Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

egy dolog miatt bizgeralja a fantaziamat az spd - platform pedallal es 140es bringaval is letekerem a haverokat, mennyit dobna rajta az spd? milyen cipovel lenne erdemes nekiallni? 540es shimanoval tarsitva. lehet tavasszal belevagok :)

a felelelemerzet bennem van, meg sose volt a labamon ilyen cipo, es mindig latom a haverokat eldolni az spd miatt.

engem pl lassít terepen :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egy dolog miatt bizgeralja a fantaziamat az spd - platform pedallal es 140es bringaval is letekerem a haverokat, mennyit dobna rajta az spd? milyen cipovel lenne erdemes nekiallni? 540es shimanoval tarsitva. lehet tavasszal belevagok :)

a felelelemerzet bennem van, meg sose volt a labamon ilyen cipo, es mindig latom a haverokat eldolni az spd miatt.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Sziasztok!Van valakinek tapasztalata Shimano SH-MT32-vel vagy SH-MT42-vel kapcsolatban?Ki szeretném próbálni az SPD rendszert,de ha nem fog tetszeni,fogom tudni haszálni a cipõt sima pedálos tekerésre vagy akár hétköznapi viselésre?Igaz,hogy ezeknél a stopli bentebb esik a talp síkjától,és lehet bennük gyalogolni?

Nekem SH-MT32 van. Nem éppen a legkönnyebb, de én nem számolom a grammokat. Elõször a cipõt vettem meg és feltûnt, hogy a tornacipõhöz képest mennyivel merevebb, és sokkal jobb lett a tekerés hatékonysága. Aztán megvettem az spd pedált, ééés azóta nem akarok mással tekerni!! :-)

Bizony meg kell szokni, én is eldõltem vagy 4-5 -ször. Javaslom, hogy kezdésnek is valami igényesebb spd-t vegyél, mert nem mindegy a dokkolás és a kioldás minõsége.

Nekem elõször egy Zoggie spd volt, és nem ajánlom senkinek. Nehezen akart dokkolni, és kilépni is csak egy határozott rántással lehetett belõle, pedig a leggyengébbre volt állítva a rugó.
Most egy Shimano PD M-540-es van, (igaz hogy tíz rugó alatt nem nagyon kapod meg, de szerintem megéri) és vajpuhán dokkol, valamint szinte megérzi, ha ki akarok lépni és simán enged.
Sokan dícsérik a kistesóját is az 520-ast, én nem próbáltam, de jókat olvastam arról is (azt már megkapod 6-8 ezereért is).

Szóval szerintem ne félj belevágni.

Sok sikert és jó tekerést:

tboy

PS: nagyon picit lóg ki a talp síkjából a stopli, nem feltünõ. A gyaloglást meg kell szokni benne, mert szinte egyáltalán nem hajlik a talpa, de ne gondolj ilyen "befo*tam és nem tudok gyalogolni" szintû outi cipõs tipegésre. (nem beszólás az outisoknak!!! Peace!)
Annyi még, hogy sóderon vagy múrván, illetve betonon van egy ilyen csikorgó hangja, ahogy a stopli elcsúszik a köveken. Na lényeg az hogy meg kell szokni, de simán meg lehet.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
42-esem is van én nagyon szeretem utcai cipõként nem igazán kényelmes mivel akár szöget is beversz a talpával, viszont ha nem jönne be az spd amit azért kétlek mert még Rékám is megszerette igaz kellett neki 3-4 hónap most már csak abban szeret tekerni.
Amennyiben nem jönne be még se az spd akkor vissza csavarozod az spd takarót és használhatod sima bringás cipõként taposó pedálhoz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ez nem egészen igaz sajnos, kilóg valamennyire a talp síkjából, de ha kiveszed a stoplit simán jók rendes pedálhoz, de mivel utcai cipõkhöz képest merevebb a talpuk hétköznapi használatra nem valami kényelmesen....

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Sziasztok!Van valakinek tapasztalata Shimano SH-MT32-vel vagy SH-MT42-vel kapcsolatban?Ki szeretném próbálni az SPD rendszert,de ha nem fog tetszeni,fogom tudni haszálni a cipõt sima pedálos tekerésre vagy akár hétköznapi viselésre?Igaz,hogy ezeknél a stopli bentebb esik a talp síkjától,és lehet bennük gyalogolni?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nekem MW80 van, ugyanazt a méretet vettem, mint a nyári Shimano cipõm, és jó. Nagyon bejött, és mindenképpen ajánlom, bár nem 100% vízhatlan.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Sziasztok! Aki ismeri vagy tud írni Shimano SH-MW80 és SH-MT90 cipõkrõl, az nagyon megköszönném! Téli bicajozáshoz keresem, mert nem akarom már ezt az évet is kamáslival, vastag sízoknival és sima mtb SPD-cipõvel végigtolni. Hóban is használnám, terepen.
Shimano

