Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6016 hozzászólás a témában

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Ittvan Thez, ittvan Fityisz, kettotok kozul valaki csak tud valaszt adni.
............................

ittvagyok igen, de mivel én ezelõtt se alkottam véleményt a nagykerek árképzésérõl így ezután se fogok...mivel csak találgatnék ahogyan Te is...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Tevedesben vagy. A gyartotol barmikor vasarolhatok, csak kapcsolatba kell lepni vele. Ket dolog gatolhat meg a gyartotol valo vasarlasban. Az egyik, ha az adott termek mar le van vedve ( ez persze a piaci versenynek ellentmond, mert onnantol hogy valki kizarolagos forgalmazo, nincs verseny ), a masik, ha a gyarto megszab egy minimalis rendelesi erteket, es azt nem tudom teljesiteni.
Jo pelda erre az orrod elott a Mali, aki nem forgalmazo, csak egyszeruen nagy tetelben vasarol Marzokat. Ha most lenne folosleges befektetni valo penzem, barmikor vehetnek Marzo villat a gyartotol.

nem vagyok tévedésben, ezért írtam a kérdõjelet, és a kérdést.
de egy doboz vilált pontosan, nem fognak kiküldeni magyarországra a sárgáktól....

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
ez még valahova elõbbre válasz, csak felpörgött mindenki.:
na igen, csak amíg a neten már jobban utána tudsz nézni bárminek, ütõképesebben tudsz felkészülni egy alkatrészbõl, mint bármelyik boltos, akkor minek vedd boltból? Én vagyok jóba bolttal, nem egyszer lettek volna spécibb kérdéseim a nagykerhez a srácon keresztül, de kb. egyszer sem kaptam kielégítõ választ.... akkor miért is ne forduljak az olcsóbb megoldás felé? milyen extrát is kapok én a 3ds világban?

Aktuális civil

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Vole: nem annál a cégnél vagyok.
és magyarországon mennyi a dobozos verziója? mert ahhoz kell viszonyítani, a nagykerárak pedig a nagyker ezért felelõs posztját betöltõ ember fejébõl kiapttant árak.
tehát pár ember ötli ki, a keresletet elemezve az árat
magyarországon nem olcsók a cuccok... de németországbapont egy ezer km-es kamion úttal olcsóbban jutnak el a termékek. (ez nem sokat dob rá)
amugy egszerüen csak nem akarják olcsón adni, hisz ugy is megveszik.
amúgy ugyis naponta a nagykerben van vki a bikemagtól(azaz sziporka) kérdezzetek rá:-)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Wannaride: milyen más forrás? lakcímedre rendelsz egy szállítmány villát, ezt azt amazt? jó gondolat:-D
bár nemtudom, lehet ehhez ugyanúgy nagykereskedõ státusz kell, mint ahogy a nagykerben vásárláshoz pedig kiskereskedõ... nemhiába nem vásárol mindenki a gyárban.

Tevedesben vagy. A gyartotol barmikor vasarolhatok, csak kapcsolatba kell lepni vele. Ket dolog gatolhat meg a gyartotol valo vasarlasban. Az egyik, ha az adott termek mar le van vedve ( ez persze a piaci versenynek ellentmond, mert onnantol hogy valki kizarolagos forgalmazo, nincs verseny ), a masik, ha a gyarto megszab egy minimalis rendelesi erteket, es azt nem tudom teljesiteni.
Jo pelda erre az orrod elott a Mali, aki nem forgalmazo, csak egyszeruen nagy tetelben vasarol Marzokat. Ha most lenne folosleges befektetni valo penzem, barmikor vehetnek Marzo villat a gyartotol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás
Persze akkor még a hozzáadott értékrõl, szolgáltatásokról nem beszéltünk.
Egy webes áruház jó dolog, az árérzékeny (átlag magyar), fogyasztó!! szemléletû fogyasztó szempontjából. Gyarkolatilag a virtuális jelleg biztosítja üzemeltetõje számára az alacsonyabb üzemelési költségeket, nincs sok alkalmazott, nincs állandó és nagy mennyiségû raktárkészlete. De a dolognak van ugye hátulütõje is, mégpedig az, hogy személytelen. Pont emiatt nem kell bezárnia a kereskedõk azon rétegének, akik az említett webes áruházhoz képest többlet és egyéb (kényelmi) szolgáltásokat adnak. Rájuk is szükség van.
WaNNaRiDE

