Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kamera bringára

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
465 hozzászólás a témában

baloghab

baloghab

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok

Végigolvastam a fórumot, köszi a sok jó infot:) Én leginkább snowboardozáshoz keresek sisakkamerát. Ezért fontos a vízállóság. A vezeték nélküli megoldások engem nem érdekelnek. Összefoglálas képpen a lehetõségek:

1., videokamera + csõkamera (videorögzítõ + csõkamera)
2., samsung sportkamera szett
3., goprocamera, és hasonló pici videórögzítõk (optika+rögzítõ) amik sisakra szerelhetõk.

A minap voltam kinnt a Hó-shown, és megnéztem a goprocamera cuccát (www.goprocamera.hu). Nem tûnik profi cuccnak, de egyszerû, viszonylag olcsó, és jónak tûnt a képe. Mutattak felvételeket, tejles képernyõn nézve is szép, élvezhetõ volt. Pozitív tuljadonság, h. fix objektíve van, 2.8-as fényereje, és 170ÿ-os nagylátószöge. 2 AAA aksival megy (min 1350mA a srác szerint), sd kártyára rögzít, tudja a 30 fps sebességet. Én ennek ellenére fentartásokkal kezelem a dolgot, mert annyira pici, és ráadásul elég olcsó (~50khuf). Szal túl szép, h. igaz legyen. Ha esetleg van vkinek tapasztalata, lécci írjon!.

A fórumban szó esett a VholdR action cameráról
http://www.actioncam...Action_Cam.html
Ha bárkinek van vele tapasztalata, vagy infoja lécci írja meg, mert ez is érdekesnek tûnik.

A samsung megoldásait eddig nagyon jónak tartottam, bár magas áruk, ill. h. xc-biker-nek nem jött be a cucc, kissé elbizonytalanított. Mennyire voltak vele rossz tapasztalaid? Fõleg a videokamera+csõkamera minõségéhez képest.

Nekem nem szimpatikus a videokamera+ csõkamera szett, mert hátizsák kell hozzá, meg nem vennék csak azért videokamerát, h. párszor csússzak vele télen. Nem szívesen tenném ki a mínuszoknak, meg az eséseknek. Plusz frászt kapnék, ha beázna, vagy bármi baja lenne... Bár tény és való, h. ennek van a legjobb minõsége...

Ahogy kutatgattam, találtam egy jó megoldást (remélem). Az archos honlapján ( www.archos.com ) a médialejátszókhoz vásárolható kiegészítõ a csõkamera. Én a 405-ös 2 Gb-os változatot néztem ki, mert bõvíthetõ sd kártyával, flash memórára rögzít, így nincs benne mozgó alkatrész, pici, könnyû, és olcsó (~20khuf). Ehhez kapható a gen 5 sisakkamera. Jó adatai vannak, a lejátszóból kapja a tápfeszültséget, és szintén vállalható az ára (~35khuf). Mind2 cucc megrendelhetõ a www.pixmania.hu címrõl.

Nekem most ez tûnik a legjobb választásnak, árban annyi, mint a goprocamera, de ez többet tud, és talán megbízhatóbb az archos márka a goprocameránál. Lécci írjátok meg az észrevételeiteket, javaslataitokat, fõleg, ha vki használt már ilyen cuccot.

Elõre is nagyon köszi!
Sziasztok

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

75e-ért árulom.

el is vitték... :)

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
75e-ért árulom.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Eredetileg neked szántam.
Beírtam a keresõbe és egészen másik típus is bejött én meg elnéztem.
Szóval a "HD" kérdés tévedésbõl került oda.

A tiédnek 800K pixel a felbontása, már tudom.
..és mit ér az? Gondolom erre más is kiváncsi lenne.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Ezt nekem írtad?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Elnéztem a típust, bocs.
Ez a HD felbontásu, ami 250 kép/sec-ot is tud.
Igaz, nem sisakra való de sport esemény rögzítésre kiváló.
VP-HMX20C <-- katt rá!
.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez HD felbontásu? Úgy látom a típus alapján.
Kb mit érhet egy ilyen?

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Volt az is, de borzalmas volt a tömörítése, a képe.

Most van egy eladó Samsung Sport kamerám is (VP-X300L)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ami még érdekes volt, hogy mennyire másképp lát az ember a szemével, mint a kamera, próbáltam menet közben komponálni (pl. a hûvösvölgyi reptéren megálltam, körbenéztem lassan, hogy bejöjjön a panoráma, a budai várba felfelé a Halászbástya alatt oldalra fordítottam a fejem a város felé, hadd legyen egy kis promóciós anyag :-) Ezekbõl az lett, hogy a reptéren készült videó olyan gyorsan mozog, hogy nem lehet kivenni semmit, a vároldalról való kitekintés meg egy rántásnak látszik, teljesen követhetetlen. Meg persze a folyamatos rázkódás, 10 perc nézés után garantált hányinger :-P

Ezt még apámtól tanultam, hogy panorámázni csak lassan szabad és ne túl hosszan mert különben elszédül a nézõ.
A könnyû kamera bemozdul, viszont itt nem lehet nehéz monstrumot használni.
Erre jó lehet a korszerü technika, a képstabilizátor. Az valamennyit segít.
Azt nem tudom van-e olyan bringás kamera amiben legalább szoftveres, esetleg optikai stabilizátor is van.
Ha van egyáltalán, annak az ára sem lehet olcsó.

A következõ videó szintén a HHH reptéren készült.
Elõször próbáltam lassan panorámázni (felvételkor egy örökkévalóságnak tûnt).
Visszafelé már elkapkodtam és nem is lett egyenletes a mozgás. (A végére megtanultam birkául).