Nekem MT90 van. Ennél vigyázz, mert 43as lábra nekem 45ös méretû van és egyáltalán nem nagy rám. Talán a vastag bõr miatt lehet ? A nyári könnyû bringás félcipõhöz képest azért ez kicsivel nagyobb, nehezebb cipõ. Nem olyan "súlytalan" a lábad de hát hóban úgyis sokkal több cucc van rajtunk.
Jó döntés egy téli cipõt venni. Drága, persze de nagy öröm meleg, száraz lábbal bringázni vagy a hóban menni. A lábam fázós, én még ezt is kicsit vastagabb zoknival hordom. Ajánlom, te se a vékony nyári zoknival próbáld fel.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A 80 as -hoz nem feltétlen kell vastag zokni Pl szerintem melegebb mint a NW Celsius és abban -5fokig vidáman elvagyok sima mezei vékony zokniban.A 90-est nem ismerem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

1-2 hetet még várni kell a Shimano téli cipõkre.
és ha eddig pl 43-mas montis Shimano cipõt hordtál, akkor 44-es MW80 kell (saját példa)

Köszi! Ezek szerint lehet, hogy 45-ös kell majd (44 a méretem)? Viszek a próbához valami vastagabb zoknit, azt biztosan érdemes, ha már azzal hordanám. (Meg el ne felejtsem az SH51-es stoplit majd hozzá!) OFF. Pszichológiai szempontból nézve, kicsit furcsa lesz majd a 45-ös méret úgy, hogy utcai bõrcipõkbõl csak 42-est és 42.5 méreteket hordok. :-> Mostani Shimano spds cipõm ugyebár 44-es és pont tökéletes. ON.

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Pénteken elmentem a nyíregyházi Hervisbe, még csak nem is hallottak Ballance cipõrõl... :(

az europarkban megnéztem volna hétvégén én is a hervises spd cipõt, de az 1 szem fellelhetõ eladó, aki már 3 hónapja ott dolgozik azt mondta, hogy már 1 hónapja elvitték a bringás dologokat mert itt az õsz.

bjozi

bjozi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Azt ugye tudod, hogy a Speci Taho 4990 Ft-ért megvehetõ Ballance néven a Hervisben?

Pénteken elmentem a nyíregyházi Hervisbe, még csak nem is hallottak Ballance cipõrõl... :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
1-2 hetet még várni kell a Shimano téli cipõkre.
és ha eddig pl 43-mas montis Shimano cipõt hordtál, akkor 44-es MW80 kell (saját példa)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Sziasztok! Aki ismeri vagy tud írni Shimano SH-MW80 és SH-MT90 cipõkrõl, az nagyon megköszönném! Téli bicajozáshoz keresem, mert nem akarom már ezt az évet is kamáslival, vastag sízoknival és sima mtb SPD-cipõvel végigtolni. Hóban is használnám, terepen.
Shimano
Shimano
Northwave Celsius GTX is érdekes lehet. Most 1-2 héten belül akarom megvenni, míg nincsenek itt a nagy hidegek és hó. Nem tudom, lehet-e még tavalyi készletet találni... Northwave

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Én egy évig használtam kb., utána eltört a talpa, de én nagyon sokat hordtam melóhelyen is, lehet az tett be neki. Elég jól lehet benne gyalogolni, kényelmes is. Annyi pénzért nagyon megéri, igaz, hogy a mostani adidasom egyértelmûen jpbb, kényelmesebb, csak persze sokkal drágább is.

Köszi a választ! Akkor megveszem, ha egy évet kibír az már nem rossz ennyi pénzért!
A földre élni, nem lakni jöttem!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Ez jó hír, majd valamikor elugrok Hervis-be, hátha találok. Legutóbb amikor voltam, akkor nem találtam.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mennyire szellõzik? Mert a mostani cipõm(SH-MT32B) eléggé, aztán abban hidegebb idõben lefagy a lábam.

Nem volt vele ilyen gondom. Õszi idõre pedig kifejezetten jó, mert az orra vizálló.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Mennyire szellõzik? Mert a mostani cipõm(SH-MT32B) eléggé, aztán abban hidegebb idõben lefagy a lábam.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Használta- használja közületek valaki ezt a Hervisben kapható Ballance cipõt, kiváncsi lennék a véleményetekre?

Én egy évig használtam kb., utána eltört a talpa, de én nagyon sokat hordtam melóhelyen is, lehet az tett be neki. Elég jól lehet benne gyalogolni, kényelmes is. Annyi pénzért nagyon megéri, igaz, hogy a mostani adidasom egyértelmûen jpbb, kényelmesebb, csak persze sokkal drágább is.

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Azt ugye tudod, hogy a Speci Taho 4990 Ft-ért megvehetõ Ballance néven a Hervisben?

Használta- használja közületek valaki ezt a Hervisben kapható Ballance cipõt, kiváncsi lennék a véleményetekre?
A földre élni, nem lakni jöttem!