Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárral a járdán ?!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
620 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

(hiaba van 203as tarcsa es olaj!)

Az olajos tárcsa nem feltétlen nyerõ ;D

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
mármint az emberre vonatkozó elõítéletre

Robifiu

Robifiu

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
ha a furgonos esetleg nem lat ki a kocsibol, akkor nyugodtan hasznalhatja az iranyjezlot, tolatolampat, stb... de amig ezek hasznalata nelkul mennek at az emberen, addig asszem nem a bicajos a hibas.... mert direkt nezem hoyg a srac indexel-e..semmi. megyek.. es siman bekanyarodik elem.. ez egy lejton 50el mar igen kenyes tud lenni.. (hiaba van 203as tarcsa es olaj!)

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
mindenki ember.
a közlekedési ezköz nem jogosít fel elõítéletre ;)

Mad002

Mad002

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Igaz nem járda, de de. Szóval: szemelvények a futáréletbõl.
1. Csorgok lefelé Gazdagrétrõl, a szembesávból meg kielõz egy taxis, velem szemben.
2. Asszem az Üllõin, tekerek befelé, a kocsisor lassan csordogál. Padka és furgon között gurulok éppen elõre, erre a sofõr rámfordítja a kocsit, mert föl akart állni a padkára. Szerencsére csak a visszapillantóval kapott el, megállt.
3. Megint furgon. Bár itt én is hibás voltam. Szóval kocsi megáll, én eddig mögötte voltam. El akartam menni mellette, de rámtolatott.
Ezekkel a furgonokkal vigyázni kell.

Valóban, de a "furgonosok" védelmében (én is járok dobozossal elég sokat) a doboztól qrvára nem látni hátra semmit. Ha még kocsikísérõd sincs, meg vagy lõve tolatásnál, jobbkanyarban, stb. (pl. budai fölsõ rakpart jobbra kanyarodás) Nem olyan nagyon 1xû az sem.
Annyit akartam kihozni, hogy nem feltétlenül a sofõr a bunkó (persze van ilyen is.)

Tisztelettel: Mad002

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
vagy akarnak, de nem tudnak :)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
küküllö addig jó amíg neked nincsenek ilyen sztorijaid, mert addig nem akarnak elütni ;)

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
biztos igazatok van...
még nem volt szerencsém Budapesten tekerni.
Kolbee esetei is elég komolyak.
bocs meggondolatlan felszólalásomért. :-[

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Igaz nem járda, de de. Szóval: szemelvények a futáréletbõl.
1. Csorgok lefelé Gazdagrétrõl, a szembesávból meg kielõz egy taxis, velem szemben.
2. Asszem az Üllõin, tekerek befelé, a kocsisor lassan csordogál. Padka és furgon között gurulok éppen elõre, erre a sofõr rámfordítja a kocsit, mert föl akart állni a padkára. Szerencsére csak a visszapillantóval kapott el, megállt.
3. Megint furgon. Bár itt én is hibás voltam. Szóval kocsi megáll, én eddig mögötte voltam. El akartam menni mellette, de rámtolatott.
Ezekkel a furgonokkal vigyázni kell.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
amíg Mo.-n lakom lesz*om, hogy milyen közlekedési morál Romániában, ráadásul itt Sopronban 5km-re Ausztriától, is nagyon kell figyelnem a szembõl érkezõ autósokra akik az én kanyarodó sávomban elõznek. Persze ha kocsival megyek akkor már sokkal kockázatosabb lenne, de egy bringás majd arrébb ugrik...

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
bírom, hogy mindenki nyavalyog, hogy:
Közlekedési kultúra, meg miegymás, meg
"Tiszta Balkán!!". Csak nézzünk kicsit "Balkánabbra"!
Már Romániában is sokkal rosszabb a helyzet.
Persze nálunk is van mit javítani.
Mi bicajosok legalább figyeljünk a többi marha helyett is, és ha tehetjük menjünk ki a zöldbe, ott remélem még nem zavar senki.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
Mo.-on nincsen közlekedési kultúra se autós, se gyalogos nem figyel. A kerékpáros meg csak akadály szerepet tölti be.
Többször elõfordult már, hogy nyáron mindig melettem töröltek ablakot, csak a fagyállós szélvédõ mosó nem a kedvencem...

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Meg egyet, aztan visszafogom magam:)

Helyszin szeles jarda, elvalasztva a szeles bringauttol beton viragladakkal. Fiatal par kisgyerekkel bringauton keresztbe kezenfogva.. Mikor mogejuk ertem a kovetkezo (reszemrol szerintem udvarias) parbeszed zajlott le: "Elnezest, egy kis helyet kerek.. ez bringaut, legyszi vigyazzatok, mert nem mindenki fog 10-el jonni." Erre a holgyemeny: " :@ Azert ezt lehetett volna mashogy is mondani " Mondom:"az >>elnezest<<-el volt a baj, vagy mi rosszat mondtam?" Aztan kesobb rajottem, hogy biztos arra a "maskepp"-re gondolt, hogy "Takaroggyale a bringautro' tebirka" ;>>

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Hol is van ez a zöldséges? Na sak azértkérdezem, mert akkor a héten arra tekerek, látványosan elborulok ott, és úgy feljelentem a gyökeret, hogy a lába nem éri a földet! >:(

Lassatok csodat, a zoldseges beljebbvette a labat..vagys a sator labat:) Lehet hogy esett mar valaki? vagy szoltak neki? Sezlonyrugo? :)) vagy imaim meghallgatasra talaltak? ;) Szova ma mar szabad volt a kanyarban az ut, a strandolokat kell mar csak kerulgetni. Koszonom:))
Jah es a gyalogok: mikor egymasra szolnak ra, h "te a bicikliuton flangalsz, gyere le rola", az teccik:>

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hajrá sezlony ;)

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Hol is van ez a zöldséges? Na sak azértkérdezem, mert akkor a héten arra tekerek, látványosan elborulok ott, és úgy feljelentem a gyökeret, hogy a lába nem éri a földet! >:(

vendég_kulpeter_*

vendég_kulpeter_*
  • vendég
Hi!

A Dagály elõtti rész tényleg fasza!
Izgi!

A felfújt krokodil alakú úszógumi külön élvezetet jelentett az arcomban... De tudjátok, nem lettem ideges, hanem elnevettem magam a szitun... Egészben lenyelni egy krokodilt... hmm... Anyuka szegény azt se tudta, hova rángassa a kölykét.

Hát ez van. Birkák az emberek.

Üdv! p

lozi

lozi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

De ne hagyjuk magunkat, mert akkor méginkább semmibe vesznek minket.

Ez is igy van. Igyekszem kulturaltan "nem hagyni magam", agresszivan csak ritkan;) Es hiszem, hogy ha ma megmagyaraztam valakinek, hogy hujeseget csinalt, akkor legkozelebb eszebejut. Legalabb egyszer, mar az is haladas:)
Dagaly elott ma is lealltam, es elregeltem, hogy legyenekszivesek, mert bicajut, es nem biztos, hogy mindenki 10-el fog jonni..A kerdes az volt, hogy akkor a gyalogos hol menjen. Kozoltem, hogy hat a jardan, es mutattam, hogy ott van. Eskuszom furcsan neztek:) Hja, persze ha ok 5fos kordonban akarnak menni kezenfogva, akkor nem fognak elferni :> (A parkolo autokkal meg vivjanak ok;>)
A kanyarban felallitott zoldseges satrahoz nem mertem hozzaszolni, tul nagy darab a fazon. Mindenesetre siman balesetveszelyes hogy a sator labat a bringautra tette. Ha ott all a furgonja is, akkor nem lehet belatni az igy leszukult kanyart. Mig en megyek kivul, irany a fu :> csak ne jojjon szembe senki mikor belul megyek.. Kitalalok mar valami uj utvonalat, uj elmenyekkel gazdagodni:)

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Teljesen mindegy, hogy az illeto nyugdijas, szappanoperarajongo, rendor, taxis, kaller, hetvegibringas vagy akarmi, ha ilyen mentalitas letezik, akkor suthetjuk a jogainkat, a kreszt, a kulturalt kozlekedest, mert ugyis mindneki azt csinal amit akar, es mindig annak van igaza, aki nagyobbnak erzi magat.

És így van. De ne hagyjuk magunkat, mert akkor méginkább semmibe vesznek minket. Régebben ráhagytam az autósokra is, de mostanában kicsit agresszívabbra veszem. Tegnapelõtt éjjel egy audis még úgy is kijött elém a bringaútra fél autóval, hogy jól látta az elsõ lámpámat (idegesítõen villogó üzemmódban), és még macisajtja is volt, tehát erõsen jogos elsõbbségem volt. Elõször csak megnéztem magamnak a két 70 kilós izomkolosszust :), és odaszóltam, hogy az elsõbbség tábla a bringaútnak is érvényes, aztán mikor utánamüvöltötték, hogy: "Te egy kötsög f*sz vagy", megálltam, és visszakiabáltam, hogy álljanak félre, és szálljanak ki. Nem vagyok egy Jorus, közel sem, de mégis láthatóan megijedtek egy õrült bringástól, mert azonnal elhajtottak. Tegnap éjjel meg egy wartburgból kaptam a képembe egy csikket, mikor utolértem, szóltam, hogy a következõ csikket a tükör bánja. Ha ezeket lenyeljük, természetes szórakozás lesz dobálni, szidni, leszorítani a bringást, vagy épp elzavarni a bringaútról.
De pl az Andrásy út hõsök tere felé vezetõ oldalon 2 napja még egy lakókocsi is parkolt a bringaúton, benne tévéztek nyugodtan...

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Fokozzuk az élvezeteket, szeretek éjszaka tekerni a városban, mert ilyenkor szinte üres minden, autóforgalom szinte semmi, élvezet bringázni, de azért pár apróság tegnap éjjelrõl:

- Szentendrei út, kielõzök 2 szlalomozó gyalogost, és hallom, hogy utánamüvöltenek, hogy ne nézzem bringaútnak a járdájukat. Lefékeztem, visszamentem, erre mondják, hogy ha bringaút lenne, ki lenne táblázva mindenhol... Aztán lemutattam a tõlük 5 méterre lévõ útburkolati jelre, és a sarkokon lévõ táblákra... Na itt elkussoltak. Durva.
- Petõfi híd, kivételesen volt forgalom, úgyhogy a járdán mentem át, de három gyalogosnak 2 percig kiabálhattam hátultól 4 nyelven, hogy takarodjanak már az útból (ráadásul magyarok voltak), mire felfogták, hogy megelõzném õket. Kicsit szétszívott arckifejezést vágtak, valószínûleg a reakcióidejüket ez okozta.
- Pozitív élmény a híd pesti oldalán, mikor óvatosan mentem le a hármas lépcsõk sorozatán (frissen hegesztett alsócsövû városi merevgépemmel, fentrõl kiabálva szurkoltak, hogy ugorjam le :).