Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Please log in to reply
620 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Németekrõl annyit, hogy voltam 1-2napot a balcsinál és egy bevásárló központba tolat a deutsche és majdnem letolatott egy gyalogost...
és bár elég angy majmo ugye az emberek, de én úgy itéltem meg, hogy nem a gyalogos lett volna a hibás..
dehát ez megtörténhet mással is
DE
az hogy a német ül a autójában, majdnem elcsap egy gyalogost és megrántja a vállát röhög egyet >:(
Odaát az iylenért már majdhogynem a géptetõn ****** meg a rendõr...

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

A legujabb elmeny a pesti rakparton a plazs. Hat amugyis egy oltari iszonyatos baromsagnak tartom

Khm. Úgy tessék szídni, hogy tavaly én is szegecseltem a kiba.. azaz a fantasztikus virágládákat tartó kereteket. Terítettünk mûfüvet, stb. Imádtam. Tekerni akkor sem lehetett. Holnap megnézem, milyen az idei, bár ahogy olvastam, csodát most se lehet várni.

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Persze, nem szabad altalanositani. Mindenutt van ezis, azis. Osztrakoknal megalla kocsisor, mert en epp a zebranal taboroztam le, es at akarnak engedni. De epp naluk divat pl autopalyan szembenenni a kozlekedessel, ami nem tul vicces.
De akkoris jobbak a tapasztalataim arrafele. Es nem tudom mit hisznek, mikor idejonnek "nyugatrol". Hogy nalunk biztos nincs bringaut, es a piktogrammok is diszek, es itt balkanon a kresztablak is csak azert vannak, mert diszitik a varoskepet? Mert az teljesen ertheto, hogy nezelodik, fotoz, es tobb fele kell figyeljen, mint otthon mondjuk munkaba menet, de ez akkor sem jogositja fel, hogy huje legyen.
Szoval a tehetetlen duh. Mert ez olyan egyszeru kis pici dolog, es ennyit foglalkozom/zunk vele..
En is megyek gyalog, es oda tudok figyelni, hogy jobbra tartsak, es lehetoleg kiszamithato legyek, es a bringautakat jol keruljem;) ennyi. pedig egyszeru teremtmeny vagyok, es lam megy ez nekem. Ennyivel tobb lennek a sok gyaloggyiknal? hudejo;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
A külföldi dolog is csak általánosítás...

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Mert ugye mindenki szereti emlegetni, hogy KÜLFÖLDÖN hogy is van. Aztán nem is, mondom, a birkák jönnek ide, nem?

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Vettem a hetvegen egy csengot a bringamra!:)

Eloszor azon filoztam, hogy hova is teszem. Aztan azon, hogy milyet vegyek. Mindenfele volt, es vegul egy teljesen hagyomanyos mellett dontottem abbol kiindulva, hogy a gyalogok annak a hangjat talan felismerik, es nehany masodperc alatt talan kapcsoljak a ketkereku jarmuhoz, es annak kozeledesehez.

Ma volt vele az elso utam. Hamar rajottem, hogy nincs annyi kezem, ahannyal a sok izet a kormanyon mukodtetni kell egy hitrelen fekezes, sebvaltas es anyazas kozbeni tovabbhaladas es esetleges csengetes soran. Mar majdnem abban maradtam magammal, hogy fekezek, es kozben a szam jar. De aztan rajottem, hogy nem fekezek;> Es igy mindjart lett szabad ujjam csengetni. Hat hazafele mar vegigcsengettem az utat, es egyaltalan nem allitom, hogy megerte a beruhazas.. Elobb utobb igyis fekezni kellett, akarhany kilometerre kezdtem a csongetest a bringautat elzaro csooportosulastol.

A legujabb elmeny a pesti rakparton a plazs. Hat amugyis egy oltari iszonyatos baromsagnak tartom, de hogy most meg tobben andalognak a bringauton..atkoztam magam, h nem a szigeten tekertem vegig.

Bar igy utkozben legalabb sikerult /erosen remelem/ megertetnem egy furcsa nyelven vartyogo csajjal a "bicikliut" hangalak, es az utra festett sarga bicikli-piktogram kozotti osszefuggest. Mas nyelven is probalkoztam, de azt a fajtat nemismertem, amin o makogott.
Es szeretem a hazambol egy kulfoldinek azt megmutatni, ami jo benne, de konyorgom, ha megy a bringaut kozepen ugy, hogy semerre nem tudom kikerulni, farkasszemet nezunk fel perce, es en 30al kozeledek, es mikor satufekkel beleszallok, mer annyira sem kepes, hogy kilepjen egy felet jobbra a masik savba, meg o magyaraz, akkor felmegy a pumpa.

