Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6016 hozzászólás a témában

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás
_Alex_:

Az új bringám 70%-a netes rendelés. És gyári dobozos Shimano cuccokról beszélünk, meg is voltam lepõdve. Hajtókarhoz szerszám. Ami ugye jár hozzá! Alapból, nem extra. Minden a helyén, gyári csomagolásban. Sõt a tárcsafékhez rotort is adnak, nem úgy mint itthon. Ha baj van: 1. vissza tudom küldeni. 2. jó esetben világgarit is tudok érvényesíteni hazánkban. Persze nem vagyok annyira naív, hogy ebben komolyan bízzak. Ráadásul Murphy törvényei szerint, minden dolog a garanciaidõ lejárta után megy tönkre. :)
WaNNaRiDE

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ugye én rendeltem a szentet és hiányzott a dobozból a két csavar, amivel a telóhoz fogatom az adaptert. viszont volt a dobozban kis millió basz. na most melyik futá az amelyik erre be meri vállalni, hogy ja tényleg hiányzik belõle valami, mikor fingja sincs hozzá. persze megint más, ha rendelsz két telót és csak egy jön meg belõle (sarkított példa), akkor még a laikus is el tudja dönteni hogy az egy az nem kettõ. de hogy happy endes legyen a történet, másnap bementem a ride bikeba és szó nélkül adtak két csavart

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
szinuhe,

Ugye ezt nem mondod komolyan?
Ha neked MÁST küldtek,
az nem ugyanez a történet, mert feltételezem, hogy vissza is juttatod nekik a tévesen kiküldött cuccot,
tehát kézzel fogható nyoma van a tévedésnek.
Viszont ha valami KIMARADT a pakkból (márpedig most errõl volt szó), azt hogy bizonyítod be?
Ezért írtam, hogy a legtöbb, amit tehet az ember,
hogy a futár jelenlétében nyitja ki a csomagot
(mint ahogy ezt õk is elmondják!).
És hiába fogod ki akár a világ legdebilebb futárát,
csak számolnia kell tudni:
- rendeltem 2 láncot, itt csak egy van,
egy nem egyenlõ kettõvel. Itt a visszaigazoló mail meg a blokk, stimmel az összeg, tehát kettõ árát fizettem ki,
ezt kérem jegyzõkönyvbe venni.

Ennél többet szerintem nem tehet az ember,
ez viszont elég kapaszkodó arra az esetre,
ha az ebike-osok köcsögölni akarnak (nem akarnak!),
illetve elég ahhoz, hogy nyugodtabban aludj.

ha valakinek van ennél jobb ötlete, akkor meg álljon elõ vele, nekem csak ennyire tellett.

A tökéletes (?) megoldás szvsz a tételes számla lenne,
vagy legalább az,
ha a csomaghoz mellékelnének egy nyomtatványt,
feltûntetve a felsorolt cikkeket + az árakat.

béke

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
El sem hiszem. Felhívtam õket, és felvették. Sõt, nemcsak felvették, hanem elnézést kértek!! És még ma expressz kiküldték volna futárral, ha kérem, de ugye melóhelyre hozatom... Így viszont holnap reggel itt vár a futár.

:bananadan

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
flow: mindenféle minõségben, a csúcskategóriát is beleértve.

szinuhe:Ha szólsz a futárnak hogy várja meg míg átnézed, és valami nem stimmel, akkor gondolom el lehet intézni hogy visszazárja és visszaviszi a feladó számlájára. Szerintem ez a legegyszerûbb.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

...
A fickó meg halálra vált arccal mondta: Kerékpáár villlaaa? Mit tud ez 50ezerért? :)
...

na ez meg a masik fele...
a futartol, aki kihozza, igazan nem varhato el, hogy szakertelemmel meg tudja allapitani a doboz tartalmarol, hogy mi micsoda? hogy irassunk vele jegyzokonyvet, vagy akarmit, ha nem stimmel valami? maximum darabszamra tudja megnezni, hogy klappolnak-e a dolgok.
- figyelj mar srac, en egy kormanycsapit rendeltem, nem eggbeatert
- mer, ez nem az? raadasul ketto is van belole, mi bajod?

szal igy hogy irsz jegyzokonyvet?
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

A fickó meg halálra vált arccal mondta: Kerékpáár villlaaa? Mit tud ez 50ezerért? :)

Mit szólt volna egy boxxer ridehoz....

