Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nu, visszanéztem pár oldalt, de egyik se vágott ide, hát kérdezek.
Montis cipõt keresek, mert a 2007nem vett 661-en kezd pár helyen a varrás szakadni, illetve picit repedni. Inkább kikiáltom outi cipõnek és aszfaltra még száv évig jó lesz, de montin 1-2 év alatt teljesen kinyírnám.

Nem kell utcára, csak montizni. A talpa lehetõleg legyen korrekt mintájú, mert amikor már tolni kell...
2 típust néztem ki (méretet helyben próbálok, de az 500Ft-os különbség miatt valószínû ebikeról rendelem. (Boltan találtam egy remek Mavic-ot, de kedvezménnyel is 27, az meg ***a sok :( )

Az olcsóbbik az M064. Agresszívebbnek tûnik a talpa, nincsenek lukak elöl/alul (ami úgyse szellõzik, de a víz be tud folyni), a 2 tépõzárt se látom hátránynak. Szûk 17 pénz. Ja, elején a piros stoplik sziklás részen gondolom nem jönnek túl jól... Ill nem látom hogy cserélhetõ/kivehetõ-e...
Feltöltött kép

A nagytesó a az M077. Talpa és felsõrésze olyan mint a drágább modelleké, ez elvileg jót kellene hogy jelentsen. Egy ezressel drágább. A lukakért kár, bár ha gyorsan továbblépek tán nem folyik be a szmötyi.
Feltöltött kép

Ár mindegy, talp, tartósság, egyéb tapasztalatok számítanának. Persze az sem baj ha kövön/betonon nem ér le nagyon a stopli.
Köszönöm a segítségeteket!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Megjött az új cipõm - Northwave Striker SBS. Azt hiszem ennyit nem mostanában fogok fizetni cipõért...Ráadásnak fehér, vannak kétségeim, mennyire lesz ez így strapabíró. Bár eddig aki nõ látta, annak tetszett :) Holnap felrakom a stoplikat, aztán jöhet a próba. Majd beszámolok.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
van olyan országúti cipõ amibe be lehet tekerni shimano spd-t (montist) és nem is lesz vele semmi gondod. biztos egy kicsit jobb az országúti pedál és biztos , hogy nem az átlag bringás szintjén fog kijönni a különbség. én montis cipõt használok az országútin is.

A morcos.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Van montis cipõ és stopli és van országúti cipõ és stopli van pár szabvány , de gyakorlatilag egyik sem kompatibilis a másikkal.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

martin0818

martin0818

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sikerült elrontanom a linket. :) Szóval ilyen: http://www.skiperfo....gent_2010-z.gif

martin0818

martin0818

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
SPD cipõ és stopli vásárlása elõtt állok és mivel ez lesz az elsõ, így nem szeretnék mellényúlni, ezért a segítségeteket kérem. :) Jelenleg egy [URL="http://www.skiperfo.com/boutique/images_produits/shimano_pd_m520_argent_2010-z.gif"]http://www.skiperfo.com/boutique/images_produits/shimano_pd_m520_argent_2010-z.gif[/ilyen] pedál van az országútimon, amit még az elõzõ tulaj rakott rá. Arra rájöttem, hogy ez MTB pedál, viszont a kérdésem az lenne, hogy megoldható-e az, hogy országúti cipõt veszek és ahhoz olyan stoplit, ami kompatibilis ezzel a pedállal? Vagy pedig mivel ez MTB pedál, így csak a MTB cipõkkel kompatibilis és nekem vennem kell egy LOOK pedált? Elõre is köszi a segítséget!
Üdv!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
hali
ha az spd pedálom nagyon erõssen fogja a klipszet de mégis is kicsit klattyog benne az klipsz kopásra utalhat?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Boltban tudsz próbálni cipõt. Ha normális a bolt és létezik a nagykerben olyan wide fit modell, akkor hoznak neked próbálni.
Marci

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Shimano nagykerben (ha jól tudom PaulLange) van lehetõség cipõket próbálgatni? Tudom , hogy vásárolni a kereskedõi hálózaton keresztül kell , nincs is ezzel gond , bolton keresztül rendelném meg a terméket , de egy wide fit cipõt szeretnék és ennek alapfeltétele lenne , hogy elõtte azt fel is tudjam próbálni. A M087 (sima széria) típust próbáltam , ebbõl úgy tudom van is wide fit , a 43as sima már nagyon hosszú volt a lábamra , viszont a tépõzárakat alig tudtam lezárni. A wide fitben bízok , kialakítástól függõen talán 40-41es méret lehet ideális. Rövid lábam van , de vastag , nagyon.
Valamivel olcsóbb szériákban ha jól gondolom esélytelen találni wf típust!? (M077?)

A morcos.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kis update: úgy fest a Sport MTB pusztán csak szokatlan volt. Második túrán (74km) már semmi gondom nem volt véle. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat. A kényelmesség is fontos szempont. 2006 óta van Specialized BG Comp cipõm, simán elmegyek benne sétálni is annyira kényelmes, csak a sarkánál széttört a szivacs és "eszi" a zoknikat. Így sanszos, hogy Northwave lesz :)

A sarkot egy cipész simán megjavítja, hogy ne egye a zoknikat.
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat. A kényelmesség is fontos szempont. 2006 óta van Specialized BG Comp cipõm, simán elmegyek benne sétálni is annyira kényelmes, csak a sarkánál széttört a szivacs és "eszi" a zoknikat. Így sanszos, hogy Northwave lesz :)

Bár valószínûleg egyedi dolog, de én is Speci Comp után akartam NW-t venni, furcsa volt a szabása így maradtam az S-nél.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A celsius pedig a létezõ legkényelmesebb bringás cipõ.

Most is azzal jársz ? :)
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Detto, most 3 pár van. Normál cipõ méret.
A celsius pedig a létezõ lehkényelmesebb bringás cipõ.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Hy
Nekem van.
Nem is tudom 3-4éve nyúzom, ütöm vágom de jól bírja.
Nekem pont akkora kellett belõle mint az utcaiból.

Srácok, használ valaki Northwave spd cipõt? Montira vennék. Mennyire strapa bíró, valamint mennyire fed át a méretezés egy normál lábbelijével? Ebay-rõl venném, az itthoni árait nem igazán akarnám (50ezer) megfizetni.
Elõre is kösz az építõ hozzászólásokat.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Srácok, használ valaki Northwave spd cipõt? Montira vennék. Mennyire strapa bíró, valamint mennyire fed át a méretezés egy normál lábbelijével? Ebay-rõl venném, az itthoni árait nem igazán akarnám (50ezer) megfizetni.
Elõre is kösz az építõ hozzászólásokat.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Esetleg harántsüllyedés? Én is sport talpbetétet használok (Shimano cipõkkel), amit vettem az harántot és bokát is enyhén támaszt, szuper kényelmes.
Itt vettem nagy választék, jó árak. Külsõ talpél fájdalom nálam csak síbakancsban volt.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem tudok róla...

Igen, ebben bízom én is, hogy csak az új 'geo' miatt van. Ma megint teszek egy kört benne.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Nincs boltív süllyedésed? A cipõ kifelé dõlõ geometriája miatt jobban terhelheti a külsõ lábéled, elnyomja benne a keringést, és elzsibbasztja.
Ha pár tekerés után is fennáll a jelenség, akkor egy talpbetéttel lehet próbálkozni.