Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Írta 2005. május 09. - 12:36

Egyrészt rengeteg filmet nem adnak ki DVD-n ("rétegfilm" avagy "mûvészfilm"...), illetve még több van/lesz, amelyet magyar felirattal vagy magyar nyelven nem adnak ki. (Hadd "dicsekedjek" kicsit: van olyan filmem, amelyet ugyan nemrég kiadtak itthon is DVD-n - egy kisebb kiadó -, ám a saját változatom képminõsége is lényegesen jobb - 106 centis plazmatévén néztük ismerõsnél - és a hazai kiadás bír egy sztereo magyar hanggal, a sajátom pedig angol 5.1...) Ezekkel ügyezek fõképp. Nem az ÉN idõm elsõdlegesen, hanem GÉPidõ. Végül: szeretek minél kreatívabban használni egy PC-t.
WMA: _szerintem_ és tudomásom szerint kevésbé bánik mostohán a magas tartománnyal, mint az mp3 formátum.
Mittu:
Van.
Írta 2005. május 08. - 17:31

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
vendég_fac€_*
Írta 2005. május 08. - 13:59

kiderült, hogy spss és úgy már találtam is , meg van hivatalos oldala, csak nem free

egyébként valami analízis program vagy ilyesmi.
Írta 2005. május 08. - 12:28

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
vendég_fac€_*
Írta 2005. május 08. - 11:53

Nem nagyon tudom mi ez, a barátnõmnek kéne. a Google meg kidobott egy csomó mást

vmi emberi betegségnek is ez a neve

Írta 2005. május 07. - 14:20

Fagyásrõl egy szót sem írtam, a telepítés utáni újraindítás a zavaró. A linux is tud fagyni (némely mandrake alapú nagyon is).
A szokásos bios/jumper dolgokat alapból meg szoktam nézni, az IDE1-n rendszerek vannak a végén (master) középen (slave) egy dvd, a kettesen masteren író, slaven lenne az ominózus vinyó, nem itt a hiba.
Most, hogy írtátok a PCI-E-t meg a Blue ray-t, eszembe jutott egy beszélgetésem keresztapámmal hét (azaz 7 ) !!! évvel ezelõtt (õ egy számítógépbuzi üzletemberke

A lemez amit írtam nem a kéklézer, és nem terjedt el mert nem egy multicég adta ki, Visszatartják, mert azonnal megbukna a többi tech.. 98-as év, jajjjj...de szép volt!
Ride everywhere.
.
Írta 2005. május 07. - 00:20

Lehet, h. nem hiszed el, de egy-két hétvége kivételével igen!
("Õsrégi", csak VHS-en elérhetõ kedvenc filmjeim elõ-utómunkálatai mennek issszonyat sokat; egy-egy film végleges változatáig gyakran 7-8-szor kódolom a komplett cuccot, mindezt mindig 6-pass módban. Párhuzamosan dolgozom; zenéim rippelem mp3-ba és wma-ba, etc.)
Meg se merem kérdezni, listád van-é...

Írta 2005. május 06. - 23:03

:-)
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. május 06. - 22:33

En az 1 pass-al is ki vagyok bekulve, de sokan mondjak hogy a 2-o boven eleg

Azert gondold meg mire mennek el ertekes perceid, mert kiadjak majd azokat is DVD-n meglatod, es az a rengeteg munkad meg karba vesz.
(Bar semmikepp nem kivanom neked, keszulj fel erre az eshetosegre is, mert nekem mar volt ilyen elmenyem sajnos

Azt meg aruld el, mi van olyan jo abban a wma ban, mert tudom sokan hasznaljak, de nem vagyok kepben.
(Mellesleg mostmar sejtem, miert olyan aprolekos ez a forum motor, biztos kozod volt hozza

Írta 2005. május 06. - 22:14

Azota folyamatosan megy a geped?
))
(...)
Lehet, h. nem hiszed el, de egy-két hétvége kivételével igen!
("Õsrégi", csak VHS-en elérhetõ kedvenc filmjeim elõ-utómunkálatai mennek issszonyat sokat; egy-egy film végleges változatáig gyakran 7-8-szor kódolom a komplett cuccot, mindezt mindig 6-pass módban. Párhuzamosan dolgozom; zenéim rippelem mp3-ba és wma-ba, etc.)
Írta 2005. május 06. - 21:50

Nagyon hasonlit a tema a DDR 1,2,3,4,5.... illetve a az IDE ATA (SCSI I, II, II) SATA 1,2 temara szoval valahol jo lesz majd ,de jelenleg meg penzszagu a dolog. Ha pl a hulye sony nem dobja ki anno a cd-t korabban, (igy rakenyszeritve a philipset is akkor kapasbol dvd je lenne mindenkinek ,de igy mekkorat kaszaltak mi?

A HT procik akkor is jok ha csak egy nagy teljesitmenyu progit futtatsz ,de a hatterben akarsz meg mast is. (Pl letoltesz mikozben jatszol, vagy tomoritesz stb.) A lenyege az hogy a szalak nem befolyasoljak egymast csak kis mertekben. Az elso generaciosok 2 szalu multithread-re vannak kihegyezve kisebb architecturas fejlesztesekkel (Northwood-> Prescott jobb elagazasbecsles stb)
Tehat 2 progi egyideju futtatasara a legoptimalisabbak, de ha tobbet nyomatsz akkor is csak lassulni fog a geped nem akadni, ez oriasi kulonbseg a regebbi cpu-khoz kepest.
Nemsokara jonnek a dual (aztan trial?

