Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Posted 2011. October 29. - 22:02
Soha eddig nem volt kullotoresem, semmilyen kerekkel (Valami Mach felnik, Novatec es nem tudom milyen aggyal, Single track + LX agyak, DT Swiss XPW1800). Hallottatok-e mar ilyen problemakrol? (82.5 kiloval kezdtem a turat, ami nem tul veszes.)
Posted 2011. October 29. - 17:11
Állítsd be rendesen a csillapítást és nyomást a tagon tedd 2-es propedálba zárd le és úgy kezdj el mászni és rájössz hogy gyorsabb leszel felfelé legalábbis ott ahol elkezd kicsit göröngyösebb gyökeresebb lenni ha jól lõtted be akkor lefelé sem lesz szükség arra hogy kinyisd. Legfeljebb akkor ha élvezkedni akarsz vagy tényleg hosszú és kemény lejtõ jön.
nem árt neki ha lezárva kezdek neki lejtõzni? egyébként szerintem most sikerült jól belõni a rugóstagot, legalábbis nagyon élményszámba mentem
amúgy ez float rp 2, nincs neki csak két állása: igen/nem
Posted 2011. October 29. - 11:13
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. October 29. - 07:50
Posted 2011. October 22. - 12:41
Felesleges ennyire bonyolítani. 4 db kötegelõ és egy darab méretre vágott gumibelsõ darab. Olyan nincs, hogy azt sem tudod:-)áh, teljesen kizárt, hogy egy ilyet meg tudnék csinálni. itthon a komódba a polcokat is az asszony szerelte be... lehet, hogy ezt is meg tudná csinálni
Posted 2011. October 22. - 07:06
Posted 2011. October 22. - 05:36
Hegy alja es teteje kozott van tobb fok difi. Ha 1-2 napig jo ido van, es leolvad minden, utana a minuszban nem fog egybol megfagyni. Lent trutyi, fent ho es jeg. Sima
ha a varosban fagy, a hegyen is fog
Posted 2011. October 21. - 21:32
ha minusz van, sar sincs
Hegy alja es teteje kozott van tobb fok difi. Ha 1-2 napig jo ido van, es leolvad minden, utana a minuszban nem fog egybol megfagyni. Lent trutyi, fent ho es jeg. Sima
Posted 2011. October 19. - 23:21
Mas fajta elvezet. Persze van, amikor mar sok, pl. a lentebb linkelt turan en is besokalltam, de meg igy is izgibb, mint gorgozni Azt meghagyom a nagy havazasok es az igazan nagy trutyik idejere. Egyebkent meg csodaszep az oszi, es kulonleges hangulatu a teli erdo. Ha kicsit szivni kell, hogy lassam, az meg megeri. Sot, jopar szakaszon a nagy szivast is
ha minusz van, sar sincs
Posted 2011. October 19. - 22:10
ennyire sem?
Sufnituning: elsõ sárvédõ, a.k.a. a
szerk.: úristen megnéztem az RRP árát... :D:D
áh, teljesen kizárt, hogy egy ilyet meg tudnék csinálni. itthon a komódba a polcokat is az asszony szerelte be... lehet, hogy ezt is meg tudná csinálni
Posted 2011. October 19. - 21:54
Nagy dzsuvában inkább halogatom a bicajozást; szerintem érdemes várni, amíg jobb idõ lesz, addig csak hatványozottan amortizálódik minden alkatrész a bicajon (de sebaj, cserébe legalább nem is élvezi az ember:-)), szóval nem ér annyit! ;-)
Mas fajta elvezet. Persze van, amikor mar sok, pl. a lentebb linkelt turan en is besokalltam, de meg igy is izgibb, mint gorgozni Azt meghagyom a nagy havazasok es az igazan nagy trutyik idejere. Egyebkent meg csodaszep az oszi, es kulonleges hangulatu a teli erdo. Ha kicsit szivni kell, hogy lassam, az meg megeri. Sot, jopar szakaszon a nagy szivast is
Posted 2011. October 19. - 21:51
Posted 2011. October 19. - 21:42
Posted 2011. October 19. - 21:36
itthon nem lehet kapni? nem vagyok egy barkács alkat
ennyire sem?
