Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Írta 2005. április 13. - 11:09
Ez a legolcsóbb lehúzós trükk, hogy a képedbe nyomnak egy árlistát neten, vagy újságban (persze kis betüvel ott áll, hogy at árváltoztatás jogát fentartjuk, hogy ne tudj pattogni), sõt még telefonon is etetnek, aztán ha ott vagy, akkor már drágább. 10-bõl 8 vásárló, ha már ott van, akkor kifizeti a felárat, hiszen azért jött, hogy vásároljon. Ez régebben divat volt pl. számtech boltoknál, nem gondoltam volna, hogy bicajbolt is eljátsza:(
Írta 2005. április 13. - 11:02
Írta 2005. április 13. - 10:55
Írta 2005. április 13. - 10:25
Írta 2005. április 13. - 10:15
Kezitlábát csókolom, beszéltünk telefonon egy 36-os tányér kéne.Hozzák is, mit ad isten 5800Ft.Sajnos elnézték az árat úgy látszik, sajnálják.Annyit nem is hoztam magammal, erre azt mondja a srác hogy esetleg kicsit tud rajta engedni mondjuk 400-at többet nem.Annyi sincs nálam.Tehát csá.
3 nap múlva megint felhívom õket mert nagyon kéne már valami tányér.
-36-os tányérotok van még?
-aha hívj negyedóra múlva megnézem
-na van?
-aha
-mennyi?
-4 és fél, 5e
-4 és fél akkor????
-igen
OK, az jó ár remélem ha bemegyek akkor már csak megkapom ennyiért.
Megint átbumlizok a városon, megérkezem.
-Elõbb telefonáltam 36-os tányér kéne
-itt van
-Mennyi lesz ?
-5800Ft!
Itt kaptam idegbajt!Mondtam, hogy most nem kéne ezt tovább játszani a telefonban 2x is sokkal olcsóbb árat mondtak, ne szórakozzanak már.Aztán vhogy kényszeredett vigyorral 5e-ért odadták.Azt mondták, hogy igen-igen kicsit rugalmasak az árak.
Sztem ez egy nagyon szemét módszer.Bár végül is nem jártam rosszul mert máshol is 5800.De akkor is.Lehet hogy legközelebb az lesz, ha kell valami felhívom õket elõtte,mondanak egy árat.Odamegyek.Ha nem akarják annyiért adni amennyiért elfáradtam odáig akkor panaszkönyvet kérnék meg hasonlók.
Írta 2005. április 13. - 10:02
ON:Ez mondjuk minden normális kis boltra igaz szerint.
Viszont vásárolni nagy dolgot tutira nem vennék itthon, sehol.
Írta 2005. április 13. - 10:00
Az árérzékenységrõl úgy gondolom, hogy a drága alkatrészeket vásárlók között két fajta embör van. Az egyik aki kuporgat, és bizony 1-2e ft is sokat számít, a másik, akinek egy új teló nem tétel és nem gond neki ha pár ezressel többet szurkol le valamiért, cserébe a jó szolgáltatásért. A gond, hogy a hazai bringások többsége az elsõ csoportba tartozik. Én pl. diák vagyok mellette dolgozgatok és gyûjtök egy-egy cuccra. És bármenniyre csipázom a fenti két boltot, ott fogom megvenni a cuccot, ahol legolcsóbban hozzájutok. Ha pár év múlva annyit keresek, hogy nem kell filléreznem (adja az ég:) ), akkor biztos nem fogok vadászni az ócsó cuccokra, hanem megveszem a kedvenc boltomban.
Írta 2005. április 13. - 09:24
Mert pld a gyapinál(Blue Cet) már aznap vagy másnap kész szokott lenni a bringa ha ott maradok és figyelem hogy csinálja.
Múltkor egy head lock betétel/kerékfûzés/nyeregcsere(bár ez nem nagy munka:D csak azt vettem épp) volt egy óra húsz perc.
Úgy hogy elõtte felhívtam, de levettek az állványról egy bringát és gyorsan megcsinálták az enyémet;)
Mondjuk csak összerakatni járok oda meg apróságokért.De mégis kedvesek többnyire.
Írta 2005. április 13. - 09:18
Ez nálunk megfigyelhetõ a lakótelep közepén levõ bringaboltban akik szinte csak és kizárólag a javításokból élnek(az más hogy télen csak a haverjaik járnak oda)jelenleg idõpontot kell kérni hogy beférj KÉT HÉTRE elõre..