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Egy dologra nagyon kivancsi vagyok. Ittvan Thez, ittvan Fityisz, kettotok kozul valaki csak tud valaszt adni.

Nos adott egy termek. Van dobozos, vasarloknak szant verzio, es van OEM, kerekpargyartoknak / osszeszereloknek szant verzio. A ketto kozti alapveto kulonbseg, a csomagolas, ebbol kifolyolag az OEM termekek olcsobbak. Akkor mi a f*szert van az, hogy Magyarorszagon dragabb az OEM Shimano cucc, mint barhol szerte a vilagon a dobozos verzio?
Raadasul A Paul Lange ota ugyebar a nemet elosztotol plussz haszon nelkul jon elvileg, mivel sajat maganak adna el, tehat meg olcsobban is szerzik, ezen kivul union belul tortenik a dolog, ezert ugyebar nem 25% afa jon ra, csak afakorrekcio, ez megint csokkenti az arat.
Magyarazat?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
auchant mér utálja mindenki? csak mert a beszer ár alatt ad mindent? tojás, liszt, minden magyar terméket. megteheti, a müszaki cikkeken bõven tulszedi magát, mert azt hiszi a buta nép, hogy azt is olcsóbban adja.
cserébe tönkremennek a kis cégek....
ugyanez van itt is, igaz az ebike azért anynira nem nagy hal, hogy sokat jelentsen, egylõre...

Wannaride: milyen más forrás? lakcímedre rendelsz egy szállítmány villát, ezt azt amazt? jó gondolat:-D
bár nemtudom, lehet ehhez ugyanúgy nagykereskedõ státusz kell, mint ahogy a nagykerben vásárláshoz pedig kiskereskedõ... nemhiába nem vásárol mindenki a gyárban.
az meg hogy valaki megteheti h haszon nélkül adja tovább, hát örüljön neki a pár szerencsés, aki a minimális árukészletére még idõben lecsap.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
a nagykerekkel nem is az ár a baj. Hanem amikor kell, ez nincs, az nincs, ezért szarnak rád, azért szarnak rád. jóhogy az ember elõbb utóbb az eleinte problémásnak tûnõ, ám késõbbiekben olcsóbbnak és kényelmesebbnek, valamint gyorsabbnak!! kiderülõ dolgok felé fordul. az ár egy kérdés, amit a piac diktál (jobb esetben), a hozzááláás egy másik...

Aktuális civil

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Pont Vole-nál!:)
Thez: mert meghalt az 1ik legjobb barátja,és...Szerintem nem kell magyarázni :-/
amúgy a kisboltok nagyot nõttek a szememben ma a nagykerek mintaboltjaihoz képest...konkrétan a malira gondolok,és 1 mellette lévõ kis boltra,az óbuda bike-ra

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Vole, nem védem a nagykereket.

biztos én vagyok csak ennyire naív és nem veszem észre mit kéne csinálni... talán azt mint az ebike... nagyker ár fölött kicsivel nyomni kifele a cuccot, hogy a többi kereskedõ pusztoljon csak meg... ez korrekt! ez az árverseny? nagyok vagytok!

fityisz a fogyasztó aki nem szereti az ebike-ot....most lehet kövezni!