A következõ harangvölgyben már jobb lett:

Feltöltés után sajnos csak egy maszat látszik az egészbõl az eredetihez képest.
Eredetiben nagyon szép éles a második felvétel.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Korabban volt itt szo a Pov.1 kameraszettrol, sikerult valakinek ilyet szervalnia?
Az adatok/infok alapjan tenyleg ez a legjobb most ami szvsz megveheto keszen.
730 dolcsi jelenleg, de valszeg tovabbra is csak amcsiba kaphato es a felbontasbol itelve NTSC 720x480. Kicsi konnyu es csak az van a rendszerben ami kell.

Tavasszal hoztam egy srácnak ilyet a nagy vízen túlról, a fuvarért cserébe 1-2 hétig tesztelgettem :-) Van néhány "elsõ szériás" hibája, ami miatt magamnak nem venném meg (ha akarnék kamerát), egyrészt a tömörítést nem nagyon tudod állítani: van kb. három fokozat, aztán csókolom, a legnagyobb baja az, hogy úgy van beállítva, hogy nem csinál keyframe-et a videóba (és ezen nem tudsz változtatni). Szerintem emiatt nem is érdemes hosszabb felvételeket készíteni, mert a vége felé már nagyon kockás (van néhány 30-40 perces felvételem erdõben, de még nem ültem le megvágni az anyagot - talán összejön belõle 1-2 perc érdekes).
A másik baja a keskeny látószög, bár állítólag hamarosan lehet kapni hozzá külön széles lencsét is.
Egyébként a kamera csomagolása, kivitelezése, körítése elsõosztályú, adnak hozzá olyan tartót is, amivel fegyver csövére rögzítheted, a távcsõ helyére :-) A rendszer is kifogástalan, kábel (és a rögzítése) profi, és a 2GB-s memóriakártyára a legjobb minõségben is 40 perc videó rámegy, ha jól emlékszem.
Szóval alig néhány év, és kiforrott, profi termék lesz, remélhetõleg az ára is lejjebb megy addig.

Ami még érdekes volt, hogy mennyire másképp lát az ember a szemével, mint a kamera, próbáltam menet közben komponálni (pl. a hûvösvölgyi reptéren megálltam, körbenéztem lassan, hogy bejöjjön a panoráma, a budai várba felfelé a Halászbástya alatt oldalra fordítottam a fejem a város felé, hadd legyen egy kis promóciós anyag :-) Ezekbõl az lett, hogy a reptéren készült videó olyan gyorsan mozog, hogy nem lehet kivenni semmit, a vároldalról való kitekintés meg egy rántásnak látszik, teljesen követhetetlen. Meg persze a folyamatos rázkódás, 10 perc nézés után garantált hányinger :-P
Tehát nem elég a kamera, érteni is kell hozzá. Nem véletlen, hogy ez egy külön szakma :-)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem is gaz a HDD-s. A mozgas miatt csak memkartyas lehet. Nem is az lenne a baj hogy kimarad a kep vagy ilyesmi, hanem egyszeruen mechanikusan serulekeny.
Az az aiptek pocket cam se rossz, csokammal is 50 ropibol megvan, bar gyanus nekem az a minimum 10 lux A pananal ha jol lattam ez 2-5 korul van ejszakaiba meg 1 ;)
Mindegy, ki kell probalni illetve eloszor meg kell nezni:
http://youtube.com/r...type=&aq=-1&oq=

Az SDR-t en is neztem, nem is tudtam hogy az S9 65-er van azt hittem az S7 annyi.
Panabol meg a HDC SD5 jo 150er csak nincs rajta videoin
http://www.panasonic...product&id=1313
Viszont a HDC SD9 -en mar van (akishamisok ;) ) de az amugy is borsos 150-et megdobja meg 30-al (mar gondolom nem a bemenet ara miatt ;) )
http://www.panasonic...product&id=1400
De amit zord ir, az hasonloan a pov-hoz tenyleg a legalkalmasabb lenne bicozashoz. A legminimalisabb dolgokbol epul fel, (optika, rogzites, visszanezes mindez kis helyen keves sulybol gondolom)

zord

zord

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
szerintem egy vinyós felvevõ nem biztos, hogy jó ötlet bringázáshoz, mert túl sérülékeny. az a pov viszont nekem is szimpi, illetve még ez:
http://www.elmo.co.j...t/suvcam_2.html
bár kishazánkban ilyet se fogunk kapni:(

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
ha jól tudom,neked volt archos-od is! Azzal nem voltál megelégedve?

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Nekem ez van:
Kamera (nem memkártyás, de video bemenetes): http://prohardver.hu...gzit/friss.html

Csõkamera: http://prohardver.hu...shoz/friss.html

Errõl tudok próbavideot küldeni.
A 2007-es Szilvásvárad Maratonon készült.

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
az nem ugyanaza kamera, de mindegy.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
A MELE jól hangzik,mert nagy felbontásra képes és 20 gigás 50 ezerért,csak kellene hozzá egy jó kis csõkamera.

Itt már kedvezõbb áron van a panasonic kamera:
http://www.ittveddme...ts.php?id=22108

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
megmondom õszintén én sokmindent kipróbáltam már, de a legjobb minõségû anyagot azzal a megoldással (dv kamera+csõkamera) kaptam, amit linkeltem korábban.

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
kérdés hogy milyen minõségû tömöritést végez?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
másik érdekes:
http://www.aiptek.de...=146&Itemid=242

http://www.argep.hu/...uct_545442.html

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag