Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
p4 2GH 256DDR...ilyenen kene jobbnak lennie az xpnek? na mindegy nincs kedvem veszekedni.

szex-oldalak: spybot search&destroy megszabadul minden olyantol a registryben amitol azok az oldalak megjelennek...sajna oldalt meg nemtom mert most nincs idom de ha visszajovok meccsrol utananezek.

ZooLee

ZooLee

vendég

• fórumtag
  • 42 posts

Ptom, de nem lehet, hogy azért fut nálad rosszabbul az xp mert gyengébb gépet használsz? Nekem 1700-as Amd-n nagyon jól mûxik, s most csak azért kezd lassulni, mert elég komolyan le-föl installálgattam mindenfélét.

Ahogy írtam (írtuk), megy az gyengébb gépen is szépen, csak legyenek fent mindenhez a megfelelõ driverek, és kösd meg itt-ott a kompromisszumokat.

Más. Valaki mondja meg nekem légyszi, hogy vannak ezek a hülye szex-oldalak és folyton elöjön egy és rá még jön föl vagy három másik is. Ezek a barátnõm gépére már föltelepitették magukat, de nem lehet õket a normális módon leinstallálni, mert ugyi a kedves szerkesztõik nem mellékelték hozzájuk az uninstall-t! Mivel lehetne mégis ezt megtenni? Kérlek adjatok tanácsokat! Ad-aware-t már próbáltuk, nem jött be.

Naés, mi a gond szexlapokkal? ha már feljöttek, akkor nézegetni kell... :D

Hát akkor nézzük az alapvetõ biztosnági lépéseket:
Elõször is, hogy tudjál dolgozni a felugró ablakoktól:

Pop-up stopper: ez egy kis beépülõ progi, ami egyszerûen blokkolja az új böngészõ ablakok nyitását. (Te sem tudsz pl. a fórumban belinkelt dolgot megnyitni, csak ha új ablakot nyitsz hozzá) Alapvetõ dolgog, ha warez oldalakon borzolsz akkor is.) Jajj hát hogy mondhatok már ilyet warez oldalakon borzolni senki sem szokott ugye... :)

Hogy ne kapd be az ilyeket: Personal Firewall program. Van bõven, lehet válogatni, olcsó, ingyenes is elég sok van. Blokkolja a bejövõ rosszindulatú behatolókat és leginkább a kifelé igyekvõ programokat fogja meg (ugye ezek a beépülõ cuccok szoktak kifelé küldözgetni mindenféle infót a gépedrõl.) NEkem a SyGate Personal FireWall jött be. Teljesen ingyenes, korrekt darab. http://www.sygate.com

És ha már bent vannak ezek a cuccok, akkor pedig Spybot Search&Destroy. NAgyon jó víruskeresõ-szerû progi, csak nem a vírusokról van adatbázisa, hanem az ilyen beépülõ ad-ware stb. típusú programokról (pl. Leggyakoribb a Gator ill Gain) Végigcsekkolja a gépet, kirak egy listát, hogy miket talált, és ezeket egy kattintással leirtja. Pörfekt.

Víruskeresõrõl _ugye_ nem kell mesélnem (én a virusbustert ajánlanám. Otthonra csak 3750/év, és nagyon jól dolgozik)

Ezeket mind ingyenesen letöltheted, de el is tudom küldeni azt a verziót, amit én használok (A SyGate nagy egyedül, ~8 mega körül, a másik kettõ egy-másfél csak)

ZooLee

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
hát én csak annyit tudok mondani, hogy nem kellett volna õket hagyni, hogy feltegyék magukat (ugye jól értem, hogy Active-X alkalmazások voltak?)
ezek tudnak nagyon veszélyesek is lenni
utánanézek, hogy hogyan kell hatástalanítani, de szerintem hamarabb válaszol valaki okos

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ptom, de nem lehet, hogy azért fut nálad rosszabbul az xp mert gyengébb gépet használsz? Nekem 1700-as Amd-n nagyon jól mûxik, s most csak azért kezd lassulni, mert elég komolyan le-föl installálgattam mindenfélét.