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás

szted ebike olcsóbb mint anagyker?
elvagy tévedve
nagykerböl jön, ok
megkapja pl ridebike és ebike is
ridebike rárak kurvasokat, ebike meg szinte semmit
még mindig nem értem hogy jön a történetbe a nagyker
légyszi, áruld el!
és ha lenne boltod, NEM tudnál más forrás után nézni, mivel el vagy tévedve abban, mennyi is a forgalma egy boltnak. és hogy meg is kell élni belõle.
fogyasztókon kivül nem szereti senki az ebikét....
annyira azért nem nagy a forgalma,mint itt hiszitek.
nem egy embernek fontos az, hogy megnézhesse, kiválaszthassa, és a vásárlás öröme elv alapján, kifizesse! inkább veszi egy ezressel drágábban, de tudja mit kap, és rögtön össze is pakolja, vagy összerakassa a bolttal, mihelyt megkapja a pénzt
a nagykernek meg amúgyis tök mind1, hova kerül az áru. kimegy a kapu, akkor kb LESZARJA hogy 40% vagy 1% haszonnal megy tovább. mi eladtuk, nálunk nincs, örülünk, rendeljük következõ adagot. amit ujra elvisznek....
de komolyan fejtsd ki most mér utálod a nagykereket.

Kihez beszélsz? Hozzám vagy Guihoz? Mindkettõnkhöz egyszerre?
Mivel egy két dolgot úgyérzem nekem címeztél, válaszolnék:
A nagykerek utálatával kapcsolatban nem én vagyok az illetékes, nem én hoztam szóba. Más beszerzési forrás alatt pedig az EU teljes egészére kell gondolni. Én csak hazánk gazdasági sajátosságai, a hazai kereskedõk hozzáállása kapcsán tettem megjegyzéseket. Leszarom, hogy ki mennyit keres rajta, az sem érdekel, hogy az ebike-nak mekkora forgalma van...
WaNNaRiDE

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mellettük sem állok ki.
csak javítottam egy két téveszmét,v agyis pontosítottam.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

boltok mellett nem állok ki, nem az én dolgom

De az a te dolgod hogy kiallj a nagykerek mellett? Csak mert ott dolgozol? ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Thez most nagyon kiállsz a boltokért!:) De amikor az autószerelõk meg téged akarnak megkopasztani,még az aláírásodba is bekerülnek;)

kala: autószerelõk semmi maradandót nem mutatnak.
odaadod az autót, visszakapod, kipengetsz x ezret, és reménykedsz hogy tényleg megcsinálták, és tényleg uj alkatrészt építettek be, és nem valami ezer éves ugyancsak bontottat.
bicóboltban berakják az új felnit, vagy nem
ránézésre ugye..
szal nem egy kategória:-D
boltok mellett nem állok ki, nem az én dolgom
csak hogy sok sok szakértõ, az egész ipar menetében jártas egyén itt futtatja az eszméit... ezt nem teljesen fogom.

amúgy elfelejtettem megkérdezni, de az a laura mér nem volt ott pénteken?:-)ON

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szted ebike olcsóbb mint anagyker?
elvagy tévedve
nagykerböl jön, ok
megkapja pl ridebike és ebike is
ridebike rárak kurvasokat, ebike meg szinte semmit
még mindig nem értem hogy jön a történetbe a nagyker
légyszi, áruld el!
és ha lenne boltod, NEM tudnál más forrás után nézni, mivel el vagy tévedve abban, mennyi is a forgalma egy boltnak. és hogy meg is kell élni belõle.
fogyasztókon kivül nem szereti senki az ebikét....
annyira azért nem nagy a forgalma,mint itt hiszitek.
nem egy embernek fontos az, hogy megnézhesse, kiválaszthassa, és a vásárlás öröme elv alapján, kifizesse! inkább veszi egy ezressel drágábban, de tudja mit kap, és rögtön össze is pakolja, vagy összerakassa a bolttal, mihelyt megkapja a pénzt
a nagykernek meg amúgyis tök mind1, hova kerül az áru. kimegy a kapu, akkor kb LESZARJA hogy 40% vagy 1% haszonnal megy tovább. mi eladtuk, nálunk nincs, örülünk, rendeljük következõ adagot. amit ujra elvisznek....
de komolyan fejtsd ki most mér utálod a nagykereket.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Thez most nagyon kiállsz a boltokért!:) De amikor az autószerelõk meg téged akarnak megkopasztani,még az aláírásodba is bekerülnek;)

