Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

CrossKovácsi Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
417 hozzászólás a témában

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
paul67 látom te v.milyen szervezõ vagy. Nincs valamilyen térkép szintdiagram a pályáról ?

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Hello Daverider
A kategória beosztást ha jól tudom a szövetség adta meg.Elindulhatsz középtávon de egy kategoriával feljebb.
Szilvásmarcin pedig a születési idöd alapján raktak be a kategóriába.Egyébként sajnos csak 6 versenyzõ indult u17-ben középtávon.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Akkor ha találok vkit akkor megoldható? Mennyi, kb 15-17km?
Mert ha nem, akkor
1, autót elkérni megint (nem szeressük)
2, bp-n éjszakázni (ha nem muszi akkor ezt sem)
25ös átlagot nagyjából síkon ekkora távon elvileg tudok tartani; gyakorlatilag reggel nem próbáltam még...

16,5 km 220 m szintemelkedés (végig emelkedik) erõs lesz az reggelire.:) Esetleg ha nem találsz senkit és hajlandó vagy szétszedni a bringát (a két kereket kiszeded) és bepréseled a Corsám hátuljába...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
lehet, de az nem sík ;)
nemtom hol lesz a nevezés, de nagykovi kocsival kb annyi, mint a Buda-marci a nyugatitól.
csak a nagyrét után van egy még egy jó emelkedõ

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Akkor ha találok vkit akkor megoldható? Mennyi, kb 15-17km?
Mert ha nem, akkor
1, autót elkérni megint (nem szeressük)
2, bp-n éjszakázni (ha nem muszi akkor ezt sem)
25ös átlagot nagyjából síkon ekkora távon elvileg tudok tartani; gyakorlatilag reggel nem próbáltam még...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem esélytelen, én kb fél óra alatt kiérek. Igaz, akkor nem is lennék versenyképes állapotban. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Srácok, ha nyugatiba 8:40re ér a vonatom, akkor esélytelen beérnem startig Nagykovácsiba, ugye? (vagy max ha vki olyannal megyek aki ismeri az utat)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
paul67, kérdezhetek valamit?

U17 miért csak 30 km-en indulhat hivatalosan? nekem a közepes méretû edzõköröm van ~30 km és kb.ugyanennyi szint...én szilváson úgy kerültem be a kategória második harmadába, hogy közepes intenzitással nyomtam (és rég nem edzettem, tanulni kellett, év vége van, jött a sok tz) és volt 2 perecem is hozzá + a sár...

számomra a 30 km kevés, vagy nem is így mondom, hogy kevés. úgy mondom, hogy nem kihívás, mert fejben már tudom, hogy a 30 kmt simán le tudom tekerni erõs intenzitással, ha rendesen kajálok és bemelegítek, hiszen hetente legalább 2x megcsinálom..viszont ha 30 kmt akarok tekerni, akkor nem utazunk ki Nagykovácsiig (benzinpénz), és nem nevezek be, hanem felpattanok a bringára és megyek az itteni hegyekben egy kört...ha meg sár van, akkor az esetlegesen amortizálodó alkatrészeket is meg kell utána venni, bár igaz, hogy ezt bármelyik táv után meg kell tenni. de én valahogy sokkal szívesebben mondogatom azt magamnak, hogy "igen, letekertem a 60 kmt, igaz, hogy nehéz volt, majdnem meghaltam, de kitekertem magamból mindent, és megérte azt a 4000/500 forintot...és most megyek venni egy új láncot, ez egy ilyen sport..." és mosolygok, mint hogy "igen, letekertem a 30at, könnyû volt, pedig teljes erõbõl nyomtam, így utólag belegondolva nem is érte meg azt a 4000/5000 forintot...és most még új láncot is kell vennem ugyanennyiért.." és fintorgok..

ellenben 60 kmes terepedzéseket csak hétvégén szoktam nyomni, és azokban is azért elég sok aszfalt van, így nekem a 60 km lenne a kihívás...

vagy van valami szabályzat erre? szilváson is van a 77-es középtávon U17, pedig az szerintem jóval nehezebb...akkor itt miért nem lehetséges?

ha meg U19be neveznék középtávra, akkor meg semmi esélyem nem lenne, de ez nálam nem is annyira gond, viszont osztály és csapattársnál, aki nagyon sokat edz és rengeteg motivációja van, szeretne nyerni, neki eléggé lehangoló az, hogy igaz, hogy U17ben dobogós lenne, de mivel ilyen nincs, ezért U19ben lett 16....

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Frissítõponton van kaja (banán, nápolyi, kex, müzliszelet stb.)-pia (izotóniás ital, víz). Válogatsz, de akár a kezedbe is adják, ha kéred. Kb. mint a pit stop az f1-ben. Rutinosabbak szerveznek maguk külön embert erre a nemes feladatra.
Szinglis kérdésedre: vannak páran, akik egy áttétellel teljesítik a maratonokat. Vannak, akik agyváltóval. Mások össztelós bájkon feszítenek. Néhányan merev villával nyomázzák. Folytathatnám a sort.
A szabályzat szerint végig tekerhetõnek kell lennie a pályának. A többi csak rajtad áll.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Egy nagyon béna kérdésem lenne a frissítõkkel kapcsolatban: ez az elsõ "hivatalos" kerékpáros maraton, amin elindulnék. Ami nem világos: a frissítés mit jelent: töltenek a kulacsaimba vizet, vagy esetleg valami gyümölcsöt/energiaszeletet is kapok, vagy csak saját készletre számíthatok? És lesz-e csomagmegõrzés a célban?
Másik béna kérdésem, hogy vajon szinglivel végigtekerhetõ-e az útvonal, de erre nyilván nem tudtok válaszolni :-) Amit eddig arrafelé bejártam (Adyliget felõl a Nagy-Kopaszra, aztán le Nagykovácsiba) azzal nem volt probléma, de a másik irányban nem ismerem a terepet.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Jól tudnak számolni. :D Én is szoktam ilyen köröket nyomni. Kicsit brutkók, már én is lepakolom kistányérra néha-néha... ;) Speciel a Pilis-kupán tényleg 600 szint volt körönként.

Ne feledd, ez nem maraton, hanem CC. Totál más jellegû a pálya, sokkal, de sokkal meredekebb szakaszok vannak.

Szerintem rosszul számoltak. A bikemag cikkben is 320 m szintemelkedést irtak az 560 m szemben. Valamelyik hétvégén voltam kint huztam egy ivet a pályán annyira meredek leejtõs szakaszok vannak hogy alig merek lemenni de k*rva jó. Felfelé azért talán mindenhol felmegyek de megkell álljak piheni néha és könnyebb tolni mint szenvedni. A pálya meg van GPS Track-ban csinálhatnánk egy kis amatör házi versenyt. Én Kb. 50 perc alatt mentem egy kört (a legjobbak 23). Kiváncsi vagyok mit tudtok....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Piliskupa pálya leirás

Akkor ezek nem tudnak számolni ?

Jól tudnak számolni. :D Én is szoktam ilyen köröket nyomni. Kicsit brutkók, már én is lepakolom kistányérra néha-néha... ;) Speciel a Pilis-kupán tényleg 600 szint volt körönként.

Ne feledd, ez nem maraton, hanem CC. Totál más jellegû a pálya, sokkal, de sokkal meredekebb szakaszok vannak.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Sziasztok
A pálya végig kivan nyílazva(piros)illetve a km jelzések is már majdnem végig kint vannak (zöld színnel).A számok visszafelé vannak felfestve!A cél távolságát mutatja a nagy körön.
FIGYELEM!!!
A 25. és 24. km után egy kicsivel villanypásztor van kifeszítve az úton,elég nehéz észrevenni!!Raktunk rá ágakat hogy lehessen látni.
Paul

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Köszi Paul67!
Ezek szerint, ha én indulok a középtávon lehetek egyben kisérõ is. A 6 km után leadom a gyereket az anyjánál és tûzhetek a mezõny után. Ez így király. Ott leszünk.
Gyerekversenyre nevezés? Van? Hol? Mennyi?
Bocs ha sok a kérdés. :)

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Helló!
Paul67 légyszi adj több infót a gyerekversenyrõl.
A honlap elég szûkszavú... :)
Köszi.

A gyerekverseny a felvezetõkörböl áll, ami 6 km.A mezöny végéröl indulnak el.Az az egy kikötés van csak hogy gyerekkel menjen egy felnött kisérö is.Inkább páros verseny jellege van így a dolognak(Nagykovácsiból sok gyerek indulna el, de a szülõket is szeretnénk rávenni a mozgásra).Összeségében azért nem vesszük annyira komolyan a kisérõt mert sok felnött lesz a gyerekek mellett,vigyáznak a kisebbekre.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, van-e valakinek elõzõ évekrõl fotója a maratonról. Talán egy újságban megjelenne.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
88 km // 2700 m az egy kicsit nekem már erõs lesz nem tudom be merjem e vállalni.

Off.: Megértettem csak a felfelé számit. Én jól számoltam, barometrikus magásságmérõm van. A piliskupán a rajt és a cél azonos ponton volt ez azt jelenti hogy annyit kellett emelkedni mint csökkeni ha kb.: 50%-50% az útnak emelkedõ illetve leejtõ akkor az azt jelenti hogy a pályahossznak a fele kb.: 3,5 km-en 560 méter szintet kéne emelkedni az egy kicsit meredek lenne nem.

Offot befejeztem.

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Mész fölfelé megméred, majd gurulgastsz. Aztán megint föl, megméred s hozzáadod az elõzõhöz, s így tovább.
[SIZE=1][/SIZE]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Piliskupa pálya leirás

1, és biztos jól számoltál ?
2, barometrikus magasságmérõ, vagy csak saccol a szintvonalakból ? mert az tud érdekes lenni néha
3, amúgy meg a "szintemelkedés" szót annyira sztem nenm nehéz értelmezni :)
4. ez ebben a topikban off, úgyhogy esetleg továbbiakat a sajátjába javasolnám
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

csak a felfelét...

Piliskupa pálya leirás