magellanboy: ezt a pár oldalt én elolvastatnám a szüleimmel a helyedben, csakhogy õk is tisztában legyenek a dolgokkal, a rendelési feltételekkel, árakkal stb. nehogy utólag derüljön fény egy két dologra, amibõl nagy baj is lehet...
ez csak az én véleményem, egyébként azt csinálsz, amit akarsz, meg amit engednek:D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Indította
xcbiker
, 2004. február 28. 03:45
Írta 2006. január 21. - 21:20
Írta 2006. január 21. - 21:17
Háát nem tudom megéri-e nekem ez a herce-hurca. Elkondolkodtató dogokat írtatok, elég csábító az XT karon a majd 20000-res megtakarítás. Lesz még egy-két gondolkodással telített északi míg eldöntöm. Elég bizonytalan vagyok ezzel a rendeléssel szemben. Nem tudom megbízzak e a HIBIKE-ban.
magellanboy
magellanboy
Írta 2006. január 21. - 21:06
Elvi síkon nekik nem éri meg becsapni téged szántszándékkal. Hiszen ha egyszer ez elõfordulna, az interneten napok (órák) alatt elterjesztheted a hírt és akkor fuccs nekik. Szerintem.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. január 21. - 21:03
csak hogy megnyugtassalak, ez mindíg benne van a pakliban . érdemes rákeresni külhoni interneten is, hogy nincs e valami nagy negatívum a cégrõl akitõl rendelni akarsz. de alapvetõen megbízhatók az online boltok.
Írta 2006. január 21. - 20:59
Hát bankkártyám az nincs. Ezért nem sokat konyítok az ilyenekhez. Már nagyjából értem hogy megy ez manapság. Asszem a szülõmmel intéztetem a fizetést. Bár írtátok,hogy az átutalás plusz pénzbe kerül. Remélem nem vernek át, hogy fizetek oszt a cucc meg sehol.
magellanboy
magellanboy
Írta 2006. január 21. - 18:36
szerintem neked nem ártana némi segítséget kérni a környezetedben élõ felnõttektõl , mert a hozzászólásaid alapján se bankkártyád, se folyószámlád nincs.
fizethetsz bankkártyával (gondolom csak dombornyomottal) vagy banki átutalással (ha eu országnak tekintenek minket). de írhat nekik egy emilt is, amiben minden kérdésedre válaszolni tudnak. de nagyjából minden le van írva az oldalon is.
ezen az oldalon megtalálsz minden infot, például a szállítási költségeket is, ami magyarországra érvényes. nekik tökmindegy, hogy záhonyban vagy hegyeshalmon laksz
-1kg 18,20 EUR
-2kg 19,60 EUR
-5kg 23,70 EUR
-10kg 30,60 EUR
-15kg 37,50 EUR
-20kg 44,40 EUR
-25kg 51,30 EUR
-30kg 58,20 EUR
fizethetsz bankkártyával (gondolom csak dombornyomottal) vagy banki átutalással (ha eu országnak tekintenek minket). de írhat nekik egy emilt is, amiben minden kérdésedre válaszolni tudnak. de nagyjából minden le van írva az oldalon is.
ezen az oldalon megtalálsz minden infot, például a szállítási költségeket is, ami magyarországra érvényes. nekik tökmindegy, hogy záhonyban vagy hegyeshalmon laksz
-1kg 18,20 EUR
-2kg 19,60 EUR
-5kg 23,70 EUR
-10kg 30,60 EUR
-15kg 37,50 EUR
-20kg 44,40 EUR
-25kg 51,30 EUR
-30kg 58,20 EUR
Írta 2006. január 21. - 18:19
Akkor most a Hibike-nál, konkrétan hogy történik az áru kifizetése?
magellanboy
magellanboy
Írta 2006. január 20. - 21:47
Ha megnézed a szállítási tarifákat nincs olyan hogy 300km ennyi 800km annyi. Országok vannak és ha azt írják hogy magyarországra 15€ az 1kg-s cucc, akkor tök mindegy hogy Gyõrben, vagy Pesten, vagy Miskolcon laksz. 15€ és kész! Hogy hogy csinálják az legyen az õ gondjuk.
Írta 2006. január 20. - 21:43
Na de mire számítsak 27 500Ft a Kar kb. mennyibe van ha lehozzák Miskolc mellé. Mert gondolom a Hibike szerzõdésben áll egy futárcéggel (pl:Gls stb.) Ez nekem bonyolult.
magellanboy
magellanboy
Írta 2006. január 20. - 21:39
Pontosan. Ha mázlid van még olcsóbbra jön ki a postaktg. és akkor még jobban jársz. Olyan nincs hogy ha nem pest akkor drágább. Magyarország 1 tarifa.
Írta 2006. január 20. - 21:35
Utána nézegettem ennek a külföldi rendelgetésnek és azt nem értem, hogy ha nem Bp-n lakom, hanem attól 180km-re akkor elvileg a HIBIKE-ról jóval drágább a leszállítás vagy ugyanannyi??? Mert elvileg elõször Bp-re megy a csomag és csak onnan hozzám azhoz még annak az ára is hozzámegy. Így már nem nyerek valami sokat a cuccon, és ha baja van csomó pénz míg visszaküldöm. Javítsatok ki ha rosszul tudom.
Ha tudtok segítsetek. Fontos lenne!!
magellanboy
Ha tudtok segítsetek. Fontos lenne!!
magellanboy
Írta 2006. január 20. - 15:19
Tehát akkor ez így mûködik a HIBIKE.nál is (Visa ,Mastercard) ?? Mert az átutalás ezek szerint jelentõsen feláras. Még nem rendeltem külfödrõl és ezért tûnik nekem ilyen bonyolultnak. XT hajtókart akarok a HIBIKE-ról. Nézegettem a szállítási költséget és a jól vettem ki akkor 5000Ft. Így 32000Ft a kar. Akkor 35000ft.ért megvan az egész herce-hurca???
magellanboy
magellanboy
Írta 2006. január 20. - 14:34
szóval ha az online shopban rendelsz akkor megadod a kártyaszámod, az 3 jegyû azonosítót és õk vonják is az összeget a számládról. Visa ill. Mastercard kell hozzá. És ez nem átutalásnak, hanem fizetésnek minõsül, mintha a sarki boltban fizettél volna kártyával. Azért jó mert nincs kezelési költség, átutalási költség. És a banki középárfolyamon, vagy pár forinttal fölötte számolják át az összeget, ami még mindíg jobb mint ha te váltanád be a pénzed, valamelyik pénzváltónál. És mindezt akár otthonról a géped elõl.
Írta 2006. január 20. - 14:25
szerintem átutalás bankkártyáról. a kezelési költség aránylag sok. K&H-nál 1200Ft, OTP-nél 2000Ft a minimum, utalt összeg 1 százalék alatt van egyébként a jussuk.
pénteken bementem a bankba, hétfõn átutalták a pénzt, csütörtökön itt volt a csomag. (cycles4u.de)
pénteken bementem a bankba, hétfõn átutalták a pénzt, csütörtökön itt volt a csomag. (cycles4u.de)
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. január 20. - 13:28
A kártyát hitelkártyára érted, vagy átutalásra? Ha ilyen bonyolult akkor lehet, hogy jobb édesanyámra bízni. És mért éri meg jobban kártyával fizetni, az a legbiztonságosabb?? Ez nekem magas egy kicsit.
magellanboy
magellanboy
Írta 2006. január 20. - 13:15
Fizetés kártyáról megy (azt ajánlom), és magyar cég hozza ki. Vagy utánvét, de akkor csak csekket kapsz amin fizeted forintban a cuccot, persze a legszarabb Euro árfolyamon számolva. Aztán mikor kifizetted elhozhatosd a cuccot. Vagy kiviszik ugyan, és kp-ban fizetsz. Én kártyáról fizetek, mert úgy éri meg és egyszerûbb. Ha nem vagy otthon akkor akár a szomszédnak is beadják.
Írta 2006. január 20. - 12:29
Azt szeretném kérdezni,hogy ha külföldrõl rendelek(hibike) akkor a cég ami hozza a küldemény az magyar "anyanyelvû"? Ja és a fizetni Euróban vagy forintban kell?
magellanboy
magellanboy
Írta 2006. január 20. - 08:17
Még mindig társulnék valakihez a bike-discount.de -rõl való vásárlásban.
Sajnos az én megrendelésem nem éri el a minimumot.
és két nap alatt senki nem akadt, aki onnan akarna pont most vásárolni? érdekes. szerintem elég ha hetente egyszer megkérdezed. köszi
Sajnos az én megrendelésem nem éri el a minimumot.
és két nap alatt senki nem akadt, aki onnan akarna pont most vásárolni? érdekes. szerintem elég ha hetente egyszer megkérdezed. köszi
Írta 2006. január 19. - 14:42
Írta 2006. január 18. - 15:56
Ha valaki rendel a bike-discount.de -rõl szóljon már, mert nekem is lehet hogy kellene cucc.
Én megkérdeztem õket, az alábbi választ küldték:
Hi
"Sperrgutzuschlag" is only for bulky items like rims, wheelsets, frames. The 10,- Euro are per bulky item.
"Vorkasse" means paying in advance by bank transfer. You can also pay by creditcard.
The delivery cost to hungary is 13,- Euro. (+10,- per bulky item). 58,- Euro per bike.
regards
H&S
Én megkérdeztem õket, az alábbi választ küldték:
Hi
"Sperrgutzuschlag" is only for bulky items like rims, wheelsets, frames. The 10,- Euro are per bulky item.
"Vorkasse" means paying in advance by bank transfer. You can also pay by creditcard.
The delivery cost to hungary is 13,- Euro. (+10,- per bulky item). 58,- Euro per bike.
regards
H&S