Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Írta 2005. december 23. - 14:39

Ennyit tudtam meg róla, nem teszteltem, tehát lehet, hogy nem igaz.
Írta 2005. december 23. - 14:11

pézsé:
Nem kell a harc. Állítottál valamit, ami hihetetlen, vagy lehetetlen (18 fok léghûtéssel nyáron, persze, lehet, hogy nem is léghûtésed van, de errõl hallgattál). Ezért többen hitetlenkedtek.
Errõl a 0T-rõl nem hallottam én se, ezért utána olvastam, és a leírások szerint ez épp a lassabb irány. Egy újabb pont, ami elbizonytalanította a mondandódat.
Gondolom más is ezért kérdezett vissza és kezelte az írásod úgy, ahogy..
Nem flémet akartam indítani, és bajom sincs senkivel!!
És tényleg kellemes ünnepeket!
Az a 0T nem a bios tipusánál van? Van olyan bios ami 0T-s és van amelyik nem. Ha 0T-s biost teszel fel ,akkor sokkal alacsonyabb idõzítéseket lehet beállítani, de lehet nem 0T-s biosnál van így. Minden estre egyszer próbáltam én is valami ilyesmit hogy 0T-s biosal sokkal alacsonyabb ram idõzitéseket tudtam beállítani és brutális FSB-t, viszont hiába volt fasza idõzítés és sokkal magasabb FSB , everestel szarabbul teljesített, mint elõtte egy tök kommersz idõzítéssel. és alacsonyabb FSB-vel. Abit NF7-S és egy Tbreb B FSB-jét toltam fel--> T bred 133@257MHZ meg a ram is vele szinkronban(257)515 MHz-re ezzel a 0-t biosal.A ram pedig 2X512MB Hynix D43 volt:)
Írta 2005. december 23. - 14:02

tekintve hogy a ramod 266-os (azaz effektive 2*133mhz) igy a procid ahogy emlitve is lett 133mhz-es fsb-ig nem fog problémába ütközni ram oldalról. más kérdés, hogy a proci birja-e a 133-as fsb-t. (17*133=2261 mhz)
arra figyelj, hogy az agp/pci 33/66mhz körül maradjon, max 2-3 mhz +/- tûrése van az eszközöknek, de nem mindennek!! ezzel könnyû kinyírni egy eszközt. az a legbiztosabb, ha van fix agp órajel. (már nem emléxem hogy hogyan volt a biosban, de nem nagy cucc ráakadni)
kezdésnek 10% fsb emelést javallok, majd utána a további emelések mellett folyamatos tesztelést: occt, superPi, sp2004, prime95, és társaik.
pézsé: a kép csak illusztráció, nekem pont forditva áll az alaplapomon a bat, a ram felõl szivja és a ház hátulja felé nyomja a levegõt, ahonnan egy 8 centis nyomja ki a házból és a táp alján levõ a tápon át ki a házból.
screenshot: ha ettõl félsz hogy módosítással vádolnálak meg, akkor cpu-z validate

részemrõl lezárva.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. december 23. - 13:50

"albertfish: nekem is volt bd7II, jó lap volt, tuning: 2.0 pIV alapfeszültségen 2.4 ghz-en ment.
bios belép, fsb megemel kicsit lehet amugy, hogy a ramok nem birják, ez esetben 333-as beszerzése ajánlott, nem drága.
bár mintha annak a celeronnak 100-as fsb-je lenne, szóval a ramok most se teljes tudásukon mennek."
köszi,fsbt emddig emelhetem!?
a 17x100 az ugye azt jeletni hogy fsb 100on megy?
huha igen valahogy elnéztem 9600 valóban...
Én ámedés vagyok ugyan. De pénégynél se lehet másképpen. FSB-t állítsad magasabbra. Nem tudom szorzót tudsz e állítani, ha igen akkor célszerû azt lentebb venni és az FSB-t fenntebb. De maradjunk annál hogy fix a szorzód akkor csak FSB-vel tudsz mahinálni. Ezért talán 17x133-at kéne megprószálni, itt PCI/AGP frekik ugyanazok maradnának és nem lenne esetleg optikai meghajtókkal gubanc. Nem tudom feszt lehet e emelni a lapon, de ide már lehet egy kicsi feszt is adni kell, amit csak óvatosan pici lépcsõkben, nem kell meggyílkolni a gépet elsõ körben:)
Írta 2005. december 23. - 13:03

