Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Indította
xcbiker
, 2004. február 28. 03:45
Írta 2006. január 06. - 14:03
Írta 2006. január 06. - 13:50
elvileg 0 ft-ért.
de le is vehetik az árat ha belekötsz és nem adják el:)
alias madaras tesco.
mindemellett az xtr mellé ki van írva az ára.
19e
de le is vehetik az árat ha belekötsz és nem adják el:)
alias madaras tesco.
mindemellett az xtr mellé ki van írva az ára.
19e
Írta 2006. január 06. - 13:41
elvileg igen..
de ha mégsem, nekem nincs rá pénzem, hogy kifizessem a dolgot, pereskedni meg nem akarok...
de ha mégsem, nekem nincs rá pénzem, hogy kifizessem a dolgot, pereskedni meg nem akarok...
Van állásom...:bananadan
Írta 2006. január 06. - 13:39
Mohus úgy érted, hogy jogilag én most azt 0 hufért meg tudom venni?
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. január 06. - 13:31
Írta 2006. január 06. - 13:23
A "1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemrõl", aminek 14. §-a:
(1) Az áru fogyasztói forgalombahozatalakor a forgalmazó köteles - külön jogszabályban meghatározottak szerint - a fogyasztót írásban tájékoztatni az eladási árról és az egységárról, illetve a szolgáltatás díjáról.
(2) Az eladási árat, az egységárat és a szolgáltatás díját a Magyar Köztársaság területén törvényes fizetõeszköz szerint meghatározva, egyértelmûen, könnyen azonosíthatóan és tisztán olvashatóan kell feltüntetni.
(3) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói forgalomba hozott áru és szolgáltatás áraként a fogyasztói forgalomban fizetendõ árat kell feltüntetni.
(4) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejû feltüntetése esetén az áru eladási árán, vagy a szolgáltatás díján a feltüntetett legalacsonyabb eladási árat vagy szolgáltatási díjat kell érteni.
(5) Az árcímke nem takarhatja el az egyedi csomagoláson jogszabály kötelezõ elõírása szerint elhelyezett fogyasztói tájékoztatót
és ez a webes árakra is vonatkozik!
(1) Az áru fogyasztói forgalombahozatalakor a forgalmazó köteles - külön jogszabályban meghatározottak szerint - a fogyasztót írásban tájékoztatni az eladási árról és az egységárról, illetve a szolgáltatás díjáról.
(2) Az eladási árat, az egységárat és a szolgáltatás díját a Magyar Köztársaság területén törvényes fizetõeszköz szerint meghatározva, egyértelmûen, könnyen azonosíthatóan és tisztán olvashatóan kell feltüntetni.
(3) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói forgalomba hozott áru és szolgáltatás áraként a fogyasztói forgalomban fizetendõ árat kell feltüntetni.
(4) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejû feltüntetése esetén az áru eladási árán, vagy a szolgáltatás díján a feltüntetett legalacsonyabb eladási árat vagy szolgáltatási díjat kell érteni.
(5) Az árcímke nem takarhatja el az egyedi csomagoláson jogszabály kötelezõ elõírása szerint elhelyezett fogyasztói tájékoztatót
és ez a webes árakra is vonatkozik!
Írta 2006. január 06. - 13:10
Azért ez nem ilyen egyszerû. Mármint jogilag. Ha valaki mondjuk a boltban kiír egy árat és nem annyiba kerül, akkoris azon az áron kellene eladnia, mert az üzleti ajánlatnak minõsül. Fel lehet jelenteni a fogyasztó védelemnél, ha ezt nem tartja be.
Más kérdés, hogy nincs értelme. Komolyabb esetben érdekes lehet, de ott sem nyersz semmit, max az üzletet megbüntetik.
A szabad árváltoztatás sem indok. Gondolj bele, hogy megrendelsz valamit olcsóbban, mint egy másik üzlet, majd kiderül szállításkor, hogy drágább, mint a másik, csak "elírták". Jó trükk, mert az emberek többsége, ha nem nagy a különbség, nem fogják visszaküldeni. Eléggé verseny ellenes lenne..
