Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Please log in to reply
620 replies to this topic

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Ismet Dagaly elotti kerekparut, jon szembe a tomeg gumimatraccal,babakocsival, pleddel, fagyival, teljes szelessegeben lezarva a jardat es a bringautat is. Igy kerulni nem tudtam semerre, integettem, es kiabaltam, hogy "legyenekszivesek elhagynia kerekparutat", erre kaptam a valaszt: "jooovanmmaaa". Hat erre nekem meg mindig leesik az allam. Teljesen mindegy, hogy az illeto nyugdijas, szappanoperarajongo, rendor, taxis, kaller, hetvegibringas vagy akarmi, ha ilyen mentalitas letezik, akkor suthetjuk a jogainkat, a kreszt, a kulturalt kozlekedest, mert ugyis mindneki azt csinal amit akar, es mindig annak van igaza, aki nagyobbnak erzi magat. Ezek utan is udvariasan fogom megkerni a gyalogokat, hogy hasznaljak a jardajukat, es nem fogok csodalkozni, ha taplo valaszt kapok. Jardan bringazva pedig igyekszem nem alkalmat adni a hozongese.

10perc mulva megint a dagaly elott fogok eltekerni, es majd rettegek elore ;)

delsol

delsol

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Multkor 2 haverommal a járdán cangáztunk egymás mellett és a rendõr örs elõtt elütött minket egy auto! A sofõr nem állt meg és azt mondta a rendõröknek, hogy megállt és megkérdezte tõlunk van valami bajunk!! szerintettek mennyit kap a gádzsi hamis tanúzásért?? ???

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
A Rákóczi út az nagyon kemény. Én csütörtökön jöttem vissza a Hungária körútról a Kerepesin majd a Rákóczin (mer futárkodok ám :D) délután csúcsforgalomban, úgy hogy a buszsávban jöttek a qrva nagy buszok meg a metrópotlók. Két motoros rendõrrel haladtam párhuzamosan, hol a járdán, hol az úttesten, ahol jobban lehetett haladni (csak figyelnem kellett, nehogy észre vegyék a sorozatos szabálysérétéseimet. :D). Konklúzió: Buszsáv kilõve, mert tele van buszokkal, Járda csak nagyon türelmes embereknek, belsõbb sávokhoz pedig bátorság kell. Durva szakasz. Kerepsin még nem volt gond, ott mehet az úttest.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
eddig még engem sem vágtak meg soha, csak néha igazoltatás, de azt túlélem.
de fizetni akkor sem fogok a CÉG-nek.
föleg h auazt teszi mint én.
buszsávban elvileg szabad kerékpározni, legalábbis ahol ez ki van írva.
csak arra kell vigyázni, hogy a taxik is mehetnek a buszsávban.
róluk viszont még annyit el lehet mondani, hogy vezetni NEM TUDNAK, és kimilliméterezik a bicósokat a sok szar udnorito merdzsóval, bmw-vel, audival...
mert ök is mindenhatók.
de könyörgöm, legalább vezetni tudnának...!
edit:
59-es vonala: a végállomásától a föbejáratig beton van.... ;)
utána lesz zúzottkõ

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

aha, villamossín...
...2 perc mulva utolér, lassít, beszól, és kilógatja a rendõrigazolványát az ablakon, és jééé....

:o :o
Tudod, az igazolvány mindenre feljogosít. Gázolhatsz is vele.
Bár engem soha nem igazoltatott/bünetett meg rendõr... (6évesen 1x odamentem kettõhöz, és mondtam, egyszer közétek fogok tartozni... valszeg ezért imádnak ;D)
Mióta lehet menni a temetõig végig sínen? Régen kavics volt.

Kacsintgass, ha nõ a közeg. Akkor talán ajándékot is kapsz... ;D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Hát majd holnap kiderül... Ha szépen mosolygok a rendõrbácsira meg kacsintgatok akkor elenged vajon büntetés nélkül?! ;D

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
engem ott még nem szedtek le, de hetente többször járok ott.

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
buszsáv?
nem tudom szabályos-e, de én azt használnám...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Mennyire akartak megvágni?

Rákóczi úttal van vmi tapasztalatotok? Lehet járdán menni vagy vmi alternatíva esetleg?