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás

ismersz olyat aki rendelt valamit és ül a lezárt csomag mellett 2 hétig? mindenki megnézi.

Jó, akkor tegyük hozzá, hogy a lóti-futi jelenlétében. Én így gondoltam.

Ráadásul 1-2 éven belül várhatóan bejön egy üzletlánc is, (a nevét elfelejtettem) ahol tesco-nyi területen árulják a bringákat

És tesco minõségben???

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
wannaride: Ez azért tényleg cumi ám a boltoknak, hogy egy online boltban mindent 20%-al olcsóbban tudnak adni. Ráadásul 1-2 éven belül várhatóan bejön egy üzletlánc is, (a nevét elfelejtettem) ahol tesco-nyi területen árulják a bringákat. Sok bicajüzlet fog tönkremenni ezzel egyidõben egy boltos ismerõs szerint.

Na ebbõl csak azt akartam kihozni, hogy azért vigyázni kell a netes rendeléssel. Egyrészt az ebikenál nem javítják meg a bringát ha valami baja van, másrészt ha valamit visszaküldesz gariba több hónap múlva kapd csak vissza.

Én eddig kétszer rendeltem az ebikenál, minden rendben volt. A csomagot csak fizetés után lehet kinyitni, de azt mondta a futár, hogy megvárja míg kinyitom, és megnézem minden rendben van-e. Minden rendben volt, kivettem a telót, nyomkodtam egy kicsit, mûködött. A fickó meg halálra vált arccal mondta: Kerékpáár villlaaa? Mit tud ez 50ezerért? :)

Egyébként arra kiványcsi lennék hogy tud az ebike bizonyos dolgokat beszerzési ár alatt adni. Valaki? vbmenu_register("postmenu_240537", true);

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
ismersz olyat aki rendelt valamit és ül a lezárt csomag mellett 2 hétig? mindenki megnézi.

a csomagküldést is állják gondolom?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Fejlemény: :-)

Telefonáltam a ridebike-hoz, nagyon kedvesek voltak és mindjárt utána is néznek a dolognak. Azt mondták, hogy ha minden okés, akkor holnap már küldik is a hiányzó láncot.:cool2: Úgy legyen!!!

Persze azért ajánlom én is mindenkinek bwoay által leírtakat, hogy nézze meg a csomagot átvételkor!

Azért mindenesetre kellemetlen, hogy egy kis odafigyeléssel(a csomag összeállításakor) mindez elkerülhetõ lett volna...

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

Az összeg stimmelt, csak a tartalom nem. Meg egyébként is a szomszéd vette át, mint ezt már párszor leírtam.
Egyébként a csomagban levõ némelyik cuccon is össze vissza vannak ármatricák(nem is az akciós, nem is az eredeti ár...)

Ja igaz-igaz, én írtam hülységet!
Szóval a futárnak nem az összeget kell
a visszaigazoló e-mailen megmutatni, hanem azt,
hogy te milyen tételekért fizetsz ennyit.
Így teljesen egyértelmû lesz a helyzet, ha valami hibádzik.
Azt, hogy neked a szomszéd vette át, én minden egyes alkalommal elolvastam, ahányszor csak írtad :D
Ezért értelemszerûen nem is azt írtam, hogy mit kellett VOLNA csinálnod, hanem azt,
hogy mit kellene mindenkinek tennie,
aki az ebikeról rendel, és nem szeretne úgy járni,
ahogy most te.

