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en ugy alltam hozza az elso spdmhez, hogy lassam mennyire jo es hatekony - merevtalpu cipot vettem mar az elejen is. igy utolag sem vennek mast :) egy helyen nem szeretem: a bakonyban volt hogy at kell vinni a bringat a vizes koveken, nah ott ugy csuszik, mint takony, inkabb terdig alltam a hideg vizben, de nem akartam leveszekedni a kovekrol, mert akkor eldobom magam is, meg a technikat is.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Nekem is volt Speci Sport MTB-m szerettem nagyon, csak az én felhasználásomhoz nem volt jó. Strapabíró volt mint állat. Most inkább Mavic Cruize-t használok, abban már lehet sokat gyalogolni is.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nekem Gaerne van. Kézzal csinálják szorgos olasz kezek. Nagyon kényelmes, nagyon jó, nagyon szép. :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nekem is volt Speci Sport MTB-m szerettem nagyon, csak az én felhasználásomhoz nem volt jó. Strapabíró volt mint állat. Most inkább Mavic Cruize-t használok, abban már lehet sokat gyalogolni is.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
..nekem a Speciben nagyon fájt a lábam, sehogy sem tudtam megszokni, használtam még Merida-t is de az meg annyira nehéz volt. Most egy Adidas Elmoro-t használok. Nekem nagyon bejött, egyetlen hátránya, a hidegebb idõben kamásli nélkül reménytelen.

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Hát, ahány ember, annyi féle tapasztalat.
Havernak ilyen Specialized cipõje van de undorítóan gyorsan szétment. Mindezt úgy, hogy a srác nagyon ritkán tud tekerni és akkor is inkább csak rövideket.
én is erre szavazok: Shimano SH-M077 (Ruházat | Cipõ | MTB) | Kerékpár Webshop
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ti milyen cipõt ajánlanátok?Most szeretném kipróbálni az SPD rendszert és nézegetem a cipõket a Shimano kínálatából.Egy cross bicón kezdenék,amivel rendszeresen járok betonon tekerni,ha bele jönnék akkor kipróbálnám montin is,amivel jóval kevesebbszer jutok el a hegyekbe.Amiket nézegettem és beleférnek a költségvetésbe:

Shimano SH-M077 (Ruházat | Cipõ | MTB) | Kerékpár Webshop

Shimano SH-MT32 (Ruházat | Cipõ | MTB) | Kerékpár Webshop

Shimano SH-MT42 (Ruházat | Cipõ | MTB) | Kerékpár Webshop

Szerintetek?Vagy esetleg más márkából hasonló árban tudtok ajánlani?

pl
Specialized Sport MTB kerékpáros cipõ - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

sztem, az egyik legjobb ár/érték. kénzelmes, és bírja a strapát.

nekem ugyanakkora kell belõlemint utcaiból
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
A 077-es nagyon jó cipõ. Ha nincs mód felpróbálni, eggyel nagyobb méretet vegyél és az lesz a passzent. Elég merev, de elviselhetõ rövid szakaszon a séta. Tekerésnél meg egyszerûen észre sem veszed hogy rajta van a lábadon. A másik 2 cipõ meg inkább túra, amiben még az utcán is megtehetsz hosszabb sétákat, de egy bringásnak nem ez a célja

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ti milyen cipõt ajánlanátok?Most szeretném kipróbálni az SPD rendszert és nézegetem a cipõket a Shimano kínálatából.Egy cross bicón kezdenék,amivel rendszeresen járok betonon tekerni,ha bele jönnék akkor kipróbálnám montin is,amivel jóval kevesebbszer jutok el a hegyekbe.Amiket nézegettem és beleférnek a költségvetésbe:

Shimano SH-M077 (Ruházat | Cipõ | MTB) | Kerékpár Webshop

Shimano SH-MT32 (Ruházat | Cipõ | MTB) | Kerékpár Webshop

Shimano SH-MT42 (Ruházat | Cipõ | MTB) | Kerékpár Webshop

Szerintetek?Vagy esetleg más márkából hasonló árban tudtok ajánlani?