Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

de most már sötét van, nálunk (Miskolcon)

LOL ;D
nálunk (Kõszegen) is kb. ugyanakkor megy le a nap ;D
de délelõtt például egész világos volt.. ::) :D

rosszul értelmeztem sorry.. megyek inkább tanulok.. :-X

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Ja, csak pont ezt magyarázom, hogy én még egykerekezni SEM tudok ! Ez van na, majd ha lesz bringa szorgalmasan fogok gyakorolni mint egy kismókus :).

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Igen, igen, igen.
Tudom én, hogy sokat kell gyakorolni, de most már sötét van, nálunk (Miskolcon) eléggé hideg(ez a 2 dolog nem is igazán lenne baj, de...) is van és a leglényegesebb "zavaró tényezõ" , hogy nem jó a bicajom ezért azt hiszem már érthetõ, hogy a gyakorlás helyett inkább a gyakorlási idõt próbálom lecsökkenteni a kérdezõsködéssel.
Amúgy már rég kint bicajoznék ha tudnék.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ha már az egykerék megy addig amig akarod utána már csak pár óra szvsz.. max pár délután..

(18"as polariSom van b+ véfékkel)

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
De gondolom csak azért nem ment az elõzõvel mert túl magas és/vagy túl hosszú volt a váz. Tényleg, szerintetek az én testmagasságomhoz (kb. 195 cm) jó lehet a 15"-os Mali Viper (a vázmárkán nem röhög. De tényleg nem is gondolnátok milyen jó váz)? Én sem azt mpndtam, hogy a bicaj nem számít, hanem azt, hogy a tudás fontosabb és szerintem ha eleget gyakorolsz a régi vázzal is tudtál volna manuálozni (hisz tudjátok lehtetlenek nem léteznek) kivéve ha valami országuti váz volt 8).
Szerintetek a fék az én problémámnál döntõ tényezõ lehet (úgyértem valami jó hidraulikus tárcsafékkel már másodikra menne-persze csak képletesen mondtam ezt a példát) v. egy szimpla Deore szintû V-fékkel is meg lehet tanulni manualozni (több kevesebb idõ alatt) ?
Igen, azt tudom, hogy az emberek nem egyformák és bizonyos dolgokat különbözõ idõtartamok alatt tanulnak meg (sõt még azt is tudom, hogy a Föld nevü bolygón lakunk 8). Bizony ám, nem is gondoltad volna mi ? ;D), de én pont arra lennék kiváncsi hogy te hány nap/hét/hónap/év (ezt senkinek mnem kívánom :D) alatt tanultál meg manuálozni átlagosan (kb. 10-15 m-en keresztül).

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
"Vazze, miért ilyen bugyuta forumokon válaszolgattok egymásnak hülye Nicknamekkel ahelyett, hogy kint bicikliznétek... :-)"

szóval... gyakorolj sokat és menni fog ;) és nem olyan hozzáállás kell hogy "képtelen vagyok rá", hanem olyan, hogy itt ez a délután, meg akarok tanulni manuálozni, meg fogok tanulni. persze ésszel. ) közbe nem árt pihenni )

modosit:hiába.. a rutin.. meg az évek.. thez megelõzött ::)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
várj, majd megmérem mérõszallaggal. :P

jó az aláírásod. fogadd meg.

JÓ módszer: megfogod a fékkart, és meghúzod ahol amennyire kell. és beállítod h ne felfelé vagy lefelé álljon, mert ha nem éred el, tényleg nem fog menni. ::)

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Arra lennék kiváncsi, hogy ki hány méteren keresztül tud manualozni és mennyi idõ alatt jutott el arra a szintre. Fontos: engem nem az érdekel, hogy ki hány km-ig tud egykerekezni, mert tudom, hogy az sokkal könyebb (most úgy beszélek mint aki tud egykerekezni 8)), hanem hogy hány méteren keresztül tudsz manualozni (pl.: lejtõn v. úgy, hogy amikor elfogy a lendületed beletekersz).

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Igencsak elhanyagoljátok ezt a topicot. Pedig valjuk be, hogy mindenkinek aki a XC-nél keményebben nyomja (triál, dual-slalom, 4x, dirt jump, street, freeride, DH, stb.) itt lenne a helye. Szerintem nem az a lényeg, hogy mivel nyomod, hanem, hogy mit nyomsz. Ismétlem : a LÉNYEG, tehát nálam is a 2. legfontosabb dolog a bicajon lévõ technikai dolgok, de engem elsõsorban a trükkök érdekelnek.
Tehát, hogy én se a levegõbe beszéljek az lenne a kérdésem ,hogy tudtok -e az ellen valami JÓ módszert, hogy amikor a manualozást gyakorlom ahelyett, hogy leugrok hátrafelé a bicajról (amikor hátrafelé dõlök, természetesen) finoman behúzzam a hátsóféket :-\.
Egyszerüen képtelen vagyok rá, hogy miközben a hátsó keréken gurulok a hátsó fékre is figyeljek :P. Van valami jó tanácsotok ?

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Ide is beteszem:

Ezt már látta valaki?

http://www.pinkbike....wdealteaser.wmv

Aztakurva!!!! Vigyázat, nagyon üt!!!

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
hát nem te vagy hülye hanem a féktüske van szépen leheggesztve! ;D

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás

fazzeg :D
tapintásból érzed h nincs probléma? :D
hiába, aki tud az tud 8)

Legközelebb kipróbálom telepatikusan is, vagy ultrahanggal az orromból 8)

JUhi: Néztem a bicódról képet: Azt hogy nyomtad, hogy 24-es a kerék és felniféked van? Vagy csak én nem vettem észre rajta a tuskótoldást, vagy mi a neve, amitõl ez lehetséges... ::) ???

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
:D :D

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás

inkább szégyenteljesen, azaz gyalog mentél? ::) :P
pedig figyeltem hátha látok babakék polarx-et.... :D

ja sajnos gyalog! :'( majd legközelebb!elmehetnénk egyszer 1ütt bicózni kiváncsi vagyok hogy bicózol

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nullából?
a semmibõl ilyen problemaitok vannak?
hat...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
inkább szégyenteljesen, azaz gyalog mentél? ::) :P
pedig figyeltem hátha látok babakék polarx-et.... :D

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
nekem pénteken nullából jött elõ a probléma mert fújt a szél de megvan és mûködik még! ;D sajna azért nemtudtam trezsörre bicóval menni

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
fazzeg :D
tapintásból érzed h nincs probléma? :D
hiába, aki tud az tud 8)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Ma reggeli valóságshow-nk:

Egy S.P. névre hallgató hülyegyerek, általa megadott fedõnevén Storm' kimegy hátra ugrálni.

8:45 Hülyegyerek elkezdi gyakorolni a Superman-t.
8:50 Egész jól megy a gyakorlás az asztalos ugratón, már simán megy a kirúgás hátra.
8:55 Kedvenc gyerkõcünk felbátorodik, hogy mi lenne, ha gyorsabban menne rá a kidobóra, nagyobbat repülne gyök 2-nél és megpróbálna visszamászni a bringára.
9:00 A vakmerõ gyermek szolid vakarózások és tapogatások után megnyugodva nyogtázza, hogy mégsem kell a keresztapasággal megelégednie...

:P 8) 8) 8) HC!!! ;D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Feltolod jó magasra nekitekersz bunny+megemelés és szépen ugrasz egyet szintre ;)lehet hogy meghalsz de majd fotózunk ;D