Árcímke szokott rajtuk lenni,
szerintem azok kb a ridebike-os árak,
de persze nem állítom biztosan.
Az akciós (e-bike-os) árakat
nem sok értelme lenne rájuk tenni,
mert annyiért boltban úgysem kapod meg
(mármint náluk),
rendelésnél meg látod a honlapon,
hogy mi mennyibe kerül.
Úgyhogy gondolom ez a ridebike raktárkészlete,
már beárazva.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Rendeltem kb. 3 hete a bikediszkont-tól. Elõrendelési áron, ami azt jelenti,h 2-6héten belül vállalják a szállítást.
Kiváncsian várom,h mi lesz.
Ha lejár a 6 hét, megnézem az üzletszabályzatukat, és nagy balhét csapok, ha fedhetetlen vagyok. :-)))))
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás
Ha igazán olcsón akarsz vásárolni, akkor rendelj külföldrõl (németország, ausztria). Korrektek. Megbizhatóak, segítõkészek. Válaszolnak az emailekre.
De azért érdemes körülnézni, hiszen ott is vannak árkülönbségek bolt és bolt között.
WaNNaRiDE

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás
Nekem ma válaszoltak udvariassan, két hét után. Sok a melójuk, el vannak havazva, közben meg a hazai kapitalista bringásboltok nem kedvelik õket, mert olcsók. Szóval nincsenek egyszerû helyzetben, de lesz még itt nagy botrány, amikor is, sorra megjelennek majd a webáruházak, ahol még az ebikenál is olcsóbban lehet majd vásárolni :)
WaNNaRiDE

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás

Amúgy a futárnak (szerencsétlen vétlen flótásnak)
még mindig megmutathatod a visszaigazoló mailt,
mármint azt, hogy nem stimmel az összeg.
Más kapaszkodó sajnos nincs, ahogy elnézem.
De probléma esetén a jegyzõkönyvet felveszi,
már emlékszem, hogy nekem kokrétan mondta is a srác,
amikor aggodalmaskodtam.

Az összeg stimmelt, csak a tartalom nem. Meg egyébként is a szomszéd vette át, mint ezt már párszor leírtam.
Egyébként a csomagban levõ némelyik cuccon is össze vissza vannak ármatricák(nem is az akciós, nem is az eredeti ár...)

Elvégre az egy SRAM PC lánc... :cool2:

:D

Na mindjárt megpróbálok érdeklõdni, mi van...

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Jelen pillanatban nagy a kavarodás náluk, mert még most kezdenek fölgyógyulni a torokgyusziból, ráadásul megjött a jó idõ is, és ezzel baromi sok megrendelés, de lassan kezdik behozni magukat. Ha valamivel baj van, küldjetek nekik e-mailt, velem korrektek voltak, bár a számlát én is utólag kapom, mert tegnap este 9kor (!!!) kaptam meg a vázta és nyeregcsövet, elõzetes egyezteteés után :)

X.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
az ebike a Ridebike webáruháza,
ezért volt benne Rb-s blokk.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Haveromnak is kihoztak 1 görgõ helyett kormányt, stucnit, belsõt, h.váltót...
Vissza a feladónak!!

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

Egyébként a csomagban nem volt semmi papír, amin rajta lett volna a csomag tartalma, az csak az emailes visszaigazolásban volt, úgyhogy a futár elõtt sem bizonyítható, hogy a csomag hiányos.

Igazad van, tényleg nem szoktak belerakni semmit,
csak a számlát, az meg nem tételes, pedig csak ennyi kellene az üdvösséghez! Biztos itt van a turpisság a dologban, ha tételes számla kellene,
akkor nem ennyibe kerülnének a dolgok :D
Amúgy a futárnak (szerencsétlen vétlen flótásnak)
még mindig megmutathatod a visszaigazoló mailt,
mármint azt, hogy nem stimmel az összeg.
Más kapaszkodó sajnos nincs, ahogy elnézem.
De probléma esetén a jegyzõkönyvet felveszi,
már emlékszem, hogy nekem kokrétan mondta is a srác,
amikor aggodalmaskodtam.

Esetleg ha pontosan vezetik a készlet nyilvántartást, abból is kiderülhet, hogy hoppá eggyel több lánc van :-)

Persze, feltéve, hogy te vagy az egyetlen,
akinél nem stimmelt a dolog.. :)

Amúgy elég érdekes csomagolása volt a láncnak: egy CD tokba volt elhelyezve :-)))

Elvégre az egy SRAM PC lánc... :cool2: