Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Igggen, tecccik. Csak Specirõl is jókat hallottam. Van valami ellenérv (MTB Sport)?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Egyetértek, szerintem is az MT42 a nyerõ

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Hi,

Mondjatok egy jó cipõt nekem!

A mostani Shimano (tán M021, esetleg 031 - kb. 10 éve vettem) az utolsókat rúgja.

Shimano tartóssága meggyõzött, de a külcsín lehetne jobb.

tura/utcai ciponek az mt42-t tudom ajanlani, 20 alatt beszerezheto

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

Mondjatok egy jó cipõt nekem!

A mostani Shimano (tán M021, esetleg 031 - kb. 10 éve vettem) az utolsókat rúgja.

Shimano tartóssága meggyõzött, de a külcsín lehetne jobb.

Specialized-rõl csak jókat hallottam, lehet megtenné egy sport MTB.

Northwave-rõl nem sokat tudok (tetszik ahogy kinéznek)...

Elég széles a lábfejem, és jó lenne minél olcsóbban megúszni (20 alatt mindenképp).

Elõre is köszönöm,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Tapasztalatom szerint egy kényelmetlennek (gondolt) cipõvel egy jó talpbetét csodákat tud tenni, ha amúgy a méret jó (nem szorít, nem dörzsöl).
Shimano cipõket használok mind MTB, mind outi vonalon, minõségi változást hozott egy-egy egyszerû kb. 1000 Ft-os sport talpbetét (enyhe haránt és boka emelés, frottír bevonat) beleapplikálása. Plusz nem fagy le a talpam hûvõsebb idõben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Nekem nagyon sok cipõm van de túl sokat nem szenvedtem a vételükkel. Fölpróbáltam, jó-nem jó, kényelmes vagy nyom valahol. Egyszer sem nyúltam mellé, egyik vételét sem váltam meg késõbb. Kb. mint egy utcai cipõt.
Odáig merészkedtem, hogy most utoljára a bike-discount.de-rõl vettem egy Shimano cipõt, próba nélkül meg mertem rendelni csak a méreten gondolkoztam sokáig de az is jó lett. Bár néhány éve már volt Shimano cipõm, ugyan olyan méretût rendeltem.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
erre tényleg csak az van, menj be vaqlahova ahol sokféle van és próbálgass. aztán döntsd el hogy ott veszed vagy rendelsz ......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
most tervezek én is cipõt vásárolni, SIDI-t szerettem volna, de ha ekkora az ellenvélemény lemondok róla. Pedig van kifejezetten széles lábtípusa is. Majd próbálgatok elõtte, nagyon csábító lenne kintrõl rendelni, de ez egy kicsit necces. Néztem még a Gaerne-t, jókat olvastam róla. Nekem a Speciben nagyon fájt a lábam, volt egy Comp-om, de nem használtam sokáig. Már így utólag talán azért mert nagyon megtéptem a lábamon, de gáz volt emlékszem. Szóval határozatlan vagyok, azt érzem nem lesz egyszerû.

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem a ami bejött az a shimano és a northwave persze ez szubjektív.
.

nekem meg még a speci
-mondjuk sidi ingyen se kéne, de ez csak a magánvéleményem-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
szuper, köszi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem a ami bejött az a shimano és a northwave persze ez szubjektív.
Ezen az oldalon rengeteg véleményt találsz.
Cycling Clothing: Shoes - BikeRadar
A kifutó modellektõl se félj mert rengeteget spórolhatsz, mondom ezt a saját példámból most télen vettem egy kifutott nortwave cipõt 43.000ft helyet 17.000ft ért tehát egy 2009-es felsõ-közép kategóriás cipõt alsó kategóriás áron. Tehát próba és keresgélés így sok kényelmetlen perctõl és fájdalomtól menekülhetsz meg és spórolhatsz sokat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
túl sokat nem akarok max 30-40,.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mennyi rá a keret?