Nem kell a harc. Állítottál valamit, ami hihetetlen, vagy lehetetlen (18 fok léghûtéssel nyáron, persze, lehet, hogy nem is léghûtésed van, de errõl hallgattál). Ezért többen hitetlenkedtek.
Errõl a 0T-rõl nem hallottam én se, ezért utána olvastam, és a leírások szerint ez épp a lassabb irány. Egy újabb pont, ami elbizonytalanította a mondandódat.
Gondolom más is ezért kérdezett vissza és kezelte az írásod úgy, ahogy..
Nem flémet akartam indítani, és bajom sincs senkivel!!
És tényleg kellemes ünnepeket!
Írta 2005. december 23. - 12:57

bios belép, fsb megemel kicsit lehet amugy, hogy a ramok nem birják, ez esetben 333-as beszerzése ajánlott, nem drága.
bár mintha annak a celeronnak 100-as fsb-je lenne, szóval a ramok most se teljes tudásukon mennek."
köszi,fsbt emddig emelhetem!?
a 17x100 az ugye azt jeletni hogy fsb 100on megy?
huha igen valahogy elnéztem 9600 valóban...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2005. december 23. - 10:09

pézsé: inkább cas latency-t, ras to cas delay-t, ras precharge-ot és ras active time-ot nézz18 fokos procid is csak abban az esetben lehet, ha a szoba hõmérséklete 15 fok.... ehhez tökmindegy milyen ventid van, meg milyen hõcsõ, ez fizika. nekem ilyen a hûtésem:
az egyik legnagyobb/legjobb amit lehet venni, mégis 35 fok körül vagyok, pedig az a64 szintén alig melegszik. (és megy a c'n'q, ha idle van akkor csak 1024mhz és 1.1v-ról megy!)
nem azt mondom nem értesz hozzá, csak elnéztél pár számot
tölts le speedfant, everestet, cpu-z-t, és csinálj pár screenshotot.
nem mondod hogy nem értek hozzá, csak mondod hogy állítsam be a legalapabb ram beállításokat... akkor ez mi?

a hûtésed: az a venti ugye elszívja a levegõt a bordáról?
Másrészt nem érzem úgy hogy bizonygatnom kellene bármit is. a gépet meghúztam elvittem a legszélsõbb határig, megnéztem mit bír a rendszer stabilan és visszatettem 3ghz-re a 2,4-est, mivel nincs szükségem hatalmas teljesítményre.
ascreenshot sem bizonít semmit mert akkor meg az lenne hogy azt szerkeztettem át...
egyébként mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet!!
Írta 2005. december 23. - 09:12

Írta 2005. december 23. - 05:27

Hehe, mondjuk összeszámoltam 677G lemezke van bemountolva a linuxhoz. És kb. 100 ebbõl a szabad. Jajajj. Kéne még sok.
Szaladjon a levegõ szabadon. Ha nem szalad kergessük meg jól.
Írta 2005. december 23. - 03:02