Más. Valaki mondja meg nekem légyszi, hogy vannak ezek a hülye szex-oldalak és folyton elöjön egy és rá még jön föl vagy három másik is. Ezek a barátnõm gépére már föltelepitették magukat, de nem lehet õket a normális módon leinstallálni, mert ugyi a kedves szerkesztõik nem mellékelték hozzájuk az uninstall-t! Mivel lehetne mégis ezt megtenni? Kérlek adjatok tanácsokat! Ad-aware-t már próbáltuk, nem jött be.

Vinyisoft

Vinyisoft

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Már bocsesz, de a vírusok 80%-a a fájlrendszer elérési jogosultságok korlátozásának hiánya miatt tud rombolni!
Ezért jó a linux/unix, meg az NT vonal, feltéve ha a saját usered nem administrator a gépeden.
A win9x semmilyen jogosultság beállítással nem rendelkezik, mivel single user environment.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts

szal gondolkodj má egy kicsit mielõtt ekkora marhaságot írsz, már bocsi

hat o...gondolkodtam es meg mindig igy gondolom...
megpedig azert meg 99tol 2003 ig csak 3szor(!!!) kellett ujrainstallalnom a 98at mig az xpt 1 het alatt megfektetem ennyiszer...errol ennyit es ez nem csak azert van mert en vagyok hulye a dologhoz bar mondjuk megeshet :)
de en meg mindig ugyhogyszem hogy a 98mneg virusvedettebb is.
na mindegy lehet tamadni

ZooLee

ZooLee

vendég

• fórumtag
  • 42 posts

persze, csak az egesz hatranya ott van, hogy az xpnek van egy BIZONYOS gepigenye, amit eleg nehez kielegiteni...
egy 700as cerka 2esen mar igencsak docog fel giga rammal....
es itt leloni sem lehet a lefagyott programokat....
persze, a sajat 1.8+xp-men ez mar mukodik....
a 2k meg azert annyira nem volt szornyu....

win2000-et is 2 havonta cserélgettem....

lehet vmit beneztel ;) :D

Hát itt valamit rosszul raktál össze vagy nem megfelelõ driverrel megy vagy hasonló... Nekem egy EPIA CL6000E-n (ami ugye 600 MHz, de "lassított" proci) megy az XP, 512-64M rammal. Tökéletesen. Sokat netezek, videózok, DVD-t írok, programozok rajta. (Párhuzamosan szokott menni a letöltés /GetRight/, egy-két böngészõ ablak /IE és Opera/, chat, Winamp vagy Media player és a Borland C++ Builder, és Nero vagy DVD Decrypter írás közben!
Igaz, a felületet le van butítva, nem kell a csillivilli kerekített ablak, a mozgatott ablakban a kép megjelenítése, meg a gyorsítótárazás, egyebek.

Meg lehet csinálni, hogy menjem, kell hozzá pár beállítás. A proci nem annyira lényeges, inkább a memória a szûk keresztmetszet. 512M ajánlott

ZooLee

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ez a posta engem is erdekelne ;)
en mikor meglatom a batyam gepen a linuxot, megijedek, es otthagyom, nehogy máá elrontsam...
mellesleg stabilitasa ide stabilitasa oda, azt is fagyasztottam mar ki...
szal NEM lehetetnen... ;)
en _alapvetoen_ ugyes vagyok ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
2003-at irod ki cd-re es kuldod nekem póstán.

jatek nincs minek van nekem autocad meg pro-e meg cosmos.
ez az ossz gondom, hogy ez csak winfoson megy.
ha menne linuxon mar lehet megatnultam von programozni azt is.
(bar nem egyszeru feladat.
tesom gepen amikor linux uzemmodban fut alig tudok vmit csianlni)
es agyo winupdate.com

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
thez: nem, nem longhorn, csak Windows 2003 Server. A Longhorn nekem már most (még nem jött ki) kicsit túl soknak tûnik. Értem én hogy csicsa, de DirectX-es effektek az asztal elemekhez meg menükhöz.... ???? ;D