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás
thez: Nem sírok, csak egy alternatívát vázoltam fel, hogy lehet másképp is.
(vö. Topik címe)

fityisz: Sok kereskedõnek nem kedvez az únió. Az autókereskedõket védi a regisztrációs adó (persze az EU álláspontja szerint ez is problémás!), a többi kereskedõt meg senki... Nekem is mondta az ebike-os srác, hogy nem kedveli õket senki a fogyasztókon kivül, mert nyomják le az árakat. Nincs árkartell, verseny van. És a fogyasztó pénze a tét. Ha valaki beéri kevesebbel, kisebb haszonnal, idõvel egyre többen járnak majd hozzá, és sok kicsi sokra megy alapon, megnõ a forgalma. A kereskedõknek kellene jobban megbecsülni a fogyasztót, fel kell ismerni, hogy az EU miatt megnõtt a piac mérete.
A magyar piac pedig köztudottan nagyon árérzékeny.

Amúgy, ha ebbõl élnék (bringás boltom lenne) mondjuk új beszerzési
forrás után néznék és lenyomnám a hazai piacot. :)
WaNNaRiDE

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igazodnia kéne egy internetes bolthoz, aminek ki tudja az eredetét? mármint a cuccoknak, amiket árul.
ne igazodjanak a nagykerek akár iljicshez is? ha valaki meg tudja szerezni olcsón, szerezze
kit érdekel. de utána ne sírjon hogy máshol drága, vegye meg oclsón, és örüljön mint majom a farkának
tudjátok hány embert kell eltartania egy nagykernek, a boltoknak? mert ezzel senki sincs tisztában, csak hogy mért adják olyan drágán...
ha drága, vegye meg olcsón, és onnantól CSEND. hisz nem a nagykertõl vásárolt, akkor miért fikázza mindenki? mi köze van akkor hogy mennyiért adják? semmi. az meg hogy én megveszem olcsóbban, örülök, és hogy utána vki ugyanazt megveszi drágán boltból...
naés? kit érdekel? én olcsón kaptam, másért meg mért kampányoljak...

45 és megvette más 65-ért? de ott van közben egy bolt, egy szállítás, a bolt rezsije, a nagyker rezsije, az elszámolás az áru eredetével, és adózás belõle, az eladók fizetése, a kiszolgálás, a helységbérlet, a a a .....
ha valakinek sok az amiért kapná, az ... mostanában lett divat ez, hogy nincs egy vasam se, kurva nagyker, kurva bolt mért adja ilyen drágán, miért nem beszer áron jut el hozzám.
ha valakinek nincs pénze, az..
autóknál mért nem megy ez? nincs pénz, akkor nem fog venni bmw-t.
csak egy trabit, vagy régi autót, golfot, mittomén.
ugye hogy ugye.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Hat miert kopna fel az allam.... egyszeru ha az ebike tud olcson adni akkor a nagykernek igazodnia kell hozza ez ilyen eghyszeru.

Es en nem sajnalok semmilyen kereskedot amikor pl az en biciklim ami most vettem 65 helyett kerult 45 be es meg igy is volt rajta nem kis haszna mindenkinek... es elotte 1 honappal meg vette mas ember 65 ert nah akkor mennyi haszon volt rajta ?

Hat le kell venni kicsit a nyeresegbol ennyi es minden rendben. Csak kis hazankban mindenki egy nap alatt akar meggazdagodni es itt a probleme.

nagyker nem az ebiknak... paff ekkora hulyeseget. Nem tunt volna fel neked ,hogy a deore arany a lanc halozatban is meg ebikon is kiarusitos akcios?
Vajh akkor honnan szarmazhat? Biztos nem egy helyrol...
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin: