Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
ProPedalGreg:
Egyrészt rengeteg filmet nem adnak ki DVD-n ("rétegfilm" avagy "mûvészfilm"...), illetve még több van/lesz, amelyet magyar felirattal vagy magyar nyelven nem adnak ki. (Hadd "dicsekedjek" kicsit: van olyan filmem, amelyet ugyan nemrég kiadtak itthon is DVD-n - egy kisebb kiadó -, ám a saját változatom képminõsége is lényegesen jobb - 106 centis plazmatévén néztük ismerõsnél - és a hazai kiadás bír egy sztereo magyar hanggal, a sajátom pedig angol 5.1...) Ezekkel ügyezek fõképp. Nem az ÉN idõm elsõdlegesen, hanem GÉPidõ. Végül: szeretek minél kreatívabban használni egy PC-t.
WMA: _szerintem_ és tudomásom szerint kevésbé bánik mostohán a magas tartománnyal, mint az mp3 formátum.

Mittu:
Van.
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
spss infok nálam. 11.01 Retail.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
bocccs
kiderült, hogy spss és úgy már találtam is , meg van hivatalos oldala, csak nem free :(:(
egyébként valami analízis program vagy ilyesmi.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Kéne tudni, hogy minek a rövidítése az "stss" !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Nem hallottatok olyan programmról, hogy stss 11 ?
Nem nagyon tudom mi ez, a barátnõmnek kéne. a Google meg kidobott egy csomó mást :(
vmi emberi betegségnek is ez a neve :D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
No zorg kolléga gépét örömmel megnézném :). Ritkán vagyok itthon úgyhogy sorba:
Fagyásrõl egy szót sem írtam, a telepítés utáni újraindítás a zavaró. A linux is tud fagyni (némely mandrake alapú nagyon is).
A szokásos bios/jumper dolgokat alapból meg szoktam nézni, az IDE1-n rendszerek vannak a végén (master) középen (slave) egy dvd, a kettesen masteren író, slaven lenne az ominózus vinyó, nem itt a hiba.
Most, hogy írtátok a PCI-E-t meg a Blue ray-t, eszembe jutott egy beszélgetésem keresztapámmal hét (azaz 7 ) !!! évvel ezelõtt (õ egy számítógépbuzi üzletemberke :) ). Ilyenekrõl: "hú baz már kiljött a nyolcgigás vinyó/dvd/agp milyen gyors/nagy/jó/drága. de olvastam a jövõrõl Pl: van egy cd méretû több (5-6) rétegû irányított lézerrel olvasható visszafelé kompatibilis átlátszónak tûnõ (asszem fluoreszkáló vagy mi erre már alig emlékszem) lemez amire kb 6 terrabyte! fér rá. Most fejlesztik. Az rengeteg!". Keresztapám erre annyit mondott, hogy már akkor is volt pl. 200Gb-s vinnyeszter 1ghz-s proci, amiket azért nem vehetsz meg mert a régebbi technológiából is pénzt kell csinálni... A moore szabály csak azért érvényes ma mert a piac irányítóinak így jobban megéri. Emiatt most felhúztam magam és nem ideiglenesen marad a most szerzett "elavult" gépem, a veszélyeshulladékgyárakat nem támogatom szivesen. :mad:
A lemez amit írtam nem a kéklézer, és nem terjedt el mert nem egy multicég adta ki, Visszatartják, mert azonnal megbukna a többi tech.. 98-as év, jajjjj...de szép volt!

Ride everywhere.

.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

Lehet, h. nem hiszed el, de egy-két hétvége kivételével igen!
("Õsrégi", csak VHS-en elérhetõ kedvenc filmjeim elõ-utómunkálatai mennek issszonyat sokat; egy-egy film végleges változatáig gyakran 7-8-szor kódolom a komplett cuccot, mindezt mindig 6-pass módban. Párhuzamosan dolgozom; zenéim rippelem mp3-ba és wma-ba, etc.)

