Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Noemberek... Bocsánat, feldobom itt is, hátha meghallgatásra találnak imáim...
Hosszúlesz, remélem elolvassa vki. HWSWn eddig semmi...

Üdvözlet.
Nem ma kezdtem, de érdekes dologgal találkoztam, feldobnám...
Adott 2 gép
1 - nevezzük szervernek, ezen jön a net
2h.kártya: 192.168.1.1 (kapcsolat a másik géppel), 192.168.1.3 - kapcsolat a nettel (opr: win2000pro). Netmegosztás bekapcsolva.
2 - nevezzük kliensnek, másik gép: 1h.kártya: 192.168.1.27 (kapcsolat a netes géppel), átjáró ugyebár 192.168.1.1 (opr: winXP).
proxy megy, axelero, 3128 .

A probléma:
Elutaztunk pár napra, gépek kikapcs, tápok lekapcs, konnektorok lekapcs (melybe bele van dugva az adsl modem is, bár ez talán lényegtelen).
Hazaérkezve tápok, konnektorok felkapcs, nincs hálózat. Ezt 10perc alatt orvosoltam, de a netet nem tudtam újraéleszteni a kliensen. Szerveren protokollok, hálókártya újratelepítése, semmi eredmény. Kliensen u.ez, semmi eredmény. Kliensen mûködõ imidzselés, semmi eredmény.

Szórakozom az IPkkel egy jóideje. Eddig: ha a kliensen beírtam egy címet (pl. freemail.hu), kiadta a szokásos "http://freemail.hu/fm/login1?ver=0" címet, de az oldalt magát nem töltötte be. Megosztáshoz 192.168.0.1 szükséges elvileg, ehelyett mindig 192.168.1.1 címet használtam, hibátlanul. Most átírtam mindent (szerveren, kliensen) ... .0.x -re, most leáll, nem tudja megnyitni a keresõlapot.

Amire én gondoltam...
Valszeg a kliensel van a gond, mivel egyértelmûen látszott, a kliens is látja a netet, csak nem tölti be az oldalakat, egyik böngészõvel sem (mozilla, explorer).
Akadtak-e gondjai vkinek az axelero proxyval mostanság? Keresgéltem ilyeneket, de nem találkoztam hasonlóval.
Hülyeség, de gondoltam arra is, lemerült az elem a kliens alaplapján, ezért szórakozik...

Ötleteket várnék, mivel próbálkozzak.
Köszke
mittu
:(
The Sensual Woman

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Robot ne csesztessétek, nekem van igazam és kész ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

...úgyis a Mac a király ! :cool:

láttam a múltkor Mac Mini-t... ehh....
Istenkirály gép, gyönyörû kivitelben, hang nélkül, nagyon jónak tûnõ op.rendszerrel (rövid tapasztalat), és mondtam már hogy gyönyörû? :D

(halkan jegyzem meg, hogy az ára sem horror ;) )

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
rob: nekem akkor volt ilyenem ,amikor a biosban valamit elallitottam, asszem a agp speedet.

Kerdes: Ment valamikor AGP-n? Probaltad regebbi video kartya driverrel es a legujjabbal is ?

Alaplapi drivert pedig szigoruan a csipszet gyartotol szedj le.

Hirtelen ennyi, de az is lehet ,hogy a windows gondolt egyet es :(
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
AGA: szerintem 25e-er.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Kokkk, jött markolatod meg Pántyának fékpofa, de nem hívlak fel mert Ákost már felhívtam és spórolok ! Gyere MSN ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Jaja... VAn egy programozó tanár az egyetemen. Olyan szinten linuxb*zi, hogy már kezdem utálni a linuxot, pedig alapjába véve tényleg stabil egy dolog...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Mondjunk 1000 dolgot ami nincs Linuxon ? Aztán minek kell flame-elni ezen is...úgyis a Mac a király ! :cool:

Mer' egy állat vagyok !

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
köszi :mad:
1ghz amd 30E?
egyre jobb, pedig...
Minek használtok Xp-t? Az mire jó? rob cs van linuxon is, sõtt a hl2-es olcsóbb is arra mint az instabillgates rendszerre.