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Köszi

Igazából nem fontos a márka és a szín, csak régebben ajánlották a SIDi-t. A már a jelenlegi cipõm már teljesen szétment és ezért szeretnék újat.:) Marad a próbálgatás, aztán meglátom mi lesz.

köszi mégegyszer

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amelyik illeszkedik a lábad formájához, a Sidi egy dolog alapból felejtsd el a márkákat döntsd el mennyi pénzt szánsz rá és mit "tudjon" aztán próba, próba és próba az egyiknél azt fogod érezni hogy ez az igazi, na azt vedd meg. Amelyiket meg veszed ne az elsõ legyen és ne is a második persze lehet hogy az elsõ lesz a tuti , de ezt csak akkor tudod biztosan majd ha már 3-4-et felpróbáltál. Amennyiben nagyon fontos a szín és a márka akkor meg felesleges tanácsot kérned.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sziasztok!

SIDI cipõket hol lehet mostanság venni Budapesten? Még mindig a legjobb cipõnek mondhatóak?XC használatra kéne, de nem túl drágán. Esetleg melyik az a cipõ, ami jónak mondható SIDI-n kívül?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Tudtok mondani egy üzletet bárhol Pesten ahol Shimano SPD cipõket lehetne felpróbálni. M087-est nézegetek, már vagy 2-3 webshop-ot találtam is, de honnan tudhatom, hogy a 46-46,5-es lábamra milyet rendeljek. Inkább szeretném személyesen kipróbálni elõtte, akár ott megvenni. Ha reklám vagy szabálysértõ lenne a bolt nevének kiírása, akkor a válasz privátban is tökéletes.

Berguson, probike,Bringavilág, stb

Ch4os

Ch4os

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Tudtok mondani egy üzletet bárhol Pesten ahol Shimano SPD cipõket lehetne felpróbálni. M087-est nézegetek, már vagy 2-3 webshop-ot találtam is, de honnan tudhatom, hogy a 46-46,5-es lábamra milyet rendeljek. Inkább szeretném személyesen kipróbálni elõtte, akár ott megvenni. Ha reklám vagy szabálysértõ lenne a bolt nevének kiírása, akkor a válasz privátban is tökéletes.

JZoltan

JZoltan

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat! Baranyas, én is pont erre gondoltam. Barátnõmnek tavaly egy outi cipõt vettünk, mert csak 4000 volt újonnan (kicsi méret, nõi cipõ, stb. jól ottmaradt sok évre a boltban), nem lehetett otthagyni! Viszont ha valahol át kell tolnia a bringát, (akár nagyon rövid távon is) bizony eléggé megszenved a kiálló patent miatt. Nekem semmiképpen nem lesz ilyen árajánlat, mert az én méretem átlagosabb, azok meg elfogynak idõben... úgyhogy én választhatok, mit veszek.

Marton, a pénzt sajnos számolom nagyon. Elgondolkodom rajta, mert én is aggódom kicsit a rendeléssel kapcsolatban. Az az M181 önmagához képest nagyon jó árban volt és felpróbálva is szuperül állt.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ebike-on láttam az SH-M087-est, kép és ár alapján tetszik, 45-ös van is belõle elérhetõ. A mászótüske nekem nem hiányzik, ezt leszámítva szerintetek mennyiben különbözik az M181-tõl? Hasonlóan merev-e a talpa? Az M181-talpát kézzel nem bírtam meghajtani, ez is kb. ilyesmi merev?
Érdemes-e az internetrõl rendelni cipõt úgy, hogy azt a konkrét modellt nem próbáltam fel, csak a márka- és kategóriatársát?
Elõre is köszi a választ!

A 087-est sem tudod kézzel hajlítgatni. A tüskét nem kell belerakni, az csak puha talajon ér valamit, aszfalton, kemény talajon csak zavarna.
Viszont lebeszélnélek a netes rendelésrõl !!! Minden márkánál más a szabás, a méretezés. Próba nélkül egy nagy lutri cipõt (vagy ruhát) venni.
Marci