Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
0T, mint mondtam nekem alapból semmit nem mond, mert általában a normálisan elfogadott idõzítéseket szokták használni és azt jobban ismerem. Ezért néztem utána és ott azt írták egy DRAM specifikációból, hogy a 0T-8T-16T-64T-infinite-auto közül lehet választani. A 0T a leírás szerint inkább szerverekbe jó megoldás, és az infinite-et ajánlották otthonra, mert a sávszélességet ezzel lehet növelni. (Persze, lehet, hogy félreértettem az angol szöbeget.) Egy másik overlocker fórumon is azt írta egy srác, hogy ezt a számot növelni kell, mert az hoz pozitív eredményt.
Ennyit tudtam meg róla, nem teszteltem, tehát lehet, hogy nem igaz.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

pézsé:
Nem kell a harc. Állítottál valamit, ami hihetetlen, vagy lehetetlen (18 fok léghûtéssel nyáron, persze, lehet, hogy nem is léghûtésed van, de errõl hallgattál). Ezért többen hitetlenkedtek.
Errõl a 0T-rõl nem hallottam én se, ezért utána olvastam, és a leírások szerint ez épp a lassabb irány. Egy újabb pont, ami elbizonytalanította a mondandódat.

Gondolom más is ezért kérdezett vissza és kezelte az írásod úgy, ahogy..

Nem flémet akartam indítani, és bajom sincs senkivel!!

És tényleg kellemes ünnepeket!

Az a 0T nem a bios tipusánál van? Van olyan bios ami 0T-s és van amelyik nem. Ha 0T-s biost teszel fel ,akkor sokkal alacsonyabb idõzítéseket lehet beállítani, de lehet nem 0T-s biosnál van így. Minden estre egyszer próbáltam én is valami ilyesmit hogy 0T-s biosal sokkal alacsonyabb ram idõzitéseket tudtam beállítani és brutális FSB-t, viszont hiába volt fasza idõzítés és sokkal magasabb FSB , everestel szarabbul teljesített, mint elõtte egy tök kommersz idõzítéssel. és alacsonyabb FSB-vel. Abit NF7-S és egy Tbreb B FSB-jét toltam fel--> T bred 133@257MHZ meg a ram is vele szinkronban(257)515 MHz-re ezzel a 0-t biosal.A ram pedig 2X512MB Hynix D43 volt:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jaja, csak amd mellett lehet a szorzót változtatni, marad az fsb.
tekintve hogy a ramod 266-os (azaz effektive 2*133mhz) igy a procid ahogy emlitve is lett 133mhz-es fsb-ig nem fog problémába ütközni ram oldalról. más kérdés, hogy a proci birja-e a 133-as fsb-t. (17*133=2261 mhz)
arra figyelj, hogy az agp/pci 33/66mhz körül maradjon, max 2-3 mhz +/- tûrése van az eszközöknek, de nem mindennek!! ezzel könnyû kinyírni egy eszközt. az a legbiztosabb, ha van fix agp órajel. (már nem emléxem hogy hogyan volt a biosban, de nem nagy cucc ráakadni)
kezdésnek 10% fsb emelést javallok, majd utána a további emelések mellett folyamatos tesztelést: occt, superPi, sp2004, prime95, és társaik.

pézsé: a kép csak illusztráció, nekem pont forditva áll az alaplapomon a bat, a ram felõl szivja és a ház hátulja felé nyomja a levegõt, ahonnan egy 8 centis nyomja ki a házból és a táp alján levõ a tápon át ki a házból.
screenshot: ha ettõl félsz hogy módosítással vádolnálak meg, akkor cpu-z validate ;) meg 3dmark 2005 feltöltés. azokban nem lehet csalni ;)
részemrõl lezárva.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

"albertfish: nekem is volt bd7II, jó lap volt, tuning: 2.0 pIV alapfeszültségen 2.4 ghz-en ment.
bios belép, fsb megemel kicsit lehet amugy, hogy a ramok nem birják, ez esetben 333-as beszerzése ajánlott, nem drága.
bár mintha annak a celeronnak 100-as fsb-je lenne, szóval a ramok most se teljes tudásukon mennek."

köszi,fsbt emddig emelhetem!?

a 17x100 az ugye azt jeletni hogy fsb 100on megy?

huha igen valahogy elnéztem 9600 valóban...

Én ámedés vagyok ugyan. De pénégynél se lehet másképpen. FSB-t állítsad magasabbra. Nem tudom szorzót tudsz e állítani, ha igen akkor célszerû azt lentebb venni és az FSB-t fenntebb. De maradjunk annál hogy fix a szorzód akkor csak FSB-vel tudsz mahinálni. Ezért talán 17x133-at kéne megprószálni, itt PCI/AGP frekik ugyanazok maradnának és nem lenne esetleg optikai meghajtókkal gubanc. Nem tudom feszt lehet e emelni a lapon, de ide már lehet egy kicsi feszt is adni kell, amit csak óvatosan pici lépcsõkben, nem kell meggyílkolni a gépet elsõ körben:)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
pézsé:
Nem kell a harc. Állítottál valamit, ami hihetetlen, vagy lehetetlen (18 fok léghûtéssel nyáron, persze, lehet, hogy nem is léghûtésed van, de errõl hallgattál). Ezért többen hitetlenkedtek.
Errõl a 0T-rõl nem hallottam én se, ezért utána olvastam, és a leírások szerint ez épp a lassabb irány. Egy újabb pont, ami elbizonytalanította a mondandódat.

Gondolom más is ezért kérdezett vissza és kezelte az írásod úgy, ahogy..

Nem flémet akartam indítani, és bajom sincs senkivel!!

És tényleg kellemes ünnepeket!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
"albertfish: nekem is volt bd7II, jó lap volt, tuning: 2.0 pIV alapfeszültségen 2.4 ghz-en ment.
bios belép, fsb megemel kicsit lehet amugy, hogy a ramok nem birják, ez esetben 333-as beszerzése ajánlott, nem drága.
bár mintha annak a celeronnak 100-as fsb-je lenne, szóval a ramok most se teljes tudásukon mennek."

köszi,fsbt emddig emelhetem!?

a 17x100 az ugye azt jeletni hogy fsb 100on megy?

huha igen valahogy elnéztem 9600 valóban...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

pézsé: inkább cas latency-t, ras to cas delay-t, ras precharge-ot és ras active time-ot nézz ;) 18 fokos procid is csak abban az esetben lehet, ha a szoba hõmérséklete 15 fok.... ehhez tökmindegy milyen ventid van, meg milyen hõcsõ, ez fizika. nekem ilyen a hûtésem:
Posted Image
az egyik legnagyobb/legjobb amit lehet venni, mégis 35 fok körül vagyok, pedig az a64 szintén alig melegszik. (és megy a c'n'q, ha idle van akkor csak 1024mhz és 1.1v-ról megy!)
nem azt mondom nem értesz hozzá, csak elnéztél pár számot ;)
tölts le speedfant, everestet, cpu-z-t, és csinálj pár screenshotot.

nem mondod hogy nem értek hozzá, csak mondod hogy állítsam be a legalapabb ram beállításokat... akkor ez mi? :) az általad említett ram idózítések a 0T mellett mind a legalacsonyabban vannak amit csak be lehet állítani, mivel kissebbet nem tud a bios.
a hûtésed: az a venti ugye elszívja a levegõt a bordáról?
Másrészt nem érzem úgy hogy bizonygatnom kellene bármit is. a gépet meghúztam elvittem a legszélsõbb határig, megnéztem mit bír a rendszer stabilan és visszatettem 3ghz-re a 2,4-est, mivel nincs szükségem hatalmas teljesítményre.
ascreenshot sem bizonít semmit mert akkor meg az lenne hogy azt szerkeztettem át...

egyébként mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet!!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

hát pedig annyin megy...
Posted Image

te állat, ez 9600XT:D
nem 9800..

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
nekem olyan zajos a gépem, mint egy komplett atomerõmû léghûtéssel.
Hehe, mondjuk összeszámoltam 677G lemezke van bemountolva a linuxhoz. És kb. 100 ebbõl a szabad. Jajajj. Kéne még sok.
Szaladjon a levegõ szabadon. Ha nem szalad kergessük meg jól.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Ma már nem nézem meg, de holnap este, ha hazaérek belenézek, hogy mit is tud és mi is fér bele ventibõl..