Meg se merem kérdezni, listád van-é... :D
The Sensual Woman

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
lehet az azota megy a geped dologba en tan nem is szolnek bele.
:-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Jesus Christ :)
En az 1 pass-al is ki vagyok bekulve, de sokan mondjak hogy a 2-o boven eleg :) na persze jo minosegu forrasnal. A tobb fazisos kodolas ugytom mar nem sokat javit a minosegen , hanem inkabb csak a mereten, vagy nem?
Azert gondold meg mire mennek el ertekes perceid, mert kiadjak majd azokat is DVD-n meglatod, es az a rengeteg munkad meg karba vesz.
(Bar semmikepp nem kivanom neked, keszulj fel erre az eshetosegre is, mert nekem mar volt ilyen elmenyem sajnos :((( ) Persze ha nagyon egyediek a filmek....
Azt meg aruld el, mi van olyan jo abban a wma ban, mert tudom sokan hasznaljak, de nem vagyok kepben.
(Mellesleg mostmar sejtem, miert olyan aprolekos ez a forum motor, biztos kozod volt hozza :))) )

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Azota folyamatosan megy a geped? :)))
(...)

Lehet, h. nem hiszed el, de egy-két hétvége kivételével igen!
("Õsrégi", csak VHS-en elérhetõ kedvenc filmjeim elõ-utómunkálatai mennek issszonyat sokat; egy-egy film végleges változatáig gyakran 7-8-szor kódolom a komplett cuccot, mindezt mindig 6-pass módban. Párhuzamosan dolgozom; zenéim rippelem mp3-ba és wma-ba, etc.)
"In idem flumen bis non descendimus"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A PCI-Express tema ugy van ahogy iljics mondja. Pontosabban ez egy uj technologia ami tovabb fejlesztheto lenne ,mivel a hagyomanyos PCI elerte a teljesitokepessegenek a hatarat.
Nagyon hasonlit a tema a DDR 1,2,3,4,5.... illetve a az IDE ATA (SCSI I, II, II) SATA 1,2 temara szoval valahol jo lesz majd ,de jelenleg meg penzszagu a dolog. Ha pl a hulye sony nem dobja ki anno a cd-t korabban, (igy rakenyszeritve a philipset is akkor kapasbol dvd je lenne mindenkinek ,de igy mekkorat kaszaltak mi? :)) Sztem a Blue Ray is megvan nekik mar vagy 5eve a szekrenyben ;)

A HT procik akkor is jok ha csak egy nagy teljesitmenyu progit futtatsz ,de a hatterben akarsz meg mast is. (Pl letoltesz mikozben jatszol, vagy tomoritesz stb.) A lenyege az hogy a szalak nem befolyasoljak egymast csak kis mertekben. Az elso generaciosok 2 szalu multithread-re vannak kihegyezve kisebb architecturas fejlesztesekkel (Northwood-> Prescott jobb elagazasbecsles stb)
Tehat 2 progi egyideju futtatasara a legoptimalisabbak, de ha tobbet nyomatsz akkor is csak lassulni fog a geped nem akadni, ez oriasi kulonbseg a regebbi cpu-khoz kepest.
Nemsokara jonnek a dual (aztan trial? :D) magos procik amik mar nem csak emulalni fogjak azt hogy ok marpedig ketten vannak a gepben ,hanem valoban ketten is lesznek. Es aztan ez igy fog menni legalabb 4 magig sztem vagy akar tobbig is amig le lehet arrol is huzni a bort. Utana meg , optikai, szerves procik ki tudja mit hoz a jovo :))) Erdekes lesz az biztos.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A PCI-E azért lett kitalálva, hogy vehessél másik alaplapot és VGA-t, a többi csak duma.

HT akkor jó ha 2 nagy teljesítményigényü dolgot szeretnél egyszerre csinálni.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nos rebesgetik itt-ott, hogy a pci-e egyenlõre 2% teljesítménykülönbséget hoz (jelzem, ez belül van a hibahatáron) 8* agp-hez képest.
de a ht mit nyújt nekem?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

11 hónapja telepítettem a jelenlegi asztali gépemre WinXP+SP1 op.rendszert.
Egyetlen egyszer volt kékhalál (aminek az okát máig nem tudom), plusz 7-szer kellett resettel újraindítanom - ezt a 7 alkalmat viszont kivétel nélkül a Nero okozta (írhatatlan lemez miatt).