Ride everywhere.

.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
6600 GT natív PCI-E, fordídóchip-pel megy csak AGP-sen ! ;)

Na akkor. Az XP nem ismeri az alaplapi chipkészleted (egyiket sem!) és ennek megfelelõen nem is használja azt ki.
Alaplapi driver CD-t nézd meg, biztosan lesz rajta egy INF Update (régebben így hívták, most nemtom) ez tartalmazza az alaplapi chip(ek) driver-ét. Felteszed, reboot, örülés.

De az alaplap loser's manual-jában is benne kell lennie !

Egyébként XP-t így telepítünk új gépre:
- SP1,2 feltéve hogy nincs benne az XP-ben eleve
- alaplapi drivercsomag
- VGA driver
- DX 9

Mer' egy állat vagyok !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nincs 478 lábú northwoodhoz pci-e-s alaplap, és amugy is, x700 gyengébb, mint ez, az x800 meg ezerszer drágább....
kipróbálom amit mondasz, csak egyenlõr nem értem....
lépésrõl lépésre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Alaplapi drivercsomag nincs fenn vagy nincs _jól_ fenn, valami Intel INF Update a neve.

De hamár alaplapot cseréltél meg VGA-t miért nem vettél PCI-E-eset ?

Mer' egy állat vagyok !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha mindenféle program (sandra, aida, 3dmark, stb) a videokártyámat pci-nek ismeri fel, akkor mi a hibás, a kártya vagy az alaplap? biosban 8* agp beállítva, legfrisebb driver (próbáltam többfélét)
abit is7e2, inno3d 6600gt

kép:
http://img139.echo.c...286/ezmi7fx.jpg
teesék nézni az "adatsin tipusa" sort.....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Kérdés: Megvegyek-e egy 700-as Amd-t 256 rammal+ izék 33 ezerért, vagy ne? Nem akarot sokat kiadni most gépért, az enyém meg behalt 1 hónapja (a haverét használom), Nemsoká úgyis lelépek külföd de addig meg kell! Vagy ha valaki tud ilyensmit szóljon.
Köszi.
Amúgy lekéstem :P pedig én akartam a firefoxot ajánlani :) A mozillát is frissítik, vagyis az újjat firefox alapra írták (ez érdekes). Az egyik legjobb, minden mostani linuxban is ez van, nem véletlenül, de már ezt is támadják, mert sokaknak van.

Ride everywhere.

.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Az idõjárásos cucc tréfásan hoz kb. 8 féle spyware-t is meg pár trójait.

Mer' egy állat vagyok !

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
akkor firefox:)
magyarosítva szedtem le, de nekem így érthetõbb:)
majd késõbb jobban megismerkedem vele, de most megyek tanulni
És sikerült letölteni amit akartam ( M6 videó)
köszi néktek!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
firefox mivel a regebbit mar nem fejlesztik tovabb.
es ha mar benne vagy kipobalhatod a Mozilla Thunderbird is ez levelezo rendszer. csak ez sajnos angol nyelvu.

A firefox hoz ajanlok par plugint.
A Weather ForeCast
Configuration Mania
Tabbrowser Preferences
Ha gondolod magyarositast is tolts ,de szerintem az angol jobb.

Ezeket googlival megtalalod.
Jah a Firefoxxal tudsz olyat is csinalni ,hogy lapokat fulekbgen nyitja meg (tab) igy nem lesz 1000 Explorer rendszeru ablak a talcadon.
Uj tab illetve Lap nyitasa a CTRL+T vel probald ki ;)
Tom Ritchey

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Amelyikben van helyesiras ellenorzo :)))
A netscape-bol lett mozilla-t ill. a firefox-ot mellesleg tenyleg mindenki isteniti :))

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
telepítettem mindkettõt:)
de mégis melyiekt használjam a mozillát vagy a mozilla firefoxot?
gonodlom utóbbit nem?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ja, hát igen, FF alap. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"