Jelentkezz be Regisztrálj

7005 6061 stb
Írta 2005. május 17. - 18:53

ha azt kerdezed, hoyg mi a szama azt kerdezem, hogy szamit?!
amugy a 70-es sorozatban van Mg es Zn ha joltom, de ezt sehol nem hasznaljak.
hova kell a tengely?
egy komplett vaz araban nem probalnam megkeresni az alapanyag arkulonbseget senkinek a kedveert!
melyik jobb 6061 vs 7005?
mire? hova? minek?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. május 17. - 18:35

volt anno haverom váza megallan crater 2002 ami 6061-es csövek és 21900- volt a boltba írva.
nekem kalahari 590 van ami 7005-ös és nme hõkezeleik ez meg 29000 volt anno. vagy itt már csak amárka szól közbe?
meg most a két cucc közül melyik a jobb?
Írta 2005. május 17. - 16:15

mert akarok végre már lejtõzni yól
max ha olyan helyen járok,ahol tudok venni 7075-ös alut (ez az 500 N-os)
akkor majd újra elõveszem a dolgot,de most nem utazgatok érte egész napokat

meg a legkisebb mennyiség,amit le7 így venni (pl. 18-as átmérõvel) az 3 méter
rendben van,h 1 métert ellövök a pótdarabokra,de a maradék?!?

Írta 2005. május 17. - 14:34

Írta 2005. május 17. - 14:18

kalaius: majd jön zsm azt jól megszakérti
Írta 2005. május 17. - 13:55

haliAndix
HÚÚÚÚ nem tom felrakni, mer nem tom honnan van leszedve. Szal nem tok linket nekije. :-/
De ha jól tudom a double butted az a normális falvastagság 2szeresét jelenti.
a double butted az pont nem 2x es falvastagságot jelent, hanem egyrészt a megmunkáléásra utal, másrészt legalább 2 féle falvastagságot egy csövön belûl.
az easton gyért 6061es és 7005 ös alut is mind2bõl gyárt ultralight race csövet
ha tudsz angolul akkor elég kimeritõ információkat találsz a http://www.eastonbik...besets_top.html címen, még tecnologia utasításokat a vázgyártáshoz pdf ben is (hõkezelés stb) de egy 2002 es BM ban volt vagy egy 3 oldalas cikk az anyagokról...
Írta 2005. május 17. - 12:55

Van viszont ólmos 5vözet ingyé (AlCuMgPb) ami fele ekkora szakítószilárdsággal rendelkezik.Gáz,ha a gagyibból csináltatok tengelyt? Átmérõ 12mm,falvastagság minimuma 2mm.
Vagy ilyen kérdést fel se tegyek,mert senki sem vágja a témát? :-/
Írta 2005. május 17. - 10:31

Írta 2005. április 17. - 01:43

edit: amugy sokaig kerestem ilyet es nem dobta ki a topic nyito hazigazda hozzaszolasat nekem ...

"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 16. - 21:28

Írta 2005. április 16. - 19:09

igencsak érdekelne, hogy pontosan mit is takar az alumínium alapanyagok típujelzése... (7005 vagy 6061 ésatöbbi)
esetleg valaki tudna egy kis információt nyújtani errõl?
Üdv:
Rás
nah a kerdesedre itt mindent megkapsz
http://www.efunda.co...e_Title=AA 7005
minden anyag fellelhato itt... csak 3at nyithastz meg utana keri hogy fizess elo....

De ha letiltod az errol az oldalrol erkezo cookiekat sutiket akkor teljes verzios lesz

"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2004. január 17. - 01:23

Írta 2004. január 16. - 20:03

mint torott alkapocs csonttal
es lefittyeno vallal.
Írta 2004. január 16. - 19:50

azért az is rejt magában veszélyeket, ha a duna közepén sodródsz valamerre. bár inkább ez mind 60nál vázat törni vízmosásban ;D..........Szóval ha eltörik az evezõ nyele, akkor na bumm........
Írta 2004. január 16. - 18:23

a legjobb, ha 8-cal kezdõdik
hmmm, a legjobb szvsz ha 9-el kezdõdik, bárcsak nekem is cirkónium-ötvözetû trek atomtáp bringám lenne (sóhaj...) :'(
tocsa;
Szerintem felejtsd el, nem hiszem, hogy a technológiai fortélyokkal teljesen tisztában vagy (vagyunk) - nem akarok rosszat neked, de egy vázépítés nem hipp-hopp dolog, felülhegesztések, hõkezelések, préselések és mérnöki számítások kellenek ide, ami egyrészt egy felszerel gépparkot, valamint idecágó végzettséget követel meg. Szóval ha eltörik az evezõ nyele, akkor na bumm, de ha eltörik a váz alattad, mikor döngetsz lefelé egy vízmosásban 60-al...szóval nem tanácsolom - meg úgyse jönne ki olyan olcsón, ahogy beállítod. (munkaóra, bérhegesztés, tervezés - ezek mind költségek!)
Írta 2003. december 26. - 11:41

