[rob], a következõt próbáld meg esetleg: A BIOS-ban a PCI COnfiguration környékén keresd meg a "Force ESCD update" vagy ESCD update-et és tedd Enabled-re. Ez lehet még. Ha nem, akkor passz egyelõre.
ZooLee
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Indította
lor
, 2003. november 28. 16:28
Írta 2004. január 29. - 21:07

Írta 2004. január 29. - 18:31

és csak a windows töltésekor van ez a lassúság?
szal amikor bekapcsolod az elején, illetve késõbb a windows-ban nincs?
mert ha ez van, akkor még esetleg arra tudok gondolni, hogy a rackes winyón is van valamilyen rendszerprogram, vagy telepített alkalmazás, amit ilyenkor ugye nem talál ott, és van olyan kedves a windws, és végig-search-öli az egész vinyót a progi után....
talán még ez lehet...
szal amikor bekapcsolod az elején, illetve késõbb a windows-ban nincs?
mert ha ez van, akkor még esetleg arra tudok gondolni, hogy a rackes winyón is van valamilyen rendszerprogram, vagy telepített alkalmazás, amit ilyenkor ugye nem talál ott, és van olyan kedves a windws, és végig-search-öli az egész vinyót a progi után....
talán még ez lehet...
Írta 2004. január 29. - 16:34

de nekem nem jó, hogy majd megunja a keresést, mert a rack ugye ki-be, minden héten utazik veszprémbe. és most, hogy kivételesen 3 hete nincs itthon, a rendszer ugyanúgy áll fel, semmi változás. már próbálkoztam minden programmal (legjobb a bootvis volt) de nem sok sikerrel.
Írta 2004. január 29. - 16:24

link=board=7;threadid=4346;start=195#msg158001 date=1075382544]
amint mondtam, az egyik master a másik slave.
az alaplapból még nem húztam ki az ide kábelt, mert a 60-as gyárilag benne volt. mikor vettük a 80-asat, akkor b*szogattam (a biost nem!) és valószínûleg fel van cserélve a két csatlakozó. (nem otthonról netezek, mielõtt valaki megemlítené, hogy nézzem meg)
arról bootol elõször, ami a kábel végén van, nem?
A sorrend csak akkor számít, ha Cable Select (CS)-re van állítva. Ha nem D, hanem DS-SL, akkor nem lehet gond (ahogy nincs is, mivel a BIOS megtalálja gyorsan a vinyókat, csak az XP csíkozik sokáig (ergó már valameddig bebútolt az oprendszer!)
Két dolog lehet: A BIOS-ban van egy beállítás, ami azt határozza meg, hogy minden egyes alaklommal updatelje az ESCD-t, vagy csak idõnként (nem tudom pontosan fejbõl) lehet, hogy ez nem automatára van állítva, és emiatt az XP keres velemit.
Másik lehetõségként az XP egyszerûen egy ideig (pár bootolás alkalmával) keresi a másik lemezt, hogy holafrancba lehet. Atán egy idõ után már nem fogja keresni. (Volt már ilyen, egy hét múlva magától rendbe jött, és onnan gyorsan bootolt.)
Megnézem ezt az ESCD-s beállítást.
ZooLee
Írta 2004. január 29. - 15:22

amint mondtam, az egyik master a másik slave.
az alaplapból még nem húztam ki az ide kábelt, mert a 60-as gyárilag benne volt. mikor vettük a 80-asat, akkor b*szogattam (a biost nem!) és valószínûleg fel van cserélve a két csatlakozó. (nem otthonról netezek, mielõtt valaki megemlítené, hogy nézzem meg
)
az alaplapból még nem húztam ki az ide kábelt, mert a 60-as gyárilag benne volt. mikor vettük a 80-asat, akkor b*szogattam (a biost nem!) és valószínûleg fel van cserélve a két csatlakozó. (nem otthonról netezek, mielõtt valaki megemlítené, hogy nézzem meg

