Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Írta 2005. április 12. - 15:00
Az új bringám 70%-a netes rendelés. És gyári dobozos Shimano cuccokról beszélünk, meg is voltam lepõdve. Hajtókarhoz szerszám. Ami ugye jár hozzá! Alapból, nem extra. Minden a helyén, gyári csomagolásban. Sõt a tárcsafékhez rotort is adnak, nem úgy mint itthon. Ha baj van: 1. vissza tudom küldeni. 2. jó esetben világgarit is tudok érvényesíteni hazánkban. Persze nem vagyok annyira naív, hogy ebben komolyan bízzak. Ráadásul Murphy törvényei szerint, minden dolog a garanciaidõ lejárta után megy tönkre.
Írta 2005. április 12. - 14:54
Írta 2005. április 12. - 14:47
Ugye ezt nem mondod komolyan?
Ha neked MÁST küldtek,
az nem ugyanez a történet, mert feltételezem, hogy vissza is juttatod nekik a tévesen kiküldött cuccot,
tehát kézzel fogható nyoma van a tévedésnek.
Viszont ha valami KIMARADT a pakkból (márpedig most errõl volt szó), azt hogy bizonyítod be?
Ezért írtam, hogy a legtöbb, amit tehet az ember,
hogy a futár jelenlétében nyitja ki a csomagot
(mint ahogy ezt õk is elmondják!).
És hiába fogod ki akár a világ legdebilebb futárát,
csak számolnia kell tudni:
- rendeltem 2 láncot, itt csak egy van,
egy nem egyenlõ kettõvel. Itt a visszaigazoló mail meg a blokk, stimmel az összeg, tehát kettõ árát fizettem ki,
ezt kérem jegyzõkönyvbe venni.
Ennél többet szerintem nem tehet az ember,
ez viszont elég kapaszkodó arra az esetre,
ha az ebike-osok köcsögölni akarnak (nem akarnak!),
illetve elég ahhoz, hogy nyugodtabban aludj.
ha valakinek van ennél jobb ötlete, akkor meg álljon elõ vele, nekem csak ennyire tellett.
A tökéletes (?) megoldás szvsz a tételes számla lenne,
vagy legalább az,
ha a csomaghoz mellékelnének egy nyomtatványt,
feltûntetve a felsorolt cikkeket + az árakat.
béke
vendég_Charon_*
Írta 2005. április 12. - 14:45
:bananadan
Írta 2005. április 12. - 14:14
szinuhe:Ha szólsz a futárnak hogy várja meg míg átnézed, és valami nem stimmel, akkor gondolom el lehet intézni hogy visszazárja és visszaviszi a feladó számlájára. Szerintem ez a legegyszerûbb.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2005. április 12. - 14:02
...
A fickó meg halálra vált arccal mondta: Kerékpáár villlaaa? Mit tud ez 50ezerért?
...
na ez meg a masik fele...
a futartol, aki kihozza, igazan nem varhato el, hogy szakertelemmel meg tudja allapitani a doboz tartalmarol, hogy mi micsoda? hogy irassunk vele jegyzokonyvet, vagy akarmit, ha nem stimmel valami? maximum darabszamra tudja megnezni, hogy klappolnak-e a dolgok.
- figyelj mar srac, en egy kormanycsapit rendeltem, nem eggbeatert
- mer, ez nem az? raadasul ketto is van belole, mi bajod?
szal igy hogy irsz jegyzokonyvet?
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
vendég_Charon_*
Írta 2005. április 12. - 14:01
Mit szólt volna egy boxxer ridehoz....A fickó meg halálra vált arccal mondta: Kerékpáár villlaaa? Mit tud ez 50ezerért?
Írta 2005. április 12. - 13:59
Jó, akkor tegyük hozzá, hogy a lóti-futi jelenlétében. Én így gondoltam.ismersz olyat aki rendelt valamit és ül a lezárt csomag mellett 2 hétig? mindenki megnézi.
Ráadásul 1-2 éven belül várhatóan bejön egy üzletlánc is, (a nevét elfelejtettem) ahol tesco-nyi területen árulják a bringákat
És tesco minõségben???
Írta 2005. április 12. - 13:47
Na ebbõl csak azt akartam kihozni, hogy azért vigyázni kell a netes rendeléssel. Egyrészt az ebikenál nem javítják meg a bringát ha valami baja van, másrészt ha valamit visszaküldesz gariba több hónap múlva kapd csak vissza.
Én eddig kétszer rendeltem az ebikenál, minden rendben volt. A csomagot csak fizetés után lehet kinyitni, de azt mondta a futár, hogy megvárja míg kinyitom, és megnézem minden rendben van-e. Minden rendben volt, kivettem a telót, nyomkodtam egy kicsit, mûködött. A fickó meg halálra vált arccal mondta: Kerékpáár villlaaa? Mit tud ez 50ezerért?
