Jelentkezz be Regisztrálj
Kamera bringára
Írta 2008. március 22. - 21:54
Írta 2008. március 22. - 21:38
Itt van amit ígértem. A feltöltés sajna sokat ront a minõségen.Közben tudok mutatni valamit.
Majd kipróbálom napos idõben is úgy, hogy
a kamerán a legjobb minõséget választom...
No meg inkább aszfalton jó mert követi a kormány rezgését.
http://www.indavideo.hu/video/Bringara_rogzitett_kameraval
A kamera: DSC-T200. Ez fényképezõgép ami videót is tud.Mellesleg milyen a kamera?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. március 17. - 23:10
Fogadja a SDHC kártyákat is. Most rendelek hozzá nagyobb akkut is.
Ha normális idõ lesz a bringázáshoz akkor ki is próbálom.
Mellesleg amelyik gép kezeli a 4gb-ot az viszi a 8gb-ost is szerintem, mert a 4gb már SDHC.
Írta 2008. március 17. - 22:58
Mellesleg milyen a kamera? Mar regota keresek en is valami bicozashoz valot.
es az oregon scientificen kivul nem nagyon volt meg ami elfogadhato volt (suly/meret/ar/kepminoseg/felszerelhetoseg/vizallosag stb komboban), bar valoszinu itt is az egyedi epietesu dolgok vinnek a primet. Mondjuk egy jo optika kivezetve, meg egy kozepes kamera jobb akksival vagy ilyesmi.
Ha tenyleg megjelennek az orias flashkartyak akkor mar igazi alternativa lesz a szalagos lemezes egysegekhez kepest. Mert 8G-as flasht nem mindegyik eszi meg (kicsi is) a 4meg nagyon sovany.
Írta 2008. március 12. - 02:54
Közben tudok mutatni valamit.Ha a kamerának a tömegét nézzük, a tehetetlenségbõl adódóan kisebb vibrációt kimozogja. De lehet, hogy nem. Egy próbát megér. A lényeg, hogy elõször a biztonságos rögzítést old meg. Hogy melyik a jobb, gumival, vagy gumi nékül, azt meg ki kell próbálni.
(a képen látható kicsi lámpán ne csodálkozz, ha tudod miket használok, az más történet)
Ugyanaz a kép nagyban: http://img6.tar.hu/balu-1/img/33932908.jpg
A felfogatás egy asztali kicsi állvány fejrésze és egy kormányra
szerelhetõ (törött) tükör tartó bilincsének kombinációjából készült.
Össze csavarozás után az állvány fejrész alján a bilincs csavaros kötését
mûgyantaval kiöntöttem, hogy még véletlenül se essen szét.
A próba videót egy eléggé sötét borús délutánon vettem fel.
Nem lett valami szívderítõ de a valóság is hasonlónak látszott.
A kamera tömörítését közepesre állítottam be, azután
újra tömörítettem 27-rõl 9 megabájtra. Az alábbi címen látható.
Majd kipróbálom napos idõben is úgy, hogy
a kamerán a legjobb minõséget választom (az közel DV minõségnek látszik)
és utólag tömörítem valami jobb kodekkel.
Ezzel a kormányra rögzített módszerrel terepen nem sikerült használható felvételt készíteni.
Írta 2008. január 14. - 23:10
Igen sejtettem,h vmi hasonló probléma lehet a gondolattal.
Írta 2008. január 14. - 22:36
A képminõség mindig viszonyítás kérdése, ez itt egy hasonló árkategóriájú (olcsóbb) sd kamerával készült (az állóképek nem, de a kamera valamelyik elsõ képen látszik is). Szerintem ég és föld. És a képminõségnek ergo nem sok köze van ahhoz, hogy kormányon van-e a kamera, vagy sem.
Írta 2008. január 14. - 20:49
Szerintem nem is lett olyan rossz a képminõség,de ugye ez a kormányra rögzítve készült? Néznék egy olyat amikor a sisakon vagy a váz közepén volt.
Írta 2008. január 14. - 19:52
Elõször is elnézést kérek azoktól akiknek a pü-jére nem válaszoltam korábban. Október óta nem nagyon jártam erre.