És a nem netes vásárlás pozitív velejárója lehet ha „klubtag” vagy egy boltban, akkor biza nem kell 2 hetet várakozni még csúcsidõben sem, mert annyi „tiszteletet” kapsz, hogy másnapra összerakják amit vettél.
Más, remélem nem árulok el nagy titkot: Ha bemész a nagykerbe (Csepelen van egy csomó), akkor bizony kiszolgálnak téged is, a nagyker ár fölött, de a kisker ár alatt (1 termékrõl beszélünk, nem 5000 darabról). Csak alkudozás kérdése az egész.
Ha meg van egy céged, akkor a legtöbb mûszaki nagykernél gond nélkül 20 perc alatt regisztrálnak, nem kérdeznek semmit. Csak pecsét, céges bankszámla stb. kell hozzá. És már közel bruttó nagyker árért el is hoztad a cumót.
Írta 2005. április 13. - 08:42
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 13. - 08:32
Sztem nemsokára a bringaboltoknak is (szinte) csak szolgáltatásokból kell fenntartani magukat, és nemtom képesek lesznek e erre. Bringaboltosok, vélemény?
Ez nálunk megfigyelhetõ a lakótelep közepén levõ bringaboltban akik szinte csak és kizárólag a javításokból élnek(az más hogy télen csak a haverjaik járnak oda)jelenleg idõpontot kell kérni hogy beférj KÉT HÉTRE elõre..
És le merném fogadni hogy 50 ezernél drágább villát nem adtak el az tuti..
Van bent pár nagyon alap kirándulós bringa de szinte mindig tele van a szervíz.
Írta 2005. április 13. - 07:46
En egyebkent ugy vasarolok vasaroltam ha minimalis a kulombseg mondjuk 1e ft vagy 2 o inkabb boltban veszem meg az alkatreszt teszem fel ,mert a garancia igenis sokat szamit.
A bicom olcsobban vettem pesten ,de lanc halozat ide vagy oda mindegyik kuldozget vissza pestre ,hogy ott vettem ha oda is vigyem (papirban pedig le van irva ,hogy kotelezo lenne nekik) mondjuk az egyik bolt megcsinalta.
Akkor nem minden olcsobb az ebikeon sem pl vettem egy cateye 3 ledes lampat boltban 2900 ft ert ami az ebikeon 5000+szallitas, persze vannak olyan dolgok amik viszont sokkal olcsobbak. Csak ez amit beszeltunk ,hogy szemelytelen stb. Bar megjegyzem van egy ket bringabolt ami valami eszmeletlen mennyire sotetek... kerdezek valami es bar ne tettem volna mert csak felbaszom magam ,hogy netrol okosabb vagyok.
En azt mondom ,hogyha bemegyek a boltba es olyan a kiszolgalas ,hogy szivesen megyek vissza ,akkor leszarom a kis kulombseget.
Mondjuk nagyobb tetelnel mar meggondolando. Egyebkent ezt apam szokta csinalni ,hogy megversenyezteti a boltokat es igenis kozli ,hogy ennyiert is be tudja szerezni es lassatok csodat o is le tud menni az arnak es meg haszon is marad neki . Nah ez hogy van ?
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 13. - 02:22
Mert akkor tönkremegy a kereskedõ és bezárhatja a boltot... (de minket ez nem érdekel, hiszen érzéketlen fogyasztók vagyunk )
Milyen extrákat kapsz? Fizeted az egyik alkalmazott minibálbére után fizetendõ adójárulékok szerény, de nem jelentéktelen hányadát! Ez nem elég neked, mint extra? Jótevõje lehetnél egy embertársadnak? Ennyire szívtelen azért Te sem lehetsz...
Nekem mint vevõnek nem feladatom senkit szánalomból eltartani. Egy vállalkozás (kereskedés) pedig legyen nyereséges, vagy jelentsen csõdöt (hosszú távon)
Egy nagyker, vagy netes bolt a kereskedésnek azt a formáját választja, ahol nincs hozzáadott érték, csak az árban versenyeznek. Ezért olcsóbbak nyilván, de ugyanakkor a vevõkörük is sokkal árérzékenyebb.