Vinyisoft

Vinyisoft

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Támogatom, Én is rendszergazda, 3-4 éve, szerintem a legjobb, ha valaki windózos, akkor legyen fenn egy 98se meg egy win2000 bootmanager-el a gépen. Én 98-alatt játszom, mert ugyan ha lefagy, akkor lefagy, de legalább gyorsabb, mint bármely más rendszer (JÁTÉKRA!!!). A win2k pedig stabil, nem olyan cicomás mint az XP, beéri kevesebbel, jól butítható, sp4-el már tényleg jól mûkszik. Egyébként van egy-két játék, amit 2000 alatt használok, és nagyon szépen futnak rajta, csak kell: Via/Intel patch, új Detonator (Nvidia), DX8-9, fix méretû swap file, cache-manager (hogy ne foglaljon annyit gyorsítótárazáshoz).

Uff.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

linux kontra microsoft: ebbõl lehet vita lesz, de sztem mostanában divat lett szidni a microsoft-ot és a windowst, és isteníteni a linuxot. Soxor olyan emberek teszik ezt, akik az életben még csak nem is láttak linuxot, de hallották hogy az milyen jó és úgy gondolják, hogy attól hogy istenítik, milyen nagy számítógép-guruknak hiszik õket. A Linux nem rossz, sõt kimondottan jó, ha FANATIKUS vagy. Ha van kedved napokig drivert keresni valamihez, ha élvezed hogy kihívást jelent az oprendszer használata, ha akarsz tartozni egy kis közösséghez, akik foggal-körömmel ragaszkodnak a linuxhoz. Félre ne értsetek, ez nem fikázás, ezt a legjóindulatúbban írtam. Megjegyzem nálunk a tûzfal linux-os és nagyon meg vagyok vele elégedve. ;D

pontosan.
ez mar hulyeseg, ami most megy...
jo a linux, meg biztos stabil is, csak pl en meg a tobbi NORMALIS felhasznalo SZ@RT ( ;))nem tud vele kezdeni :-\
en ilyenkor azt mondom, h hol van rajta excel meg winworld, de ilyenkor a batyam leugat, hogy van rajta staroffice, meg magyar office vagy mi a fene...
en meg elkezdek rajta rohogni( o is vmi bennfentes az elte-n, igaz meg o is tanul)
mondom na es a jatekok?
erre mondja dehat van rajta q3a..(nagy fan)
ahha..... de ennyi erve van....
a win2003 (longhorn?) mar a vegleges verzio van kint? igaz h 2004 van( ;D) de meg nem sokat lattam/hallottam felole...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Leírnám a véleményem én is ezzel az op rendszer dologgal kapcs. ;) :

mostmár 3 éve rendszergazda vagyok az egyetemen (mellette tanulok is ott), és volt szerencsém pár oprendszerhez. (volt itt novell-tõl kezdve a linuxon át a win2003 serverig minden)

win98 kontra winXP: a winxp az eddig elkészített egyik legjobb windows (de errõl majd késõbb) sztem. Stabil, gyors - ha nincs teleszemetelve, és egy asztali munkaállomásra tökéletes (+játék+internet+filmnézés+stb) . Nyilván egy P1-re nem megy fel, de raktam már fel 600-as Cel-ra 256 Rammal és nagyon gyors volt. A win98SE is jó volt, de eljárt felette az idõ és pl az xp hardever támogatásának a nyomába sem érhet. Nemtom mi baja van sokaknak a windows mplayer2.exe-jével... Tökéletesen lejátszik az mindent...

linux kontra microsoft: ebbõl lehet vita lesz, de sztem mostanában divat lett szidni a microsoft-ot és a windowst, és isteníteni a linuxot. Soxor olyan emberek teszik ezt, akik az életben még csak nem is láttak linuxot, de hallották hogy az milyen jó és úgy gondolják, hogy attól hogy istenítik, milyen nagy számítógép-guruknak hiszik õket. A Linux nem rossz, sõt kimondottan jó, ha FANATIKUS vagy. Ha van kedved napokig drivert keresni valamihez, ha élvezed hogy kihívást jelent az oprendszer használata, ha akarsz tartozni egy kis közösséghez, akik foggal-körömmel ragaszkodnak a linuxhoz. Félre ne értsetek, ez nem fikázás, ezt a legjóindulatúbban írtam. Megjegyzem nálunk a tûzfal linux-os és nagyon meg vagyok vele elégedve. ;D