Mindenesetre ennyi ventivel is jól szelõzik. Szépen érezni az elején, hogy szívja be a levegõt, ahhoz képest, hogy csak hátul van venti..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tökjó, 160-as s-ata samsungom van :) és igen, hangos, most is.
a honlapot ismerem, de nem kifejezetten sikerült eldöntenem, hogy befér-e elöre a 12-es. (benne van a specifications-ban, de csak akkor hiszem a ha látom :))

van benne fordulatszámszabályzó a hátsó ventihez, vagy csak simán 12v-ról megy?

igazából sonata-t akartam venni, volt is egy használtan, de elvitték az orrom elõl. most egyenlõre ez a befutó, már csak azért is mert kapható... és az aerocool-ról csak rosszat hallok. igénytelen kidolgozás, hangos, stbstb. jah: és ráadásul m*srtalos, azaz garancia = nulla nap. nem mintha házban tönkremehetne valami, de akkor is...

albertfish: nekem is volt bd7II, jó lap volt, tuning: 2.0 pIV alapfeszültségen 2.4 ghz-en ment.
bios belép, fsb megemel kicsit :) lehet amugy, hogy a ramok nem birják, ez esetben 333-as beszerzése ajánlott, nem drága.
bár mintha annak a celeronnak 100-as fsb-je lenne, szóval a ramok most se teljes tudásukon mennek.

ecc ram csak szerverekbe kell, ne gondolkozz rajta.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

azt az atit nagyon félrenézted mert az xt GPUja 400-420 közt van, memcsi meg 365 körül

ECChez sztem REG ECC ram kell, amit ált 333asok, szal PC2700
nézzed meg hogy mien prockó megy bele, aztá vegyél egy p4et 2 mega kessel

hát pedig annyin megy...
Posted Image

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

engem a csendessége érdekel fõleg, most egy codegen házban laknak a cuccaim, elég ótvar, felhangositja a winchestert, melegszik, és kicsi is...
a tölcsért tuti kiszedem belõle, már csak azért is mert
- nem fér el tõle a bat és
- a bat az alaplappal párhuzamosan fúj.
utólagos hangszigetelést biztosan fog kapni a ház, és az antec házak amugy is a csendességükrõl hiresek.
gyárilag jár hozzá ventilátor?
elõre tényleg befér egy 12-es?
mennyi a súlya?

Engem az is érdekelt, hogy a sata vinyók berakásával ne kelljen szívnom..
A hangosodás érdekes dolog, mert nekem olyannak tûnik, mintha a vinyót ez is kicsit kiemelné, függetlenül a gumiktól. Mondjuk állítólag ez a samsung sorozat valamiért nem lett igazán halk. Szóval nem tudom, hogy melyiknek is a hibája, de tény, hogy azért hallani a kerregést. Másrészt minden egyéb ventim is a hangosak közé tartozik, így nehezen ítélem meg objektíven.

Most nem tudom szét szedni, de én úgy emlékszek, hogy elfér elöl a 12 centi és a jár hozzá egy hátulra.. 8-9 kiló..

Itt a honlap: http://www.antec.com...hp?ProdID=00300
Mondjuk itt azt írják, hogy: dB(A): 24.86. Én nem is hallottam, amikor táp alá helyeztem. Na most látom, hogy 12 centi és 25 mili vastag megy bele.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
ECC-re a világon semmi szükséged nincs.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
azt az atit nagyon félrenézted mert az xt GPUja 400-420 közt van, memcsi meg 365 körül

ECChez sztem REG ECC ram kell, amit ált 333asok, szal PC2700
nézzed meg hogy mien prockó megy bele, aztá vegyél egy p4et 2 mega kessel

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
van enekem egy nem mai gépem,amit mostanában kéne kicsit upgrédelni
persze okosan,mert a karácsony lecsapolta a bankszámlám,szal nem áll most a pénz.

a gép nagyvonalakban a következõ:
1,7es celeron, L2 128kB
abit bd7II alaplap
ati 9800xt gpu 500Mhz,ram 300on
512GB 2100as ddr ram 133Mhzn meg a busz,idõzítések meg igy állank: 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)

szal ebbol mit lehetne kihozni,vagy mit lenne érdemes venni bele
de ha ebben rejlik még tuning lehetõség akor az lenne a legjobb!!!

még annyit hogy az ECC-t és a PAE-t hol tudom bekapcsolni??

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
én meg vettem foxconnt, amibe fsp táp van meg hátul 12es venya, lehet hogy elõre is felrakok egyet és mindenki nyalhat

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jóhát sokba kerül ám egy olyan ház, és csak egyszer tervezek házat venni az elkövetkezõ 3-4 évben... tutira kell mennem.

off
amugy van diszkó :D igaz elég gáz, de van.
ezért csak ritkán járok, hogy ne érjen hétrõl-hétre csalódás ;)
on

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
na málna rajtad mindig meglepõdök
néha ombucman vagy, néha vér és becsület :D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
mér, a puszta közepén mit csináljon az ember? mennyen diszkóba? ;)