Írta 2004. január 28. - 22:35

ya..szerintem is..csak azt nem tudom mit s hogyan kell változtani....
amugy explorer és Opera is van és mindkettõn ugyanez a helyzet.....
amugy explorer és Opera is van és mindkettõn ugyanez a helyzet.....
Írta 2004. január 28. - 22:21

Írta 2004. január 28. - 22:16

OFF
KINEK VAN 2X 32 VAGY 2X16 MB EDO RAM-ja???
saynos a bontokban pofátlanul sokat kérnek érte...nekem meg csak 1 szemét" old school gépbe kellene...
bár aszthiszem régi SD RAM is yo csa aszthiszem a 2 oldals tipus vagy mi...
ON
valamim miatt a kollégiumba a számitogépemen(valoyában szobatársé :
) nem müködik a a bikemag.hu belépésem...leveleimet megtudom nélzni..ugy belép...de amikor a forumba akarok irni...mindig kiirya hogy jelentkezz be!! pedig bevagyok jelentkezve...utánna meg kivág" a bejelentkezésembõl...
s csak ennél az egy gépnél találkoztam ezzel a problémával....
mi a megoldás????
köszi
KINEK VAN 2X 32 VAGY 2X16 MB EDO RAM-ja???
saynos a bontokban pofátlanul sokat kérnek érte...nekem meg csak 1 szemét" old school gépbe kellene...
bár aszthiszem régi SD RAM is yo csa aszthiszem a 2 oldals tipus vagy mi...
ON
valamim miatt a kollégiumba a számitogépemen(valoyában szobatársé :

s csak ennél az egy gépnél találkoztam ezzel a problémával....
mi a megoldás????
köszi
Írta 2004. január 28. - 18:34

Írta 2004. január 28. - 11:32

A tmpeg-et honnan lehet letölteni? Én csak tmpgenc. nevû progit találtam, de az nem engedi állítani a felbontást és hatalmas file-t csinál.
Írta 2004. január 28. - 09:53

rob: valszeg a biosban úgy van állítva a boot sorrend, hogy a slave-rõl kezdi, nem?
de lehet, hogy cable selectre van jumperelve, mint azt írta ggx is a winyó...
de lehet, hogy cable selectre van jumperelve, mint azt írta ggx is a winyó...
Írta 2004. január 27. - 22:11

Rob:nincs véletlenül cable select-re jumperolva a winyód, nézd meg!
Ha igen, akkor állítsd be rendesen Master-re és Slavre a Jumpereket a winyókon, aszerint, hogy melyiket melyiknek akarod!
Ja és az is fontos, hogy a kábelre milyen sorrendben vannak dugva a vinyók!
Kék az alaplapba, szürke a slave-be, fekete a masterbe (az utóbbi kettõ végülis felcserélhetõ, de nem ajánlott, de a kéknek mindenképp az alaplapban kell lennie)
ezeket nézd meg, ha ezután se jó, akkor szólj
Ha igen, akkor állítsd be rendesen Master-re és Slavre a Jumpereket a winyókon, aszerint, hogy melyiket melyiknek akarod!
Ja és az is fontos, hogy a kábelre milyen sorrendben vannak dugva a vinyók!
Kék az alaplapba, szürke a slave-be, fekete a masterbe (az utóbbi kettõ végülis felcserélhetõ, de nem ajánlott, de a kéknek mindenképp az alaplapban kell lennie)
ezeket nézd meg, ha ezután se jó, akkor szólj
Írta 2004. január 27. - 17:55

Na, ha már vinyó, akkor még 1 kérdés:
Alaplapomon nincs a raid gyárilag, de vettem egy kártyát, amin csüng egy 80-as vinyó, de a rendszer vinyó (40es) továbbra is az alaplapra van kötve mert ha azt is a raid-re dugom, nem indul el a rendszer...
miért lehet és hogy lehet szerintetek megoldani hogy raid-en is tudjon a 40es bootolni?
Alaplapomon nincs a raid gyárilag, de vettem egy kártyát, amin csüng egy 80-as vinyó, de a rendszer vinyó (40es) továbbra is az alaplapra van kötve mert ha azt is a raid-re dugom, nem indul el a rendszer...
miért lehet és hogy lehet szerintetek megoldani hogy raid-en is tudjon a 40es bootolni?
Írta 2004. január 27. - 16:54

