Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6016 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Pifta: bizti, hogy cc-re végzõdik az az URL? .com se jó, akkor meg mi?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
xt hajtómûvel van nekem is. :-)
azért köszönöm szépen.
ha váltok akkor xtr. az is "csak" 70rugó.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

drága.
egy 2005ös marzoo race 400font (kb. 160ezer)
sok

xt hajtómû 105 font. az is sok

Ha kell egy XT hajtómû,akkor nekem szólj, mert van egy óccsón:)

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
http://www.bikerstore.cc
biztos linkelték már de most elég jó akciók vannak.....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
oké, akkor hozzál nekem onnan egy xtr szettet, meg egy kona kula supreme-t!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jó hát nincs olyan bolt ahol minden olcsó...jade: a tesco:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

nemtudom volt e már, de én most találtam egy elég olcsónak ûnõ bringásboltot: http://www.chainreactioncycles.com/

pl Mavic XC717 es felni ha jól számoltam akkor 7500 ft+ postaköltség..

drága.
egy 2005ös marzoo race 400font (kb. 160ezer)
sok

xt hajtómû 105 font. az is sok

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hehh, a itt Selle Italia SLR 24 ropi átszámítva, a Probike-ban meg húsz. Vannak furcsaságok...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nemtudom volt e már, de én most találtam egy elég olcsónak ûnõ bringásboltot: http://www.chainreactioncycles.com/

pl Mavic XC717 es felni ha jól számoltam akkor 7500 ft+ postaköltség..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
nos igen, ez egy létezõ probléma, ezért szoktak létesíteni egy kártyát csak az internetes rendelésekre, és mindig épp annyi pénzt tolnak fel rá, amennyi szükséges..
Van állásom...:bananadan

berglander

berglander

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Leírom tapasztalataimat az internetes rendelésrõl és annak esetleges "mellékhatásairól", amit aztán mindenki tetszése szerint tovább gondolhat. Több alkalommal rendeltem alkatrészeket németországból, Visa kártyás fizetéssel. Minden alkalommal probléma nélkül meg is érkezett a kért zömmel Shimano alkatrész csomag. (Az árak mellett a magyar E Bike elbújhat) Néhány hete azonban egy angol nyelvû visszaigazolás érkezett egy 8 megapixeles Sony digit gép rendelésérõl, több száz dollár értékben, aminek a vége az volt, hogy a számlámat az összeggel megterhelik. Rohanás a bankba, gyomor görcsben, szerencsére a pénz nem elég, és nem is hiányzik belõle semmi. Biztos ami biztos alapon megkérdeztem az eset után egy nálam sokkal szakértõbb urat az internetes rendelés témában, aki nagyon nagyon!!! lebeszélt róla, hogy mindenféle titkosítás, és biztonsági megoldás ellenére is kártyával vásároljak az interneten, és azt mondta örüljek, hogy eddig megúsztam. Tehát szerintem csak nagyon óvatosan.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hmm.. Ez érdekes. Mert magánszemélynél ki is ellenõrzi, hogy itthon befizeted-e az áfát, mivel a vámon már nem kell átmennie. Céget könnyû megfogni.. Nekem ez olyan ügyeskedési pontnak tûnik.. (Nem azt modnom, hogy te.. :) )

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Magánszemélyként

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Magénszemélyként is így csinálja?? Elég meglepõ, mert ez az eljárás csak cégeket szabadna, hogy érintsen.. (Legalábbis amennyire a jogszabályokat ismerem.) Fotósboltokban nem is így mûködik..
Vagy cégként veszed? Akkor érthetõ a dolog..

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A Cycles4u-nál ugy van leprogramozva az Online rendelés, hogy ha nem németországi címet ütsz be a számlázási címnek akkor automatikusan leszedi a 16%-os német áfát! Így itthon hozzájön a 25% (dec31.-ig). De még így is olcsóbb nagyságrendekkel sok minden mint itthon!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Jah már én is visszaolvastam. Nagyjából képben vagyok, mivel a Vám- és pénzügyõrségnél dolgozom...
Egyébként magánszemélyként nem kaphatod meg áfa nélkül!
Cég meg csak akkor kaphatja vissza (visszaigénylés), ha itthon megfizette...

