Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Graphics Processing Unit (GPU)
Grafikus Feldolgozó Egység

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
:)

es mit is jelent a GPU?
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
lacley++ a jatekok pont azok ;)

szal mindenkeppen 32 :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts

lacley++: igen biosban állítjuk és ha nem használsz GPU-t igénylõ alkalmazásokat elég a 16Mb ,de ha igen állítsd max ra ,persze remélem nem 256mb van ...

koszi! csak nemtom mi a GPU-t igenylo alkalmazas. en csak azt szeretnem, ha nem szaggatna be neha egyes jatekoknal. Az alaplap leirasban azt olvastam, hogy max 32re lehet felnyomni. Memobol 384 van, de nem sokara a 128-ast felvaltja egy 512-es:)
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
mogyi.
itt van: http://www.letoltes.com

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
sosmogyika:

Használj Firefoxot Netscape motor alapú és magyar

www.firefox.hu

lacley++: igen biosban állítjuk és ha nem használsz GPU-t igénylõ alkalmazásokat elég a 16Mb ,de ha igen állítsd max ra ,persze remélem nem 256mb van ...

burce: ugy ahogyan mondtak nekem volt egy pont ilyen esetem es a megoldas az volt hogy rossz volt a halo kari.
De winyo kattogas nem igazan biztato :S
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Létsz aki tud az adjon egy linket , hogy honnan tudok magyarul letöltenei egy Netcapa-t.Mert kerestem és nem nagyon találtam. Nincs a szoftverbázisban és a Honosítómühelyben.Aki tud adni linket azt annak nagyon megköszönöm.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
hali!

azt hogy az alaplapi megosztott memos videokartya mennyit kajaljon, azt biosban allitjuk?

vannak meg okos kerdeseim, semmi panik:)
koszi!
ákos

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
hardverdologok kilövése: kiszedel minden feleslegeset belõle, lehúzod ahálóról, etc.
vinyó kiszed, másik gépben check...

okos vagy Te, menni fog

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
"kis" bibi van a géppel.

mégpedig: indítás után, amikor elkezd töltõdni a rendszer (win2000), egyszer csak van a gépbõl (asszem vinyó, de nem biztos) egy kattanó hang, és megáll. Ez a hálózati eszközök csatolása vagy vmi ilyesmi résznél történik, és megfagy minden, egér sem mocc.

Aztán ha csökkentett módban indítom, akkor ok, csökkentett hálózattal is, de ugye csak nem jó a csökkentett.

Mi lehet a gond? Hardware/software? vírusirtó, spysweeper és ilyesmit néztem.

Aztán ha n-szer újraindítom/kikapcsolom, néha, mint most is, jó lesz.

Elõre is köszi,
B.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
lor: jol mondod en is igy emlexem.

jah winupdate bizony fontos :)
Tom Ritchey

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts

Én nem akarok egy profi honlapot szerkeztenicsak egy egyszerübbet ahol megtenulhatom mit , hogy csináljak.Ehez kéne segítség, hogy tudok iet csinálni?

:bell:mintha már kaptál volna egy pár linket és írtam ,hogy a frontpage tele van sablonnal....

:no:Nem akarlak megbántani ,de ettõl többet nem lehet ,más nem fogja megcsinálni.

Én annó régen úgy tanultam meg honlapot szerkeszteni ,hogy neki ültem frontpage 98 al nyomkodtam a gombokat ,hogy ez mit csinal ,hat ez ... stb stb mig megtanultam hasznalni. Vagy igy teszel vagy elolvasol egy konyvet vagy elolvasod a linket vagy hagyd a fenebe.

Bocs ha kicsit hard voltam :mybad:

Tom Ritchey

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
thy kuldjek neked fereg keresot vagy mi?

esetleg winupdate is mondhat vmit

vagy elmesz symantec oldalra ott is van tan olnine scan
utana csak a kivant virushoz is lehet irtot tolteni
(nekem igy remlik)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Zorg:ÉN is ingyenes tárhelyen akartam honlapot létrehozin.MOndták , hogy töltsem le a Dremweavor-t( amit meg is tettem)Én nem akarok egy profi honlapot szerkeztenicsak egy egyszerübbet ahol megtenulhatom mit , hogy csináljak.Ehez kéne segítség, hogy tudok iet csinálni?
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts

tényleg lehet hálózaton keresztül vírust irtani, mert akkor a laptopommal összekötve meg tudnám csinálni...

Elvileg lehet ,ha megvannak osztva a halozat szamara meghajtok ,de vigyazz a masik gepen ezt ne engedelyezd mert ha virus atmaszhat oda is :(
milyen tv kari?

jah ird le plz a gep konfigodat is
Tom Ritchey

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Vagy tréfás trójai. De inkább valóban hardvergond.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
nekem memória csinálta ezt, meg egyszer egy rosszul beállított AGP érték a videokártyával. Szerintem a folyamatos újrainditás inkább hardver hiba.

Aktuális civil

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
tv kártyám is van, meg az egyik USB-be egy olcsó kártyaolvasó van dugva...ezeket is kipróbálom...tényleg lehet hálózaton keresztül vírust irtani, mert akkor a laptopommal összekötve meg tudnám csinálni...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Esetleg memória haldoklik.
Nekem csinálta egyik gépemen tavaly, szép kék szkrínt nyomott valami "fatányéros" hibáról. Rákerestem a hibakódra neten, fórumon találtam memóriahiba-tippet; bejött.

Nálam mondjuk fõképp akkor jelentkezett, amikor úgy izomból elindítottam 3-4 brutálabb taszkot.
"In idem flumen bis non descendimus"

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
ööö szerintem nem vitazott itt senki :)
,de special nekem lassu a nod es akad egy ket dologgal
egy a lenyeg te legyel a kemenyebb es ne a virusok.

edit:jah es volt hogy fel evig semmilyen biztonsag nem volt a gepemen ,csak jol volt konfigolva es nem jott be semmi....

thommy ez meg nem biztos nekem aggasztoan hangzik az ujra indulas gyakorisaga...
nekem pl az okozott rejtes ujraindulasokat ,hogy tul terheltem vagy 50-100mA rel az egyik USB portot :) atdugtam egy masikba es jo lett minden :)
Az egyik tv karim is ezt csinalta neha ha kileptem a prg bol atvarialtam PCI karik elrendezeset es most jo.

,de nagy valoszinuseggel virus es winfos elbaszodasara tippelek
Tom Ritchey