Egyébként arra kiványcsi lennék hogy tud az ebike bizonyos dolgokat beszerzési ár alatt adni. Valaki? vbmenu_register("postmenu_240537", true);
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2005. április 12. - 13:47
a csomagküldést is állják gondolom?
Írta 2005. április 12. - 13:42
Telefonáltam a ridebike-hoz, nagyon kedvesek voltak és mindjárt utána is néznek a dolognak. Azt mondták, hogy ha minden okés, akkor holnap már küldik is a hiányzó láncot.:cool2: Úgy legyen!!!
Persze azért ajánlom én is mindenkinek bwoay által leírtakat, hogy nézze meg a csomagot átvételkor!
Azért mindenesetre kellemetlen, hogy egy kis odafigyeléssel(a csomag összeállításakor) mindez elkerülhetõ lett volna...
Írta 2005. április 12. - 12:00
Az összeg stimmelt, csak a tartalom nem. Meg egyébként is a szomszéd vette át, mint ezt már párszor leírtam.
Egyébként a csomagban levõ némelyik cuccon is össze vissza vannak ármatricák(nem is az akciós, nem is az eredeti ár...)
Ja igaz-igaz, én írtam hülységet!
Szóval a futárnak nem az összeget kell
a visszaigazoló e-mailen megmutatni, hanem azt,
hogy te milyen tételekért fizetsz ennyit.
Így teljesen egyértelmû lesz a helyzet, ha valami hibádzik.
Azt, hogy neked a szomszéd vette át, én minden egyes alkalommal elolvastam, ahányszor csak írtad
Ezért értelemszerûen nem is azt írtam, hogy mit kellett VOLNA csinálnod, hanem azt,
hogy mit kellene mindenkinek tennie,
aki az ebikeról rendel, és nem szeretne úgy járni,
ahogy most te.
Árcímke szokott rajtuk lenni,
szerintem azok kb a ridebike-os árak,
de persze nem állítom biztosan.
Az akciós (e-bike-os) árakat
nem sok értelme lenne rájuk tenni,
mert annyiért boltban úgysem kapod meg
(mármint náluk),
rendelésnél meg látod a honlapon,
hogy mi mennyibe kerül.
Úgyhogy gondolom ez a ridebike raktárkészlete,
már beárazva.
Írta 2005. április 12. - 11:08
Kiváncsian várom,h mi lesz.
Ha lejár a 6 hét, megnézem az üzletszabályzatukat, és nagy balhét csapok, ha fedhetetlen vagyok. :-)))))
Írta 2005. április 12. - 10:29
De azért érdemes körülnézni, hiszen ott is vannak árkülönbségek bolt és bolt között.
Írta 2005. április 12. - 10:26
Írta 2005. április 12. - 09:11
Amúgy a futárnak (szerencsétlen vétlen flótásnak)
még mindig megmutathatod a visszaigazoló mailt,
mármint azt, hogy nem stimmel az összeg.
Más kapaszkodó sajnos nincs, ahogy elnézem.
De probléma esetén a jegyzõkönyvet felveszi,
már emlékszem, hogy nekem kokrétan mondta is a srác,
amikor aggodalmaskodtam.
Az összeg stimmelt, csak a tartalom nem. Meg egyébként is a szomszéd vette át, mint ezt már párszor leírtam.
Egyébként a csomagban levõ némelyik cuccon is össze vissza vannak ármatricák(nem is az akciós, nem is az eredeti ár...)
Elvégre az egy SRAM PC lánc... :cool2:
Na mindjárt megpróbálok érdeklõdni, mi van...
Írta 2005. április 12. - 08:32
X.
Írta 2005. április 12. - 01:57
Írta 2005. április 12. - 01:53
Vissza a feladónak!!
Írta 2005. április 12. - 01:50
Igazad van, tényleg nem szoktak belerakni semmit,Egyébként a csomagban nem volt semmi papír, amin rajta lett volna a csomag tartalma, az csak az emailes visszaigazolásban volt, úgyhogy a futár elõtt sem bizonyítható, hogy a csomag hiányos.
csak a számlát, az meg nem tételes, pedig csak ennyi kellene az üdvösséghez! Biztos itt van a turpisság a dologban, ha tételes számla kellene,
akkor nem ennyibe kerülnének a dolgok
Amúgy a futárnak (szerencsétlen vétlen flótásnak)
még mindig megmutathatod a visszaigazoló mailt,
mármint azt, hogy nem stimmel az összeg.
Más kapaszkodó sajnos nincs, ahogy elnézem.
De probléma esetén a jegyzõkönyvet felveszi,
már emlékszem, hogy nekem kokrétan mondta is a srác,
amikor aggodalmaskodtam.
Persze, feltéve, hogy te vagy az egyetlen,Esetleg ha pontosan vezetik a készlet nyilvántartást, abból is kiderülhet, hogy hoppá eggyel több lánc van :-)
akinél nem stimmelt a dolog..
Elvégre az egy SRAM PC lánc... :cool2:Amúgy elég érdekes csomagolása volt a láncnak: egy CD tokba volt elhelyezve :-)))