hálózati felhasználás (munkaálomások): na itt elsõsorban és egyedül win2k. Az XP olyan hibákat produkált hálózatban, hogy volt erõs nézés, a win2k tökéletesen müxik. Csak nem kell rajta filmet nézni meg a legújabb játékokkal játszani. Csak dolgozni! Jó volt az NT 4.0 is, de afelett is eljárt az idõ. Sztem.

konklúzió: ha van elég helyed és jó géped (P4 kategória) akkor Win2003 servert kell felrakni otthonra... ;D ;D ;D Nem viccelek, õ viszi a pálmát, ugyanazt tudja mint az XP, csak sokkal jobb hálózati támogatással. 1értelmûen nem otthonra készült, de nálam akkor is õ viszi a pálmát... ;D

még valami: lehet ez is csak üldözési mánia, de nekem úgy tûnik, hogy aki "csak" egy windowst használ, az buta ember és biztos nem ért a géphez.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
ggx!
hogy a 2000 miért nem volt jó azt a mai napig nem tudom pontosan.

AZ xp helyigénye természetesen nagyobb ,de ha 700-as gépem lenne, 5-8 gb-vel nem is raknám rá semiképpen sem ::)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
;)
erre akartam kilyukadni. meg szep hogy egy 2ghz-s gepen szepen fut az xp..ezen miden szepen fut, sot a 98 mar nem tudja kezelni sem mert tul gyors.
de en ezen a ksigepen mar EZERszer fagyasztottam le... erre sokkkal jobban illik a 2k, igaz lassabban all fel a rendszer, de nem eszik meg annyi energiat....
mellesleg akkor mar ME.. ;)
najo, abbahagytam. ez mindekinek szive valasztasa, senki sem szereti uazok at az oprendszereket...(pl fuj linux ;))

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Az tényleg igaz, hogy az XP-nek jóval nagyobb az erõforrásigénye, mint a 98-nak....
gyengébb gép esetében éppen ezért jobb választás a 98se

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
persze, csak az egesz hatranya ott van, hogy az xpnek van egy BIZONYOS gepigenye, amit eleg nehez kielegiteni...
egy 700as cerka 2esen mar igencsak docog fel giga rammal....
es itt leloni sem lehet a lefagyott programokat....
persze, a sajat 1.8+xp-men ez mar mukodik....
a 2k meg azert annyira nem volt szornyu....

win2000-et is 2 havonta cserélgettem....

lehet vmit beneztel ;) :D

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
NEkem is NTFS alapú Xp van fennt, nem mondom, hogy a legjobb rendszer de már több mint egy éve van fennt és a win2000-et is 2 havonta cserélgettem....
;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az xp még egyszer sem fagyott meg nálunk sem, pedig másfél éves.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

egyebkent meg a legjobb ha visszater az ember 98se-re. nem azt mondom hogy sokkal jobb mint az xp, de mindenkeppen stabilabb...

STABILABBBB ????
ÚRISTEN ezt KOMOLYAN gondoltad ??? ??? ???

ha valamiben hát stabilitásban fényévekkel odébb van az XP a 98-tól, eleve a 98 egy foltozgatott 32 bites oprendszer, az XP pedig NT alapú, nekem még soha nem fagyott meg magától, csak ha valami bugos software-t tettem rá...

szal gondolkodj má egy kicsit mielõtt ekkora marhaságot írsz, már bocsi ::)

edit:
jah és azt még el is felejtettem mondani, hogy van egy nagyon fontos dolog még:
az xp-ben van egy legmagasabb prioritással rendelkezõ feladatkezelõ, ha valamilyen fos program elszáll, a feladatkezelõ még mûködõképes, és ki lehet lõni a megfagyott programot!
win98-ban elég egy bugos program, és magával rántja az egész rendszert, már nyúlhatsz is a RESET gombhoz....