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
jól csinálod... :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
még csak nem is rendõrségi autóval.
mindemellett olyannak nézik ki mint aki odamegy? ::)
ilyet még életemben nem sprinteltem.
valahogy nincs kedvem végighallgatni hogy egy idióta rendõr lekiabálja a hajamat a fejemrõl, hogy így veszélyeztetem a közlekedést, úgy szabályt sértek, meg a porba alázzon egy ilyen kis törpe. na nem. én is tudom hogy szabálytalan vagyok, de így ártok a legkevesebbet a forgalomnak... hisz szinte részt sem veszek benne, a villamost meg elengedem.
és az igazság az h mikor az 59es felsõ végállomásától kb a temetõ fõbejáratáig megyek a sinen, mindig vagy 3 rendõr megy el mellettem.
szarnak rám, lévén zártpálya, csak minden ugrótudásomat bevetve tudok menni, lévén váltók, 15-20 centis kocsibehajtók 5 méterenként.
onnan mértnem szednek ki?
mert ott ök sem tudnak menni? vagy mi a fene?
amíg nicns rendszám rajtam, addig nem tudnak feljelenteni utólag, addig nem fogok odamenni egyhez sem, kivéve ha pont a karjaiba futok be.
hisz tanukat bármikor szerzek, akik mondják h nem is voltam ott....

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Persze ha megkülönböztetõ jelzések nélkül ment rá a sínre, akkor nyert ügyed van.
Jelentsd fel! :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
aha, villamossín.
mint tegnap is.
megyünk lefelé villamossinen a lejtön, idióta autós bevág elém(elöttem kikanyarodott a mellettem levõ sávból)
mondom ok, kielõzöm, gyorsabb vagyok.
2 perc mulva utolér, lassít, beszól, és kilógatja a rendõrigazolványát az ablakon, és jééé.... ájjunk le a járdára kis elbeszélgetésre, csekkírásra....
na akkor mi legyen?
járdán a gyalogosok utálnak ki, úttest életveszély, sínen meg megb*sznak. :-X
mi legyen?

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

Jajj, a legjobbat hagyod ki!

Akkor még nem nyitottak Rád ajtót... ;)
Inkább villanyossín... :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
bakker
ezideáig el sem tudtam képzelni milyen szar dolgokat éltek át itt sokan akik ide írkálnak. ma majdnem én is közelebbi kapcsolatba kerültem egy nyerges vontató kerekével :-\ út jobb szélén kocsi parkol, ki akarjuk kerülni, bal@ teheratús meg majdnem feltosz az oldalára >:( >:( tényleg csak centik voltak...
sajnálom azokat akik nap mint nap ilyen körülmnények között kénytelenek közlekedni.. :(

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Büdös életbe nem tekerek ki az autók közé.

Jajj, a legjobbat hagyod ki!

Irónia nélkül: én szeretek autók között menni!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Mellesleg SeeLee Sauhig lehetõleg ne ülj bringára, sõt, ki se mozdulj otthonról, mert a végén még le is csuknak! ;)

Charon, csak neked csináltam ezeket a képeket ma ;)
kép1, kép2, kép3
nem csukták le, cserébe ::)

SeeLee

SeeLee

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

Ez a park ott van a tó mellett, ahol a városháza (vagy valami hiv. épület) van?
Szoktam néha arra járni, nehogy már kifogjam ezt a rendõrt.

Phil: Komolyan szoktál járkálni Gyömrõn? Na akkor legközelebb, ha megint jössz mutogatok jó helyeket. De ugye te nem az ugrálós stílust képviseled? ;)

SeeLee

SeeLee

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

Nem hinném hogy az új bicajoddal mellesleg a 10 Km/h-t is könnyen tudnád elérni...

Merrõl merre mentél, és hol volt egyébként? Keresztezõdés, vháza, ferde út a központi suliig?

Mellesleg SeeLee Sauhig lehetõleg ne ülj bringára, sõt, ki se mozdulj otthonról, mert a végén még le is csuknak! ;)

Na de ha felgyorsulok, nem is bírok csak úgy megállni. ;)

Pont a park közepén, az emlékmûnél történt az atrocitás ;D

Charon, ezzel már elkéstél. Holnap BP DH és viszeket a mim. Nem a lecsukástól kell félni, hanem, h nem bírom ki ugrálás nélkül addig. :D
Telefonon felhívlak megbeszélni, a jövõ heti leutazást.

Na Pá

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Hu
Ha Margit-szigetre megyek Zuglóból, nem vágok át a Keleti felé, ill. Erzsébethíd felé... inkább megyek a Lágymányosira végig keróúton/járdán. Büdös életbe nem tekerek ki az autók közé.

Néha, ha már nagyon elegem van belõle, hogy a másfél méter széles piros sávunkban sétálnak a 4 méter széles üres járda helyett

Ilyen a Népstadion elõtti út is... És hol kell gyereket sétáltatni? Meg 20méteres kondenzt húzó barátnõvel járkálni? Természetesen nem belül a járdán, hanem a bringaúton. Ezekre -sajnos- nem tudok máshogy reagálni, csak úgy, hogy a közelbe érve üvöltök, h "VIGYÁZZ", és satu. Ha elhaladtam mellettük, visszanézek. Általában igen sûrû léptekkel húznak belülre.
Ez persze egy undorító módszer. De ez legalább használ.

Rendõrrel még nem taliztam szerencsére, az itt leírtak után nem is vágyom rá...