Itta cím: http://www.tar.hu/biker/alu.html
Hat ez nem jon be.
Valahol mashol van?
Nagyon erdekel!!!!
Szeretném kérni, hogy akinek megvan az a doksi, ami itt (http://www.tar.hu/biker/alu.html) volt megtalálható, az valahogy juttassa el hozzám. Ugyanis már nincs ott az anyag.
Üdv!
Írta 2003. december 25. - 21:49

nagyon sok fele alu van ezert olyat ami az osszeset mutatna folosleges.sok mindentol fugg, hoyg mibol csinalnak egy vazat!
de allatalaban attol elsodlegesen,hogy hol csinaljak!
a 70-es sorozatu alukat nem kell hokezelni hegesztes utan mivel nem veszt a szilardsagabol a hohatas soran.
amennyiben megfelelo technikaval van hegesztve!!!
ezt tudni kell nagyon mit mivel hogyan es akkor mehet.
(allt taiwan)
a 60-as sorozatu alukat pedig kell hokezelni mivel nagyon nagy mertekben csokkennek a szilardasagi egyutthatoi a hegsztes utan. nincs (vagy csak nem ismert) olyan hegsztesi eljaras ami utan nem ken hokekezelni.
ehhez viszont az kell, hoyg tudja az embör, hoyg hogyan kell hokezelni.
(allt amcsi vazak)
szakito szilardsagban nincs nagy kulonbseg, hoyg le kelljen terdelni a 70-es alu elott.
a 70-esnek nagyobb kicsivel.
a kemenysege az mar inkabb elonyere valik a 70-es sorozatnak, de ez egy vaznal nem annyira szembe tuno sztem.
inkabb alkatreszeknel jon elo.
szal nem gond ha abbol van! egeszsegukre vagyis a tiedre!!!
;-)
egyebkent meg lehet nem kene neked a hozzajuk tartozo hokezelesi abrak es egyeb szennyezok altal okozott ...
vaz hegesztes meg nem hip-hop dolog.
Írta 2003. december 25. - 21:21

Kajakozom, és amikor 5 éve kaptam két Wing6-os Babella fém evezõ tollat, akkor saját magam vettem hozzá nyelet. Elmentem a Dózsa Gy. út közelében található Metalloglóbuszba, és ott egy szakitól kértem nagy szilárdságú Al-Mg-Si ötvözetû csövet. Szépen belepróbáltuk a tollba, levágott nekem kb. 1.5 m-t, amennyi kellett. Fizettem érte kemény 200 HUF körüli összeget (a tollak darabja 6K körül volt akkor, ma már nincs fém wing, csak karbon).
Namost ennek a nyélnek elég nagy terhelést kell elviselni, de még mindig simán bírja a strapát. Mi lenne, ha valaki ilyen csövekbõl építene vázat? A vázcsövek anyaga kijönne 3-5K HUF-ból max. Persze kéne még forraszanyag, de milyen jó lenne.
Lehet, hogy ez vázépítõ topicba tartozna.
Üdv!
Írta 2003. december 25. - 21:11

mi erdekel?
Egyrészt az a doksi, ami a korábbi hozzászólás által mutatott linken volt (tar.hu). Vagy lehet, hogy csak nekem nem jön be?
Másrészt ha van olyan doksi, ami taglalja a 7-es és a 6-os közti különbséget, az is. Akár kereshetnék is, de ha neked megvan, és idelinkeled, akkor megköszönném.
Nem vagyok gépész/építõmérnök/statikus, de tudok angolul, mérnök is vagyok, úgyhogy ami hálón elérhetõ az jöhet.
Korábban be volt linkelve, hogy melyik számjelölés milyen százalékos összetételt takar. Ez szép és jó, de arra is kíváncsi lenne az emberfia, hogy az így keletkezõ ötvözetnek milyen tulajdonságai lesznek. Szakító szilárdság, terhelhetõség, kifáradási jellemzõk, korrózió, stb.
Üdv!
Írta 2003. december 24. - 20:17