Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Started by
lor
, 2003. November 28. 16:28
Posted 2005. May 26. - 18:32

Posted 2005. May 26. - 18:29

es mit is jelent a GPU?
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos
ákos
Posted 2005. May 26. - 18:22

lacley++ a jatekok pont azok 
szal mindenkeppen 32

szal mindenkeppen 32

"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Posted 2005. May 26. - 17:30

lacley++: igen biosban állítjuk és ha nem használsz GPU-t igénylõ alkalmazásokat elég a 16Mb ,de ha igen állítsd max ra ,persze remélem nem 256mb van ...
koszi! csak nemtom mi a GPU-t igenylo alkalmazas. en csak azt szeretnem, ha nem szaggatna be neha egyes jatekoknal. Az alaplap leirasban azt olvastam, hogy max 32re lehet felnyomni. Memobol 384 van, de nem sokara a 128-ast felvaltja egy 512-es:)
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos
ákos
Posted 2005. May 26. - 17:29

Posted 2005. May 26. - 17:25

sosmogyika:
Használj Firefoxot Netscape motor alapú és magyar
www.firefox.hu
lacley++: igen biosban állítjuk és ha nem használsz GPU-t igénylõ alkalmazásokat elég a 16Mb ,de ha igen állítsd max ra ,persze remélem nem 256mb van ...
burce: ugy ahogyan mondtak nekem volt egy pont ilyen esetem es a megoldas az volt hogy rossz volt a halo kari.
De winyo kattogas nem igazan biztato :S
Használj Firefoxot Netscape motor alapú és magyar
www.firefox.hu
burce: ugy ahogyan mondtak nekem volt egy pont ilyen esetem es a megoldas az volt hogy rossz volt a halo kari.
De winyo kattogas nem igazan biztato :S
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 26. - 16:30

Létsz aki tud az adjon egy linket , hogy honnan tudok magyarul letöltenei egy Netcapa-t.Mert kerestem és nem nagyon találtam. Nincs a szoftverbázisban és a Honosítómühelyben.Aki tud adni linket azt annak nagyon megköszönöm.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!
Posted 2005. May 26. - 16:28

hali!
azt hogy az alaplapi megosztott memos videokartya mennyit kajaljon, azt biosban allitjuk?
vannak meg okos kerdeseim, semmi panik:)
koszi!
azt hogy az alaplapi megosztott memos videokartya mennyit kajaljon, azt biosban allitjuk?
vannak meg okos kerdeseim, semmi panik:)
koszi!
ákos
ákos
vendég_Charon_*
Posted 2005. May 26. - 16:25

hardverdologok kilövése: kiszedel minden feleslegeset belõle, lehúzod ahálóról, etc.
vinyó kiszed, másik gépben check...
okos vagy Te, menni fog
vinyó kiszed, másik gépben check...
okos vagy Te, menni fog
Posted 2005. May 26. - 16:16

"kis" bibi van a géppel.
mégpedig: indítás után, amikor elkezd töltõdni a rendszer (win2000), egyszer csak van a gépbõl (asszem vinyó, de nem biztos) egy kattanó hang, és megáll. Ez a hálózati eszközök csatolása vagy vmi ilyesmi résznél történik, és megfagy minden, egér sem mocc.
Aztán ha csökkentett módban indítom, akkor ok, csökkentett hálózattal is, de ugye csak nem jó a csökkentett.
Mi lehet a gond? Hardware/software? vírusirtó, spysweeper és ilyesmit néztem.
Aztán ha n-szer újraindítom/kikapcsolom, néha, mint most is, jó lesz.
Elõre is köszi,
B.
mégpedig: indítás után, amikor elkezd töltõdni a rendszer (win2000), egyszer csak van a gépbõl (asszem vinyó, de nem biztos) egy kattanó hang, és megáll. Ez a hálózati eszközök csatolása vagy vmi ilyesmi résznél történik, és megfagy minden, egér sem mocc.
Aztán ha csökkentett módban indítom, akkor ok, csökkentett hálózattal is, de ugye csak nem jó a csökkentett.
Mi lehet a gond? Hardware/software? vírusirtó, spysweeper és ilyesmit néztem.
Aztán ha n-szer újraindítom/kikapcsolom, néha, mint most is, jó lesz.
Elõre is köszi,
B.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2005. May 25. - 20:05

lor: jol mondod en is igy emlexem.
jah winupdate bizony fontos
jah winupdate bizony fontos

Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 25. - 20:04

Én nem akarok egy profi honlapot szerkeztenicsak egy egyszerübbet ahol megtenulhatom mit , hogy csináljak.Ehez kéne segítség, hogy tudok iet csinálni?
:bell:mintha már kaptál volna egy pár linket és írtam ,hogy a frontpage tele van sablonnal....
:no:Nem akarlak megbántani ,de ettõl többet nem lehet ,más nem fogja megcsinálni.
Én annó régen úgy tanultam meg honlapot szerkeszteni ,hogy neki ültem frontpage 98 al nyomkodtam a gombokat ,hogy ez mit csinal ,hat ez ... stb stb mig megtanultam hasznalni. Vagy igy teszel vagy elolvasol egy konyvet vagy elolvasod a linket vagy hagyd a fenebe.
Bocs ha kicsit hard voltam :mybad:
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 25. - 18:12

thy kuldjek neked fereg keresot vagy mi?
esetleg winupdate is mondhat vmit
vagy elmesz symantec oldalra ott is van tan olnine scan
utana csak a kivant virushoz is lehet irtot tolteni
(nekem igy remlik)
esetleg winupdate is mondhat vmit
vagy elmesz symantec oldalra ott is van tan olnine scan
utana csak a kivant virushoz is lehet irtot tolteni
(nekem igy remlik)
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2005. May 25. - 17:31

Zorg:ÉN is ingyenes tárhelyen akartam honlapot létrehozin.MOndták , hogy töltsem le a Dremweavor-t( amit meg is tettem)Én nem akarok egy profi honlapot szerkeztenicsak egy egyszerübbet ahol megtenulhatom mit , hogy csináljak.Ehez kéne segítség, hogy tudok iet csinálni?
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!
Posted 2005. May 25. - 15:03

tényleg lehet hálózaton keresztül vírust irtani, mert akkor a laptopommal összekötve meg tudnám csinálni...
Elvileg lehet ,ha megvannak osztva a halozat szamara meghajtok ,de vigyazz a masik gepen ezt ne engedelyezd mert ha virus atmaszhat oda is

milyen tv kari?
jah ird le plz a gep konfigodat is
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Posted 2005. May 25. - 14:51

Vagy tréfás trójai. De inkább valóban hardvergond.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. May 25. - 14:39

nekem memória csinálta ezt, meg egyszer egy rosszul beállított AGP érték a videokártyával. Szerintem a folyamatos újrainditás inkább hardver hiba.
Aktuális civil
Posted 2005. May 25. - 14:37

tv kártyám is van, meg az egyik USB-be egy olcsó kártyaolvasó van dugva...ezeket is kipróbálom...tényleg lehet hálózaton keresztül vírust irtani, mert akkor a laptopommal összekötve meg tudnám csinálni...
Posted 2005. May 25. - 14:37

Esetleg memória haldoklik.
Nekem csinálta egyik gépemen tavaly, szép kék szkrínt nyomott valami "fatányéros" hibáról. Rákerestem a hibakódra neten, fórumon találtam memóriahiba-tippet; bejött.
Nálam mondjuk fõképp akkor jelentkezett, amikor úgy izomból elindítottam 3-4 brutálabb taszkot.
Nekem csinálta egyik gépemen tavaly, szép kék szkrínt nyomott valami "fatányéros" hibáról. Rákerestem a hibakódra neten, fórumon találtam memóriahiba-tippet; bejött.
Nálam mondjuk fõképp akkor jelentkezett, amikor úgy izomból elindítottam 3-4 brutálabb taszkot.
"In idem flumen bis non descendimus"
Posted 2005. May 25. - 14:31

ööö szerintem nem vitazott itt senki 
,de special nekem lassu a nod es akad egy ket dologgal
egy a lenyeg te legyel a kemenyebb es ne a virusok.
edit:jah es volt hogy fel evig semmilyen biztonsag nem volt a gepemen ,csak jol volt konfigolva es nem jott be semmi....
thommy ez meg nem biztos nekem aggasztoan hangzik az ujra indulas gyakorisaga...
nekem pl az okozott rejtes ujraindulasokat ,hogy tul terheltem vagy 50-100mA rel az egyik USB portot
atdugtam egy masikba es jo lett minden 
Az egyik tv karim is ezt csinalta neha ha kileptem a prg bol atvarialtam PCI karik elrendezeset es most jo.
,de nagy valoszinuseggel virus es winfos elbaszodasara tippelek

,de special nekem lassu a nod es akad egy ket dologgal
egy a lenyeg te legyel a kemenyebb es ne a virusok.
edit:jah es volt hogy fel evig semmilyen biztonsag nem volt a gepemen ,csak jol volt konfigolva es nem jott be semmi....
thommy ez meg nem biztos nekem aggasztoan hangzik az ujra indulas gyakorisaga...
nekem pl az okozott rejtes ujraindulasokat ,hogy tul terheltem vagy 50-100mA rel az egyik USB portot

Az egyik tv karim is ezt csinalta neha ha kileptem a prg bol atvarialtam PCI karik elrendezeset es most jo.
,de nagy valoszinuseggel virus es winfos elbaszodasara tippelek
Tom Ritchey
Tom Ritchey