Ha tényleg visszaolvastál, akkor láthatod, hogy már ezt is leírtam!
A kérdés az "ügyeskedésre" szólt. De ezt is leírtam már. Vannak törvények és vannak olyanok, hogy "légyszi írd rá, hogy ajándék és csak 20 dolcsi". Ügyeskedés.

Csak a pontosítás kedvéért.. "Alaptörvény", hogy csak akkor kaphatod vissza, ha megfizetted, és jogosult vagy a visszaigénylésre (nem jár vissza minden áfa!). Teljesen mindegy, hogy hol (EU) fizetted meg. Ha kint fizetted meg, akkor a kinti adóhatóságtól, ha kint nullás volt, akkor itthon kötelezõ(!) megfizetni az áfát, és akkor itthon.

De abbahagyom az OFF-ot, csak tényelg figyeljünk már mit ír a másik.. Aztán lehet, hogy én vagyok figyelmetelen, de... :offtopic:

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Ügy alakult, hogy az USA-ban fogok tölteni egy pár hónapot és úgy gondoltam, hogy kihasználom az amerikai testvéreink olcsó alkatrészárait... ;)

Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1, ki tud ajánlani olcsó amerikai online bicóboltot?
2, volt-e valamelyikkel poziítív/negatív tapasztalata valakinek? (fõleg az amerikai importban oly' jártas fórumtársaink véleményére lennék kivácsi :) )
3, hogyan érdemes intézni a cuccok hazaszállítását?

a 3-an pontban konkrétan arra gondolok, hogy ha megveszek kint 7 db Chris King fejcsapágyat (nem vicc), 2 pedált, váltót, féket, meg pár apróságot, akkor azokat hogyan lehet a legokosabban hazahozni úgy, hogy:
A, ne nézzék öket fegyvernek az átvilágításnál és emiatt ne lõjenek le ott helyben
B, a drága magyar vámosok ne verjenek rám mindenféle ÁFA-t, meg vámot.

Elõre is köszi!

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Köszi, de ha visszaolvasol ezt már mondtam én is (áfa, vám). Ezek a kérdések arra vonatkoztak, hogy XC írta, hogy áfa nélkül jön. Azt kérdeztem, hogy a kinti áfa rajta van, vagy már az sincs?
Az EU-n belüli kereskedelem fontos alapja az áfa megfizetés helye, ez alapján (is) kapják a különbözõ támogatásokat az országok, vagy valami ilyen.. Lehet úgy kintrõl venni, hogy kint nem teszik rá az áfát, akkor a behozónak kell rátenni. És ezzel lehet ügyeskedni. Pont. (Nem érdemes..)

Jah már én is visszaolvastam. Nagyjából képben vagyok, mivel a Vám- és pénzügyõrségnél dolgozom...
Egyébként magánszemélyként nem kaphatod meg áfa nélkül!
Cég meg csak akkor kaphatja vissza (visszaigénylés), ha itthon megfizette...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

HA Eu-ból jön a cucc, akkor nincs rá vám!
Áfa meg azért nincs, mert kint már megfizették, az a mi szerencsénk, h az áfa mértéke ott kevesebb!

Köszi, de ha visszaolvasol ezt már mondtam én is (áfa, vám). Ezek a kérdések arra vonatkoztak, hogy XC írta, hogy áfa nélkül jön. Azt kérdeztem, hogy a kinti áfa rajta van, vagy már az sincs?
Az EU-n belüli kereskedelem fontos alapja az áfa megfizetés helye, ez alapján (is) kapják a különbözõ támogatásokat az országok, vagy valami ilyen.. Lehet úgy kintrõl venni, hogy kint nem teszik rá az áfát, akkor a behozónak kell rátenni. És ezzel lehet ügyeskedni. Pont. (Nem érdemes..)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
[quote name='raycoon']És áfát hogyan nem tesz rá? Mármint a kinti ár alatt adja? Számla nélkül? Vagy arra gondoltál, hogy a kinti árra nem rakódik rá a magyar áfa?[/QUOT
HA Eu-ból jön a cucc, akkor nincs rá vám!
Áfa meg azért nincs, mert kint már megfizették, az a mi szerencsénk, h az áfa mértéke ott kevesebb!