egy kérdés:
adott két vinyó, az egyik egy rack-ben levõ 80-as WD a másik egy 60-as WD, amin a rendszer van. ez van masternak jumperolva, a másik slave-nek. de bootolásnál, ha a rack ki van véve, mégis egy fél óráig keresi a rendszert (megszámoltam: 9-szer megy el a kis kék csik az xp bejelentkezõ képernyõn) ha meg bennt van, akkor 3 mp alatt feláll az egész.
elég lesz, ha a kábelt megcserélem (mert ugye egy ide kábelen vannak) vagy biosban kell ba*szogatni?
(alaplap: abit bh7 II)
adott két vinyó, az egyik egy rack-ben levõ 80-as WD a másik egy 60-as WD, amin a rendszer van. ez van masternak jumperolva, a másik slave-nek. de bootolásnál, ha a rack ki van véve, mégis egy fél óráig keresi a rendszert (megszámoltam: 9-szer megy el a kis kék csik az xp bejelentkezõ képernyõn) ha meg bennt van, akkor 3 mp alatt feláll az egész.
elég lesz, ha a kábelt megcserélem (mert ugye egy ide kábelen vannak) vagy biosban kell ba*szogatni?
(alaplap: abit bh7 II)
Írta 2004. január 26. - 20:59

aham szóval a modemen kivül a többi ilyen 1-2ezres tétel...
Köszönöm szépen a közremükõdésetek :
Köszönöm szépen a közremükõdésetek :

Írta 2004. január 26. - 20:55

Írta 2004. január 26. - 20:52

ezeket sokan vadásszák de sok pénzt ezekért se várj.
lan kártya egy ezres , a többi passz.
bõvebben www.apronet.hu
lan kártya egy ezres , a többi passz.
bõvebben www.apronet.hu
Írta 2004. január 26. - 20:40

hát igen eladni szándékozom 8)
szal mondjuk megkinálom a srácot:
128:3000
64:2000
Soun.:2000
hmm ha elvinné nagyon örülnék, bár szerintem a kis smucig sokalni fogja... ;D
edit?: szal ezekre lesz evvõm, de van még a pult alatt, dolog szóval akkor inkább már ezeket is megkérdem....
ST Lab PCI 100Mbps LAN Card ?
12 megás Vodoo 2 ?
olyan hogy S3 Trio 3D ?
Acorp 56000bps -es külsõ modem ?
szal mondjuk megkinálom a srácot:
128:3000
64:2000
Soun.:2000
hmm ha elvinné nagyon örülnék, bár szerintem a kis smucig sokalni fogja... ;D
edit?: szal ezekre lesz evvõm, de van még a pult alatt, dolog szóval akkor inkább már ezeket is megkérdem....
ST Lab PCI 100Mbps LAN Card ?
12 megás Vodoo 2 ?
olyan hogy S3 Trio 3D ?
Acorp 56000bps -es külsõ modem ?
Írta 2004. január 26. - 20:34

Írta 2004. január 26. - 20:31

az attól függ ,hogy venni akarsz vagy eladni 
128-as ramot ha eladod akkor 3000 ezerrel kezdd.
ha veszed akkor a feléért ne adj érte többet.
64-es meg nagyjából arányosan olcsóbb.
blaster hangkályha meg 1000-1500 körül van.
figyelembe véve ,hogy egy tisztább 5.1-es nonémet veszel 2500-ért
editke: azé' ollan sokat nem tévedtem én se

128-as ramot ha eladod akkor 3000 ezerrel kezdd.
ha veszed akkor a feléért ne adj érte többet.
64-es meg nagyjából arányosan olcsóbb.
blaster hangkályha meg 1000-1500 körül van.
figyelembe véve ,hogy egy tisztább 5.1-es nonémet veszel 2500-ért

editke: azé' ollan sokat nem tévedtem én se