Sufnituning: elsõ sárvédõ, a.k.a. a
szerk.: úristen megnéztem az RRP árát... :D:D
Posted 2011. October 19. - 21:27
Errorka: nagy sárba tök mindegy, teszel-e vagy sem, maximum jól rátapad arra is egy csomó sár. Nagy dzsuvában inkább halogatom a bicajozást; szerintem érdemes várni, amíg jobb idõ lesz, addig csak hatványozottan amortizálódik minden és még nem is élvezi az ember; nem ér annyit! ;-)
Ez viszont hasznos, MJani01 is erre gondolt szerintem: RRP Neoguard Limited Edition Spritzschutz - BIKE-COMPONENTS.DE
Nagy sárban ez sem jó, de ha nem vészes a sár, csak nedves az idõ, akkor abban bõven segít, hogy ne menjen a szemedbe és a szemüvegre sár és kosz. Lehet készíteni is otthon tépõzárból és régi belsõbõl, valamelyik topikban én is írtam róla, mivel készítettem már ilyet. Ahhoz képest, hogy 150-200 Ft ráfordítással megvan, többet ér és hasznosabb bármilyen "rendes" sárvédõnél!
itthon nem lehet kapni? nem vagyok egy barkács alkat
Posted 2011. October 19. - 21:23
Ez viszont hasznos, MJani01 is erre gondolt szerintem: RRP Neoguard Limited Edition Spritzschutz - BIKE-COMPONENTS.DE
Nagy sárban ez sem jó, de ha nem vészes a sár, csak nedves az idõ, akkor abban bõven segít, hogy ne menjen a szemedbe és a szemüvegre sár és kosz. Lehet készíteni is otthon tépõzárból és régi belsõbõl, valamelyik topikban én is írtam róla, mivel készítettem már ilyet. Ahhoz képest, hogy 150-200 Ft ráfordítással megvan, többet ér és hasznosabb bármilyen "rendes" sárvédõnél!
Posted 2011. October 19. - 21:05
Panaracer Fire XC-t vettem egyebkent probakepp, 2.1-est (ez nem kimondottan sarra van, mert arra ott a Mud, de dicsertek), viszont ugy tunik, hogy 1 honapot birt kb., es meg a dagonyak elott szetmegy :F Mar tornek le a kozepso butykok :/ Ezek utan azt hiszem nem ebbol lesz 1.8-as dagonyazasra, hanem inkabb veszek valami dragabbat, de tartosabbat...
Posted 2011. October 19. - 20:56
Most komolyan, ekkora sárban mit ér egy nyeregcsõre szerelhetõ sárvédõ? Kb dísz az egész...
Meg eleve nálam a montira sárvédõ az az a kategória, mint a nemrég említett világbajnoki csíkos mez viselése. Ha már kimegyünk sárba montizni akkor ne azért aggódjunk, hogy sárosak leszünk... .
nem megyek sarba montizni. ez arra jo ha 80%ban szaraz de vannak saros foltok, hogy nem b*ssza ossze a hatadat fejedet stb a hatso kerekrol felrepulo cucc. Ami hasznos ha utanna pl be kell ulni az autoba es nem akarsz oltozkodni. nekem szempont, neked valoszinuleg masok a korulmenyeid, igy nem.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. October 19. - 20:30
Peldaul olyan ertelme is van, hogy a mez/kabat zsebebe kevesebb sar repkedjen be. (Tudom, hatizsak, csak az ala kicsit rosszabb beizzadni a hidegben, mint nyaron.) Plusz amikor meg hidegebb van, akkor minel kevesebb sar/viz/ho/latyak kerul rad, annal jobb. Engem minuszban a hatamon/hatsomon is zavar a hideg trutyi, nem csak a szememben Gondoltam a kepbol sejtheto, hogy nem azert aggodok, hogy koszos leszek...
A helyet illetoleg nekem is vannak aggalyaim (bar azt mondtak, hogy a Trance-hez kepest jobb a helyzet), de azon lehet valamicsket segiteni gumivaltassal.
nekem DT F630 felnin volt fent két 2.2-es conti x king az anthemen. kb egy miliméter maradt sárnak. most lecseréltem a gumikat, tettem fel mountain kinget, abból is a 2.2-es verziót, és most már van kb egy-másfél centi. kíváncsi leszek mennyire fog beragadni.
hátizsákból meg szerintem érdemes kiadni kicsit többet egy normálisra, mert akkor nem izzad be a hátam és legalább van hely kajának, tartalék felsõnek, esõkabátnak. egynapos túrára azért kell pakolni...
Posted 2011. October 19. - 20:17
A helyet illetoleg nekem is vannak aggalyaim (bar azt mondtak, hogy a Trance-hez kepest jobb a helyzet), de azon lehet valamicsket segiteni gumivaltassal.