Más kérdés, hogy nincs értelme. Komolyabb esetben érdekes lehet, de ott sem nyersz semmit, max az üzletet megbüntetik.
A szabad árváltoztatás sem indok. Gondolj bele, hogy megrendelsz valamit olcsóbban, mint egy másik üzlet, majd kiderül szállításkor, hogy drágább, mint a másik, csak "elírták". Jó trükk, mert az emberek többsége, ha nem nagy a különbség, nem fogják visszaküldeni. Eléggé verseny ellenes lenne..
Írta 2006. január 06. - 11:08
Vagy épp kifogyott, de nem akarnak babrálni a honlappal, hogy leveszik, átszerkesztik az oldalt, stb, azaz hiába rendelsz nem kapsz!
Írta 2006. január 06. - 10:57
rendelés után is?
akkor nem veszed át és ennyi.
"dehát a honlapon nem ez az ár volt..."
próba szerencse:)
edit: ennyiért nekem is kell:D:D
akkor nem veszed át és ennyi.
"dehát a honlapon nem ez az ár volt..."
próba szerencse:)
edit: ennyiért nekem is kell:D:D
Írta 2006. január 06. - 04:24
ha az oldalra oda van írva valahova akár nyúlfarknyi betûvel is, hogy: A tévedés jogát fent tartjuk" akkor biztos, hogy nem köteles.
edit: Rápacsáltál:
edit: Rápacsáltál:
A TheBikeShop internetes kerékpárbolt bármikor szabadon megváltoztathatja árait.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. január 06. - 03:44
THEBIKESHOPBAN rendelek egy XTR tárcsaféket 0ft-ért
kinek kellmég? Amíg a készlet tart!!!
De most tényleg mi van ha egy termékre 0-ft van kiirva? Akkor kötelesek annyiért kiszállítani nem? Szóval én veszek vagy tizet!
kinek kellmég? Amíg a készlet tart!!!
De most tényleg mi van ha egy termékre 0-ft van kiirva? Akkor kötelesek annyiért kiszállítani nem? Szóval én veszek vagy tizet!
"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor
Írta 2005. december 31. - 00:52
Lehet,hogy nem is kell postaköltséget fizetned a vázra! pl.:ha az ebike-ról rendelsz és 40eFt felett van az ára
Írta 2005. december 30. - 13:30
Egy váznak KB. Mennyi lehet a postaköltsége BP-rõl Miskolcra(170-180 km)??
opi89
nem távolság függõ országon belül a csomagküldés, ha jól tudom. (csak azonos településen belül olcsóbb, de ott meg nem kell küldözgetni) lehet az 15 vagy 415 km-re a Posta vagy a futárok ugyanannyiért viszik. ami befolyásoló lehet az a súly és a terjedelem.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2005. december 30. - 13:04
+ www.bikediszkont.hu
azért villák egész okosak....
azért villák egész okosak....
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. december 30. - 12:55
Írta 2005. december 30. - 12:49
Egy váznak KB. Mennyi lehet a postaköltsége BP-rõl Miskolcra(170-180 km)??
opi89
opi89
Írta 2005. december 29. - 22:52
Írta 2005. december 29. - 22:49
Azt én is keresek!!!
a THEBIKESHOP egész olcsó és jó cuccaik vannak.
ti tudtok valami mást?
opi89
a THEBIKESHOP egész olcsó és jó cuccaik vannak.
ti tudtok valami mást?
opi89
Írta 2005. december 22. - 13:26
Ja, csak az utóbbi boltból indult ki a beszélgetés, szóval ne tévesszük meg a kérdezõt:)
Ejjha, igy visszaolvasva tenyleg. Vagy o is elirta.
Ha nem eliras, akkor vackor azonnal felejtsd el, es nezd meg az ebike -ot
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!