Viszont legalabb mentem hazaig 30al, hogy minden okom meglegyen anyazni, es elveztem, hogy igazam van, es hogy erosodnek az izmaim;)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
monduk a bicóúton, meg a járdán is elõször "csöngetek" a fékkarral (húzgálom egy párszor, úgyis jó hangosan csattog), aztán meg ha az se hat, akkor "bicóút", aztán ha beszól, akkor megállunk ugatni egy 5 percig...

bezzeg Hollandba, ott körbenéznek, mielõtt átmennek a BICÓúton!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
juj ma este találkoztünk!!

Hát már nem ismer meg itt lakik egy utcára...
de ha gondoljátok!!!!
Jön a szöges övem motörhedes póló kopott farmer térdig bakancs és akkor
hate kill destroy!!!!!

:-*

BOCCS AZ OFFÉ

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Márió, ezt nem kellett volna annyiban hagynod, bár ha én ott vagyok kicsit nagyobb érvényt szerzünk az igazadnak... ;D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hi mindenki

Nekesm is ilyen a hozzáállásom,ütöm-vágom ha DIREKT köcsögösködik!!
Fõleg most nyáron a kircsiutcán,ugye itt lakom párszor tekerek rajta...

Autós sztori:
Valameik nap a héten jöttem reggel egy tv torony lófarkat,erdõ üres okés minden már örültem is,erre a pálosoktól az alagútig jövök,nagytányér kónusz tekerek mint a barom,erre mejelenik egy fehér kombi asztra...
tkerem rendesen 63al Õ baszakodik lassan jön,nem gond mett elférek mellete...szerintem
Hát ment a szivatás majd az alagútig,akár merre indulok meg Õ arra kijön!
Ostaoba baram feszkózik a csajának...
rátekerek kicsit egymás mellé érünk közbe busz szembe kanyar alagúti boltanál jövök mellete bekopogok és kúrvára beordítok az ablakon,erre Õ vigyorog egyet!!

Hát szthittem kitépem a kocsiból és megölöm!!!
vagy valami hasonló...
persze zöld volt akeresztezõdésnél(ééletemben elõszõr)és tovább gurultunk,egész a térig a fölsõ kanyarig itt megint bevágott elém,de lent álltak a rendõrõk talán elõször örültem itt nekik és szépen lekapcsolták!!!
ANNYITRA BOLDOGAN TEKERTEM HAZA...

Ma meg kutás túristás sztori volt de az nem eksztra...

Meg királyutácn kötekedõs öregedõ viatal barátnõs.
-Mivan bazzmeg nemférsz el?
-Nem!
Erre meglepõdött és a gyroszosnál ugybámult az arcomba én meg jól kinevettem...

Szóval...
Üsd vágd karaláb...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Lassan szokásommá válik állandóan hátrafelé kacsintgatni, nehogy elüssenek ;D

Engem egszer kiskoromban "elgázolt" egy bringás szal azóta... ::)

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Ezzel egyébként én is pont így vagyok. Kétszer is körbelesek, amikor megszentségtelenítek lábbal egy kerékpárutat. Sajnos jellemzõ erre az országra, de fõleg a fõvárosra a szarokbeleszindróma, hogyaszongya:"szarokbele, hogy ez bringaút, elég széles a járda, majd kikerûl a rohadt kétkerekû!!" NA AZT NEM!! Esküszöm inkább belegurulok, mint hogy kikerûljem. Ma is elkopott a pofám, a Moszkvatérnél lévõ bicóúton a piacnál, vagy bevásárlóközpontvagyminél, annyit üvöltöttem. Annyi láma mászik ott is,komolyan némelyik olyan egyszerû mint a faék >:(

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
A lényegen nem változtat... ;) Van benne valami, egyébként. Ja, de az egész akkor ér, ha gyalogosként ugy jársz el, ahogy bringásként elvárod. Lassan szokásommá válik állandóan hátrafelé kacsintgatni, nehogy elüssenek ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
eufóRikus :)

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
sajnos az agresszív formullát vagyok kénytelen én is allkalmazni. Én már próbáltam illedelmesen megkérni ezeket a kétlábúakat, hogy legyenek szívesek elhagyni abringautat, de akkor csak vita lett a vége, readásúl egy rahedli idõt is veszítettem, szóval tiszta csõd. Ezért most én is elõbb fütyülök jó messzirõl,oszt ha nem képes arrébb vonszolni a valagát, akkor jó közelrõl is, és ha még mindíg ott téblából, akkor, úgy ráijesztek, hogy kétszer is meggondolja magát, hogy mégegyszer rátegye a patáját a kerékpárútra. Ha tetszik, ha nem, akkor is ezt tartom sajnos az egyettlen járható útnak. Én sem kedvelem ezt, de sajnos nem tudok más megoldást. Szégyenlem magamat ilyenkor rendesen, de be kell, hogy valljam, olyan érzés fog el egy ilyen ijesztés után, mintha ráharaptam volna egy adrenalinkapszulára: EUFÓLIKUS. Néha azon veszem észre magamat, hogy vadászok az ilyen gyökerekre. Az ilyeneknek van a legnagyobb szája az úttesten, amikor tegyük fel õ megy kocsival, és véletlenûl elé keveredik egy szegény cangás. Ezek hõbörögnek a leghangosabban, hogyaszongya:"takaroggyáleazúttestrûmeszemcsóthajtogatokacangádból" meg ilyenek.Igenis tanúlja meg!! Ha nem megy szép szóval, majd megy így! >:( A minap is rá mertem szólni az egyikre illedelmesen: "Szia! Te most a bringaúton mész. Ott a járda, legyél szíves ott sétálni!" Válasz böfögés-stílusban:"ÉS?" Na ezek után.....>#&@{~²`

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Leslie Malomvölgyben a horgászok az urak.. sajnos.. szálitottak már le engem ottan mindenféle egyenruhások is a bicajról.. Egyébként nem kell sok, csak picit megpöckölöd a végét a botnak... úgyse ér utól... ::)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Bármekkora taplóság, és akárki akármit ir erre, leszarom, én most ráálltam arra, hogy aki nem áll félre, amellett a lehetõ legközelebb megyek el, és még kicsit be is fordulok elõtte. Nem érdekel. Látja 500 méterrõl, hogy jövök. Mikor nem áll félre még mindig? Amikor már ott vagyok. Szoktak csodálkozni, hogy nem fékezek. A külföldinek meg külföldiül mondom meg, hogy takarodjon a kib*szott bringautról lefelé. Ha már egyszer õk az "etalon", akkor viselkedjen úgy. Vagy hozzánk csak a barmok jönnek?

Lehet, hogy taplóság, de akkor együtt vagyunk taplók, mert énis ezt teszem... ;)
pécsi sajátosság? ;D
persze kivétel a normálisabb gyalogosok
és nem csak a városban van ez a jelenség, hanem malomvölgyben is erõsen.
múltkor egy horgásznak majdnem átmentem a botján (belógótt az ösvényre és ugye egy vékony botvéget észrevenni..) de megálltam, mondom neki tegyük már beljebb mielõtt valaki átmegy rajta.
nézz rám bambán /bedobja a másik botot a tóba/ majd tök unott arcal bejjebb(?) rángatja az ominózus botot, de úgy hogy még ígyis meglehet surolni, ha óvatlanul mész. Majd elindulás elõtt mondom neki "köszi" , õ meg az egész hadmûvelet alatt megse mukkan.
Ha ezt tudom, akkor mentem volna gyorsan még1 kört és úgy átmegyek a botján >:(

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Bármekkora taplóság, és akárki akármit ir erre, leszarom, én most ráálltam arra, hogy aki nem áll félre, amellett a lehetõ legközelebb megyek el, és még kicsit be is fordulok elõtte. Nem érdekel. Látja 500 méterrõl, hogy jövök. Mikor nem áll félre még mindig? Amikor már ott vagyok. Szoktak csodálkozni, hogy nem fékezek. A külföldinek meg külföldiül mondom meg, hogy takarodjon a kib*szott bringautról lefelé. Ha már egyszer õk az "etalon", akkor viselkedjen úgy. Vagy hozzánk csak a barmok jönnek?

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Ma tekerek az ominózus Dagálystrandnál, amit már oly sokszór emlegettünk. Persze szabályosan, és szigoróan a bringaúton, nem gyorsan, csak úgy ütemesen. Persze megjelentek a felfújható krokodillal,meg a teherbelökött babakocsival, és hol máshol, mint velem szembe. Fütyülök mint állat, és még neki állt feljebb, még be is szólt az egyik, hogy tekerjek már lassabban, és az éjjó@rwaanyámat, meg ilyenek. Na nekem se kellett több. Megáltam, és olyat üvötlöztem a taggal, hogy azt nem tette zsebre. Az ilyen gyökerek lennének a legjobban felháborodva, ha tegyük fel az M1-esen gyalogolnék szembe, egy felfújható krokodillal, és még be is böfögnék egyett, hogy hajtson már lassabban. Az ilyen olyan szinten fel tud húzni, hogy netovább. Persze telljesen feleslegesen álltam le hõbörögni, az ilyen begyepesedett gyökerek úgysem fogják fel, hogy mekkora barmok.
Na mindegy ez csak egy ilyen szokványos kis intermezzó a megszokott pesti közlekedésben.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
ha olajos a tárcsa akkor asztán jöhet a furgonos...