Mindenesetre ennyi ventivel is jól szelõzik. Szépen érezni az elején, hogy szívja be a levegõt, ahhoz képest, hogy csak hátul van venti..
Írta 2005. december 23. - 01:49

a honlapot ismerem, de nem kifejezetten sikerült eldöntenem, hogy befér-e elöre a 12-es. (benne van a specifications-ban, de csak akkor hiszem a ha látom

van benne fordulatszámszabályzó a hátsó ventihez, vagy csak simán 12v-ról megy?
igazából sonata-t akartam venni, volt is egy használtan, de elvitték az orrom elõl. most egyenlõre ez a befutó, már csak azért is mert kapható... és az aerocool-ról csak rosszat hallok. igénytelen kidolgozás, hangos, stbstb. jah: és ráadásul m*srtalos, azaz garancia = nulla nap. nem mintha házban tönkremehetne valami, de akkor is...
albertfish: nekem is volt bd7II, jó lap volt, tuning: 2.0 pIV alapfeszültségen 2.4 ghz-en ment.
bios belép, fsb megemel kicsit

bár mintha annak a celeronnak 100-as fsb-je lenne, szóval a ramok most se teljes tudásukon mennek.
ecc ram csak szerverekbe kell, ne gondolkozz rajta.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. december 23. - 01:46

azt az atit nagyon félrenézted mert az xt GPUja 400-420 közt van, memcsi meg 365 körül
ECChez sztem REG ECC ram kell, amit ált 333asok, szal PC2700
nézzed meg hogy mien prockó megy bele, aztá vegyél egy p4et 2 mega kessel
hát pedig annyin megy...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2005. december 23. - 00:53

Engem az is érdekelt, hogy a sata vinyók berakásával ne kelljen szívnom..engem a csendessége érdekel fõleg, most egy codegen házban laknak a cuccaim, elég ótvar, felhangositja a winchestert, melegszik, és kicsi is...
a tölcsért tuti kiszedem belõle, már csak azért is mert
- nem fér el tõle a bat és
- a bat az alaplappal párhuzamosan fúj.
utólagos hangszigetelést biztosan fog kapni a ház, és az antec házak amugy is a csendességükrõl hiresek.
gyárilag jár hozzá ventilátor?
elõre tényleg befér egy 12-es?
mennyi a súlya?
A hangosodás érdekes dolog, mert nekem olyannak tûnik, mintha a vinyót ez is kicsit kiemelné, függetlenül a gumiktól. Mondjuk állítólag ez a samsung sorozat valamiért nem lett igazán halk. Szóval nem tudom, hogy melyiknek is a hibája, de tény, hogy azért hallani a kerregést. Másrészt minden egyéb ventim is a hangosak közé tartozik, így nehezen ítélem meg objektíven.
Most nem tudom szét szedni, de én úgy emlékszek, hogy elfér elöl a 12 centi és a jár hozzá egy hátulra.. 8-9 kiló..
Itt a honlap: http://www.antec.com...hp?ProdID=00300
Mondjuk itt azt írják, hogy: dB(A): 24.86. Én nem is hallottam, amikor táp alá helyeztem. Na most látom, hogy 12 centi és 25 mili vastag megy bele.
Írta 2005. december 23. - 00:38

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. december 22. - 23:47

ECChez sztem REG ECC ram kell, amit ált 333asok, szal PC2700
nézzed meg hogy mien prockó megy bele, aztá vegyél egy p4et 2 mega kessel
Írta 2005. december 22. - 23:26

persze okosan,mert a karácsony lecsapolta a bankszámlám,szal nem áll most a pénz.
a gép nagyvonalakban a következõ:
1,7es celeron, L2 128kB
abit bd7II alaplap
ati 9800xt gpu 500Mhz,ram 300on
512GB 2100as ddr ram 133Mhzn meg a busz,idõzítések meg igy állank: 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
szal ebbol mit lehetne kihozni,vagy mit lenne érdemes venni bele
de ha ebben rejlik még tuning lehetõség akor az lenne a legjobb!!!
még annyit hogy az ECC-t és a PAE-t hol tudom bekapcsolni??
Írta 2005. december 22. - 23:13

Írta 2005. december 22. - 23:08

off
amugy van diszkó

ezért csak ritkán járok, hogy ne érjen hétrõl-hétre csalódás

on
Írta 2005. december 22. - 23:04

Írta 2005. december 22. - 22:59