Hosszúlesz, remélem elolvassa vki. HWSWn eddig semmi...
Üdvözlet.
Nem ma kezdtem, de érdekes dologgal találkoztam, feldobnám...
Adott 2 gép
1 - nevezzük szervernek, ezen jön a net
2h.kártya: 192.168.1.1 (kapcsolat a másik géppel), 192.168.1.3 - kapcsolat a nettel (opr: win2000pro). Netmegosztás bekapcsolva.
2 - nevezzük kliensnek, másik gép: 1h.kártya: 192.168.1.27 (kapcsolat a netes géppel), átjáró ugyebár 192.168.1.1 (opr: winXP).
proxy megy, axelero, 3128 .
A probléma:
Elutaztunk pár napra, gépek kikapcs, tápok lekapcs, konnektorok lekapcs (melybe bele van dugva az adsl modem is, bár ez talán lényegtelen).
Hazaérkezve tápok, konnektorok felkapcs, nincs hálózat. Ezt 10perc alatt orvosoltam, de a netet nem tudtam újraéleszteni a kliensen. Szerveren protokollok, hálókártya újratelepítése, semmi eredmény. Kliensen u.ez, semmi eredmény. Kliensen mûködõ imidzselés, semmi eredmény.
Szórakozom az IPkkel egy jóideje. Eddig: ha a kliensen beírtam egy címet (pl. freemail.hu), kiadta a szokásos "http://freemail.hu/fm/login1?ver=0" címet, de az oldalt magát nem töltötte be. Megosztáshoz 192.168.0.1 szükséges elvileg, ehelyett mindig 192.168.1.1 címet használtam, hibátlanul. Most átírtam mindent (szerveren, kliensen) ... .0.x -re, most leáll, nem tudja megnyitni a keresõlapot.
Amire én gondoltam...
Valszeg a kliensel van a gond, mivel egyértelmûen látszott, a kliens is látja a netet, csak nem tölti be az oldalakat, egyik böngészõvel sem (mozilla, explorer).
Akadtak-e gondjai vkinek az axelero proxyval mostanság? Keresgéltem ilyeneket, de nem találkoztam hasonlóval.
Hülyeség, de gondoltam arra is, lemerült az elem a kliens alaplapján, ezért szórakozik...
Ötleteket várnék, mivel próbálkozzak.
Köszke
mittu