Ami az ATC2K kamerát illeti, szerintem gyorsan felejtsétek el! Nekem a kézhez kapástól az eladásig 2 hétig se volt meg. Egy túrára vittem el, ennek a videója itt van. A 2 gigányi rögzített anyagból 140 megába zsúfoltam össze amit lehetett. Szándékosan nem tömörítettem agyon (szinte semmennyire), mert már maga a kamera is elég combos tömörítést használ. Amit mondani tudok a kameráról: nagyon jó az alapkoncepció, a kidolgozási minõsége is szuper, pofonegyszerûen kezelhetõ és (ellentétben sok más olcsó kamerával) kijelzi a hátralévõ rögzítési idõt. Csak egy rendes CCD kéne bele, azt viszont nem adnak. Így a képminõség jó fényviszonyok között is elég gyengusz, kevesebb fényben (pl. erdõben) használhatatlan. Színdinamika tekintetében kb. a 16 windows alapszínt hozza. A fényviszonyok változását lassan követi le, erõs fényben meg az is elõfordul, hogy a kép egyik fele sötét (alig látszik vmi), a másik fele meg teljesen be van égve. Annyira zajos a kép, mintha alapból ISO 1600-at használna. Ehhez jön még az erõs tömörítés miatti szemcsésedés is. A vízhatlan kivitel miatt a felvett hang mintha a messzi távolból jönne (torz és dobozszerû), de ezen lehet segíteni azzal, ha a mikrofon elõl eltávolítjuk a gumitömítést. Akkor teljesen jó, de oda a vízhatlanság (ami szvsz bringára nem is kell). A kormányadapter jó dolog, csak a kamerát a kormányra szerelni nem volt jó ötlet. Egyrészt a teló ellenére is erõsen ráz, másrészt a gyorsabb kormánymozdulatokba hamar beleszédül az ember a visszanézéskor. Kamerának legjobb hely vagy a sisak, vagy ha már a vázra kell tenni, akkor vhol a középrész tájékán (lábak között), esetleg a kulacstartó alatt az alsócsõre rögzítve. Ahhoz viszont nincs semmiylen használható adapter. (A fejpánttal való rögzítés ugye helybõl felejtõs...)
Szerintem mostanában ez + ez a legjobb minõségû szett, de épp tízszer annyiba kerül, mint az ATC2K. Vagy marad a Samsung VP-X300L 4x annyiért.
Üdv,
samorost
Írta 2008. január 13. - 20:19
Írta 2008. január 13. - 15:21
Hello!
Valaki tudna javasolni egy jó kamerát, ami nem muszáj, hogy csúcsminõségû legyen, de azért lehessen vele rendesen fölvenni... ja és felszerelhetõ legyen a bringára?!
Én megvétel szempontjából ezzel szemezgetek. ATC-2K/ATC 2000 ACTION SPORTS
De ha visszaolvasol a topikban, találsz ajánlásokat, lehetõségeket.
Írta 2008. január 13. - 13:30
Valaki tudna javasolni egy jó kamerát, ami nem muszáj, hogy csúcsminõségû legyen, de azért lehessen vele rendesen fölvenni... ja és felszerelhetõ legyen a bringára?!
Írta 2007. december 01. - 21:21
Erre kiváncsi lennék.Persze. Szinte csak terepen használom.
..Próbálok valamit feltölteni. :-)
Még nincs meg teljesen a téli ruha felszerelésem, ma is vettem hozzá valamit.
Majd azután tudok kimenni tekerni és videót ill. többet mutatni belõle.
Legalább valami rövidet jó lenne látni a videódból ha lehet jobb minõségben.
Úgy értem, hogy a net tömörítése ne rontana sokat rajta.
Írta 2007. december 01. - 14:06
Próbáltál már menet közben, esetleg terepen is videózni vele?
Persze. Szinte csak terepen használom. megnézheted akér élõben is ma du. három óra körül a Nagy-kevélyen :-)
Próbálok valamit feltölteni. A minõsége természetesen részemrõl szubjektív, hiszen mi úgy nézzük vissza, h bakker ott tekertünk :-)
Írta 2007. november 30. - 19:23
Próbáltál már menet közben, esetleg terepen is videózni vele?..Soxor én is csak egy digifényképezõt csavarok rá a gyorszárra - mégkisebb tömeg...
Ha igen akkor mennyire stabil ill. zavaróan remeg-e a kép?
Esetleg demót tudnál valahova feltölteni?
Valami hasonlót fogok én is kipróbálni
de egyelõre a hideg visszatart.
Írta 2007. november 30. - 15:37
Hát az tuti, hogy így verhetetlen minõségû videot kapsz!
Csak a rezonálás az ami közbeszólhat.
Kicsit hasonlít a bringád így arra a motorra ami elkapta a szembejövõ motorost! (rossz poén)
Igen, mint írtam, csapatásnál szétesik teljesen, de összességében még a jobbik megoldások közül való. Tökéletesen stabil. Soxor én is csak egy digifényképezõt csavarok rá a gyorszárra - mégkisebb tömeg...
Írta 2007. november 30. - 15:27
Írta 2007. november 29. - 23:18
Arra gondolsz, hogy ellenkezõ irányban tart a tömege mint amerre a bringa mozog?Ha a kamerának a tömegét nézzük, a tehetetlenségbõl adódóan kisebb vibrációt kimozogja.
Huszonvalahány deka az egész digikam.. Majd szabadban kiderül milyen lesz..
Akkor tudok jobb képet is fotózni róla.
Írta 2007. november 29. - 23:08
Durung forever!
Írta 2007. november 29. - 21:04
Az nem inkább növeli a folyamatos deformáció okozta mozgásával az elõre-hátra lengést?Hát...
...
Talán ha a bilincs alá tesztek egy vastagabb gumiszallagot, csökkenti a rázkódást.