Írta 2005. május 06. - 20:29

HT akkor jó ha 2 nagy teljesítményigényü dolgot szeretnél egyszerre csinálni.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. május 06. - 20:24

de a ht mit nyújt nekem?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. május 06. - 16:46

11 hónapja telepítettem a jelenlegi asztali gépemre WinXP+SP1 op.rendszert.
Egyetlen egyszer volt kékhalál (aminek az okát máig nem tudom), plusz 7-szer kellett resettel újraindítanom - ezt a 7 alkalmat viszont kivétel nélkül a Nero okozta (írhatatlan lemez miatt).
Azota folyamatosan megy a geped?

Najo viccet felreteve , szerintem is ha jo a vas, akkor jol megy az XP . De ez igaz a linuxra is !!!
A kekhalal szinte mindig a hardware - software osszeakadasbol (ez lehet windows driver vagy egy futo program ami hw-hez nyul pl hw dx -es alkalmazas) es/vagy a hardware hibajabol adodik.
A HT-s prociknal mar nagyon-nagyon ritka a teljes fagyas (ez alatt nem a kek halalt ertem!! De ez attol fugg mennyifele es foleg milyen progikat hasznalsz pl jatekok, multimedia apps stb.)
Mivel a megkettozot bensoseg a prociban lehetove teszi hogy kilodd a behalt taskot.
Az mai XP mar egy egesz jo oprendszer ,csak azt nem ertem miert 2004-re erte el ezt a szintet (Sp2)??? Mellesleg abbol az NT alapbol fejlesztettek tovabb, amit nem is az MS keszitett anno.
Az SP2 tol nem kell felni, nyugodtan fel lehet rakni. minden szukseges progi mukodik vele (tapasztaltam) Csak a security center/ vagy a tuzfal kavarhat be,de be kell allitani es kesz.
vendég_norbert78_*
Írta 2005. május 06. - 14:31

Megjelent egy új vírus, amelynek neve: MUNKA. Ha MUNKÁt kapsz valamelyik
kollégádtól, vagy a fõnöködtõl e-mailben, semmilyen körülmények között ne
nyúlj hozzá! Ez a vírus teljesen megsemmisíti a magánéleted. Ha
kapcsolatba
kerülsz a vírussal, azonnal vedd a kabátod, szólj két barátodnak és
menjetek egyenesen a legközelebbi kocsmába vírust Irtani. Rendeljetek 3
italt, ismételjétek meg 4-szer, ezután majd tapasztalhatod, hogy a MUNKA
teljesen kitörlõdött az agyadból. Azonnal küldd el ezt a figyelmeztetést
legalább 5 barátodnak! Ha azt veszed észre, hogy nincs 5 barátod, akkor te
már megfertõzõdtél a vírussal, és a MUNKA irányítja az egész életed...

vendég_norbert78_*
Írta 2005. május 06. - 14:12

Írta 2005. május 06. - 14:08

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
vendég_norbert78_*
Írta 2005. május 06. - 13:30

Egy lánc csak annyira gyenge, amennyire gyenge a leggyengébb szem benne(vagy hogy is van?

Írta 2005. május 06. - 13:22

11 hónapja telepítettem a jelenlegi asztali gépemre WinXP+SP1 op.rendszert.
Nagyságrendileg 90 szoftver van a gépen, ebbõl cirka 30-40-et használok heti szinten.
Egyetlen egyszer volt kékhalál (aminek az okát máig nem tudom), plusz 7-szer kellett resettel újraindítanom - ezt a 7 alkalmat viszont kivétel nélkül a Nero okozta (írhatatlan lemez miatt).
Op.rendszeren kívül gyakorlatilag csak nyílt forráskódú vagy free (for personal use) szoftvereket használok. (És gépvásárláskor sk. válogattam az alkatrészeket; a memóriákat is.)
Edit1:
Bocs: a gépen nem 90, hanem 130 szoftver van, a fentebb nem említett 40 darabot azért nem listázta a diagnosztikai programom, mert portable/standalone változatok. (Értsd: NEM használják a registry-t és NEM írnak a wincseszteren sehova, maximum a saját könyvtárukba!)
vendég_norbert78_*
Írta 2005. május 06. - 13:11

havi ezer újraindítás, no ezek nincsenek a linuxban
. Ja és nem kerül 30-40 EZER-be
.
Miért jössz mindig a linuxal, az más tészta, ugyanúgy, mint a mákosX, meg unix, meg beos....stb. Használd a linuxot, ha az jobban megy neked!

Plusz: egy vállalatnál felraktam egy pár linuxot, az egyiken idõeltöltés végett játszani akartam rally-t, míg a többi dolgozik, erre úgy beconfigoltam a kernelt, hogy minden 3d-nél lefagyott, még az offgombra se reagált(230-ból ki)! Na ügyi vagyok?