Azota folyamatosan megy a geped? :)))
Najo viccet felreteve , szerintem is ha jo a vas, akkor jol megy az XP . De ez igaz a linuxra is !!!
A kekhalal szinte mindig a hardware - software osszeakadasbol (ez lehet windows driver vagy egy futo program ami hw-hez nyul pl hw dx -es alkalmazas) es/vagy a hardware hibajabol adodik.
A HT-s prociknal mar nagyon-nagyon ritka a teljes fagyas (ez alatt nem a kek halalt ertem!! De ez attol fugg mennyifele es foleg milyen progikat hasznalsz pl jatekok, multimedia apps stb.)
Mivel a megkettozot bensoseg a prociban lehetove teszi hogy kilodd a behalt taskot.
Az mai XP mar egy egesz jo oprendszer ,csak azt nem ertem miert 2004-re erte el ezt a szintet (Sp2)??? Mellesleg abbol az NT alapbol fejlesztettek tovabb, amit nem is az MS keszitett anno.
Az SP2 tol nem kell felni, nyugodtan fel lehet rakni. minden szukseges progi mukodik vele (tapasztaltam) Csak a security center/ vagy a tuzfal kavarhat be,de be kell allitani es kesz.

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
FONTOS!!!

Megjelent egy új vírus, amelynek neve: MUNKA. Ha MUNKÁt kapsz valamelyik
kollégádtól, vagy a fõnöködtõl e-mailben, semmilyen körülmények között ne
nyúlj hozzá! Ez a vírus teljesen megsemmisíti a magánéleted. Ha
kapcsolatba
kerülsz a vírussal, azonnal vedd a kabátod, szólj két barátodnak és
menjetek egyenesen a legközelebbi kocsmába vírust Irtani. Rendeljetek 3
italt, ismételjétek meg 4-szer, ezután majd tapasztalhatod, hogy a MUNKA
teljesen kitörlõdött az agyadból. Azonnal küldd el ezt a figyelmeztetést
legalább 5 barátodnak! Ha azt veszed észre, hogy nincs 5 barátod, akkor te
már megfertõzõdtél a vírussal, és a MUNKA irányítja az egész életed...
:D

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Ez nem csak az xp-re igaz! Bár az sp2 felrakása sok progi "nem megfelelõ futás"-ához vezethet. Magyarul nem rakj fel olyat amire nincs szükséged a csomagból.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha XP alatt rendes vas van, nem szokott fagyni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Csak is így lehet jó egy gép, ha minél kevesebb a kompromisszum. Sok gép lefagyása általában a nem megfelelõ(noname) alaplap, és memória(brand) miatt van. Nem pedig az operációs rendszer hibája!

Egy lánc csak annyira gyenge, amennyire gyenge a leggyengébb szem benne(vagy hogy is van?:)).

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Csak közbevetõleg - elõrebocsájtom; NEM vagyok Windows-fan, de:

11 hónapja telepítettem a jelenlegi asztali gépemre WinXP+SP1 op.rendszert.
Nagyságrendileg 90 szoftver van a gépen, ebbõl cirka 30-40-et használok heti szinten.
Egyetlen egyszer volt kékhalál (aminek az okát máig nem tudom), plusz 7-szer kellett resettel újraindítanom - ezt a 7 alkalmat viszont kivétel nélkül a Nero okozta (írhatatlan lemez miatt).

Op.rendszeren kívül gyakorlatilag csak nyílt forráskódú vagy free (for personal use) szoftvereket használok. (És gépvásárláskor sk. válogattam az alkatrészeket; a memóriákat is.)

Edit1:
Bocs: a gépen nem 90, hanem 130 szoftver van, a fentebb nem említett 40 darabot azért nem listázta a diagnosztikai programom, mert portable/standalone változatok. (Értsd: NEM használják a registry-t és NEM írnak a wincseszteren sehova, maximum a saját könyvtárukba!)

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég

havi ezer újraindítás, no ezek nincsenek a linuxban :). Ja és nem kerül 30-40 EZER-be :P .

Miért jössz mindig a linuxal, az más tészta, ugyanúgy, mint a mákosX, meg unix, meg beos....stb. Használd a linuxot, ha az jobban megy neked!:D

Plusz: egy vállalatnál felraktam egy pár linuxot, az egyiken idõeltöltés végett játszani akartam rally-t, míg a többi dolgozik, erre úgy beconfigoltam a kernelt, hogy minden 3d-nél lefagyott, még az offgombra se reagált(230-ból ki)! Na ügyi vagyok? :D