Egy kisker (pl. bringabolt) emiatt elvileg be is zárhatna (az áraik nem versenyképesek az ebikeal pl.), csakhogy itt már van (jó esetben) hozzáadott érték. Egyrészt a szervíz, másrészt az információ (kikérheted az eladó véleményét, tanulhatsz a szervizesektõl, stb). Ez az amiért egy jóérzésû vevõ hajlandó többet fizetni egy alkatrészért, amit inkább egy kiskernél szerez be drágábban.
Ha ez így mûködne, akkor mindenki örülne, de sajna ez csak az elmélet. A gyakorlat az h egyre kevesebb a "jóérzésû" vevõ. Bemegy az ombre a bringaboltba, kifaggatja az eladókat, kérdezget, okosodik, aztán egyik nap betér egy új bringával, amit az ebayrõl rendelt, egy defektjavításra. A bringabolt meg pofáraesett.
Sajna ez van, a vevõt nem lehet arra kötelezni, h "jótevõje legyen embertársainak", és ez minden területen így van. Én egy kis cégnél melózom, ma ott tartunk hogy a kereskedelemmel szinte leálltunk, mert nem bírtuk a versenyt a nagy cégekkel. A szolgáltatásokat viszont olyan szintre fejlesztettük, hogy emiatt talpon tudunk maradni.
Sztem nemsokára a bringaboltoknak is (szinte) csak szolgáltatásokból kell fenntartani magukat, és nemtom képesek lesznek e erre. Bringaboltosok, vélemény?
Írta 2005. április 13. - 00:16
meg ne sajnáljam... akkor küldje vissza postán
filléres cucc, nagycucc
ország egész területérõl 2 óra max. najó, 3 óra utazás.
bírom ezt a "megoldhatatlan probléma" effektust.
Thez,
tényleg, legközelebb számolj már el legalább 10-ig,
mielõtt nekiesel a fórumozóknak, mint egy dúvad.
Szóóóóó nem volt itt megoldhatatlan problémáról!
Alex aggodalmaskodott, hogy a webshopok sokat ülnek
a garis javításokon.
Mohus ezt leegyszerûsítette,
hogy áááá, csak be kell sétálni a ridebikeba.
Hát én erre írtam, hogy ez nem mindenkinek áll módjában. Pl nekem sem, mivel Gyõrben élek.
Viszont ha megoldhatatlan problémaként
élném meg a dolgot,
akkor egyszerûen nem foglalkoznék az ebike-kal.
Ehhez képest rendszeresen vásárolok tõlük.
Írhattam volna azt is Mohusnak,
hogy van élet Pesten kívül is, de az túl direkt lett volna.
Szóval kérlek, legközelebb
1. lehiggad
2. olvas
3. értelmez
4. csak ezután ordítsd le a fejem
A 4-es pont opcionális.
Írta 2005. április 12. - 23:37
Írta 2005. április 12. - 23:37
Írta 2005. április 12. - 23:36
ja, az kina!
jó, örülj, és örüljenek a boltok, hogy ezt nem teheti meg mindenki!
na de lassan este lesz...:-\
Írta 2005. április 12. - 23:35
Te kis naiv, hetente jon egy doboz pont a sargaktol, csak nem villa, hanem mas amit inkabb nem irok le
Kétmotoros turbó szopógép? Ejj.. Vole.. tudsz élni.
Szerintem fejezzük be és húzzunk el sörözni valamikor.
Írta 2005. április 12. - 23:34
de egy doboz vilált pontosan, nem fognak kiküldeni magyarországra a sárgáktól....
Te kis naiv, hetente jon egy doboz pont a sargaktol, csak nem villa, hanem mas amit inkabb nem irok le
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. április 12. - 23:33
...
akkor miért is ne forduljak az olcsóbb megoldás felé? milyen extrát is kapok én a 3ds világban?
Mert akkor tönkremegy a kereskedõ és bezárhatja a boltot... (de minket ez nem érdekel, hiszen érzéketlen fogyasztók vagyunk )
Milyen extrákat kapsz? Fizeted az egyik alkalmazott minibálbére után fizetendõ adójárulékok szerény, de nem jelentéktelen hányadát! Ez nem elég neked, mint extra? Jótevõje lehetnél egy embertársadnak? Ennyire szívtelen azért Te sem lehetsz...