Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Írta 2012. május 11. - 12:59
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. május 11. - 12:55
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. május 11. - 10:04
Vettem Speci Sport MTB. A cipõ kényelmes, viszont van egy érdekes, de méginkább fájdalmas jelenség. Tegnap teszeteltem, s mindkét talpam külsõ élében az egész úton tompa, állandó fájdalom jelentkezett. Valami olyasmi érzés, mint mikor kesztyû nélkül hógolyózol, s amikor melegszik fel a kezed újra "beleüt" a hideg...
Ez normális? Csak a váltás miatt van? Hozzászokik a láb s elmúlik ahogy gyûlnek a km-ek? Elõtte egy viseletes Shimano cipõm volt...
Köszi,
X
Edit: izomláz esetleg? Még most is fáj picit...lehet gyenge a talpizomzat ott? Olvastam cipõ papírján, hogy szándékosan picit kifelé dönti a lábat a tért kímélése érdekében.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. április 26. - 06:51
Pedig mintha az alján elöl lenne két kialakított rész stoplinak: link. Csak dizájnnak vannak ott? Fura, mert biztos nem utólag kell a stoplikat becsavarni ki nem fúrt helyre.
nekem gyarilag volt femboritasu maszostopli a cipohoz, de ugy vettem le mint a huzat. tokig dagonyaban lehet elonyos, de kb mindenhol mashol baromi rossz es veszelyes. kovon csuszik, ha kicsit kemenyebb a talaj meg kaptaton menni is alig lehet benne.
erdemes mindig a kifuto cipoket megnezni... kinn a speciket is baromi jo aron nyomjak (a sport amikor a cipomet vettem vmi 15 korul volt), csak hat dogoljon meg a speci lova kenytelen vagy itthon megvenni dragabban, ha lehet kapni. igy vettem shimanot.
mar egyszer terveztem, hogy ezert panaszt teszek vmi fogyasztovedelemnel vagy ilyesminel, hogy vizsgaljak mar meg, hogy mennyire szabalyos, hogy egy kozos piacon onkenyesen differencialgatnak.
Írta 2012. április 26. - 00:40
Sport és Comp között érezhetõ a különbség merevségben, kényelemben vagy leginkább az ár különbözteti meg ezt a két modellt?
A Comp stoplival és csattal van, ennyi az eltérés, ami már merevebb az a Expert: Specialized Bicycle Components : Expert MTB . Nekem van comp és expert is az utóbbinak sokkal merevebb a talpa és paszentosabb az egész cipõ.
Írta 2012. április 25. - 18:04
Speci Sportban nincs stopli, viszont nagyon jó cipõ, fûzõ+tépõzár macerás, simán csak tépõzár praktikus, én a Specit ajánlom.
Sport és Comp között érezhetõ a különbség merevségben, kényelemben vagy leginkább az ár különbözteti meg ezt a két modellt?
Írta 2012. április 24. - 23:02
viszont a sima fuzonel jobb a fuzo+tepozar: fuzot meghuz, tepozarral rogzit, fuzot megkot - en igy csinalom.
Kicsit olyan mint amikor valakin nadrágtartó és derékszíj is van, egyik is bõven elég.
Írta 2012. április 24. - 19:12
Speci Sportban nincs stopli, viszont nagyon jó cipõ, fûzõ+tépõzár macerás, simán csak tépõzár praktikus, én a Specit ajánlom.
viszont a sima fuzonel jobb a fuzo+tepozar: fuzot meghuz, tepozarral rogzit, fuzot megkot - en igy csinalom.
Írta 2012. április 24. - 18:49
Pedig mintha az alján elöl lenne két kialakított rész stoplinak: link. Csak dizájnnak vannak ott? Fura, mert biztos nem utólag kell a stoplikat becsavarni ki nem fúrt helyre.
Írta 2012. április 24. - 18:29
Hát, mostani Shimiben gyakran bejöttem melóba. Sportosabbakban nagyon gáz pár métert is járni?
Írta 2012. április 24. - 18:11
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2012. április 24. - 15:42
Ezért mondtam hogy fõleg tekeréshez kell a cipõ.
Írta 2012. április 24. - 15:41
Írta 2012. április 24. - 15:07
Írta 2012. április 24. - 14:53
Írta 2012. április 24. - 14:48
Nem sétálnék benne km-eket, max boltba be, tolós szakaszok terepen, vagy melóban 8 óra (ülõmunka).
De bármire nyitott vagyok, minden ötletet szívesen fogadok!
Írta 2012. április 24. - 14:38
Írta 2012. április 24. - 14:05
Írta 2012. április 24. - 13:28
Igggen, tecccik. Csak Specirõl is jókat hallottam. Van valami ellenérv (MTB Sport)?
attol fugg mire hasznalnad, ha maszkalsz is benne (pl egy turan vagy varosban), akkor a sport jellegu modellek erre kevesbe alkalmasak. amugy ez a speci 20 alatt van? sajat tapasztalatom csak a tahoval van, az viszont kiraly nagyon (de talan szinten vmivel 20 felett van arban).
Írta 2012. április 24. - 12:36
tura/utcai ciponek az mt42-t tudom ajanlani, 20 alatt beszerezheto
Vagy a 43-as,ami idei modell.Én most vettem ilyet,ez az elsõ cipõm,úgyhogy összehasonlítási alapom nincs.